Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: David Slade
Met onder meer: Patrick Wilson, Elliot Page en Sandra Oh
Releasedatum: 13 juli 2006
Plot Hard Candy
"Strangers shouldn't talk to little girls."
Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.
Hayley Stark
Jeff Kohlver
Judy Tokuda
Janelle Rogers
Nighthawks Clerk
Girl in Nighthawks (onvermeld)
Filmkriebel
Zeer duidelijk. Deze film is gewoon niet jouw ding.
btw De vergelijking met "Casino Royale" is wel erg ver gezocht. Die behoort toch wel tot een heel ander genre.
Had nochtans mijn ding kunnen zijn
Fingquality
Wat een negatieve reakties allemaal. Mensen, het is film!! Met de realiteit heeft dit niets te maken, net zoals een droom met de realiteit iets te maken heeft. Wat nemen jullie toch alles serieus, zeg. Hebben jullie nu helemaal geen fantasie? Moet dan alles realistisch uitgebeeld worden?
Mijn advies; ga overdag in het park zitten en naar de eendjes kijken als alles zo realistisch moet ogen.
Een film hoeft ook niet per se realistisch te zijn voor mij, maar dit was gewoon onrealistisch op een storende manier. Verhaal was gewoon heel erg vergezocht allemaal en volgens mij poogt deze film wel realistisch te zijn. Ik zie dit dan ook meer als het gevolg van slechte keuzes in het script of slecht uitgewerkte scènes dan als zo bedoeld met voorbedachte rade.
Ik vind het bovendien wat vreemd om te stellen dat je je fantasie moet gebruiken om deze film te kunnen waarderen.
wibro
Jouw bericht is duidelijk. Wij verschillen over deze film gewoon van mening. Ik laat het hierbij.
83Utreg!
naarmate de film vordert, ga je steeds meer denken: wie is er nou eigenlijk ziek, hij of zij. Ik denk allebei. Hij in eerste instantie, omdat hij sex heeft met minderjarigen. Zij omdat ze zelf met de meest sadistische, en smerige trukjes komt. Dit is overigens wel redelijk onwaarschijnlijk, dat een meisje van die leeftijd, op deze manier de macht over een bepaald situatie neemt. Om over de daden nog maar te zwijgen. Maar goed wel een interessante film, waar je toch redelijk aan het denken word gezet. Alleen ik miste het meeleven met de hoofdpersoon. Ze wilde wraak, prima, maar waarom? En ze is een fucking psycho.
waarom?
ik dacht, kan me niet exact meer herinneren , dat een vriendinnetje van haar ook door hem misbruikt is
wordt niet expliciet vermeld in de film maar schemert wel door
83Utreg!
Ja maar is vrij onduidelijk. Overigens, is het een algemeen iets, om eens flink wraak te willen nemen op een pedo. echter de manier waarop zij het doet, is onderhand net zo gestoord.
Joyy
en dus roept de film een hele hoop kritische vragen op en is daarmee imo geslaagd
wat geeft haar het recht om hem etc, maar wat geeft hem het recht om kinderen te misbruiken etc..
het knappe vind ik dat je , ook al is het verhaal niet geheel realistisch, toch continue van het ene op de andere been wordt gezet, je kan je in beide personages inleven, en beide zijn zowel dader als slachtoffer, waarbij je het ene moment voor haar kiest en het andere moment weer voor hem en dat wisselt continue en zet je aan tot nadenken
Tonypulp
Een film waarin niets gebeurd en toch heel veel.
Een apart concept, een oplopende spanning van begin tot het einde met een sfeer waar je rillingen van krijgt..
Deze film is erg sterk,
Het beste aan deze film is misschien ook wel de grootste zwakte, en dat is dat er haast niks gebeurd, ik vond dat goed uitpakken maar kan me goed voorstellen dat andere al snel afhaken omdat het verveeld..
Boven gemiddelde thriller, 3.5*
niks gebeurd?
man, de spanningsboog is van begin tot end aanwezig, wat gaat er gebeuren, is het waar wat zij verteld, hoe reageert hij daarop, wat heeftie nog meer op zijn kerfstok, hoe ver gaat zij, etcetc
Tonypulp
niks gebeurd?
Naast dialoog gebeurd in mijn ogen erg weinig..
Maar dat is achteraf zo, tijdens de film zit je hem inderdaad te knijpen van wat gaat er gebeuren, en helaas niet zo bijster veel, en dat werkt hier goed en dan haal ik blair witch er bij,(SPOILER) want daar gebeurd ook niets en dat is prachtig
Spanning is in ieder geval ontzettend goed in deze film, en dat zorgt er ook voor dat ik hem zo goed vind.
maerk
Een zeer intrigerende, en misschien zelfs een beetje choquerende en controversiële film. Een prachtig debuut en een meesterwerk van David Slade.
Na de eerste kijkbeurt heb ik met open mond naar de aftiteling gekeken. Ik was even van de wereld, deze film heeft me echt van begin tot eind geboeid, sterker nog, ik werd vanaf seconde één in het verhaal gezogen en pas helemaal aan het einde kwam ik er weer uit. Wat een kijkervaring. Dankzij deze film heb ik nu ook mij persoonlijke record 'snelste herziening' verbroken. Ik was aan het twijfelen of ik deze film in mijn top 10 zou zetten, ik wist namelijk niet of hij de tweede keer ook zo boeiend zou zijn. Vanavond heb ik hem dus na donderdag voor de tweede keer gezien...en weer heb ik met een open mond naar die aftiteling zitten gapen.
Kijkbeurt 1
De film begint meteen interessant met een chatgesprek. Een man en een meisje besluiten af te spreken in een bar. En na deze afspraak gemaakt te hebben gaan we meteen naar de bar. In de 5 minuten van het verhaal dat zich in die bar afspeelt weet je dat het acteerwerk niet meer stuk kan. Ellen Page barst meteen los en overtuigd me hier meteen als onschuldig meisje. Patrick Wilson is ook erg sterk. Zodra ze aankomen in het huis van Wilson komt de visuele pracht steeds meer aan bod. Het camerawerk is prachtig, meestal heel rustig met gedeeltes out-of-focus en daarna gewoon een scherp beeld. Maar zodra er een beetje actie is, wordt het camerawerk erg snel en warrig. Meestal stoor ik me hier enorm aan in films, maar bij Hard Candy gek genoeg niet. De beelden zijn enorm shaky en er is snel gemonteerd maar toch is het duidelijk en mooi in beeld gebracht. De kleuren en belichting is ook perfect. Vooral het gebruik van kleur tijdens de 'castratie' is prachtig, door middel van switchen naar andere standpunten via de muren. En vooral shots zoals het gevecht in de douche en de silhoutten op het dak zien er schitterend uit en zou je zo in kunnen lijsten. Ook de montage enz. is super. Visueel is Hard Candy dus al een kunstwerk.
De eerste kijkbeurt is ook zo indrukwekkend doordat je compleet verrast wordt. Je wist natuurlijk al dat Hayley niet helemaal onschuldig was, maar er staan je nog veel meer dingen te wachten. Zodra Jeff vastgebonden wakker wordt en Hayley de touwtjes in handen heeft wordt het pas echt interessant. De kleuren zijn plotseling een stuk grauwer en ze laat duidelijk aan Jeff merken wat ze nou precies vind van hem en zijn beroep. Ik vond die twist vooral prachtig aangegeven door de manier waarop Page zei: "I fucking hate Goldfrapp." De dialogen zijn erg boeiend en hoewel er niet al teveel gebeurt is de film erg spannend. Ik zat helemaal in het verhaal en mijn aandacht was helemaal gefocust op het verhaal. (Briljant script trouwens.) De castratie scène is zeer realistisch. Heel overtuigend gespeeld door Wilson, ik had echt medelijden met hem terwijl Page er met hem over praat op een zeer luchtige toon. Heel mooi gedaan door Slade, ik hield echt mijn hart vast tijdens deze scène. Op het einde is er ook nog een kleine twist. Ik had heel de film lang medelijden met Jeff omdat hij werd gemarteld door een of ander gestoord meisje. Maar hij blijkt Donna Mauer dus wel vermoord te hebben, of in ieder geval, hij keek volgens hem toe. Hij had er dus zeker wel wat mee te maken. Hij is er ingeluisd door Hayley en springt dus van het dak af. Er goed dat we zo weinig weten over Hayley, je weet niet veel van haar en dat maak het allemaal nog mysterieuzer. En dan eindigt de film met een mooi eindnummer. De acteerprestaties van Page en Wilson zijn ongelooflijk sterk. Wilson zet zijn personage heel sterk neer en vooral tijdens die ene scène weet hij je helemaal te overtuigen. Het lijkt wel alsof hij echt zoveel pijn leed en zich zo genaaid voelde in de film. Ellen Page deed het ook fantastisch. Ze zegt haar tekst ook met zo veel gevoel. Ze zet Hayley dan ook heel overtuigend neer. Hulde aan deze twee acteurs. En David Slade heeft hier het zeer interessante geheel van gemaakt. Hij raakt overal precies de juiste snaar. Camerawerk, belichting, kleur, muziek, alles is prachtig. Hij brengt de emoties van de personages ook mooi naar voren door middel van veel close-ups.
Kijkbeurt 2
De verrassing is eraf bij kijkbeurt 2, iets wat een erg grote rol speelde bij mijn eerste kijkbeurt. Maar de film werd er zeker niet slechter op. Zoiezo is de cinematografie, regie, muziek en acteerwerk nog steeds ijzersterk en hier kun je dus opnieuw van genieten. Bij de tweede kijkbeurt ging ik me afvragen waarom ik nou zoveel medelijden voelde met Jeff. Hij wordt op en onmenselijke manier behandeld door Hayley, maar aan de andere kant verdient hij het ook, gezien het einde. Ik voelde dus ook meer sympathie voor Hayley, maar nog steeds keek ik tandenknarsend toe bij de castratie scène. En dat is ook mooi aan Hard Candy. Allebei de personages zijn slecht. Er is geen good guy of bad guy, dat moet je voor jezelf bepalen. Het enige minpunt aan Hard Candy is het 'Aunt Denise' verhaal. De poster is trouwens ook super en past helemaal bij de film. Al dacht ik altijd aan de poster te zien dat het om een slappe horrorfilm ging, niet dus.
Ik ben er uiteindelijk tevreden over dat ik deze film heb aangeschaft naar aanleiding van Slade's andere film 30 Days of Night. Die had ik eerst gezien en ook die film is erg sterk, een van de betere horrorfilms. David Slade is een regisseur die ik in de gaten ga houden, zeer boeiende regisseur.
5* en een top 10 positie.
Reinoir
Lang geleden dat ik hem gezien heb, ik ga hem eens down... umhh kopen ^^
Vond hem tegenvallen en ook niet echt spannend. Ellen Page vond ik zeer irritant. Welke ezel laat zich nu zo manipuleren door zo'n kleine snotaap. Niet echt realistisch en een beetje ver gezocht.
Joyy
haar macht dat zij hem kan aangeven bij de politie, bewijzen genoeg
DVD-T
Toch erg verrast door deze boeiende film.
Ik had een hele saaie en langdraderige film verwacht maar Hard Candy is dat zeker niet.De plot blijft de gehele speelduur boeien en raast in een sneltreinvaart naar het einde met een moment die mij nog erg lang zal bijblijven (ik krijg alweer kippevel als ik er aan terugdenk).Het concept van een 14 jarig meisje die het heft in eigen handen neemt tegen een pedofiel is erg origineel.Helaas wordt haar karakters motivatie om dit te doen, behalve dat ze Jeff een perverse viezerik vind, niet helemaal duidelijk.Maar meer motivatie om iemands ballen eraf te snijden heb je in dit geval niet echt nodig, toch was het een interessant karakter om te volgen.Jeff is dat ook ik begon erg met hem mee te leven.Dat komt vooral omdat ik sterk mijn twijfels begon te krijgen of hij dat meisje had vermoord of niet .Geweldig gespeeld door Patrick Wilson.ook Ellen Page doet het geweldig al vond ik haar op sommige momenten bloed irritant. Op het einde werd dat gevoel van medeleven voor jeff toch wel een omgedraaid doordat je erachterkomt dat hij wel zo'n viezerik is .Gek genoeg kon het einde mij niet helemaal bekoren en vond ik dat ook iets te uitgesponnen.
Slade brengt alles zeer mooi in beeld, mooi geschoten, prachtige kleuren een sterke editing.Zeker een man om in de toekomst in de gaten te houden.Ik ben benieuwd hoe deze film het er bij herziening vanaf gaat brengen.
maerk
Dit deed ze geloof ik voornamelijk omdat ze de moordenaars van dat verdwenen meisje wilde straffen. En Jeff was er daar één van. Het zou ook goed kunnen zijn dat zij bevriend was met dat verdwenen meisje en daarom wraak zocht.
DVD-T
Dat zou inderdaad goed kunnen, of misschien ook niet zoals Hayley op het einde zelf al zegt.Misschien trekt ze het lot van de meisjes wel persoonlijk aan en straft ze gewoon alle mannen die niet met hun poten van jonge meisjes af kunnen blijven.Hoe dan ook, de motivatie dat ze het zieke mensen vind is voor mij al meer dan genoeg reden om zo'n iemands ballen er af te snijden, maar het laat ook zeker interessante vragen bij de kijker achter.Het mysterie rond Hayley vond ik door het einde alleen maar sterker worden, en daarom ook beter in de film passen.
scumfrog
Het kat en muis spel had mijn inziens een stuk beter gekund. Hayley is in de 1e ontmoeting te gewillig, dit gaf mij gelijk het inzicht waar de film heen ging. Origineel idee, maar matig uitgewerkt. Twijfel tussen een 2.5 en een 3, een 2.75 als het zou kunnen.
Fatsa
İk weet niet echt wat ik van de film moet vinden maar 1 ding is zeker : het kon beter! Een beetje langdradig en komt niet snel op gang. Het is zeker geen slechte film maar ook geen goeie..wel leuk voor een vriendinnenavondje ofzo..
Gorillaz
De film bleef mij wel boeien, eerst zat ik een poos in spanning of hij nu wel of niet schuldig was, daarna wat ze met m zou doen.
Ik kan me voorstellen dat veel mensen de film ongeloofwaardig vonden maar ik had daar zelf onder het kijken niet zoveel last van. Vooral omdat je op een gegeven moment ook in de gaten krijgt dat er bij haar ook een paar schroefjes goed loszitten!
Ik vond het zeker een aanrader, ik hoor wel dat sommige mannen minder goed bestand waren tegen een aantal scenes!!
sandesh036
Wat een kut film was dit en dat heb ik nog nooit over een film gezegd. Ik snapte er in eerste instantie al helemaal niks van. Ik had veel meer sympathie met die kerel dan met dat andere kind, wat volgens mij niet de bedoeling is. En ik vond die 'medische' scene al helemaal verschrikkelijk om naar te kijken.
Ibrahim4048
Een van de beste films die ik gezien heb. Veel plotwendingen, goed acteerwerk en spannend van begin tot het einde. Echt genoten van deze film. Raar dat hij niet in de top 250 zit.
Hankieh
Sick...
Zeer goede film. Ellen Page laat weer, ja zeker alweer, zien dat haar acteer werk toch wel behoord tot de besten op deze aarde kluit.
Zeker het kijken waard, niet alleen vanwege Ellen Page. De voor mij nog onbekende Patrick Wilson speelt ook erg goed. Daarnaast valt er ook niet te klagen over het verhaal.
Enige minpunten; cover en sandra oh.
ErwinDoornbos
Toen ik de film begon te kijken had ik een soort van "die man zal wel een pedofiel zijn"-achtig gevoel over de film. Dit veranderd in het begin van de film al snel als je ziet dat de twee behoorlijk gelijkwaardig aan elkaar zijn.
De tekst "Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht." Wordt na een half uurtje kijken opeens wel erg duidelijk, bizar.
Toch wat raars, een fout? Als die fotograaf de kans krijgt schiet ie met z'n stoel naar z'n slaapkamer. Hij weet dus dat daar ie daar moet zijn, voor dat pistool? Hoe weet ie dat? Als de pistool nog in die doos onder het bed lag had ie 'm nooit kunnen pakken imo
Tot aan het einde een hele boeiende film, top!

Kirschblüten - Hanami

An American Crime
Biografie / Misdaad, 2007

Klass
Drama, 2007
zelfmoordverkrachtingage differencefotograaficeshowermenaceliggenpedofiliemanipulationbedroomsadismeelectric shockcoffee shopcastratiekrankzinnigheidburgerwachtsociopathbedrogbuurmantienermeisjecryingmartelensadistpedophilecrueltyoudere man jongere vrouw relatiegerechtigheiddrinkenrooftopheld captivegeestesziektethreatsexual torturescreamingelectrical torture childhood sexual abusephoto studio verbal abuse