Genre: Actie / Avontuur
Alternatieve titels: Ninja Turtles: Out of the Shadows / TMNT: Out of the Shadows / Teenage Mutant Ninja Turtles 2
Verenigde Staten / Hongkong / China / Canada
Geregisseerd door: Dave Green
Met onder meer: Megan Fox, Pete Ploszek en Stephen Amell
Releasedatum: 16 juni 2016
Bekijk via Netflix
Plot Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
"Raise some shell."
De vier broers Raphael, Michelangelo, Leonardo en Donatello keren terug naar de stad als de Teenage Mutant Ninja Turtles. De turtles moeten de stad zien te redden van een nieuwe dreiging. Daaronder vallen twee gevaarlijke schurken die de namen Bebop en Rocksteady dragen.
- Trailer (YouTube)
- Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Chief Vincent
Baxter Stockman
Shredder
coumi
Knap waardeloos. Je weet eigenlijk wel wat je krijgt als je reeds vier eerdere films over deze figuren hebt gezien, maar zelfs dan valt hij tegen. Geen humor, louter doorsnee actie. Geen fatsoenlijk verhaal. Uitsluitend geschikt voor niet al te kritische kinderen. Fox dient hier louter als beeldvulling, wat de respectabele actrice Linney hier te zoeken heeft is helemaal een raadsel. Enige troost: de vorige serie turtel films bedroeg drie films, kan me niet voorstellen dat hierop nog een vervolg word gemaakt. Krijg nou wel trek in schildpaddensoep.
mcdaktari
De vorige Teenage Mutant Ninja film vond ik eerlijk gezegd best vermakelijk, wat ik vooraf helemaal niet verwacht had. Want ik heb eigenlijk nooit echt een hoge pet op gehad van die Ninja Turtles. Maar als deze net zo goed bevalt als de eerste, dan teken ik ervoor.
filmkul
Overbodig tweede deel uit de nieuwe reeks. Het verhaal is zwak en verre van origineel. De film raast in een hoog tempo voorbij met veel actie en humor. De actiescenes zien er goed uit. De humor daarentegen is matig en wellicht leuk voor kinderen. De film ziet er verder zeer kleurrijk En verzorgd uit. De special effects zijn okee. Meer geschikt voor kinderen. 2.5/3.0
Walter White
TNMT is geweldig eve goed als de eerste deel. Bij deze deel vond ik het nog leuker mede door Rocksteady en Bebop die waren echt geweldig. Heb me kapot om hun kunnen lachen.
En natuurlijk vette actie en de verhaal was niet zo boeiend who cares zulke films kijk ik niet om verhaal.
Maar om beeld, geluid, actie, en natuurlijk mogen we niet vergeten Megan Fox
Kan niet wachten op volgende deel laat maar komen
witboek
Middag met de neefjes deze film gaan kijken. Was blij dat ze een fijne dag hadden, zelf vond ik wel mooi gemaakt en werd er een beetje jeugdig van. LOL,
keimpeS
Deze 2e film van TNMT blijft erg dicht bij de animatiefilms uit de jaren 80 (geloof ik) die ik altijd keek. Ik kon er erg van genieten, veel herkenning en nostalgie. Deze films zijn zoveel beter als de trilogy films uit de jaren 90, vooral qua techniek & actie! Ik vond krang geweldig & ja Megan Fox alleen al verdient een halve ster! (niet vanwege haar acteren, maar voor de looks). Ik kan me ook voorstellen dat veel mensen dit zien als kinder-film, maar voor mij was het een heerlijk stukje nostalgie van de serie die ik destijds zag....
Gang_Star
Vooral veel in de trend van het vorige deel. Weinig vernieuwingen, zelfde concept. Had nog even mijn twijfels toen ik Nickelodeon als producers zag staan, maar gelukkig is deze 'tweede' TMNT film geen saaie kinderfilm geworden. Voldoende actie en genoeg humor, en uiteraard Mikey weer lekker op dreef die voor het nodige glimlachen zorgt. Inclusief twee monsters en Casey, waardoor deze film toch heel erg doet denken aan het tweede deel uit de jaren '90. Die blijft nog altijd jeugdsentiment voor mij, maar dat doet niet af aan het feit dat ik met de huidige turtles films mij ook prima vermaak.
Brabants
TMNT2 anno 2016 kent als sequel een gezonde dosis nostalgie, waarbij veel mensen van toen wederom zeker zullen genieten. Het bronmateriaal wordt hartstochtelijk verwerkt in deze film en de animatie staat garant voor schitterende cinematografie. Al met al een geweldige hommage aan de schildpadden uit de jaren ' 90, waarbij ik mezelf wel altijd stellig afvraag of het publiek dat geboren is na de '90 s er ook zo van kan genieten? Mijn vier sterren zijn o.a. ook voortgekomen uit nostalgisch oogpunt.
Sowieso veel leuker dan de voorganger, die bepaald geen best Turtles gevoel bij mij op wist te wekken, terwijl ik me er nog best op had verheugd als trouw kijker in mijn jeugdjaren van de cartoon van eind jaren 80.
Bij het productieproces van deze tweede Turtles film lijkt oprecht naar de kritieken van de fans te zijn geluisterd. Het voelt als een echte Turtles film, qua plot, qua sfeer en zelfs qua humor. De toevoegingen van Baxter Stockman, Krang, Bebop en Rocksteady is erg prettig en zeker die laatste 2 zijn geestige toevoegingen. En Krang was altijd al een heerlijke vijand, fijn dat hij er, ondanks te weinig screentime, nu is, samen met zijn Technodrome basis. Shredder is visueel ook onder handen genomen en waar hij in deel 1 een mislukte Freddy Krueger messenset was, daar lijkt hij nu vrij behoorlijk op zijn bronmateriaal. Wel jammer dat hij lange tijd zonder masker in beeld komt, neemt toch veel van de mystiek weg. En wat me ook behoorlijk stoorde is dat hij op het einde zonder serieus gevecht door Krang weg wordt gegooid en dus wel heel karig de film verlaat. Zoiets doe je niet met een cartoonicoon als Shredder. Bah.
Verder heb ik me er gewoon goed mee vermaakt. Veel meer kleine en grote verwijzingen naar de franchise, Megan Fox die niet meer als een pornomodel erbij loopt, maar een redelijk ingetogen en fatsoenlijke April O'Neill rol speelt en de overige rolletjes vielen me ook reuze mee. Ook de actie mag er wezen, veel minder extreem en beter gedoseerd. Wat we krijgen, is nog best interessant, al word ik wel wat moe van de zoveelste invasie uit de ruimte via een donderwolk boven een stad. Dat heb ik de afgelopen jaren al in tig films gezien, wees wat origineler zeg.
Op zich was ik al vrij positief richting het einde van de film, maar als ze dan bij de aftiteling ook nog eindigen met de soundtrack van de oude, door mij zo gewaardeerde 80's cartoon, dan rond ik de score graag omhoog af. Als ik het goed heb begrepen heeft Michael Bay zich minder bemoeid met deze tweede film. Het werkt goed en ik kijk best uit naar een derde deel, graag meer Krang en een betere rol voor Shredder aub!
En dan geef je als score 0,5*?
the new guy
In mijn ogen toch wel beter dan deel 1. Meer actie, minder sentiment. Zoals actiefilms bedoeld zijn.
m1chel
- 1948 berichten
Na het matig ontvangen Teenage Mutant Ninja Turtles uit 2014, moesten de makers wel goed uit de hoek komen om deze reeks films over de vier ninja schildpadden weer nieuw leven in te blazen. Dit keer zijn de schurken Bebop en Rocksteady aan de film toegevoegd, twee figuren die in de vorige film zo nodig gemist werden. Daarnaast neemt regisseur Dave Geen het stokje over van Jonathan Liebesman en dat is eigenlijk de enige grote wijziging die de film kent. Ook producent Michael Bay keert weer terug en dat is wederom flink aan de film af te zien. Ik kan dan ook rustig stellen dat Out of the Shadows van het zelfde laken een pak is, dus als je het eerste deel je niet kon bekoren is het aan te raden om ook deze sequel over te slaan.
Naast Bebop en Roksteady zien de fans overigens nog een meesterschurk terugkeren die eigenlijk in één adem genoemd kan worden met de Turtles, namelijk Krang. Krang is een intelligente krijgsheer uit de dimensie X, die een deal met Shredder maakt om zo aan een mensachtig expopak te komen. De ontsnapping uit de gevangenis van Shredder tijdens zijn overplaatsing is misschien wel het hoogtepunt van de film. Met spectaculair motorstuntwerk, explosies en de nodige humor weet Shredder te ontsnappen om daarna de film in iets rustiger vaarwater te brengen. Gelukkig niet te rustig, want hoewel de film een kleine twee uur in beslag neemt duurt de film geen minuut te lang. De effecten zien er wederom gelikt uit, alleen hebben de hoofden van de Ninja Turtles nog steeds meer weg van kikkers dan van schildpadden.
Ook kampt de film helaas wederom met het probleem dat het allemaal net iets te kinderachtig in elkaar steekt. Het is daarom onbegrijpelijk dat de film voor 12 jaar en ouder is gekeurd, terwijl de film zich duidelijk richt op een publiek van 7 tot 10 jaar. Het 3D-effect werkt wederom prima bij deze film, daar zorgt het soms overbodig veel gebruik van CGI-effecten wel voor. Goed voorbeeld hiervan zie je als Bebop en Rocksteady met een tank uit het water komen en de schildpaddenbroers de benen nemen. De afgevuurde kanonshuls komt recht op de kijker af, een klein 3D hoogtepuntje waarbij het echter maar de vraag is hoeveel daar van over blijft in 2D. Het maakt van het 3D-effect wederom vooral een gimmick.
Ninja Turtles: Out of the Shadow is wederom een vermakelijke film geworden, die net als zijn voorganger voor de oudere jongere toch net iets te kinderachtig is geworden. Toch moet dat je niet laten tegenhouden, want de film zal opnieuw geen minuut vervelen. Iets dat overigens best knap is voor een op de jeugd gerichte film van net geen twee uur. Ondanks dat het 3D-effect prima uit de verf komt is het voor de jonge kijkers wellicht aan te raden om gewoon de 2D versie te bezoeken, want de 3D versie kan voor deze doelgroep net wat te eng zijn. Voor de fans van de jaren 80 tekenfilmserie zal ook deze film een feest der herkenning zijn en zodoende komt ook deze tweede moderne film rond de gemuteerde schildpaddenbroers op een verdiende voldoende uit.
schumacher
Geen slechte film maar mss toch eerder voor een jonger publiek gericht vind ik of ik ben oud aan het worden dat kan ook
m1701
een OK film... deel 1 was wel beter. Ik miste iets in deze film..... weet alleen niet precies wat. 3*
Kondoro
Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
Ik zit nu al een langere tijd goed na te denken wat ik precies van deze film vond. Ik vond zijn voorganger Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) nou niet de beste film, eigenlijk best wel slecht. Toch heeft Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows wel iets, ik denk ook voornamelijk het jeugdsentiment wat er aan hangt. In mijn jeugd (dat is nou ook weer niet zo lang geleden) waren de Teenage Mutant Ninja Turtles erg in op TV en keek ik altijd alle afleveringen. Toch wel leuk om in de oudere fase de Teenage Mutant Ninja Turtles terug te zien maar dan totaal anders. 3D in een redelijk tot goede CGI staat waarvan ik qua Sci-Fi nog niet zo raar stond te kijken, dat was eigenlijk best wel goed.
Ik heb me mijn eigen wel vermaakt met Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadow, hoewel dat ik de film bekeek in een periode van vier dagen. Sommige dagen vergat ik het maar, sommige dagen pakte ik toch een paar minuten mee. Nu was het zo dat Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) mij totaal niet beviel, het verhaal was tergend saai en ik heb me ook geïrriteerd in die film. Toch weten ze bij Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadow toch wel een redelijke film neer te zetten waardoor het film avontuur wel een plezier was om te volgen.
Het verhaal van Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadow was nog best leuk om te volgen. We volgen in het begin een gevangenen transport van
Shredder de grote schurk van deel 1. Ze hebben een middel ontwikkeld waardoor bepaalde mensen in hun dier veranderen waar hun genen toe staan. Zo is Rocksteady , ook wel Sheamus een beroemde WWE superstar, een neushoorn. Toen ze het middel te pakken hadden was het nog niet afgelopen want, er komt een dreiging boven New York te hangen, die best wel wat van de Death Star van Star Wars leek .
Ik kan wel zeggen dat ik me vermaakt heb met deze film. Ondanks dat deel 1 mij toch niet bevallen was viel deze film nog erg mee en, was hij eigenlijk best lachen om te volgen. Qua vecht scenes en CGI zat de film fijn in elkaar, helaas dat Nickelodeon er een (soms) iets te kinderlijke style aangehangen hebben waardoor de film soms overdreven tot wel saai werd om naar te kijken maar, dat was niet altijd zo. Gelukkig!
Een verhaal van niets, maar toch weet deze Actie / Avontuur film nog redelijk te vermaken en dat vanwege de actie, speciale effecten, humor en natuurlijk ook de altijd fraaie Megan Fox.
In dit vervolg op het eveneens redelijke "Teenage Mutant Ninja Turtles" uit 2014, draait het weer om de schildpadden broers Raphael, Michelangelo, Leonardo en Donatello, die wederom de stad New York moeten zien te redden van een nieuwe dreiging (onder leiding van een zekere "Krang", die volgens de schildpadden eruit ziet als een stukje uitgekauwde kauwgum met een gezicht
), waaronder ook hun tegenstander Shredder (die dit keer gespeeld werd door de saaie Brian Tee) valt. Dus wat dat betreft verschilt dit verhaal eigenlijk niet veel van het vorige verhaal.
Waar dit verhaal het vooral van moet hebben is de leuke en luchtige uitvoering (inclusief de muziek) met zoals eerder al gezegd aardig wat actie (ook best spectaculair zoals de ontsnapping van Shredder in het begin en de vliegtuig scene die fraai in beeld werd gebracht), goede special effecten en ook de nodige humor. De hierbij door velen geprezen Rocksteady (gespeeld door Stephen Farrelly) en Bebop (gespeeld door Gary Anthony Williams) dragen daar ook hun steentje aan bij, maar eerlijk gezegd vond ik ze wel wat een de flauwe kant en ook wat clichématig. Dat ze tevens in dit verhaal gemuteerd worden naar een Neushoorn en Aardvarken, vond ik eigenlijk ook wat flauw. Maar ja als Schildpadden en een Rat (Splinter, die dit keer maar een heel klein aandeel heeft in het verhaal) nu eenmaal kunnen dan kan een Neushoorn en een Aardvarken er ook nog wel bij. Ik moest eigenlijk nog het meeste lachen om Vernon Fenwick (wederom gespeeld door Will Arnett) en vooral toen hij opzoek was naar een verborgen camera en deze gaat verwijderen van de muur om de aansluiting te vinden, maar deze op een belachelijke manier is aangesloten.
Hier en daar vond ik het verhaal wel wat saai, flauw, clichématig en langdradig (duurt circa 105 minuten), maar al met al kijkt de film zich wel redelijk lekker weg en weet hij op bepaalde momenten (vooral bij de actie momenten) ook wel te vermaken. Het einde vond ik eigenlijk wat tegenvallen (had ik veel spectaculairder verwacht) en is ook wat aan de slappe kant. De cast met ook een aantal nieuwkomers zoals Stephen Amell (in de rol van gevangenenbewaker Casey Jones) doet het verdienstelijk, maar het zijn toch vooral de geanimeerde schildpadden die deze film weer dragen en Megan Fox (wederom in de rol van April O'Neil) heeft vooral een aandeel in het visuele gedeelte (ze loopt ook steeds rond met fel gekleurde lippen) van het verhaal. Voormalig profvoetballer en trainer Marco van Basten speelde schijnbaar ook mee in deze film, want op een gegeven moment maakt Chief Vincent (gespeeld door Laura Linney in overigens een flut rol) de volgende opmerking (bedoeld voor Casey Jones):
Je bent eigenlijk nog een grotere pannenkoek dan ik dacht
Net zoals het origineel is deze film leuk om eens gezien te hebben, maar meer ook zeker niet. De film krijgt van mij dan ook hetzelfde punt als ik het origineel heb gegeven, namelijk 2,5*.
blurp194
Het vorige deel viel bij mij best goed, dus ik had wel redelijke verwachtingen bij deze film. Viel wat tegen. Het ontbreekt vooral aan humor eigenlijk, iets vrolijks, het zit allemaal net aan de verkeerde kant van jezelf te serieus nemen. Wat er overblijft is eigenlijk alleen leuk door de aanwezigheid van Fox (tsja, dat vind ik er nou een keer van) maar die heeft net wat te weinig screentime om dat goed te laten werken.
Jammer, niet mijn film - nouja, ik ben ook een beetje ouder dan de doelgroep, zal ik maar denken.
DragQueen
Leuke Turtles film, na het overigens ook genietbare vorige deel 'Teenage Mutant Ninja Turtles' uit 2014. Het aanwezige verhaal maakt ditmaal wat meer plaats voor de actie, die volop aanwezig is in deze film. Verder zien de speciale effecten er zeer gelikt uit, en door het hoge tempo vliegen de bijna 2 uur zo voorbij. Weer een vermakelijke film van mijn jeugdhelden, die redelijk trouw aan de originele strips blijft. 3,5 Ster.
Typisch inferieure sequel, met een geforceerd plot, vervelende nieuwe personages en een hoop flauwe toestanden. Hier en daar nog wel een aardig in beeld gebrachte aktiescene, maar overwegend is dit behoorlijk doorbijten. En de houdbaarheidsdatum van Megan Fox is nu definitief verlopen. Een overdaad aan botox zorgt ervoor dat haar gezichtsuitdrukking niet verandert gedurende de hele film.
Bombastische Bay.
Het vervolg op de film uit 2014 ziet er wederom netjes uit in 3D, maar de toegevoegde waarde van de derde dimensie is - zoals zo vaak - ver te zoeken. Op een of twee scenes na lijkt het de zoveelste bevestiging te zijn dat het format op zijn retour is. Toch ziet de film er in 3D net iets beter uit, al zal niet iedereen het daarmee eens zijn. Wat er minder goed uitziet zijn de actiescènes. Vaak nogal chaotisch en slordig geschoten. En dat is jammer voor een film waar best een royaal prijskaartje aan hangt. Soms kan je iets rommelig schieten om te verbloemen dat het geld op is, maar de firma AliBaba prijkt hier op de openingstitels en met een geschat budget van 135 miljoen mag een en ander best beter in beeld gebracht worden.
Waar deze actiefilm voor jeugdigen het vooral van moet hebben, naast de actie, is de humor. En die is soms geslaagd, maar doet net zo vaak voorspelbaar en geforceerd aan. Evenals het verhaaltje dat slechts als kapstok fungeert voor nóg meer actie. Dat weet je van tevoren en wanneer Michael Bay een van de producers blijkt te zijn kan het al helemaal niet anders dan een bombastisch spektakelstuk worden, maar echt spectaculair wordt het nergens. Soms is het zelfs een beetje saai. Zielloosheid alom dus, maar menige tienerjongen zal hier best van genieten. Ondanks alle gebrek aan focus en de turbulente vertelwijze waar dit vervolg verder aan onderhevig is. Misschien wel juist daardoor zelfs.
Redelijk.
Met dank aan Paramount voor het recensie-exemplaar.
john mcclane 2
als de film al opent met Nickelodeon dan vrees je een wel heel erge kiddy film.
Wat uiteindelijk wel meevalt,,al is het natuurlijk wel voor het grootste deel voor die doelgroep bedoel.
Of omdat het nostalgische herinneringen oproept.
Want voor zo ver ik kan zien blijven ze een deel van het materiaal wel trouw.
Maar het is niet zo best,het script oftewel het verhaal,en de dialogen zijn nergens leuk,of interessant.
Wat wel leuk is zijn de actie scene's met name die op het vliegtuig en het water.
De vinger in de pap van Micheal bay zijn dan herkenbaar, daar kan ik de laatste jaren meestal om gruwelen,maar gek genoeg komt het hier wel goed uit de verf.
Opvallend ook dat de inmiddels zeer gerespecteerde komedie acteur Will Arnett hier aan wil mee werken.
Maar ja zolang acteurs als John Turturro in het misbaksels van een transformer vervolg zit,kan me dat ook niet echt verbazen.
Ze kunnen niet allemaal Daniel Day-Lewis keuzes maken.
2,5 voor de actie scene's.
tenslotte nog de Eerlijke trailer,,,
horizons
als de film al opent met Nickelodeon dan vrees je een wel heel erge kiddy film.
Tja, Turtles zijn altijd voor kinderen geweest. Dus ik zou het nogal erg vreemd vinden om hier opeens een R-Rated turtles film voorgeschoteld te krijgen.
Deel 2 bied zijn vermaak maar blijft achter op het wat meer originele en sprankelendere deel 1.
IH88
“What would Vin Diesel do? No regrets, no fear.”
Iets beter dan het eerste deel, maar nog steeds maken mijn jeugdhelden geen indruk. Het is allemaal ontzettend kinderachtig en vooral de humor van Michelangelo en de nieuwe bad guys Bebop en Rocksteady is tenenkrommend slecht. Wie heeft het script in godsnaam geschreven?
Het verhaal is adequaat maar wel overvol met vier bad guys en een aantal nieuwe side kicks voor de Turtles. Megan Fox zit wel goed in haar rol en de actiescènes zien er solide uit. Nu nog een boeiende Shredder, betere dialogen, een sterker script en te pruimen humor en het kan echt wat worden.
Thorongil
Best een leuke film. Maar Krang komt zo weinig aan bod. 1e film was eigenlijk wel beter gestructureerd.
Banjo
- 2035 berichten
Erg fijn om weer een Turtles film te zien die eindelijk weer lijkt op de vroegere tekenfilms.
En die zelfs het ontstaan van de Turtles en diverse karkters weer laat zien.
Deel 1 vond ik waardeloos maar dit deel heeft me aangenaam verast.
3 1/2 ster
Leno
Beduidend beter vervolg op het slappe eerste deel, waarbij de humor wat beter uit de verf komt en de actie soms best aardig is. De karakters blijven bijzonder oppervlakkig en best irritant. Het verhaal slaat verder ook nergens op, de slechterik is saai en van enige spanning is geen sprake. Misschien dat een derde deel dan wel aardig is, al denk ik dat ze het beter kunnen laten rusten!
Mr-Mcmovie
Iets beter dan de eerste, maar zo goed als het zelfde alweer.
De special effects, en GCI zagen er prima uit. Ook de actie is zeer fijn, maar door de nogal kinderachtige humor, en kindvriendelijke film dat ze er van hebben gemaakt net als de vorige blijft het leuk voor een keertje te zien.
Deze hangt veel meer aan de cartoon serie van vroeger mede door: Krang met zijn robot, Bebop, en Rocksteady, en Casey Jones die allemaal gelukkig vaak genoeg om de beurt in deze prent komen.
Het begon allemaal zeer leuk, en dat moment dat de vier schildpadden naar die basketbal wedstrijd kijken met dat spugen op Vern vond ik nog wel zeer geestig, maar na geruime tijd werdt de humor wat zwakker, en begon het alleaal beetje te lang duren.
Toch zeer vermakelijk voor een keer.
3,0
Noodless
Beduidend minder dan zijn voorganger. De verrassing van het eerste frisse deel is totaal weg. Het verhaal stelt helemaal niks voor en de humor is hier minder geslaagd. De slechterik is meer een grap dan wat hij eigenlijk zou moeten voorstellen en de actiescènes gaan vaak ook die richting uit. Alhoewel de achtervolgingsscène in het begin en de slotscène met het ultieme vernietigingswapen er goed uitzagen, wisten ze toch niet echt te vermaken. 5/10

Teenage Mutant Ninja Turtles

The Magnificent Seven
Actie / Western, 2016

X-Men: Apocalypse
Actie / Sciencefiction, 2016
broer of zus relatieturtlevervolggebaseerd op stripninjaratbebop and rocksteady