• 9.378.126 stemmen

Geregisseerd door: David Slade

Met onder meer: Patrick Wilson, Elliot Page en Sandra Oh

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Hard Candy

"Strangers shouldn't talk to little girls."

Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.

Hayley Stark

Jeff Kohlver

Judy Tokuda

Janelle Rogers

Nighthawks Clerk

Girl in Nighthawks (onvermeld)

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Conceptueel originele en boeiende film.

Het psychologische spel tussen de twee hoofdpersonages is experimenteel en zeer interessant, alleen jammer dat het qua geloofwaardigheid, vooral naar het einde toe dan, compleet uit de bocht vliegt.

Patrick Wilson is een goed acteur en bewijst zich hier opnieuw. Verder weet Ellen Page hier en daar wat irritant uit de hoek te komen, maar al bij al valt dat nog wel mee, en doet ze het verre van slecht.

Meeslepend is het alleszins,

avatar van Carl

Carl

Een thriller volgens het boekje; Hitchcock zou er trots op geweest zijn. Interessant plot, prima spel. Ik heb de hele film op het puntje van de bank gezeten.

De moeite waard om over een jaar of zo nog eens te herkijken.

4,5

avatar van rkdev

rkdev

Zojuist gezien. Steengoede film. Wat je met 2 acteurs en een bekemmend sfeertje niet al kunt doen. De castratiescene kon ik bijna voelen ...

avatar van gandalf4

gandalf4

Dam nice movie, moest wel aan mijn zaakje denken tijdens die tafel scene had het toen wel eve met hem te doen . Maar wat een goede film goede opbouw en mooie afwisseling tussen drama en triller, een dikke 4 sterren

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Cijfer van 2.0 verlagen naar 1.0. Vreselijke film. Begint goed, maar het wordt steeds slechter. Onrealistisch en wat is die Ellen Page toch vreselijk. Ik ken weinig actrices die mij meer kunnen irriteren dan zij.

• 19752 berichten

Wel aardig idee, alleen het einde werd onnodig lang gerekt. Ik had hem liever zien bungelen in zijn huis. Page was als jonkie nog bijdehanter in haar rollen zo te zien. Mooie soundtrack trouwens. Had denk ik wel een wat meer Saw-achtige film verwacht, maar dat kwam meer door de poster in dit geval. Kon er mee door.

avatar van essence_mvm

essence_mvm

Toch wel een sterke film deze.

In het begin had ik wat moeite om in het personage van Page te komen, maar eenmaal het spel op de wagen zat werd ik meegezogen in zowel het scenario als de personages. Aardige editing op momenten, goede fotografie.

Heel fysieke film ook bij momenten.

avatar van Tomtommer

Tomtommer

Meeslepend verhaal, prachtig gebracht. Als kijker was ik tot aan het einde van dit dramastukje aan het tv-scherm gekluisterd. Ondanks de vele - op het eerste zicht valselijke - beschuldigingen van het meisje Hayley aan het adres van Jeff, denk of hoop je toch dat ze de verkeerde man voor zich heeft. Gezien die onzekerheid (pedofiel of net niet) kreeg ik écht medelijden met de man. Maar wanneer aan het einde de naam 'Aaron' valt, is dat medelijden meteen weer weg!

avatar van Courtes

Courtes

Wat een ziek wijf was dat..
voordat ik van dat dak af sprong , had ik haar sowieso nog iets aangedaan xD, wat je kan er de donder op na vertellen dat zei die sporen niet uitwist

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Eerste half uur was goed, ijzersterk zelfs, zat geboeid te kijken en je voelt de onderhuidse spanning tussen die twee. Helaas, Zodra als Page echter de regie overneemt en zich ontpopt tot een psychopaatje eerste klas krijgt de voorspelbaarheid de overhand en zie je al mijlenver aankomen welke richting het ingaat. Bovendien begint het irritante, drammerige gedoe van dit betweterige, iets te bijdehante tienertrutje op den duur aardig op de zenuwen te werken. Je zou bij wijze van spreken bijna medelijden krijgen met de pedo. Blijft overigens 'n goede, sterk geacteerde film, met sterke dialogen en indringend in beeld gebracht, maar er had veel meer ingezeten.

avatar van joeriL

joeriL

brabusRUS schreef:

Uit je reactie is louter af te leiden dat ze volkomen geslaagd is in haar rol.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Niet echt. Ik denk niet dat haar doel was om mensen te irriteren. Ze was overigens ook snot irritant in Juno.

avatar van Courtes

Courtes

ben ik totaal met je eens.

ergerde me in die film ook al aan dat mens

avatar van killerfreak

killerfreak

mja, een onthutsende film moet ik zeggen. Je leeft als het ware mee met de man van zodra hij 'onder handen wordt genomen'. En je denkt 'er is toch geen enkel bewijs', maar ja...

Ellen speelt goed in deze film. Irriterend, maar volledig in haar rol, dus zeer puik.

Straffe film!

avatar van Beloki

Beloki

Wat een afknapper, zeg. Opzich een aardig concept, ware het niet dat er in de eerste 60 minuten praktisch louter gepraat werd. Er zat geen spanning, geen actie, zelfs geen beklemmend sfeertje in.

Acteerwerk ook totaal niet overtuigend, al is dat een kwestie van smaak. Ik vind zowel Patrick Wilson als Elen Page gewoon verschrikkelijk.

Positief punt: het starten van de aftiteling.

B.

avatar van ExToR

ExToR

Ook ik vond dit een tegenvaller. Zoals al eerder gezegd is het concept aardig, echter ontbraken de actie en spanning. Veel gepraat, weinig actie. Feitelijk gezien had je een krap uur uit deze film kunnen knippen zonder iets te missen.

Ik vond de acteerprestaties daarentegen weliswaar niet bijster uitmuntend, maar zeker niet slecht. Dat kan misschien komen omdat ellen page in mijn ogen een van de betere (en zeker leuk om naar te kijken (mits ze lang haar heeft, wat in deze film absoluut niet het geval is)) jonge actrices is (ook al was dit alles behalve haar sterkste film). Maar ook partick wilson speelde zijn rol goed.

Kan voor de som van aardige acteerprestaties en een slappe uivoering van een aardig concept niet meer geven dan 2*

-edit: Veel mensen zeggen dat ze ellen page in deze film zo irritant vinden. Vraag jezelf eens af: is het daadwerkelijk ellen die je zo irritant vindt, of is het de rol die ze speelt? Persoonlijk vond ik geen van beide. Het 'psychisch gestoorde tiener rolletje' is misschien niet bij iedereen in de smaak gevallen, maar ik vind dat ellen het goed brengt-

speranza

Dit is een bijzonder originele psychologische thriller. Het jonge meisje slaagt erin alle haat bij mij naar boven te laten komen. Ze speelt een medogenloze tiener die haar prooi medogenloos in de val laat lopen. Ijzingwekkend koel en afstotelijk. Het feit dat de film zich grotendeels in één ruimte afspeelt draagt bij aan de spanning.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Fantastisch!

Voor mij het verbod op kinderporno inzichtelijk en invoelbaar gemaakt. Dat heb ik nog niet eerder op een dergelijke manier in cinema aangetroffen.

Uiteraard, wat gecharcheerd hier en daar, maar hee, we zijn allemaal filmliefhebbers, toch?!

Ellen Page is super, Wilson doet het helemaal niet vervelend.

Mooi uitgewerkt plot, fijntjes vormgegeven, een hoop spanning in de mix: Voilà, een klein meesterwerk.

avatar van vbkay

vbkay

Ik had graag gezien dat Ellen Page aan het einde aan stukken werd gehakt. Dat is dan wel weer jammer. Zal ook komen door het feit dat je weinig weet over wat er is gebeurd met die Donna. Als er wat meer informatie was gegeven over hoe zij aan der einde was gekomen had de film wat bevredigender geweest. Verder vind ik het ook vreemd dat hij op het einde niet gewoon die Ellen van kant maakt en zelf het bewijs opruimt. Zou toch de betere keuze zijn geweest imo.

• 19752 berichten

Die buurvrouw die koekjes kwam brengen heeft haar natuurlijk wel aan de deur gezien. Mocht page vermoord zijn door hem, zouden ze ook heel erg snel op hem zijn gekomen en was alles aan het licht gekomen.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Een smerige pedo wordt aangepakt en mensen gaan zitten zeuren over het feit dat het potentiele slachtoffer niet aan stukken wordt gesneden.. bijzonder weer.

Ik heb mij erg vermaakt bij deze film. Ellen Page heeft iets lugubers over zich, ik houd er van.

avatar van yeyo

yeyo

Miss Sway schreef:

Maar hij wordt wel door een getikte 'aangepakt'. Het doel heiligt de middelen? Best verontrustend als psychopaten het recht in eigen handen mogen nemen..

• 19752 berichten

Zou ze ook geen van beiden missen. Einde was voor mij daarom ook niet meer zo belangrijk. Lood om oud ijzer.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

yeyo schreef:

Kortom, ik kon met geen van beide personages sympathiseren.

Begrijpelijk, echter uiteindelijk heeft zij hem fysiek niets aan gedaan alleen geconfronteerd met zijn eigen gedrag.

avatar van robke

robke

Super film van begin tot einde !!!

yeyo schreef:

Kortom, ik kon met geen van beide personages sympathiseren.
Ik kon ook met geen van beide karakters sympathiseren. Het doel heiligt zeker niet alle middelen.

Goed verhaal, alleen vond ik persoonlijk het "spel" tussen de twee te langdradig. Scène van de castratie was erg goed, kon het bijna voelen. De film bouwt zich op en je wacht tot het einde waar er echt iets gaat gebeuren dacht ik, maar dat vond ik een beetje tegenvallen. Wel een zeer goede rol gespeeld door Ellen Page, zeer goede actrice!

speranza

Ze acteert inderdaad heel goed. Ik heb me namelijk nog nooit erger aan een karakter geïrriteerd dan aan haar.

avatar van arwenevenstar

arwenevenstar

geniaal gedaan deze film, maar ik was een beetje verward door twee dingen.
Heeft ze hem nou wel of niet gecastreerd? Want je gaat door die hele scene maar uiteindelijk houdt hij een of ander ijzeren clipje omhoog en lacht ie opgelucht? dus heeft ze het allemaal gefaked? Want er is wel bloed te zien...
en wie is Aaron?

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Er is toch ergens een scène die dat bevestigd? Lang geleden maar ik weet niet anders dan dat hij geen kleinkinderen zal krijgen, of dat nu komt door de castratie of omdat hij dood is.