• 9.378.590 stemmen

Independence Day: Resurgence (2016)

Sciencefiction / Actie | 120 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Alternatieve titel: Independence Day 2

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Liam Hemsworth, Maika Monroe en Jeff Goldblum

Releasedatum: 23 juni 2016

Plot Independence Day: Resurgence

"We had twenty years to prepare. So did they."

Door gebruik te maken van buitenaardse technologie, hebben de verschillende naties op aarde samengewerkt aan een immens verdedigingsprogramm­a om zo de planeet te beschermen. Maar niets kan ons voorbereiden op de geavanceerde en ongekende kracht van de buitenaardse wezens. Alleen de vindingrijkheid van een aantal moedige mannen en vrouwen kan onze wereld nog redden van de ondergang.

Jake Morrison

Julius Levinson

General Adams

avatar van thunderball

thunderball

Deze twee weken geleden in Antwerpen wezen kijken.

Eerste deel was al niet bijster geweldig, maar na twintig jaar verwacht je toch een iets betere film, dan dit vervolg, waar ze nu mee aan zijn komen zetten.

Dom, lomp, doch spectaculaire en vermakelijke actieblockbuster, die louter zonder er bij na te denken geconsumeerd dient te worden.

Verhaal is nauwelijks aanwezig en gegeven van "pratende bol" is tenenkrommend slecht bedachte gimmick en wel een hele makkelijke manier van schrijven. Erg slecht!

Acteurs overtuigen niet echt en Goldblum is duidelijk op de automatische piloot, hoewel nog vermakelijk. Alleen Bill Pullman als voormalige Amerikaanse president weet nog van relatief kleine rol wat te maken.

SFX zijn over het algemeen top en spectaculair te noemen.

Genoeg vermaak, maar nergens echt goed.

Een mager zesje, ofwel 3 sterren.

avatar van Collins

Collins

Eigenlijk niet heel goed, dit vervolg. De film sluit heel fantasieloos en heel inspiratieloos aan bij z'n voorganger en is daardoor voorspelbaar en niet spannend. De film schurkt zelfs vaak tegen het belachelijke aan.

De situaties, de sfx, de personages en het acteren zijn erg over the top. Erg karikaturaal. Daar is overigens niks mis mee. Die zaken mogen allemaal best in dit soort blockbusters. De verwachting is ook niet anders. Maar de verwachting is ook dat er buiten die obligate elementen plaats is voor iets dat lijkt op spannende actie en belangrijker nog, dat er plaats is voor humor.

Ja, en beide zijn niet aanwezig. Het grote probleem is dan ook dat er in de film geen enkel tegengas is voor al die overdrijving en grootse effecten. Geen enkele vorm van (geslaagde) relativering. 't Is allemaal veel te serieus.

En dus bestaat de film uit leeghoofdig heldendom, stompzinnige situatieschetsen en bombastisch trompetgeschal bij elk vermoeden van een intens spannende scène. Deze fantasieloze elementen in het verhaal vallen gewoon erg op zonder het afleidend decorum van humor en spannende actie.

Zonder enige vorm van relativering wordt dat aardige menselijke karaktertrekje om onlogische en idiote dingen in een film te vergoeilijken trouwens behoorlijk uitgerekt. Ik merkte dat bij mezelf. Op het pijnlijke af. Bijna niet te doen.

Had ik trouwens al gezegd dat de actie en de humor tegenvallen?

Niet goed, dit.

avatar van SimonV

SimonV

Gelukkig geen complete remake van het origineel. Het verhaal is iets anders, waardoor het licht verrassend werkt. Special effects zijn erg goed gedaan - zoals je mag verwachten. Juist omdat het geen complete remake is, is het leuk sommige scenes terug te zien. Opvallend detail: de vrouwelijke president overlijdt, zodat een man 'ons' naar de overwinning kan leiden.

avatar van IH88

IH88

“That's... definitely bigger than the last one.”

Wat een belachelijk slechte film. Films van Emmerich kan ik meestal wel waarderen als middelmatige zomer blockbusters maar dit tweede Independence Day avontuur torpedeert zichzelf met een rommelig verhaal, een overdaad aan CGI, karakterloze jonge acteurs en slechte humor. Waar het eerste deel nog een rechttoe rechtaan verhaal had wat wel goed in elkaar stak, was ik hier na een half uur al de draad kwijt.

En de CGI was vreselijk, echt spuuglelijk. Groot, groter, grootst werkt hier averechts. De positieve punten waren uiteraard Goldblum, Hirsch en een heerlijk schmierende Pullman. De negatieve? Al het andere. Met voorop Hemsworth en Usher als twee van de meest karakterloze acteurs die ik ooit in een blockbuster heb gezien. Chapeau voor de mensen van de casting…

avatar van joolstein

joolstein

Voor mij zit de kwaliteit van regisseur Roland Emmerich vooral in het feit dat hij films uitbrengt die ik alle rond dezelfde waardering kan geven. Dat is dan ook wel enorme prestatie van de goede man.

avatar van Diederik58

Diederik58

Het was niet best.

Een onderdompeling in CGI. De acteurs hadden een zeer ondergeschikte rol. De hoofdrolspelers probeerden er nog wat oneliners uit te smijten, maar tevergeefs.

Wat ik wel weer fijn vind, is dat de mensen er toch niet zo dom van afkomen als eerder wordt aangenomen. Goh, wat zijn we toch slim....

Het slot doet vrezen dat er nog een derde deel komt.

avatar van coumi

coumi

Wat een zure kritieken hier. Vraag me überhaupt af waarom mensen die tussen de 0 en 2 als beoordeling geven deze film al gaan kijken, want bij Emmerich weet je toch precies van te voren wat je krijgt? Kijk dan niet, of heb je echt niets beters te doen dan? En dan de opmerkingen dat dit vervolg zo veel lijkt op deel 1(hilarisch!), wat had je dan van deze sequel verwacht?
Nee, mensen, iets genuanceerder: dit is gewoon het hersenloze popcorn vermaak wat je kan verwachten. Niet de slechtste vervolgfilm ooit wat ik hier ergens las, wel minder dan het eerste deel. Maar wie het orgineel goed vond te doen(en gezien het bioscoopsucces waren er dat een hoop) zal dit vervolg zeker niet als verschrikkelijk ervaren. Wat Emmerich verkeerd doet in vergelijking met het orgineel is dat hij het verhaal te snel afrafelt. Hij geeft zichzelf en de kijker nauwelijks tijd om met name de nieuwe personages fatsoenlijk te introduceren en de spanning op te bouwen(het sterkste punt van het orgineel), waardoor je nauwelijks binding voelt met het verhaal en dit meer als een maar half geslaagde achtbaanrit zal ervaren. Gelukkig zijn er nogal wat karakters bij van twintig jaar geleden, wat dan weer wel een onmiskenbaar pluspunt is. En ja, zoals altijd bij deze regisseur zitten er in zijn overvolle films verschillende onzin scènes en enkele ronduit idiote personages met idem dito dialogen tussen(denk zijn gevoel voor maar deels geslaagde humor), maar dat kun je makkelijk wegstrepen tegen het goed uitgevoerde spektakel, de redelijke actie en de sterke CGI.
Nee, deze Duitser heeft wel eens slechter formulewerk geleverd(Godzilla, 2012, 10,000 BC) dan deze Resurgence, echt waar. En ach, dat derde deel wil ik ook wel zien, want als de aankondiging aan het eind juist is(mensen gaan op jacht naar de aliens), dan krijgen we uiteindelijk dan toch de plotwending waar de critici hier toch wel naarstig naar verlangen.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Als je van een onzinnig verhaal en veel special effects houdt, dan zit je best wel goed met deze prent van Roland Emmerich. Er is al wat geschreven over de personages: verwacht geen uitgediepte karakters en rijke intermenselijke relaties. Maar voor twee uur ongecompliceerd visueel spektakel kan ik net een voldoende geven.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

oke,,,het is heerlijk bubble gum vermaak.

Geen inhoud,maar het kijkt voor een tijdje lekker weg,,en dan is het ook wel klaar.

Roland Emmerich weet als geen ander om destructie in beeld te brengen.

Zo ook hier,,,punt is alleen dat na 2012 spektakel niets dat meer gaat overtreffen,kwa mega instorting betreft.

Waar het in de eerste film dat toch vooral de grote publieks trekker was,,,zoiets hebben we nog nooit gezien.

Maar.dus,gewoon spektakel,met hier en daar wat voorspelbaarheid, gelukkig is niet alles geheel een herhaling van zetten.

Blijkbaar is Roland Emmerich nog zeker niet klaar , en gaat voor een trilogie.

Tenminste ,,het einde lijkt overduidelijk ruimte voor een deel 3.

Of we daar nou op zitten te wachten?

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

This is humanity's last stand

20 jaar terug was Independence Day een film waar ik naar uitkeek en die me niet had ontgoocheld. Deze sequel viel me ook nog redelijk mee, en geloof me, ik ben zeker geen fan van Emmerich. Vooral visueel is dit een echt goed vormgegeven SF film, en heeft me op dat vlak geen seconde verveeld. Maar waarom altijd bigger? Ze willen groots doen met een ruimteschip van maar liefst 5000 km diameter maar hebben de capaciteiten niet om dat geloofwaardig te maken. En met zo'n enorm schip moeten er toch miljoenen aliens zijn die de wereld zouden overspoelen? Zucht, ook dit is Independence Day, ook dit is Roland Emmerich. Twice as big, half as fun las ik ergens maar dat vat het goed samen. De patriottische dialogen komen ook niet echt enthousiast over alsof de acteurs het zelf wat beu zijn. Het plot is wat je er van kan verwachten en waar alles mogelijk lijkt te zijn. Het is een film om voor de grote spektakelwaarde te consumeren en tegelijk je hersenen op "on hold" te zetten. Tot slot: een plezier om de acteurs uit de eerste film terug te zien: Pullman, Goldblum, Hirsch..

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“Are we dead?

We're okay.

You peed in your pants?

Uh, yeah.

Yeah, me too.”

Ik had nooit gedacht dat ik Will Smith in een film zou missen. Wel voor alles is het een eerste keer. En verdomme ik mistte onze vriend Smith in deze vervolgfilm op de kaskraker uit 1996. Niet vanwege zijn acteertalent of zijn goede looks. Maar wel vanwege zijn droge humor en zijn somtijds hyperkinetisch gedrag. De geest van Smith werd wel in ere gehouden door het kortstondig vertonen van een foto ergens in een presidentiële corridor. Zijn afwezigheid in deze film was te wijten aan een fataal ongeluk tijdens een testvlucht. Als waardige opvolger wordt zijn stiefzoon Dylan (Jessie T. Usher en gelukkig niet Smith’s zoon Jaden zelf) te hulp geroepen.

Het grote verschil met zijn voorganger is het totaal gebrek aan geloofwaardigheid en spanning. Bij de blockbuster van 1996 was de buitenaardse invasie zo briljant in beeld gebracht, dat als er ons ooit zo iets te wachten stond het hoogstwaarschijnlijk gelijkaardige vormen zou aannemen. In deze film is alles zo over de top en buiten proporties dat het belachelijk overkomt. Als je al naar die afmetingen van het buitenaards schip kijkt, begin je je al vragen te stellen. Dit gigantische schip palmt zo maar eventjes een kwart planeet in beslag. Voordeel is dat de aangebrachte verwoestingen en ravages zo immens zijn dat dit weer indrukwekkende beelden oplevert waarbij de CGI afdeling hun beste beentje kan voorzetten. Het moment dat de steunpoten van het gevaarte zich in het aardoppervlak ingraven, zorgen voor hallucinante beelden waarbij aardig wat vasteland wordt omgewoeld en een reusachtige tsunami over een continent raast. Vergeleken met deze is die uit “San Andreas” een miniem golfje.

Over het verhaal zelf dan maar. Verwacht niet al teveel diepgang of baanbrekende vernieuwingen in vergelijking tot de kaskraker uit de jaren 90. Het is niet meer of minder dan een tweede poging van die buitenaardse krijgsheren om de aarde te veroveren en bepaalde resources te plunderen. Het enige verschil is dat door het bestuderen van het achtergelaten buitenaards materiaal na de eerste confrontatie, de mensheid zich drastisch heeft kunnen verder ontwikkelen. Resulterend in een mega installatie op de maan om nieuwe aanvallen te kunnen counteren, een futuristisch uitziende maatschappij, een verdedigingslinie rondom onze aarde door gebruik van bewapende satellieten en de technologie om intergalactische reizen tegen lichtsnelheid te maken. Men had echter niet in de gaten dat twintig jaar geleden een noodsignaal verzonden werd vanuit een buitenaards schip, gelegen in de Afrikaanse woestijn waar Afrikaanse rebellen een jarenlange strijd voerden tegen in de woestijn rondlopende marsmannetjes. Maar het signaal in de X-band frequentie dat gedetecteerd werd op het moment dat het moederschip vernietigd werd, kon men niet in detail bestuderen. Het resultaat is een tweede aanval. Een aanval die volgens oud president Whitmore (Bill Pullman)niet te stoppen is : “They are coming back. And this time we won't be able to stop them”.

De cast is een mengeling van oudgedienden en de nieuwere generatie. Zo zie je dus weer Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch en Brent Spiner verschijnen als hun twintig jaar ouder alter ego. Hun uiterlijk verraad de voorbijgevlogen jaren. Hun intelligentie daarentegen is nog even fris en kwiek. De meeste problemen waar ze voor komen te staan worden in een oogwenk opgelost door spitsvondige voorstellen en intuïtieve bedenksels. Een beetje te vlug naar mijn oordeel waardoor het allemaal somtijds ongeloofwaardig overkwam. En van spanning is er dan ook niet echt sprake. Verder kon ik de soms melige humor ook niet echt appreciëren. Al bij al is deze tweede film een klein beetje een tegenvaller. Toegegeven, de beelden zien er spectaculair uit. De speciale effecten zijn magistraal (maar dat was te verwachten). En de actiescènes zijn fenomenaal. Maar er was geen kippevelmoment in deze film. Echt indruk maken deed het niet. Maar heb je eens zin in een visueel spektakel, dan mag deze blockbuster zeker niet ontbreken op je bucketlist. Ik hoop alleen dat over 20 jaar de nazaten van die vervelende marsmannetjes niet hetzelfde plan bedenken.

avatar van Leno

Leno

Alles wat het eerste deel zo leuk maakte werkt hier averechts. De karakters zijn ineens irritant en veel te serieus, de actie en special effects zijn 13 in een dozijn en de humor komt niet uit de verf. Daarbij is het verhaal onzinnig, niet spannend en eigenlijk gewoon saai. Daarbij neemt de film zich veel te serieus! Hemsworth speelt een waardeloze hoofdrol (wat een saai acteur!) en dan is het wachten op het einde van de film, die dan ook nog een opening naar de vervolg laat. De bezoekersaantallen hebben die opening wel weer gedicht. Gelukkig.

avatar van james_cameron

Prima mee vermaakt hoor, maar dit late vervolg voelt op de één of andere manier toch veel minder episch aan dan het origineel. Dit ondanks de vaak geweldige en grootse special effects. Personages en plot zijn ongetwijfeld debet aan dit gevoel- beiden zijn ondermaats. Vooral naar het einde toe wordt alles steeds flauwer en nogal belachelijk, toewerkend naar een schaamteloze opzet voor nog een deel.

avatar van FlorisV

FlorisV

Ik vond de film zo slecht nog niet. Ik was niet zo dol op Hemsworth en ik miste misschien de betere humor van het eerste deel. Maar visueel is deze helemaal up to date, hij ziet er erg goed uit. Er zitten heel spectaculaire scenes in die ik nog nooit zo over the top heb gezien.

Er zit ook wat meer sympathie in dan de doorsnee blockbuster. Verder heel vergelijkbaar met de vorige: niet bepaald geloofwaardig, bepaalde dingen gaan veel te makkelijk, maar het is 1 grote pretpark rit. Als bonus is er wat nieuws en cools bedacht in de verhaallijn wat een kleine opening naar een vervolg maakt.

Wie het vorige deel goed vindt en deze slecht, lijkt opeens heel andere criteria toe te passen...opeens moet er nu wel een geraffineerd en uitgebreid plot in zitten? Naast Oscarwinnend acteerwerk?

Dit is prima vermaak gewoon, niks mis mee.

avatar van ehgeahrev

ehgeahrev

Ben voortdurend in slaap gevallen tijdens het bekijken van deze dure miskleun. Oké, ik was moe maar dan nog. Een meeslepend en beklijvend verhaal is het absoluut niet. Ik kan me enkele uren later mijn dromen beter herinneren dan de flarden film. En wat een knappe acteurs! Maar dan letterlijk enkel het snoetje.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik heb volop genoten van deze bizarre popcornflick die tot mijn verbazing maar 2 uur duurde. Het vlóóg om. Roland Emmerich, samen met Michael Bay door zelfbenoemde cinemakenners toch wel de meest verguisde regisseurs sinds de uitvinding van bewegend beeld, neemt beproefde bombastische testosteron elementen uit alle spektakelfilms van de afgelopen 30 jaar en voegt ze samen in 120 minuten vermaak.

Voorganger Independence Day uit 1996 (ook bekend als "ID4") is een legendarische film. Niet bijster briljant, maar wel baanbrekend en trendsettend en vooral: vermaak, vermaak vermaak. Boem, droge grap, spannend, grap, aliens, wereld bijna kapot, boem boem boem eind goed, grap, al goed. Will Smith miste ik alleen in de trailer, want in de film zitten meer dan genoeg verwijzingen en zelfs een heleboel acteurs uit het eerste deel. Eerlijk is eerlijk: zonder de bekende gezichten was het allemaal wel een stuk minder cool geweest. Want als een cast niet mee wil doen aan een sequel, voelt die film meteen al minderwaardig aan. Acteurs willen vaak niet voor niets hun naam er niet aan verbinden.

Resurgence doet het allemaal dunnetjes over en voegt hier zoals gezegd allerlei beproefde elementen aan toe. We hebben twee ruwe-bolster-blanke-pit piloten die elkaar niet kunnen luchten of zien (hallo Maverick en Iceman uit Top Gun), de wetenschapper waar weer eens niemand naar wil luisteren, naasten die het loodje leggen, leiders die het niet overleven en worden opgevolgd door anderen. We hebben gewonnen, oh nee, nu wel. Nee toch niet, nu dan? Oh nee. Lieve kindertjes die gered moeten worden, een dikke Afrikaan, een Chinees meisje en een comic relief personage die de meest bizarre situaties overleeft. En last but not least: een lekker stukje patriottisme waar menig Nederlander van walgt, maar iets wat gewoon een cultuurverschilletje is tussen ons en Hollywood.

Een dikke mix van talloze popcornelementen. Ik kan daar best van genieten. Nergens prentendeert deze film een Taxi Driver of Schindler's List te zijn. Je weet waar je voor gaat zitten en het heeft geen enkele pas om deze film langs dezelfde meetlat te leggen als Pi of Forrest Gump. Ik beoordeel films altijd op de mate waarin ze slagen wat ze beogen te doen. Deze film wil vermaken en dat lukt.

Niet alleen kijkt het heerlijk weg, de special effects zijn weergaloos en ik heb geen enkele misser kunnen ontdekken. De personages zijn van bordkarton en hier hadden oscarwinnaars niet veel meer van kunnen maken. Bij Bill Pullman vroeg ik me altijd af waarom hem geen grootsere carrière ten deel was gevallen na de legendarische speech uit Independence Day, maar hij valt in deze film wel een beetje door de mand als houten klaas. Al het jonge grut is vrij inwisselbaar en lijkt ook op elkaar. Ik kan die Hemsworth-broers allemaal niet uit elkaar houden en verwissel ze ook wel eens met Chris Pratt, Chris Evans en nog een half dozijn andere mooiboys die al dan niet Chris heten. Maar soit, het irriteert nergens.

William Fichtner is een beetje de blanke Morgan Freeman aan het worden. De acteur die zo'n beetje opduikt in iedere film met een budget van meer dan 1000 dollar. Ik vond hem niet heel erg veel 'gravitas' hebben in zijn rol als generaal. Robert Loggia, die we nog zien met een cameo tijdens de Independence Day-viering, deed dit 20 jaar geleden overtuigender. De beste man overleed in december 2015 trouwens. In de scène waarin hij te zien is, wordt ook zijn vrouw Audrey voorgesteld, die overigens ook in het echt Audrey heet en ook echt zijn vrouw is. De film is dan ook aan Loggia opgedragen.

Resurgence heeft precies de juiste hoeveelheid humor. Als het allemaal wat te serieus dreigt te worden komt er weer een leuke grap, waarbij ik de schatzoekers erg leuk vond, maar ook Jeff Goldblum's zelf-pariodiërende "They like to get the landmarks..." even wil vermelden. Mensen die zeggen dat er geen humor in deze film zit, moeten hun ogen opendoen en er wat citroensap in doen. Veel lolliger moet het ook niet worden, want dat gaat ten koste van de spanning.

Een kleine irritatie zijn de luchtgevechten tussen mensen en aliens. Net als in deel 1 nemen (letterlijk) enorme zwermen van beide kampen het tegen elkaar op in de lucht, waarbij alle vliegtuigjes tezamen één grote zwerm strontvliegen vormen. Maar als de film dan inzoomt op één of twee piloten dan blijkt binnen die chaos elke piloot heel overzichtelijk zijn eigen luchtgevechtje te voeren met één alien vliegtuigje. Dat is ronduit merkwaardig.

Maar het punt waarbij ik echt even mijn wenkbrauwen fronste was toen werd onthuld waar het nou allemaal om draaide. De film (en misschien toekomstige franchise) werd daarmee ineens een soort Star Wars en ik had wat moeite met die omschakeling.

Desalniettemin dikke 4 sterren.

Meer van dit soort films aub. Bier en popcorn staan klaar.

Alvast bedankt.

avatar van Tweetie

Tweetie

Geen topfilm, maar ik vond deze beter dan het origineel. Dat was echt ontzettend zwak, deze was best vermakelijk. Brent Spiner terugzien was ook een genot.

avatar van firepotatoe

firepotatoe

Filmkriebel schreef:

Mop van de dag: Independence Day ongeloofwaardig noemen en dat als argument gebruiken tegen de film... Ik vrees dat je de ongeloofwaardigheid er ECHT wel bij moet nemen

geweldige reactie. En je hebt helemaal gelijk.

Science fiction moet je nu eenmaal met een korreltje zout nemen. Tuurlijk zou zo iets kunnen gebeuren want ik ben er van overtuigd dat er in het heelal intelligent leven is. Maar dan nog moet je een film als deze niet te letterlijk opvatten.

avatar van Noodless

Noodless

Och...ik heb me niet verveeld, maar uiteindelijk is het maar een povere bedoening geworden.

Veel actiescènes en visual effecten vliegen je om de oren.....maar dit alles biedt geen garantie voor een goede film. Eerlijk gezegd was ik ook geen fan van zijn voorganger want die had ook heel wat belachelijke scènes en flauwe personages. Dus mijn verwachtingen lagen al niet hoog. 5/10

avatar van arno74

arno74

Een tegenvaller, ik vond deze film veel te veel op een beperkte leeftijdscategorie gericht, namelijk pubers en tieners (en op volwassenen die uiteraard van zulke films houden). Dit blijkt uit meerdere scenes, zoals de dialoog tussen leidinggevende die hem verbiedt om te vliegen en de piloot:

You are grounded!
- Can I still watch TV?

Ook de aanwezigheid van tieners die auto kunnen rijden zonder rijbewijs en de vele scenes met de schoolbus wijzen daarop. Aliens willen de aarde aanvallen, en wat gaat de alienkoningin doen? Een schoolbus achternazitten, uiteraard... [ Dat zal een Amerikaanse tiener vast enorm aanspreken, maar het is volstrekt onzinnig.

Er is nog meer mis met deze film maar dat is hier al ruimschoots besproken. Independence Day was geen geweldige film, maar wel een beetje een icoon, en verdiende daarmee een betere/serieuzere vervolg. 1,5*

avatar van scorsese

Matige film waarin 20 jaar na de buitenaardse invasie er een groot verdedigingsnetwerk is opgesteld. Dit late vervolg is een stuk minder avontuurlijk vergeleken met het eerste deel en ook de humor komt een stuk minder goed uit de verf. Alhoewel de special effects uitstekend zijn, is het minder baanbrekend dan destijds. HIer en daar wel vermakelijk, maar niet genoeg voor 3.0 sterren.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Niets strijkt tegen de haren in, maar evenmin kietelt iets het verstand. De acteurs herhalen hun rollen naar behoren (waarbij het charisma van Will Smith in het hart van de film wel wordt gemist), de FX zijn uitstekend zoals te verwachten, de personages zijn uiterst voorspelbaar (zou die vriend van de held zijn Japanse pilote kunnen inpalmen? zouden de hartsvrienden hun ruzie nog bijleggen? zou Bill Pullman zich nog van zijn wandelstok ontdoen en zijn nepbaard afscheren?) en de plot is één grote herhalingsoefening. Nergens vervelend, nergens stimulerend.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/avontuur/SF film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, William Fichtner en

Judd Hirsch ...

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Uitstekend mooi gemaakte SF...

Uitstekend camerabeweging...

Perfect, heerlijk genoten...

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Wat een tenenkrommend slecht vervolg op een geweldige film. Man, man, man. Dat er mensen zijn die deze film 4* of meer geven begrijp ik echt helemaal niks van. Heb echt de hele film met irritatie zitten kijken. De dialogen, de soundtrack, het acteerwerk: het is allemaal dramatisch. En dat met een aantal prima acteurs: zo zonde.

2/10 (IMDB)

Moeizaam vervolg.

De originele Independence Day was wel een geinige film, maar niet zo heel eenvoudig om daar een vervolg op te maken. Je kan moeilijk het eerste verhaaltje nog eens overdoen, want de "omg aliens" shock is er niet meer natuurlijk. Dan maar voortborderen waar de eerste film gestopt is.

Het eerste half uur moet ons dus verbazen met een alternatieve toekomst waar alien tech en menselijke tech gemengd zijn. Jammer genoeg zijn er weinig hersenloze blockbusters die met zo'n scenario iets interessants doen. De scifi ziet er redelijk lame uit, toch jammer.

Wat mij ook mateloos stoorde was de bijna Back to the Future feel die deze film had, met z'n arsenaal aan onnozele en bijna kolderieke personages. Veel te veel mensen uit de oude cast komen terug, bijna allemaal als gekke opatjes. Het jong volk doet het niet veel beter, maar toegegeven, ze hebben ook bitterweinig materiaal. De aanwezigheid van Chinees geld laat zich ook weer gelden, ditmaal in de vorm van Angela Wing. Ze speelt aardig mee, maar komt veel beter tot haar recht in lokale films.

Plot slaat ook nergens op, gelukkig is de halve film een CG speeltuin voor Emmerich, waardoor er wel genoeg te kijken valt. Ook het tempo doet de film goed. Het duurt niet te lang en de actie is redelijk constant. Niet dat het daarmee plots een geweldig kijkstuk is geworden, maar saai of vervelend vond ik het niet.

Toch had er best wat meer ingezeten. Wat leukere personages, iets minder dommigheid en iets intelligentere en beter gedesignede scifi en je had een leuke blockbuster gehad. Nu is het gewoon erg dure middelmaat.

avatar van K. V.

K. V.

Dit vervolg eens bekeken en de film moet het toch vooral hebben van de special effects. Die waren wel dik in orde. Het verhaal zelf is verstand op nul en verder is de cast ook niet zo bijzonder. Wel leuk dat een groot deel van de originele cast terug is.

Leuk om eens gezien te hebben, maar dat is het dan ook.

avatar van frolunda

frolunda

Toch een stuk beter dan ik op basis van de score hier verwacht had.

Vooral het eerste uur is gewoon sterk met voldoende spanning,een redelijke opbouw,flink wat oude bekenden uit het eerste deel en fraaie special effects.

Daarna zakt het niveau wat door het min of meer geleende Death star verhaal maar door het spectaculaire maar helaas ook weer wat voorspelbare einde weet Independence Day: Resurgence zich toch weer wat op te trekken.

Jammer dat het scenario wat rommelig en niet al te overtuigend is maar verder is dit gewoon een erg vermakelijke sciencefiction film waar door middel Jeff Goldblum ook nog best een aardige acteerprestatie in zit.

Nergens echt hoogstaand maar door de zo nu en dan toch fantastische beelden/effecten geef ik er toch een ruime voldoende voor.

Anders gezegd ; ik heb me gewoon prima vermaakt met deze film.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Slecht.

Veel lawaai, veel stoere 'Fuck yeah!'-dialogen zonder inhoud, maar grootste irritatie is toch wel de aanwezigheid van tig van personages. Minstens de helft ervan had gewoon geschrapt moeten worden. Alle personages uit de eerste film zijn ook "grappige knorrige" bompa's die hier wat tussen nieuwe maar evenzeer oninteressante personages rondlopen. Het is tenenkrommend slecht.

Pluspunten zijn dat de special effects nog wel meevallen en dat ondanks (of dankzij, ik weet het niet) het aantal personages de tijd nog redelijk passeert. Zo valt deze overbodige sequel dan toch nog te behappen.

1,5

avatar van bounze

bounze

Een vermakelijke SF film. Verhaal misschien flinterdun maar het gaat tenslotte om de aktie. 3,5 punten

avatar van Kondoro

Kondoro

Gaap wat een saai vervolg op de topper ‘Independence Day’. Dit tweede deel voegde eigenlijk geen waarde meer toe, werd zo eentonig en was reten saai om te volgen. Het verhaal was niet tof, en best saai, het concept is onnodig herhaald (had het bij één deel gelaten) en het acteerwerk is ook niet van jewelste. Ik heb de film afgelopen week gezien tijdens de ‘mei maand film maand’ die Veronica jaarlijks organiseert en deze film was één van de première films op TV. Ik moet zeggen dat het er allemaal spectaculairder uit zag dan wat er daadwerkelijk naar buiten is gekomen want, achteraf is dit toch weer één van de zoveelste films waarbij de trailers beter zijn dan de hele films.

Clichématig is deze film niet te stoppen, de film zit inderdaad boordevol overweldigende actie scénes waarbij er weer ‘één’ held naar voren moet komen, die dit keer o.a. zeer egocentrisch word overgebracht door Liam Hemsworth die ik tegenover zijn broer juist totaal niet kan uitstaan, en die in deze film ook weer een perfecte rol kreeg voor zichzelf: opvallend, overtuigend (wat niet lukte bij mij) en zeker egoïstisch op het vlak dat meneer graag wou hebben dat we even zijn knappe kopie zagen, bah. Nu kan in mijn ogen één persoon een film belemmeren maar, één persoon kan de film opeens niet slecht maken, want daar zorgde de rest van de cast wel voor of Roland Emmerich die zeker met dit tweede deel de verkeerde richting ingeslagen is.

Het verhaal kwam niet boeiend over, we worden allemaal even weer herinnerd aan het eerste deel, die circa 20 jaar geleden gemaakt is (nu al weer bijna 22 jaar). Met een grote portret foto van de held uit het eerste deel Will Smith wisten we weer wie de aarde had gered van de aliens. Nu, in de tijd dat dit tweede deel zich afspeelt heeft de aardbol zichzelf verscherpt met defensie. De technologie van de aliens is er uit gehaald en zo zijn super wapens gebouwd, vliegen helikopters zonder propellers en noem zo maar op, een echt futuristisch gevoel zal er bij moeten hangen die ik op maar weinig momenten echt gevoeld heb.

Over de cast heb ik me merendeels al uitgelaten, en ik ben er niet van onder de indruk. Men acteerde niet enthousiast genoeg en hierdoor werd de film erg eentonig en saai om naar te kijken. Hemsworth moet al het mooie oplossen en steelt zo’n beetje de show waar de rest een beetje om heen danst. Jeff Goldblum vond ik in mijn ogen dan nog redelijk acteren maar, daar blijft het ook zeker wel bij. Jessie T. Usher vond ik ook niet geweldig, en de haat / liefde relatie tussen hem en Hemsworth was amper te volgen, die gelukkig na een tijdje wat opgehelderd werd door een stukje filmmateriaal wat er destijds gebeurd is dat Hemsworth weer erg ego, Usher zoveel in gevaar bracht dat Usher aan de noodknop moest grijpen, en zo met de schietstoel weg vloog terwijl zijn straaljager explodeerde omdat die tegen de rots wand aan kwam.

Oké ik zal niet alleen maar lopen klagen over deze film, de CGI ziet er strak uit en dat mag ook wel gezegd worden. Hoewel ik het alien schip wat minder vind (moet toch nog ergens over klagen), vond ik bijvoorbeeld de catastrofe in o.a. China, Londen etc. van de wereld er toch nog wel gaaf uit zien. Ook het vliegen van de schepen, het schieten etc. zag er strak uit. Tot dat ik de eerste aliens zag, wat heb ik me toen dood gelachen want man ó man die zag er toch ook niet uit, kom op man. Nee, hoewel de film aan de ene kant mooie CGI liet zien, lieten ze aan de andere kant alle maar ook alle kanten van goeie CGI liggen, en leek het al gauw weer op een b-film en zeer amateuristisch werk. Ik denk dat de stagiaire dat deel heeft mogen maken.

Het concept is herhaald van deel één, en niet bijzonder. Het verhaal was ook niks bijzonders en je kan het al raden. De wereld viert de overleving van de aanval op aarde die door de aliens werd uitgevoerd op de vierde van juli. Nu een paar jaar later, hoeveel weet ik niet meer precies komt de aardbol weer in aanmerking met aliens, na een geslaagde aanval word de aardbol weer aangevallen door de aliens alleen, niet weer erger dan deel één. Jake Morrison moet met meerdere straaljagers ervoor zorgen dat de aliens gestopt kunnen worden, en dan pleegt er weer iemand het zelfde aanval als er in deel één was gebeurd (wie dit deed weet ik niet meer). Maar via de onderkant naar binnen vliegen om zo het schip van binnen uit te laten exploderen, we hebben het allemaal al wel gezien in deel één. Dus hier ga ik verder ook niet op in, mocht je toch benieuwd zijn naar het verhaal, kijk deel één en dan weet je het verhaal uit dit deel ook.

Erg negatief ben ik over dit tweede deel, en dat komt merendeels dat ik zo erg geschrokken ben van de kwaliteit die Roland Emmerich aflevert, zo’n twintig jaar later. Nee, ik ben echt geen fan van dit tweede deel, en ik zou hem niet zo snel nog eens op zetten. En laten we niet hopen op deel drie.