• 9.375.972 stemmen

Geregisseerd door: David Slade

Met onder meer: Patrick Wilson, Elliot Page en Sandra Oh

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Hard Candy

"Strangers shouldn't talk to little girls."

Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.

Hayley Stark

Jeff Kohlver

Judy Tokuda

Janelle Rogers

Nighthawks Clerk

Girl in Nighthawks (onvermeld)

avatar van opa_paul

opa_paul

Indrukwekkende en spannende film. Helaas pas na al die tijd voor de eerste keer op tv gezien. (ik weet het, belachelijk, maar waar!)

Het plot kwam voor mij totaal als een verrassing. Ik wist totaal niet waar de film over ging. Ik vond het dan ook heerlijk om te zien dat het helemaal anders ging dan dat ik, na 10 minuten kijken, dacht dat het zou gaan. De rollen draaiden om. Ik vond Page erg goed acteren zoals ze ook in An American Crime deed. Ze speelt geen overtuigende rol als 14-jarige, maar dat wordt ook nooit beweerd in de film. NIemand weet uiteindelijk namelijk wie ze is en hoe oud ze is. Het verraste me daarom ook zo dat ze het zo goed voorbereid heeft en hem vastgebonden in de stoel heeft zitten. Heerlijk hoe het even kan duren voor je hersenen daarop ingesteld zijn. Het wordt dan steeds mooier en mooier. Hoe ze uiteindelijk ook nog eens zegt hoe ze 'Aaron' ook zelfmoord heeft laten plegen. Ge-wel-dig! Daarom vind ik deze film ook zo'n verrassing! Het wordt steeds overduidelijker hoe goed onderlegd zij is, maar ook hoe 'ziek' hij is. Uiteindelijk heeft hij namelijk wel pedofiele eigenschappen EN ook iets te maken met de verdwijning/moord van het andere meisje. Heerlijk!

Het had voor mij iets mooier gefilmd mogen worden. Een beetje á la David Fincher had de film goed gedaan. Ook vond ik het hele verhaal rondom de ex onnodig. Dit verpest namelijk het echte plot. Ik had liever daarvoor in de plaats een duidelijkere beschrijving gezien van zijn pedofiele verleden of van haar verleden. Waarom doet ze dit? Hoe oud is ze nou daadwerkelijk?
Kortom: goede film! Een andere soort Saw om het maar zo te beschrijven. Wel tenenkrommend bij de castratie scene!

avatar van sandesh036

sandesh036

Ben ik nou de enige die het niks aan vond? ... Normaal ben ik altijd de enige die een film leuk vond hehe.

avatar van opa_paul

opa_paul

sandesh036 schreef:

normaal?... Je hebt in totaal 7 stemmen gegeven?

Misschien ligt het meer aan jou dan aan ons?

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Vandaag de film gezien. Erg origineel in zijn soort en wat kan dat meisje goed acteren zeg!

avatar van Montorsi

Montorsi

Niet helemaal gezien, dus geen stem, maar die Ellen Page is echt een talent!

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

Wel vervelend dat ze de film op RTL7 altijd bot over laten gaan op een nieuw programma zonder ook maar 1 seconde aftiteling te laten zien. Heel irritant, maar goede film.

Sommige plekken waren wel onbegrijpbaar. Hoe kan nou een meisje van 1000 gram die gozer zo stevig vast binden en optillen? ze had sowieso een ondersteuning nodig moeten hebben.

Verder was het een goeie film..
Hoop dat ik nooit in mn leven zo een meisje tegen komt aha:D

avatar van Talkshit

Talkshit

voomzap schreef:

Langdradig is het woord ja. Had toch wel wat beters verwacht.

Ik sluit mij daar bij aan!

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Over de acteerprestatie's was absoluut niets te klagen, maar het verhaal was in mijn ogen ietwat saai, en veel te langdradig.

Ook op vele punten onwerkelijk. Het einde wist mij weinig te verassen.

Een 3,0 is dan nog een magere voldoende.

Ik heb de film gisteren gezien. Echt heel mooi. Ik vond het camerawerk soms wat verwarrend, maar het paste goed bij de film. Ik vond het heel goed geacteerd, omdat je in je achterhoofd wel weet dat Hayley nogal geschift is, maar dat bij dat castratiegedeelte voor mijn gevoel pas echt duidelijk werd.

In tegenstelling tot opa_paul vind ik het gebruik van 'de ex' als chantage-middel erg goed. Zo zie je namelijk hoe ziekelijk Jeff aan haar gehecht is, wat ook weer teruglinkt naar zijn pedofiele achtergrond, aangezien Janelle toen minderjarig was. Het gedeelte met de kluis, en voornamelijk de voorspelbaarheid daarvan, had voor mij niet gehoeven, en het stuk waarin de buurvrouw langs komt om koekjes te brengen ook niet echt. Door deze situatie neemt Hayley's geloofwaardigheid namelijk behoorlijk af. Als ze daar glashard had gelogen, was het gedeelte dat daarna kwam een stuk enger geweest. Ik vind echter dat dit weer goed wordt gemaakt door de paniek die beide personages (ieder om een andere reden) op het einde van de film naar voren brengen. Het gedeelte op het dak waarbij ze hem overhaald een bepaald iets te doen (don't want to spoil it ^^) vormt een mooi contrast met de voorgaande delen, omdat de sfeer haast rustiek overkomt, terwijl die in het huis zelf (mede door het gebruik van felle kleuren op bijvoorbeeld de muur) nogal stressvol is.

Al met al vind ik het een uitzonderlijk boeiende film, gezien het feit dat er maar 2 personages in voorkomen die echt wat te melden hebben (de buurvrouw, Janelle en de mensen in Nighthawk's niet meegerekend)

avatar van korp

korp

Gisteren ook gezien, vond het allemaal erg langdradig en er kwamen weinig interessante momenten in voor. Moet overigens wel meegeven dat de castratiescene een van de meest zenuwslopende scènes is die ik ooit heb gezien, in welke film dan ook.

avatar van sandesh036

sandesh036

Geweldige film. Ik heb nog nooit zo moeten lachen om een film.

avatar van Nomak

Nomak

Is niet de bedoeling om veel te moeten lachen bij deze film.

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Een beetje langdradig, maar een mooie film!

*4.0

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Prachtig begin. FIlm zag er sowieso erg mooi uit. Maar de tweede helft vloog het allemaal compleet uit de bocht. Met mooi eruit zien en vaardige editing en zo red je natuurlijk de film niet als het verhaal zo belangrijk is als dat het hier was. En dat werd zo onwaarachtig allemaal. Een kordate tante als Page (ik vond haar niet heel overtuigend trouwens), laat zich wel heel erg de kaas van het brood eten. Het domme gedoe met de buurvrouw etc. Het duurde en het duurde maar. Jammer van de tweede helft. Kost de film ruim 1*

avatar van Keane1983

Keane1983

Een erg goed verhaal en een goede plot-twist.

Ik vind het super goed gedaan dat ze in de film geen muziek hebben gebruikt (op de fotosessie na dan).

De film schotelt je een heel arsenaal aan dialogen voor die op hun beurd absoluut niet vervelen.

Sterker nog ze maken het geheel alleen maar spannender en laten de kijk snakken naar meer en meer.

Ik vond de film persoonlijk niet te langdradig maar dat komt omdat (in mijn ogen) het tempo hoog lag.

De film poster (om het maar even over iets anders te hebben) vind ik geniaal.

Van mij krijgt de film een 4.0*

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

De originele opzet en ongelofelijk goede cinematografie maken Hard Candy tot een thriller die je nog even bijblijft.

Thrillers met een soort kat en muisspelletje kennen we wel een beetje maar geen een waar je sympathie zo vaak heen en weer kaatst tussen de 2 personages. Aan het begin denk je dat hij haar meelokt, dan lijkt hij onschuldig en zij een psychopaat enz enz . Op een paar losse flodders na (vooral richting einde) een sterk script.

Visueel echt top. Wordt veel gespeeld met de camera wat soms erg leuke shots oplevert waarbij de 'echte' gebeurtenissen zich vaak net buiten beeld afspelen. Verder mooi gebruik gebruik van licht en kleur en wordt er nog wat geëxperimenteerd met de wisseling tussen in en out of focus. Einde ziet er ook erg mooi uit, de ophang scène en daarna krijgen we nog een leuk visueel grapje, dat zij wegrent met een 'roodkapje'..

Vond het acteerwerk ook best sterk, vooral van Wilson. Toch had dit ook niet echt mogen teleurstellen als 2 acteurs samen 100 minuten moeten volmaken.

avatar van voomzap

voomzap

5,0 - geplaatst op 15 februari 2009, 0:09 uur

sandesh036 schreef:

Wat een kut film was dit en dat heb ik nog nooit over een film gezegd. Ik snapte er in eerste instantie al helemaal niks van. Ik had veel meer sympathie met die kerel dan met dat andere kind, wat volgens mij niet de bedoeling is. En ik vond die 'medische' scene al helemaal verschrikkelijk om naar te kijken.

5,0 - geplaatst op 15 februari 2009, 15:27 uur

sandesh036 schreef:

Geweldige film. Ik heb nog nooit zo moeten lachen om een film.

avatar van korp

korp

voomzap schreef:

Die is ook een beetje de weg kwijt, wat een weirdo.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Ik denk dat die laatste zin van Sandesh over dat hij/zij gelachen heeft over de film eigenlijk over een andere film gaat, maar dat hij 'per ongelukt' op de verkeerde topic reageert.. ?

avatar van maerk

maerk

Volgens is Sandesh daar gewoon heel erg sarcastisch.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik heb deze film een aantal maanden geleden gezien.. en ik vond er werkelijk geen zak aan. Het verhaal kwam voor mij te langzaam op gang, ik vond het een beetje 'over the top', met name de scene waar ze doktertje gaat spelen.. Ik vond het maar een rare film.

Binnenkort nog maar eens kijken, misschien kan ik dan mijn mening wat bijstellen.

avatar van Xen0n

Xen0n

Wel een aardige film, akelig onderwerp natuurlijk, maar goed in beeld gebracht. Zulke mensen zijn er nou eenmaal ook op de wereld... Het was net een soort kat en muis spel tussen 2 zwaar zieke personen... Het had wel enigzsinds spanning en het kon me wel boeien, dus al met al een aardig goede thriller. Toch wel 3* waardig.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Mochizuki Rokuro schreef:

Eensch. Vooral aan dat gedoe met die buurvrouw ergerde ik me dood. Page acteerde matig, niet bepaalt overtuigend allemaal en ze hadden hier ook best een knapper iemand voor mogen inschakelen Die castreer scène voelde ik trouwens wel zeg

avatar van maerk

maerk

Hmmm...ik vond de acteerprestatie van Page echt fantastisch...en ik vind haar erg knap.

avatar van K@i

K@i

Was van plan om deze film tekijken

maar dat irritante kind kon ik gewoon niet aanzien

avatar van Boenga

Boenga

deLeeuw schreef:

Het einde wist mij weinig te verassen.

Gelukkig maar. Je lijkt me daarvoor nog iets te levend...

avatar van Nelusje

Nelusje

Ellen Page speelt weer geweldig in deze film! Wat een topactrice wordt/is dat.

Leuke film om met je vriend/man te kijken. Aanrader.

avatar van Hannibal

Hannibal

Nelusje schreef:

Leuke film om met je vriend/man te kijken.

Volgens mij vind je het leuk om hem tijdens de film aan te kijken hoe hij bij sommige fragmenten naar zijn kruis grijpt en een moeilijk gezicht trekt.

avatar van ;)

;)

ik vond het verhaal in de film erg grijpend en interesant.

heb er van genoten en kort er op nog is bekeken.