• 9.176.196 stemmen

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Misdaad / Komedie | 103 minuten

Genre: Misdaad / Komedie

Geregisseerd door: Shane Black

Met onder meer: Robert Downey Jr., Val Kilmer en Michelle Monaghan

Releasedatum: 15 december 2005

Plot Kiss Kiss Bang Bang

"Sex. Murder. Mystery. Welcome to the party."

Wanneer kruimeldief Harry Lockhart (Robert Downey jr.) op de vlucht slaat na een mislukte overval, loopt hij per ongeluk bij een casting voor een misdaadfilm naar binnen. Zo wordt hij meegenomen naar Hollywood voor een echte screentest en wordt daar door zijn producer voorgesteld als het nieuwste 'snoepje van de maand'. Ter voorbereiding op de screentest moet Harry meelopen met privé-detective Perry van Shrike (Val Kilmer), door de meesten Gay Perry genoemd vanwege zijn homoseksuele geaardheid. Als crimineel die zich voordoet als acteur die zich voordoet als detective komt Harry in contact met Harmony Faith Lane (Michelle Monaghan). Via deze weinig succesvolle actrice raken Harry en Gay Perry betrokken bij een moordzaak die hun eigen levens wel eens in gevaar zou kunnen brengen.

avatar van Alathir

Alathir

Degelijk op het vlak van komedie, ik heb zeker een aantal keren gelachen. Ik snap wel dat dit geklasseerd wordt onder neo-noir omdat je zou kunnen zeggen dat Michelle Monaghan hier een beetje de femme fatale speelt en op het einde is er ook nog is de typische twist.

Het plot is zonder twijfel rommelig te noemen en de voice-over vertelstijl doet er soms nog een schepje bovenop. De acteurs spelen best oké, maar zeker niet geweldig. Toch is het een vermakelijke film geworden die gemakkelijk wegkeek.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Flinke tegenvaller, die Black natijd goed heeft gemaakt met The Nice Guys. Die laatstgenoemde heeft wel de sfeer, humor en karakters die deze film niet heeft.

Was de draad al behoorlijk snel kwijt betreft de namen en moorden. Dan zit je als ware een puzzel af te maken waarvan je weet dat er stukjes missen. Ook de humor sloeg niet aan, op een enkele keer na, toen ze dat lijk naar buiten gooide. Verder was het te makkelijk en flauw.

Robert Downey is zo'n A-acteur die ik niks bijzonders vind hebben, al kon ik hem in Zodiac wel hebben. Val Kilmer deed het prima en Michelle Monaghan overtuigde me hier juist wel.

De luchtige niks-creërende soundtrack sluit aan bij de beelden, waar ook al geen moeite in is gestoken.

Al met al heb ik denk ik niks met films zonder eenrichtingsverkeer. Het werkt op uitzonderingen na niet wanneer je verschillende emoties wilt opwekken, zoals humor en spanning.

avatar van flaphead

flaphead

Superhippe film in hoog tempo met een bak aan dialoog. Benader hem zeker niet als misdaadfilm met komische inslag, maar als komedie tegen een misdaadverhaal. Want dan wordt je minder teleurgesteld. De film is een aaneenschakeling van onlogische karakterkeuzese en absurde gebeurtenissen, tamelijk over de top. Niet te serieus nemen op voorhand dus.

De kekke voice-over is nog leuk en fris in het begin, maar spreekt te vaak rechtstreeks tot het publiek en wordt daardoor ververvelend. Er wordt een ingewikkeld misdaadverhaal vertelt en door het bewust hoge tempo soms wat lastig te volgen. Deze poging tot intelligent plot komt wat geforceerd over. De humor is over het algemeen erg lekker -als je inmiddels geaccepteerd hebt dat je niet naar een misdaadfilm zit te kijken- en daar moet de film het dan ook absoluut van hebben. De ietwat donkere sfeer is ook fijn. Downey en Kilmer hebben leuke rollen en zo te zien hadden ze er plezier in.

Leuk wegkijkertje, maar niet meer dan dat.

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Verwarrende film, te snel voor mij, vrees ik...

avatar van Movsin

Movsin

Kon de verwachtingen door de hoge scores niet inlossen.

Nogal onduidelijke plot en de manier van "vertellen" vanaf het begin kwam mij eerder irriterend over.

Later volgden er nog wel enkele grappige gezegden, maar in zijn geheeld toch onvoldoende.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Een niet onaardige kruising tussen film-noir en komedie, maar het totaalpakketje is zo overduidelijk zelfbewust en clever dat mij dat op een gegeven moment gaat tegenstaan, en van Robert Downey's gebruikelijke mix van arrogantie en charmante (zogenaamde) onhandigheid heb ik al enige tijd genoeg. Val Kilmer houdt het schip recht met een onverwacht sterke rol, en Michelle Monaghan is altijd een feest om naar te kijken, hoewel het mij totaal ontgaat waarom ze van de regisseur even topless moet, maar ach, dat is wel emblematisch voor de geforceerdheid van het hele concept van deze film. Wel nog een verrassend mooi verstild moment onder de bank.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

'Dit is vermoeiend' roept Robert Downey Jr. ergens halverwege de film. En ik was het met 'm eens.

Kiss Kiss Bang Bang was nogal een teleurstelling na het erg leuke The Nice Guys van Shane Black gezien te hebben. Ik verwachtte iets in die richting, maar kreeg maar gedeeltelijk mijn zin. Kiss Kiss Bang Bang is een half detective noir en half een komedie. En slechts een deel van de komedie werkt, de rest komt niet echt over. Het detective plotje is enorm warrig, ik had gedurende film geen idee wat nu de insteek was en wie sommige personages waren. Het interesseerde me ook niet, want de film weet zijn verhaal totaal niet interessant te presenteren. De hoofdlijn voor Black lijkt niet plot, maar humor; met voice-overs die de kijker aanspreken en een hoop lompe grappen en bekvechten tussen twee mannen. Hierin komen een handjevol leuke sequenties voorbij (Downey die stoer wil doen met zijn Russische roulette- spelletje en dan meteen een vent door z'n kop schiet). Maar zelfs de humor is op een gegeven moment wel op, dan heb je het kibbelen wel gezien en heb je 't ook wel gehad met die voice-over. En dan duurt de film nog best lang.

2,5 sterren.

avatar van fun in acapulco

fun in acapulco

Warrig.....

avatar van TM Scarface

TM Scarface

Leuk filmpje voor tussendoor.
Hij kijkt redelijk snel weg en wordt niet echt saai. Het verhaal kan een klein beetje ingewikkeld worden, zoals velen het hier ervaren. Op het einde wordt het (voor mij) wel duidelijk, als je op blijft letten.
Ik denk mede doordat de film snel weg kijkt en de manier waarop het verhaal verteld wordt, dat het voor sommige ingewikkeld wordt. Er zit ook nergens echt rust in de film, je gaat van de ene situatie naar de andere en allemaal hebben ze met het plot te maken, dus je koppie er bij houden.

Zelf had ik alleen wat meer "bang bang" verwacht en zat ik de hele tijd op een bepaalde plottwist te wachten, die maar niet kwam(op een bepaalde manier wel, als grap (Acteurs die weer tot leven kwamen, als onderdeel van de screentest/auditie)). Zoals Ziggy007 eerder((07-01-2010)) al zei, is deze film "een parodie op de hollywood-standaard".
Al om al een leuk filmpje om een keer gezien te hebben. Een ruime voldoende(3~3,5).

avatar van Kondoro

Kondoro

“You don't get it, do you? This isn't "good cop, bad cop." This is fag and New Yorker. You're in a lot of trouble.”

Om de kersttijd te beginnen had ik deze film uitgezocht. De film komt voor in vele ‘kerstlijstjes’ op het web en ik heb een enige tijd zitten zoeken naar de film want het wekte erg mijn interesse. Dat kwam voornamelijk door een interessant maar wel erg ingewikkeld (hier op MovieMeter dan) plot maar, ook door een erg verassend en een aardig leuke cast met flinke namen. Eindelijk de film gevonden en vanavond maar opgezet, om lichtelijk in de ‘kerstsfeer’ te komen. Voor één ieder die dit zelfde idee had over deze film net zoals ik dat had, dan kom je met de koude kleren thuis.

Hoewel het kerst is, word dit meer gebruikt voor de sfeer maar buiten een paar kerstbomen en wat leuke versiering om is er weinig van dit feest te merken. Niet dat ik daar persoonlijk de film op zou gaan afkeuren (de film gaat notabene ook niet over kerst) want het is duidelijk niet het doel van ‘Shane Black’ om het allemaal daar op te laten lijken, het was eerder decoratie. Toch was ik wel ingespeeld op een leuke kerstfilm en dan is het toch altijd even schakelen als dat niet gebeurt.

Zoals ik al aangaf was de cast erg leuk. Met Robert Downey Jr. en Val Kilmer had ik er echt wel vertrouwen in. Het koppel lijkt op den duur wel goed ingespeeld met elkaar en gaan leuk met elkaar overweg. Dit keek opzich wel fijn weg maar, de komedie was vaak erg misplaatst waardoor ik het niet altijd even goed door had wat ‘Shane Black’ nou precies mee wou maar, ik vond het vaker niet om aan te zien dan dat ik ervan moest lachen. Voor de rest was de cast redelijk, niets bijzonders.

Hoewel het tempo vrij hoog ligt is de film vaak best saai. Het verhaal (althans het doel) is nog wel leuk om te volgen en zeker in de ‘Sherlock Holmes’ stijl weet de film zich leuk voort te bewegen. Maar, de huiselijke ruzies en de ‘love story’ kwam mijn neusgaten langzamerhand wel uit zetten, alsof we constant naar het zelfde beeld zaten te kijken. Dit werkte het niveau van deze film nogal naar beneden wat best jammer was al zeg ik het zelf omdat het verhaal best wat potentie had.

Er worden veel wegen ingeslagen door ‘Shane Black’ wat ik niet snapte of waar ik geen nu van inzag, dat maakte de film vaker best saai of oninteressant en hoewel het tempo hoog lag duurde de film ook best lang, zeker voor een overgroot deel waar eigenlijk bar weinig gebeurde. Het was veel gelul en de actie liet zich op veel momenten achterwegen. Het was er warrig op veel momenten en ik kon het verhaal op veel punten vaak niet meer volgen. Dus het tempo ligt misschien iets te hoog, het warrig verhaal en vaak onduidelijkheid hebben mij toch minder goed gedaan en ik vond de film dus niet echt heel leuk meer. Het slot was nog wel te volgen maar zeker het middenstuk is heel saai.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Geen idee wat ik kon verwachten van dit. Heb me op zich wel vermaakt bij de film. Er zitten enkele uitstekende scènes in en ook de humor zit goed. Het is bij momenten erg absurd en heb toch een paar keer moeten lachen. Een komedie is dit zeker niet. Eerder inderdaad een misdaadfilm met een humoristisch laagje.

Serieus hoeft het dus niet genomen te worden, maar hersenloos vermaak zou ik het nu ook niet noemen. Om eerlijk te zijn was ik na een tijdje niet meer mee met het plot. En eigenlijk hoefde dat ook niet. Het plot is ondergeschikt aan de situaties. De situaties en de rollen van de personages waren vermakelijk genoeg om je doorheen de film te worstelen. Het plot was voor mij althans erg warrig. Erg druk ook, want er zijn nauwelijks rustmomenten terug te vinden in de film. De voice-over van Downey Jr. valt na verloop van tijd eerder tegen dan dat het aangenaam is.

Moeilijk te beoordelen film. Niet slecht, niet goed. Een film die tegenvalt en je ergert of er misschien net mee door kan. Goed voor een keertje, maar te vermoeiend om nog eens te zien.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Weet niet goed of het nou een comedy of actie film is. Beetje vaag, maar je blijft toch kijken. Leuk voor een keertje.

avatar van FlorisV

FlorisV

This is my faggot gun - Gay Perry

Leuke, enthousiaste vertolkingen van Monaghan, Downey en Klimer, lekker foute humor en een aantal sterke komische momenten. Maar een overgecompliceerd plot met een aantal geforceerde ongeloofwaardigheden laten teveel hoofdpijn achter. Het tempo ligt ook te hoog, ik heb vaak op pauze moeten drukken, terug moeten spoelen en het geheel echt nog een keer rustig na moeten lezen op wiki en nog vind ik het maar een vergezocht verhaal. Laat ik maar een aantal plotgaten noemen:

-Gay Perry kent Downey niet maar vraagt toch of Downey zin heeft mee te gaan op een stake out, terwijl het saai hoort te zijn. Niet alleen een geforceerde manier om ze in hetzelfde plot te duwen maar verwarrend omdat ik de hele tijd zat te denken dat het plot van Perry zelf afkomstig was;
-de auto van Monaghan wordt gestolen door de meid met geverfd haar...waarom?
-wat deed ze daar sowieso en wat was haar beloofd?
-een acteur/regisseur die eigenaar is van een gekkenhuis...huh?
-als het lijk in de kist in het busje dat van Veronica was en niet van de dubbelganger, waarom dan cremeren?
-de politie had daarvoor al het lijk van Veronica gevonden wat op tv werd verteld dus hoe hebben ze dat lijk kunnen jatten? Dit was immers duidelijk een moordzaak.

Het hele incest verhaal past ook niet in een misdaadkomedie, daarvoor is dat thema te zwaar. Verder is het verhaal te rommelig met te weinig focus. Jammer, want er zit genoeg gevatte humor in de dialogen.

avatar van AngelicV

AngelicV

Komedienoire met een misdadige plot die uiteindelijk gekoppeld blijkt te zijn aan 1 vrouw die het slachtofferschap al draagt vanaf haar jeugd. Dit weer doorvertaald naar de Hollywoodscene waar mannen en vrouwen er (te) veel voor over hebben om beroemd te worden en je hebt een suspenseachtig whodunnit verhaal met interessante verwikkelingen die met een korreltje zout genomen moeten worden. Kijkt goed weg en vlak voor het einde stelt de storyteller de vraag of je al weet wie het gedaan heeft. Geen idee? Kijk de film nog een keer opnieuw... 4*