Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: David Slade
Met onder meer: Patrick Wilson, Elliot Page en Sandra Oh
Releasedatum: 13 juli 2006
Plot Hard Candy
"Strangers shouldn't talk to little girls."
Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.
Hayley Stark
Jeff Kohlver
Judy Tokuda
Janelle Rogers
Nighthawks Clerk
Girl in Nighthawks (onvermeld)
eddyeddy
Psychologische thriller een bizar spel van een meisje die op een meesterlijke wijze hem eerst als een angsthaas het koude zweet laat uitbraken om hem vervolgens zo gek als een deur te maken.
Eens te meer het bewijs dat die kerels bij lange na niet zijn opgewassen tegen het subtiele intellect van de dames en zich nog steeds bedienen van oerdriften die al lang zijn achterhaald.
Juneau
Boontje komt om zijn loontje? Of vinden jullie het toch zielig voor die man?
Was ik wel even benieuwd naar.. .
Zielig? Niks zielig. Meneer krijgt wat ie verdient.
Riddierid
Ik ga hem nog kijken dezelfde maker heeft ook nog 30 days of night gemaakt echt een horroraanrader!
wyatt earp
Zeer goede film over een meisje dat gaandeweg iemand helemaal gek maakt. Zelfs zo gek dat ze hem tot zelfmoord drijft. De film begint onschuldig, hoewel je je wel afvraagt waarom hij een 14-jarig meisje mee naar huis neemt. Zij lijkt zich niet helemaal lekker te voelen bij hem, maar dan gaat het totaal de andere kant op, en begint het zeer interessante rollenspel tussen de twee hoofdpersonen. Zij drijft hem gaandeweg helemaal gek, en zij lijkt op den duur al minstens zo gek te zijn. Op een gegeven moment had ik zelfs medelijden met hem ondanks dat hij pedofiel was, en kreeg een beetje een hekel aan haar te krijgen. Haar rol wordt overigens zeer goed gespeeld door Ellen Page, hoewel ze totaal niet overkomt als een 14-jarige. Ten eerste was ze gewoon veel ouder toen ze de rol speelde, en ten tweede kan een 14-jarig meisje zoiets helemaal niet aan. Ondanks dit doet Ellen Page het heel goed. Op sommige momenten is het wat ongeloofwaardig, maar al met al is het een zeker een aanrader.
Reinoir
Ik ga helemaal mee met wyatt earp. Wat ik toe te voegen heb is dat deze film visueel gezien ook lekker gelikt is. De composities, kleuren, setting zijn allemaal prachtig.
pieter_kerkhof
Interessant concept wat de nodige controverse heeft opgeroepen in de VS. Er zit veel meer in het vat dan je bij voorbaat zou denken. De overgang van een onschuldige date naar een psychologische machtsuitoefening is grandioos. Je kunt inderdaad vraagtekens zetten bij de manier waarop een 14-jarig meisje zoiets aanpakt en of ze überhaupt daartoe in staat is, toch wordt de geflipte tiener sterk gespeeld door Page (al blijven er ietwat ongeloofwaardige elementen aanwezig, zoals het moment waarop ze zich telefonisch voordoet als rechercheur). Achteraf blijkt pas wat voor nauwkeurige voorbereiding achter haar actie schuilgaat. Ze had bijvoorbeeld haar medische encyclopedie al bij zich toen ze elkaar ontmoetten in het café, evenals de testikels van een (vermoedelijk) dier. De castratiescene is echt fantastisch opgebouwd, en de overtuiging waarmee 'Hayley' die uitvoert is angstaanjagend. Toch gek, je krijgt gaandeweg zelfs medelijden met pedofiel Jeff na alle ellende die hij moet doorstaan. Ik had op het einde eerder verwacht dat hij niet zou springen, dat zou denk ik wat meer in het verhaal passen. Desondanks een psychologische thriller van formaat.
Creasy_Bear
Waar komt al dat bloed vandaan tijdens de zogenaamde 'castratie'
maerk
Misschien gewoon nepbloed dat zij heeft meegebracht.
Jessen0wnt
,,This is officially SICK.''
Gistermiddag gekocht (QFC-versie), trailer zag er spannend uit en een bijzondere mooie poster. Ik had er zin in!
Erg spannende, realistische thriller/drama. Je word door zowel door Hayley als Jeff in het verhaal getrokken en het laat je pas los op het eind. De film laat een optie open om een kant te kiezen, van beide partijen krijg je de kans hun slecht en goed te vinden. Het is aan de kijker zelf wie jij goed en slecht vond.
Bah, wat een scène, erg gruwelijk te zien voor het mannelijk publiek! Mensen die de film hebben gezien, snappen mij hopelijk wel.
Mooi in beeld gebracht, moderne montage deed het goed! Ook leuk om een keer een wat lower-budget film te zien uit Amerika, die zelfs (na 3 jaar) geaccepteerd is door Hollywood. (Ik heb de making off er gelijk achteraan gekeken :d)
Aanrader, erg spannende film. 4 sterren omdat ik toch een ander einde had willen zien. Ik haat openeindes
Montorsi
Aardig gebracht filmpje, mooi geschoten en ge-edit. Ook knap gebruik gemaakt van achtergrond geluid en de scenes daar goed op ingesteld en vice versa.
Verder een niet al te wereldschokkend plot wat redelijk de lijn der verwachting volgt en daarmee niet al te veel opzien kan baren. Vond het herhalen van het 'wurmt zich vrij, en wordt weer gepakt' een beetje vreemd en onnodig voor het verhaal. En ik vraag me nog steeds af hoe je iemand kan terugvinden op een chatbox als je zijn echte naam weet, maargoed..
Page vond ik het prima doen, al zie je dat ze ervaring mist om naturel over te komen. Vult iets te veel het script in en ze over-act dan regelmatig nogal. Bij vlagen ook allemaal iets te ad-rem uitgesproken quotes enz.
Leland Palmer
Onnozele film die vooral ook dankzij Ellen Page de één na het andere dieptepunt kent. Vre-se-lijk, wat een vervelende blaag zeg.
Totaal ongeloofwaardig ook.
Ik ben absoluut geen fan van Page (hopelijk wordt ze geen smet op 'Inception'), maar ik had toch best hoge verwachtingen van deze film. En het begint ook best wel leuk, totdat ze in het huis van Wilson zijn. Slaat ook nergens op dat Wilson de lip van Page likt in het openbaar - klein puntje, maar wel gewoon totaal onnodig en dom, zoals zovaak.
Wilson zelf vond ik ijzersterk acteren; die haalt de score eigenhandig nog met een halfje omhoog, maar voor de rest kent deze film veel te veel onlogische, ongeloofwaardige, irritante en totaal domme momenten. Daarnaast heb ik gewoon een hekel aan kleine kindertjes in films met dit gedrag - domineren en praten als een wijze 50er.
Dat gedoe met die buurvrouw gaat nergens over en het einde is totaal belachelijk. Daarnaast blijft het veel te braaf en vlak, vooral op ''pedo-vlak''. Dikke onvoldoende.
Mescaline
2de keer dat ik deze film bekijk in iets meer dan anderhalf jaar tijd.
Vond de film nu juist beter op zijn plek vallen, het goed onderbouwende intro, de rustige maar spannende opbouw in de film, en de 2 absurde hoofdpersonages maken de film af.
Ellen Page & Patrick Wilson zijn heerlijk op elkaar ingespeeld en zetten samen een erg sterke prestatie weg.
Ellen Page was natuurlijk in de film niet daadwerkelijk 14, maar ze lijkt er toch zeker verdomd veel op, haar hele houding door de film heen wordt steeds angstaanjagender en bizarder maar maakt ook heel wat vragen los bij de kijker, erg professioneel en knap in elkaar gezet filmpje!
Een film die grotendeels maar op 1 plek is opgenomen met maar 2 belangrijke hoofdrolspelers die toch zo spannend kan zijn, petje af!
Misschien dat het einde iets te snel ging allemaal, maar toch blijft deze film staan als een huis.
4 sterren.
essepluisje
Briljante film, je wordt steeds heen en weer geslingerd tussen wie 'goed' en wie 'slecht' is.
Heeft het meisje het bij het rechte eind of de man?
Wie is de schuldige? Prachtig kat en muis spel.
Ellen Page was wederom fenomenaal.
MysteriousDeS
Goede film naar mijn mening. Vooral erg onvoorspelbaar. 4+
cooper83
Onlangs weer eens bekeken maar wat een goede film. Zeer onvoorspelbaar, goede dialogen en een vreemde etische insteek. Toch wel apart als je kijkt wat de 2 hoofdrolspelers daarna in hebben gespeeld.
Bottleneck
Wat een strontvervelend gedoe..
Vraag me af waarom dit 100 minuten moest duren; ellenlang semi-psychologisch geleuter zonder al te veel schokkende ontwikkelingen.
Het spel en de benarde situatie zijn op zich wel interessant, maar het wordt overgoten met clichés en onnodig lang gerekt tot Het Grote moment (dat eigenlijk nog wel meevalt).
De beelden zien er wel fraai uit, alleen stoort het me als de camera en de editing opeens heftig mee moeten bewegen als er gerend wordt of paniek uitbreekt, nergens voor nodig. Te gemaakt.
Tegenvallertje helaas, ondanks een veelbelovend begin.
MyOwnStyle
Rare film vind ik dit.
Verhaal vind ik matig. Maar dit neemt niet weg dat het best een verrassende film is met verrassende wendingen.
Ook best wel een pijnlijke film voor enkele gevoelige mannen
Acteerprestaties waren niet goed.
dave
Behoorlijk langdradige film die het vooral van het visuele aspect moet hebben. Leuk vormgegeven, met al die close-ups.
Jammer dat Page op een vervelende manier een erg vervelend personage neerzet, en dat Wilson als enige de boel moet rechttrekken. En ook de dialogen zijn om van in slaap te vallen. Ze bevatten niets meer dan custom gezever. Buiten het begin en het einde was er niets boeiend aan het verhaaltje. Van spanning was absoluut geen sprake.
Daarnaast natuurlijk zeer onduidelijk wat nu precies de bedoeling is van Hayley. Is ze nu werkelijk zelf misbruikt, of gewoon een overgevoelige psychopate? Enfin, niet dat het me op dit moment iets kan schelen.
2,50
berrydrum
ik vond hem niet zo goed, slecht eind, hou niet zo van het verhaal en dat meisje was lang geen 14 jaar. maarja is ook niet zo mijn genre
Trippy
vond hem beter dan verwacht
geschift wijffie idd zeker die castratiescene
melvddonk
Ik vond hem ook beter dan ik had verwacht. Nou vind ik Ellen Page altijd wel goed, maar ze speelde echt overtuigend.
Musicer
"Does your mother know you cut off men's balls?" "I haven't done it before, but maybe I'll tell her when I get home."
Erg sterke, originele en beklijvende thriller. Hij komt wat traag op gang, maar na zo'n halfuurtje zit de vaart er toch wel in. Ellen Page is fenomenaal, zowel als naïeve puber als wraakzuchtige adolescent. Patrick Wilson doet het ook erg goed, maar Page steelt toch wel echt de show. Prettig gestoord met een paar hilarische oneliners, die hier echter een minder prettige connotatie krijgen.
Misschien nog het beste aan Hard Candy is de manier waarop de spanningsboog met minimum actie en geweld, maar met een geweldige dialoog opgebouwd wordt, met als hoogtepunt natuurlijk de castratiescène. De combinatie van het sterke script en de perfecte acteerprestaties zorgen dan ook voor vuurwerk op het scherm. Als er dan al eens actie in komt, is het ook op erg originele manier uitgewerkt.
Enige nadeel vond ik dat ze erbij bleven dat Hayley 14 jaar was. Page kon er misschien nog mee door, maar imo zou het wat realistischer over zou zijn gekomen indien Hayley wat ouder was dan ze zich voordeed.
Erg sterk, nog nét niet voor een maximumscore, maar dat is misschien voor bij een herziening.
maerk
Wat een teleurstelling!
De laatste tijd bekijk ik de films uit mijn top 10 om te kijken of ze er nog in passen. Hard Candy's plaats leek me verzekerd en ik ging er lekker voor zitten. Maar de 3e kijkbeurt werd deze film fataal. Veel minder sterk dan ik in gedachten had en soms verliest de film een hoop tempo. Ook viel mij op dat Ellen Page me soms begon te irriteren. Ze doet het goed, maar niet zo fantastisch als ik in gedachten had. Visueel ziet de film er nog steeds prachtig uit.
Zeker geen slechte film hoor, blijft nog steeds een hele sterke en interessante film. Maar de teleurstelling heerst, van de 5* en top 10 positie blijven helaas maar 4* over. Dit vind ik eigenlijk erg jammer.
braft
damn had veel meer verwacht van deze film. het meisje kon een beetje acteren maar kon haar gewoon niet uitstaan. Die Jeff heeft ook zo veel domme dingen gedaan waardoor ik de film elk moment slechter ging vinden. Misschien een beetje psycho van mezelf maar op het einde van die film wou ik gewoon dat Jeff dat meisje neer stak op het dak zodat er toch nog wat deftig zou gebeuren inplaats van dat hij gewoon zelfmoord gaat plegen omdat hij bedreigd wordt door een klein meisje ...
Persian_Sara
erg saaie film! en vind dat meisje helemaal niet goed acteren trouwens. Ze zet de rol van een gek erg ongeloofwaardig neer, en vind haar echt een amateur :S ze irriteert je dood, zodanig dat je de film niet eens meer wilt verder kijken. Film is ook totaal niet spannend vind ik. Wilson acteert daarentegen wel geloofwaardig en ik vind dat hij zijn rol goed neerzet. Maar al met al vind ik het een erg slechte film!

Kirschblüten - Hanami

An American Crime
Biografie / Misdaad, 2007

Klass
Drama, 2007
zelfmoordverkrachtingage differencefotograaficeshowermenaceliggenpedofiliemanipulationbedroomsadismeelectric shockcoffee shopcastratiekrankzinnigheidburgerwachtsociopathbedrogbuurmantienermeisjecryingmartelensadistpedophilecrueltyoudere man jongere vrouw relatiegerechtigheiddrinkenrooftopheld captivegeestesziektethreatsexual torturescreamingelectrical torture childhood sexual abusephoto studio verbal abuse