Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn
Met onder meer: Mads Mikkelsen, Zlatko Burić en Leif Sylvester
Gesproken taal: Deens en Servisch
Plot Pusher II
"With blood on my hands."
Tonny komt na dertien maanden uit de gevangenis en moet zijn leven weer zien op te pakken. Hij gaat langs bij zijn vader Smeden - bijgenaamd De Baron - één van Kopenhagens grootste gangsters, die onder meer dure, gestolen auto's heelt. Meer dan wat ook in de wereld wil hij het respect van zijn vader. Maar hoe harder hij het probeert, hoe minder het hem lijkt te lukken. Bovendien blijkt hij ook nog vader te zijn geworden. Tonny stevent af op een onvermijdelijke confrontatie met zijn omgeving...
pjotr
Deel één vond ik te gek.....dus dat schept verwachtingen.
Wat ik wel leuk vind is dat Tonny de hoofdpersoon is in deze film, hij was ten slotte de 'partner in crime' van Frank uit deel één.
Zavo
Dit deel is vergelijkbaar met deel 1, alleen staat dit keer Tonny in het middelpunt en Frank (hoofdpersoon uit deel 1) zien we niet terug (hij schijnt wel in deel 3 weer terug te komen). Je kunt deze film rustig kijken zonder het eerste deel gezien te hebben. Refn is echt een regisseur om in de gaten te houden, ik vond ook het zwaar ondergewaardeerde Fear X al erg goed.
LauraPalmer
De regisseur vertelde dat hij Pusher 1 en 2 in India als remake heeft verkocht! Stel je deze film eens voor als Bollywood. *grinnik*
Ik vond hem trouwens weer erg goed!
De sfeer is wel vergelijkbaar met de eerste, dus het verrassingseffect was er wel een beetje af.
pjotr
Maar dat is met Lord of the Rings natuurlijk ook zo....

Pusher II is gelukkig net zo naargeestig als het origineel en akelige personages zijn er dan ook weer volop aanwezig.
Het is erg pijnlijk om te zien wat voor een ellende Tonny zich allemaal op de hals haalt.
Gelukkig wordt al het leed in de film wat afgezwakt met de nodige (botte) humor. Ik moest wel erg lachen toen Ø vertelde dat 'ie een nieuwe callgirl had uitgeprobeerd in de badkuip maar dat ze door zijn toedoen haar tanden brak op de rand van het bad. Maar och... dat kwam allemaal wel weer goed want het waren gelukkig haar melktanden. Over foute grappen gesproken....maar stiekum toch wel erg leuk...:)
De scene waarbij Tonny na zijn vrijlating naar de hoeren gaat en geen erectie kan krijgen is trouwens ook hilarisch.
Verder vond ik het leuk dat Milo ook nog even aan bod komt (nog net zo angstaanjagend als in deel 1).
Ik kijk al erg uit naar deel 3 en ben het helemaal met Zavo eens: Refn is er eentje om goed in de gaten te houden.
Goodfella
More of the same vergeleken met deel 1. Tenminste, wat ik me er nog van herinner. Lekker naar sfeertje inderdaad, maar dat hele criminele wereldje waarin die Denen vertoeven boeit me niet zo. Dat eindeloze gesnuif, het verhaal dat maar in rondjes blijft draaien en dan uiteindelijk een superflauwe uitweg kiest.. Beetje jammer. Wél pluspunten voor een paar personages en de sfeer dus.
Querelle
ik vond het verhaal juist erg goed en het einde is volgens mij geen uitweg, maar een logische catarsis en erg goed opgebouwd.
titan
Wat mij betreft het beste deel van de trilogie, omdat dit deel het best uitgewerkte verhaal heeft en in tegenstelling tot de andere delen een portie bevrijdende humor.
MFEO
Dit is nipt de beste van de 3!
Erg goeie trilogie.
Boothead
Een 10 voor sfeer. Erg donker en naargeestig, maar voor mijn gevoel klopt het allemaal. Tonny is volgens mij één van de grootste film losers ooit, samen met het zooitje uit Trainspotting. Super film!
Rauw en grimmig misdaadverhaal, net als het eerste deel zeer onderhoudend maar niet bijster diepgravend of interessant. Mikkelsen speelt op magistrale wijze een extreme sukkel, iemand die met een strak gezicht alles fout doet in zijn leven. Opvallend weinig geweld gezien het onderwerp en met genoeg onderkoelde humor om de ranzige aspecten van het verhaal tegengas te kunnen geven.
kinjutsu
Trainspotting is ook waar ik aan dacht en idd, wat een loser. Desondanks kreeg ik toch meedelijden met Tonny en zelfs een beetje respect. Het zal wel aan zijn gezichts uitdrukking liggen.
Erg deprimerende sfeer, de muziek sloot perfect aan.
Kibabu
Dit noem je eigenlijk pas een echte misdaad film.
Quatro galacticos
v1ce
Heb zojuist het eerste deel gekeken en heb gelijk een bod gedaan op ebay voor de trilogie!
Ik kan echt niet wachten om deel 2 en 3 te kijken!
Dit soort films verdienen alle props!
hulkio
Zelfde concept als het eerste deel, dit keer echter een andere hoofdpersoon die in het eerste deel maar een kleine rol had (sterke vertolking van Mads Mikkelsen). Verder zien we ook weer de donkere en naargeestige sfeer terug.
v1ce
Sterke karakter ontwikkeling blijkt maar weer na het zien van dit tweede deel!
De naam zegt al genoeg... een crimineel die tot het uiterste wordt gedreven tot er geen weg meer te kiezen valt!
Nogmaals een erg goeie, duistere film!
dutchtuga
Helemaal in de lijn van het eerste deel is dit ook weer een erg sterk staaltje Deense cinema. Hoewel de protagonist minder een aanwezigheid is als de hoofdrolspeler in Pusher weet ook deze ons weer mee te voeren in een mooi belichte, sterk cinematografische onderwereld van een stel posers en vooral losers. Klasse en op naar deel drie.
Bob Gray
- 2046 stemmen
Erg toffe film, lekker rauw.
Wat een leven die gasten, ben ik toch blij met m'n standaard 'dag in dag uit hetzelfde'. In tegenstelling tot deel 1(die ook erg goed was) heeft deze film lekker veel zwarte humor waar ik van hou. Zoals Rico hierboven al zei: op naar deel 3!
4 sterretjes
[quote="Bob Gray"
'dag in dag uit hetzelfde'. !
4 sterretjes[/quote]
Daar moet je toch echt wat aan gaan doen Spaulding, het leven is zo voorbij.
Bob Gray
- 2046 stemmen
Het is ook weer niet elke dag hetzelfde hoor
, maar in vergelijking met hun is het gewoon redelijk standaard, behalve met een bruleiven dan...
mayhemblik
Ik kan deze triologie nog wel 27 x kijken.
Toch vind ik tot nu toe 2 het beste.
thegoodfella
weet iemand waar deze trilogie te koop is??????? want ik vind alleen maar deel 1
mayhemblik
Weet je zeker dat deel 2 en 3 daar ook niet bij zitten?
Dat ik hem kocht was ik thuis blij verrast met nog twee steengoeie delen.
Gegroet, dit was mijn tip voor vandaag.
coldheaven
zoutzak
Mads Smikkelsen
Helemaal geweldige film (met dank aan Querelle!!) Mads was zeer op dreef en de anderen ook, AAnrader!!
De trilogie is te koop bij Velvet te Rotterdam voor € 8,50 (misschien ook bij andere filialen maar dat weet ik niet zeker).
Online was het in ieder geval NIET gelukt.
Legan
Een teleurstellend vervolg op het sterke eerste deel.
Bij vlagen boeiend en onderhoudend, maar er is niets wat echt boven het gemiddelde uitsteekt. Het mist dat rauwe, realistische sfeertje welke jammergenoeg is vervangen voor geliktheid. Het verhaal is wat slapjes met matige verhaallijnen (met bijv. slaapverwekkend climax richting het einde) en scènes die te lang doorgaan en ook de personages kunnen geen potten breken. Allemaal wat aan de neppe en ongeloofwaardige kant.
Maar wat vooral teleurstelt aan Pusher II is de cast. Niemand is in staat de film ook maar een klein beetje te dragen of toont überhaupt de wil. Wat wel aardig is, is de muziek maar verder blijft de film in een cirkeltje rondlopen.
Bunk
teleurstellend? Ergens heb je een punt, het verhaal is zwakker dan de eerste maar de sfeer is zo mogelijk nog rauwer en persoonlijk ben ik van mening dat Mads Mikkelsen de film zeker draagt.. een weergaloos acteur, Tonny is een diep-triest figuur die de symbool staat voor de desolate Deense onderwereld; crimineel zijn is niet leuk, het is een hel.
s0062423
'Vervolg' op het eerste deel. Na Frank staat nu Tonny centraal, en laat ik nu net hem het minst interessante personage vinden. Mikkelsen zet zijn personage wel uitermate sterk neer, maar het personage op zich is gewoon niet interessant. De belachelijke tatouages zitten er misschien ook voor iets tussen.
Toch is hij bij momenten innemend. Zijn frustraties worden haast voelbaar vastgelegd. Vooral op het feest zorgt de zeer dicht op de huid camera voor een meerwaarde. Knap hoe Refn onderhuidse gevoelens zijn film bij momenten volledig laat dragen.
Einde wederom teleurstellend. Het is te plots, te ongemotiveerd. Eerbetoon aan Hubert Selby Jr. slaat ook kant noch wal, of ik moet iets gemist hebben.
marzuq
'Vervolg
FearX is geschreven door Hubert Selby

Vijf minder bekende misdaadfilms die meer dan de moeite waard zijn

Jagten
Drama, 2012