• 9.375.864 stemmen

Geregisseerd door: Ben Younger

Met onder meer: Uma Thurman, Meryl Streep en Bryan Greenberg

Releasedatum: 14 februari 2006

Plot Prime

"A Therapeutic New Comedy"

Rafi (Uma Thurman) is een 37-jarige carrièrevrouw uit Manhattan. Haar huwelijk is zojuist op de klippen gelopen en zoals het hoort loopt ze daarvoor en voor enkele andere 'issues' bij psychotherapeute Lisa (Meryl Streep). Geheel onverwacht wordt Rafi verliefd op de talentvolle 23-jarige schilder Dave (Bryan Greenberg). Wat het verliefde stel echter niet weet is dat Rafi's therapeute Dave's moeder is. Vanuit verschillende oogpunten wordt er gekeken naar deze liefdesrelatie door vrienden, familie en in het bijzonder Lisa.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wat een lekker filmpje is dit zeg.

Ik heb me er zeker wel bij vermaakt, want het was goed te doen, en vermakelijk om naar te kijken.

Het verhaal is simpel, met serieuze scene's maar ook wel hele grappige stukjes.

Uma Thurman en Bryan Greenberg deden het beide wel goed, en ik ga niet ontkennen dat Bryan een hele leuke en charmante man is om te zien.

Al met al vond ik dit echt een leuke film, en vond het beter dan de standaart vermakelijke films in dit genre.

avatar van The Oceanic Six

Leuke rom-kom dat door de verwarring in het plot voor aparte en grappige momenten zorgt.

Diepgaand is ie nergens, al te moeilijk ook niet maar hij kijkt goed weg.

avatar van Jolienepien

Jolienepien

cl20 schreef:
vond het een beetje een matige film, vooral het einde, maar dat kan ook komen omdat ik een hopeloze romanticus ben en altijd hoop op een goed einde (happily ever after).
Inderdaad, matig einde. Ik had ook op 'en ze leefden nog lang en gelukkig' gehoopt.

avatar van doodah

doodah

Er zijn al zoveel romantische komedies gemaakt, dat het moeilijk wordt om met iets origineel, iets anders af te komen.

Jammergenoeg is Prime een van die vele gewone romantische komedies.

"Jammergenoeg", is wel niet echt het juiste woord, want ondanks het feit dat het een klassiek, clichérijk verhaaltje is, viel hij best mee.

Het acteerwerk was te doen en bij momenten was het wel grappig.

Maar echt meegenomen in de film werd ik echter niet.

Maar goed, als luchtig en simpel filmpje viel hij wel mee.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Wel geinige dramady maar nergens echt interessant. Er zitten wel enkele hilarische momenten in.

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Van dit gegeven (vrouw krijgt iets met de zoon van haar psychiater zonder dat deze drie het van elkaar weten)) had Woody Allen een heel wat leukere film gemaakt, denk ik zo. Desondanks was dit geen slechte romcom, die lekker wegkijkt, inderdaad niet veel diepgang heeft, maar tenminste behoorlijk oprecht overkomt.

avatar van scorsese

Leuke romcom (alhoewel het romantische gedeelte hier de overhand heeft) waarbij een vrouw verliefd wordt op een jongere knul, zonder te weten dat dit de zoon is van de psychiater waar ze bij loopt. Gelukkig wordt het nergens flauw en zijn de dialogen tussen Uma Thurman en Meryl Streep tijdens de sessies erg grappig. En vooral Uma Thurman doet het goed hier in een erg leuke rol.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Grappig èn ontroerend, en dan maken cliché's wat mij betreft niets meer uit -- sterker nog, ik let er niet eens op, ik heb wel wat beters te doen. Mooie chemie ook tussen Thurman (die er beter dan ooit uitziet) en Greenberg, en een extreem grappige (en serieuze) rol van Streep. En dan te bedenken dat deze schrijver/regisseur hiervóór het ijzingwekkende en eveneens sterke maar totaal andere Boiler room maakte... (waarbij MoMe-gebruikers trouwens ook al klagen over een abrupt einde, maar bij geen van beide films heb ik daar persoonlijk last van.) "His penis is so beautiful I just want to knit it a hat!"

avatar van blurp194

blurp194

Best een leuk verhaal eigenlijk in de kern, en het wat idiote gegeven van de moeder/psychiater daar tegenaan geplakt. Dat komt ook mooi over in de invulling - goed gespeeld door Greenberg en Thurman, en absurd geoveracteerd door Streep, waardoor het geheel af en toe te ver over de grens van slapstick schiet. Foutje van de regie, vind ik dat.

En buiten dat al, zat ik me wat af te vragen of dit element in het verhaal er niet uitgelaten had kunnen worden en daarmee of een wat meer serieuze benadering niet interessanter geweest zou kunnen zijn. Er zit dan nog steeds genoeg comedypotentieel in het gegeven om het leuk en luchtig te houden lijkt me. Wat me ook wat irriteerde is dat de film wel wat erg op safe speelt. Niet meer dan een heel klein slingertje, maar alles blijft keurig vlak bij het midden van de weg.

Wat het evengoed nog tot een aardige film maakt is vooral het leuke koppel. Thurman straalt ook nog eens van het scherm af, dat helpt ook.

avatar van BBarbie

BBarbie

Best een geinige romcom over het aan de kaak stellen van uitvergrote, stereotype vooroordelen. Helaas plakken de filmmakers daar een miserabel einde aan vast. Dat slaat de rest film helemaal dood, naar mijn gevoel althans. Jammer, want Thurman, Streep en Greenberg zijn best goed bezig. Ik heb mij in ieder geval goed vermaakt tot aan… de halve * aftrek. Zonde.

avatar van IH88

IH88

“I'm 23.”

“No, you're not. I don't believe you. Let me see the license... Oh, my God! You're a child. Taxi! I have t-shirts older than you.”

Degelijke romcom. Streep en Thurman doen het goed, en Greenberg heeft een sympathieke uitstraling en houdt zich knap staande tussen deze twee acteergrootheden. Het verloop van de Prime is redelijk voorspelbaar, maar toch voelt het fris en origineel aan. Natuurlijk is het wel heel toevallig dat een man nou net met een vrouw uitgaat die in therapie is bij zijn moeder, maar daar moet je een beetje in meegaan. De kluchtige aanpak hoort ook wel bij dit soort films en kan ook een sterk punt zijn.