• 9.378.489 stemmen

Geregisseerd door: David Slade

Met onder meer: Patrick Wilson, Elliot Page en Sandra Oh

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Hard Candy

"Strangers shouldn't talk to little girls."

Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.

Hayley Stark

Jeff Kohlver

Judy Tokuda

Janelle Rogers

Nighthawks Clerk

Girl in Nighthawks (onvermeld)

avatar van movierobert

movierobert

Ik kan wel concluderen dat dit een van de ziekste films is die ik ooit heb gezien. Heel ziek tot nu toe deze film en ik vind Ellen Page trouwens wel erg goed acteren.

Ik wil deze film voor alle pedofielen graag aanraden.

Elineloves

Als je dit al ziek vindt, moet je Franse horror maar overslaan.

avatar van ErikP

ErikP

Alhoewel die gast het meer dan verdient, bekeek ik de film als man zijnde toch met een bepaald ongemakkelijk gevoel. Brrrrrr. De rillingen liepen me over de rug.

avatar van movierobert

movierobert

Elineloves schreef:

Als je dit al ziek vindt, moet je Franse horror maar overslaan.

Zulke films begin ik niet eens aan, ook al kan er best een leuke bij zitten

ErikP schreef:

Haha ja dat gevoel had ik nou ook, blij dat ik het niet ben

avatar van crimedevil

crimedevil

waardeloze film.

voorspelbaar...

Elineloves

Heb deze film bewust lange tijd ontweken voor een herziening. Het was toch zo dat dat kind hem even ging casteren met een huis-tuin-en-keuken setje?? Daar stopt het dan al voor mij..

The Hidden

In de bios gezien destijds, en maakte toen al indruk op me. Nu nogmaals op het kleine scherm was het ook weer goed uit te houden.
Enige minpunt is de wel erg volwassen praat voor een 14-jarige.
Vooropgesteld dat ze daar niet over heeft gelogen natuurlijk.
Goed om te zien dat een film de benodigde effecten behaald zonder de "special" effects, maar gewoon door acteerwerk, een goed verhaal, en een hoop zweet en tranen!

Wat betreft de castratie: dit was pure psychologische marteling voor hem, en een extra straf, bovenop zijn geplande zelfmoord. Door de verdoving had hij niet door dat er niets gebeurde, maar stel jezelf maar eens voor in die situatie, aargh

avatar van wibro

wibro

Tjonge tjonge wat een negatieve berichten. Er is toch niets mooier dan dat een puber een volwassen vent eens lekker te grazen neemt. Ik heb dit filmpje twee jaar geleden gezien en als ik de beelden terugzie dan geniet ik nog steeds van de sadistische spelletjes van Ellen Page.

avatar van xplode

xplode

Sorry hoor, maar dit is voor mij toch echt een waardeloze film.

Waarom, xplode?

Elineloves

Misschien omdat het erg vergezocht en onrealistisch is voor sommige mensen dat een 14 jarig snotneusje dit doet? Of nee, kán doen?

avatar van thunderball

thunderball

Deze net bekeken.
Aardige, originele, wat weirde triller.

Goed spel van beide spelers, met Page als absolute winnaar.

Aanvankelijk lijkt Page gewoon een leuk en wat avontuurlijk vroegrijp kind, maar dat verandert al snel.

Wilson daar en tegen start als nerderige, op zich wel sympathieke gast, waar je eerst nog mee mee leeft, maar hoe meer je over hem te weten komt, hoe minder je hem gaat mogen en toch.....gaat de sympathie vooral naar hem.

Als kijker wil je weten hoe de film afloopt.
Helaas gaat de film iets te vaak op de arthouse tour en is het einde te idioot voor worden. Beetje een afknapper (Heb je daar nou anderhalf uur voor zitten kijken?).

Geen meesterwerk, wel redelijk boeiend voor een keer.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

Elineloves schreef:

Tsja, maar om dan meteen een film als waardeloos te bestempelen, zoals xplode doet? Geef 'm dan 2.5* en noem het ongeloofwaardig.

Films zijn nu eenmaal niet altijd geloofwaardig, en moeten vooral entertainment bieden. 0.5 + geen motivatie voor deze film is een beetje vreemd vind ik. Er zijn genoeg punten die wèl de moeite waard zijn, buiten het geloofwaardige. Denk aan kleurgebruik, etc. 0.5 is voor absolute misbaksels van films.

Elineloves schreef:

Als je goed had opgelet dan weet je dat de castratie in scene was gezet.

Elineloves

Daarom zeg ik duidelijk dat het een herziening moest worden, heb deze film al 5 jaar niet meer gezien dus het staat me w.s. veel anders bij dan het werkelijk was.

avatar van yeyo

yeyo

Elineloves schreef:

Daar kan ik inkomen, maar het psychologische spel tussen de twee hoofdpersonages is toch prachtig? Ook de verhoudingen tussen hen zijn enorm sterk: je voelt ergens mee met het slachtoffer Jeff, omdat hij het slachtoffer lijkt en bovendien sympathiek overkomt. Maar langs de andere kant is hij een pedofiel die vreselijke dingen heeft gedaan. Daarom is het misschien evidenter om voor Hayley, de beul, te supporteren, maar zij is eigenlijk evengoed een psychopate. Ik heb zo een gevoelig thema zelden interessanter zien uitgewerkt worden.

avatar van wibro

wibro

Elineloves schreef:

Het is inderdaad vergezocht én onrealistisch. Maar 'so what'. Waarom zou een film realistisch moeten zijn? Volgens Fellini is film het zichtbaar maken van dromen. Ik wil daar nog aan toevoegen; het zichtbaar maken van je fantasieën. Hayley is gewoon een gefrustreerde puber die in haar fantasie een volwassen man castreert en dat is wat je dus ziet in deze film.

SaNDuTjE

Het feit dat ze het niet heeft gedaan geeft het juist weer een hele andere betekenis en maakt het voor mij ook realistischer dan wanneer ze hem inderdaad had gecastreerd.

Elineloves

Van het psychologische spel (iets wat ik normaliter erg interessant vind) staat me helaas te weinig bij. Hm.. Ik ben nu ook geen 17 meer, wellicht kan ik deze film nu meer waarderen. Misschien toch maar weer eens ergens vandaan halen.

avatar van Erwinner

Erwinner

HC is geen TV film, voor zover dat al duidelijk was...

SaNDuTjE

Ik denk dat dat wel vrij duidelijk is. Had hem ook niet zondagmiddag op rtl4 verwacht

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

ErikP schreef:

Ik had precies hetzelfde.

Ellen Page werkelijk een nachtmerrie voor elke man.

avatar van chris444

chris444

Met een erg ongemakkelijk gevoel deze film gekeken...

Goed acteer werk, goeie film, al vond ik het af en toe moeilijk te geloven dat een meisje dit in zo een precisie kan voorbereiden en uitvoeren... dat kwam bij mij af en toe ongeloofwaardig over.

Wel een aanrader...

avatar van s0njaa

s0njaa

Film verveelde geen moment.

Moet wel zeggen dat het even duurde voor ik uberhaupt doorhad dat Hayley een jonge meid was in plaats van een jong jochie...........

Terwijl ze er op google afbeeldingen super goed uitziet. Ik had liever een iets meisjes-ere meid willen zien.. Maar ondanks dat, voor mij een 7!

avatar van 606

Sterke thriller met een alledaags verhaal.

Zeer goed geacteerd vooral door page.

Soms is het beetje ongeloofwaardig.

3,5 ster

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Was afgelopen week op tv. Veel langer dan een half uur hebben we het niet volgehouden en hebben snel maar weer een aflevering van de serie Fringe opgezet. Echt butt deze film en dat komt vooral door Ellen Page. Alleen in Inception had ik geen last van haar kijk-mij-nu-eens-een-erg-jonge-wijsneus-uithangen rol. In Juno was ze ook al zo afgrijselijk en ook die film kon mij totaal niet boeien. Voor Amerikanen is die film misschien een openbaring, maar voor nuchtere Hollanders mag ik hopen van niet (en dan heb ik het over Juno )

avatar van Theunissen

Franklin1975 schreef:

Was afgelopen week op tv. Veel langer dan een half uur

Dan vind ik het nog raar dat je hem twee punten geeft want films die je meestal na een half uurtje afzet zijn meestal niet om aan te zien en dan zou een 0.5 een meer logisch punt zijn. Hoe kom je eigenlijk aan twee punten voor deze film want op een of andere manier moeten er toch goede dingen zijn gebeurt in die 30 minuten die je gezien hebt om hem toch nog zo'n hoog punt te geven (2 punten voor 30 minuten is zeer hoog) ?

avatar van Loki87

Loki87

Onzin film helaas, toch wel vermakelijk op momenten. Verhaal is belachelijk.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Zo hey, toen Haley met die kerel z'n charles bezig was

Maar verder vond ik het toch wel een goede film, film bleef me continue boeien. 3.5*

avatar van puckb96

puckb96

Dit blijft één van de spannendste en aparste films. Ik vond de posters ook altijd creepy. Spannend verhaal ook en de kinderol was zeer overtuigend !