• 9.374.414 stemmen

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)

Actie / Avontuur | 112 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ninja Turtles: Out of the Shadows / TMNT: Out of the Shadows / Teenage Mutant Ninja Turtles 2

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong / China / Canada

Geregisseerd door: Dave Green

Met onder meer: Megan Fox, Pete Ploszek en Stephen Amell

Releasedatum: 16 juni 2016

Plot Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

"Raise some shell."

De vier broers Raphael, Michelangelo, Leonardo en Donatello keren terug naar de stad als de Teenage Mutant Ninja Turtles. De turtles moeten de stad zien te redden van een nieuwe dreiging. Daaronder vallen twee gevaarlijke schurken die de namen Bebop en Rocksteady dragen.

Michelangelo

April O'Neil

Casey Jones

Vernon Fenwick

Chief Vincent

Baxter Stockman

Shredder

In Film > Nieuws > Teenage Mutant Ninja Turtles 2 (2016):

David Green ('Earth to Echo') regisseert 'Teenage Mutant Ninja Turtles 2' - FilmTotaal filmnieuws

Naast dit nieuws heeft producent Andrew Form aangekondigd dat onder de nieuwe personages zich in ieder geval Rocksteady, Bebop en Casey Jones zullen bevinden. April, Vernon en Shredder zullen allen opnieuw te zien zijn.

Ik hoop ook dat ze Krang erbij brengen. Was altijd een beste vijand.

Thorongil

Baxter Stockman is nu gecast.

Trailer is uit!

Vanaf 16 juni 2016 in de bioscoop (Universal)

avatar van Kondoro

Kondoro

benieuwd.

avatar van egelhunter

egelhunter

Bebop en Rocksteady! Te cool!

avatar van The Oceanic Six

Superschurk Krang bevestigd voor 'TMNT2: Out of the Shadows' - FilmTotaal filmnieuws

Nice. Nu zijn alle iconische bad guys aanwezig. Film gaat vast niet beroerder worden dan de voorganger. Dat was een vrij middelmatige film, maar wie weet wordt de herkansing beter.

Super Bowl Spot

Leuk om eindelijk Krang te zien.

Teenage Mutant Ninja Turtles 2 (2016) - June 3rd - Paramount Pictures - YouTube

Ziet er best leuk uit. Vooral dat Krang erin zit vind ik gaaf. En Rocksteady en Bebop werden in de vorige film ook gemist.

Metalfist

Alright, mijn drie favoriete slechteriken bijeen! Kijk er nu al naar uit.

avatar van Confusie

Confusie

Ga de film zeker een kans geven, mede vooral ook vanwege de villains deze keer.

Echter als het weer van die kutgeintjes betreft met in dit geval een redelijk maag ontzettend geforceerd modern popiejopie hiphop sausje waarmee we onze bekende jeugdvrienden zich nooit eerder zagen denigreren, ben ik waarschijnlijk definitief klaar met dit type film.

Met de nadruk op 'type', het is echt een typetje geworden.

Waarmee ik vooral ook doel op het fenomeen superheldenfilm.

Met bakken tegelijk worden dergelijke misbaksels hedendaags uitgedraaid en de open lucht in geslingerd.

En maar geinige geintje kijk ons eens zijn.

Genoeg is genoeg, te veel meer dan voldoende.

Na Deadpool was de grens voor mij eigenlijk al bereikt, hoe meer ik daar aan terugdenk hoe meer een onsmakelijk ongrappig maar ik wil zo graage poepfilm.

Vandaar dat ik hier wat huiverig tegenover sta.

Dat en de voorganger waarvan een flauw kutsmaakje na al die dagen ook nog steeds lichtelijk blijft nazinderen.

Dus we gaan het zien.

Wel leuk gedaan:

Turtles 8-bit trailer

avatar van Anyaamsreob

Anyaamsreob

Heb me enorm vermaakt in Arena weer, vooraf een lekkere pizza slice gratis popcorn en een drankje. Daar word deze kaaskop wel blij van. De film was natuurlijk de slagroom, icing en fruit op de taart.

Ik kan niet een al te goede review schrijven omdat ik niet teveel spoilers wil weggeven (I know daar is het spoiler knopje voor) maar ik vind het toch nog te vroeg. Heb me in ieder geval erg vermaakt, en vond hem beter dan deel 1.

avatar van tbouwh

tbouwh

Die Turtles zijn nog wel vermakelijk, Amell Is dat ook, en Fox is een mooie meevaller... Maar wat een gruwelijk slecht verhaal zeg. Heb dat eerste deel uit 2014 gemist, maar iets zegt me dat ik daar geen spijt van hoef te hebben. Humor ging twee kanten op, soms totaal misplaatst en pijnlijk ongrappig, af en toe verrassend leuk.

avatar van soom

soom

That's how I roll.

Ja. Ik houd er van. Het is zo heerlijk. Megan. Will. De sfeer is helemaal HollyAmerikaans, het drijft zover weg.

Ik genoot weer. Van alles. De schurken. De momenten tussen de 4 schildpadjes.

Oh, wat zijn ze lelijk gemaakt he.

Ik vind 't nog steeds bedroevend. Maar de persoonlijkheid van hen, die zie je door de lelijke CGI - zo heet dat, toch? heen. Dat is echt heerlijk. En dat maakt dat ik er niet omheen kan. Het is heerlijk popcornvermaak. Daar houd ik op zich het meest van. Een matig verzonnen verhaal, een slecht uitgewerkt filmpje.. Popcorn en drinken erbij.. En ik ben in en op mijn element. Haha. Nee natuurlijk zat er wel iets meer in dan alleen een matig verzonnen verhaal, anders gaf ik geen 5 sterretjes. Ik ben gewoon een schildpad meisje. Mooi.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Stuk beter dan het eerste deel. De hand van Bay is een stuk minder zichtbaar en dat scheelt enorm. Zo is die infantiele humor verdwenen en is de actie op momenten best fijn. Sowieso helder en overzichtelijk geschoten. Daarbij knalt het af en toe, is het ritmisch, camerawerk is opvallend leuk soms en de actie wordt het netjes verdeeld over de hele film. Zo blijft de actie verfrissend. Nu en dan is het wat er te over, maar al met al ben ik positief. Het enige dat van Bay overblijft is het sound design (en ja, dat is bij de films van Bay wel in orde dus die credits geef ik hem wel).

Inhoudelijk is het allemaal wat minder. Dat de Turtles twijfelen over hun plek in de maatschappij kan wel interessant zijn, maar wordt te summier aangestipt waardoor het aanvoelt alsof men maar wat inhoud erin wil om inhoud te hebben. Ook is de film overvol personages waardoor iedereen te weinig screentime krijgt. Zelfs een Megan Fox die al bekend is uit de vorige film (en als actrice) loopt er maar wat verloren bij. Verder vind ik de nieuwe vijanden ofwel irritant ofwel matig. Daarnaast is de cgi niet altijd overtuigend. 2,5*.

avatar van kleintje 2

kleintje 2

zeker niet de beste die ik er van heb gezien. Ik vond de eerste veel beter en meer actie hebben.

avatar van egelhunter

egelhunter

Leuk vervolg met nu de echte bekende schurken uit de tekenfilmserie. Bebob en Rocksteady geven de film een leuke boost actie en humor. Actie is goed, soms te snel in beeld gebracht. Ziet er verder wel allemaal meer dan prima uit. Vond hem beter dan de vorige. 3,5*

avatar van Walter S.

Walter S.

Geinige film, ik dacht dat het een kinderfilm was, maar dat bleek dus niet het geval. Geen topper, maar ik heb me er wel mee vermaakt. Al blijf ik (bijna) twee uur voor dit soort films wat lang vinden.

avatar van Shinobi

Shinobi

"This isn’t working."

Dit vervolg is een lichte verbetering t.o.v. deel één.

'Out of the Shadows' is - zoals de titel aangeeft - gericht om de Turtles uit de schaduw te halen. Men slaagt hier beter in dan het vorige deel, omdat de focus nu niet meer ligt op April O’Neil. Daarbij worden er een aantal thema's in verwerkt als: samenwerken, familie, acceptatie enz. Toch mag het allemaal niet baten vanwege het verhaal dat wederom op niets trekt. De noodzaak om zowat elke handeling aan de kijker uit te leggen, snap ik dan ook niet.

Het is te merken dat er iets is gedaan met de kritiek, omdat de film qua schurken trouwer is aan het bronmateriaal. Het is alleen jammer dat er zo veel personages in zitten, waardoor het overzicht al gauw weg is. Op deze manier komen de meesten er vrij bekaaid van af, vooral Shredder had net zo goed weggelaten kunnen worden.

De actie is dit keer gelukkig wel overzichtelijk te noemen; de hand van Michael Bay is zichtbaar, maar niet zo nadrukkelijk. Bovendien zijn deze scènes beter verspreid over het geheel. Helaas is de film weer gevuld met geforceerde kinderachtige humor en talloze referenties om maar hip over te komen.

Al met al een matig vervolg, maar niet zo slecht als ik had verwacht.

2,0 Sterren.

avatar van Walter S.

Walter S.

Shinobi schreef:

Al met al een matig vervolg, maar niet zo slecht als ik had verwacht.

Waarom ga je hem dan kijken?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Het kontlikken van Apple wordt tot een sport verheven in dit tweede deel. Hoe haal je het in je hoofd om dit zo te implementeren? ''You'll have to get close to him in order to hack his device'' (en daarmee kun je het gewoon laten). En dan de volgende zin: ''His iPhone, iPad... or whatever''. HAHA.

En later slaat die wetenschapper door in zijn drang om bij de ''grootste der aarde'' te horen. Je weet wel: ''Isaac Netwon... (nu gaat het nog redelijk goed)... Steve Jobs...''. HAHAHA.

Verder is de film pijnlijk cringy, lijkt Fox uit Ex-Machina te zijn gelopen en zitten er twee goede actie scenes in. De 2.5* is érg mild.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ietsje leuker dan de eerste, maar ook deze maakt niet veel indruk in de zin van dat deze film mij lang zal bijblijven. Wel komt Out of the Shadows wat dichter in de buurt van de cartoon. Dit o.a. dankzij Bebop en Rocksteady. En dit keer geen slap aftreksel zoals we helaas wel vaker zien wanneer er een cartoonpersonage naar film wordt vertaald. Daarnaast ook nog Krang, maar hij moet het uiteindelijk doen met een miezerige 10 a 15 min in beeld. Maar gezien het einde van de film, komt hij uitgebreid terug in deel 3. En een redelijk grote rol voor Casey Jones, maar hier een stuk minder leuk dan in Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)

Wat me opviel is dat ze niet zo'n zin hadden om veel tijd aan het verhaal te besteden en de actiescènes volgen elkaar dan ook in razend tempo op. Met de actie zit het ook wel goed en lijkt het erop dat 3/4 van het budget dan ook voor de actiescènes bedoeld was. Erg over de top natuurlijk, maar we zitten dan ook te kijken naar pratende gemuteerde ninja schildpadden. En uiteraard volop humor. Kon er niet altijd om lachen, maar irritant was het gelukkig niet. Toch hadden ze wellicht iets meer tijd mogen besteden aan het verhaal, want het lijkt net alsof ze het ineens niet meer wisten. Zo wordt Shredder bijvoorbeeld ineens afgescheept... Als een leeg blikje cola wat in de vuilnisbak wordt gegooid! Zo kwam het op mij over. Dus what the @%&#, het is wel Shredder ja!

Desalniettemin mag er van mij gewoon een deel 3 komen!

avatar van Kollinski

Kollinski

je denkt toch niet serieus dat ik deze film ga bekijken?

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Leuke film terug deze. Misschien toch wel iets minder of het eerste deel. Maar toch weer prima vermaak die geen seconde verveelt. Actie was weer heerlijk en soms over the top.humor was er ook weer en was ook weer goed. Komen deze keer wat meer bad guys in van vroeger dan de vorige. Cast was ook goed.7/10

avatar van krosnicky

krosnicky

Stukken beter dan deel 1 het verhaal was beter en bij deze had ik echt wel het TMNT gevoel wat ik bij deel 1 niet had er zitten ook meer leuke en vertrouwde personages en voertuigen in die we nog kenne uit de cartoon zoals Bebob en Rocksteady en THE Turtle Van en het was allemaal niks verandert niet gemoderniseerd gewoon in de stijl zoals het was alles wat dan wel gemoderniseerd was was dan op een goeie manier gedaan jep goeie film voor mij mogen ze er nog 1 sequel bij doen of meschien zelfs 2 ben nogal grote fan

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Wel lekker popcorn vermaak. Verhaal lijn is niet best en ook de manier waarop de Badguy zomaar aan de kant wordt geschoven is merkwaardig. Verder net als in deel 1 we zijn geen team bla bla. Same old story...weinig vernieuwend helaas.

Al met al kijkt de film lekker weg maar zeker geen hoogvlieger.

Metalfist

Can you smell what this Rock is cooking?

De vorige Teenage Mutant Ninja Turtles film was me boven verwachting goed bevallen. Een ietwat volwassen look, de stijl van de jaren '90 films was in ieder geval verdwenen, en de film bevatte genoeg fun om te blijven boeien over de gehele lijn. Ik vermelde toen het volgende in mijn review mijn verwachting voor de sequel: "Ik hoop in ieder geval op een Bebop en Rocksteady of Krang. En gooi Casey Jones er ook maar ineens bij als je dan toch bezig bent." En laten die hier nu allemaal aanwezig zijn!

Veel veranderingen wel ten opzichte van de voorganger. Jonathan Liebesman nam de fakkel niet meer terug op als regisseur en de stoel werd deze keer ingevuld door Dave Green. Een wijziging die eigenlijk bijzonder weinig invloed op het geheel heeft doordat de reeks sowieso al aanvoelt alsof ze door Michael Bay is gemaakt en Green volgt die lijn verder. Dat resulteert in veel actie en bij vlagen erg flauwe humor. En toch, dat werkt eigenlijk wel. Mickey die in de vuilniswagen continu tegen het dak wordt gepropt omdat de controls haperen.. Ik kon er wel mee lachen. Verder ook weer de vertrouwde verwijzingen, zowel naar andere films alsook naar de voorgangers, en een vermakelijke bad-guy. Had wel verwacht trouwens dat Krang toch meer de slechterik van dienst ging zijn, maar de focus lag voornamelijk op Shredder (die niet perse had gehoeven) en de immer geweldige Bebop en Rocksteady. Het lijkt er in ieder geval wel op dat Krang sowieso nog gaat terugkomen voor de sequel.

Andere regisseur dus en ook een groot deel van de cast wordt vervangen. Onder andere Baxter Stockman, Shredder, de stem van Leonardo, ... Het is echter al weer meer dan een jaar geleden dat ik de film heb gezien en het stoorde me eigenlijk bitter weinig. Gelukkig keert Megan Fox wel terug als April en worden de Turtles zelf (en Splinter ook trouwens) wederom goed ingevuld. Aangenaam verrast ook door Stephen Farrelly en Gary Anthony Williams die een erg vermakelijke Bebop en Rocksteady in hun menselijke vorm spelen. Stephen Amell is trouwens ook een erg degelijke Casey Jones, alleen jammer van het korte haar. De effecten zijn van hetzelfde niveau als de vorige film en qua design kan dat wel tellen in ieder geval. Beetje jammer van de robot van Krang, die zag er toch iets te flets uit, maar verder weinig op aan te merken.

Erg vermakelijk popcornvermaak dat niet moet onderdoen voor zijn voorganger. De stijl blijft weliswaar vloeken met mijn beeld van de Turtles (vooral gebaseerd op de drie live-action films uit de jaren '90) maar wat Michael Bay hier op het scherm tovert is erg tof.

Dikke 3.5*

avatar van Film Pegasus

Minder dan het eerste deel. De fun is er uit en wat overblijft is voorspelbare koek voor de fans van de comics. Alle usual suspects zijn aanwezig en dat is een keer leuk om te zien natuurlijk. Maar veel wordt er met de Turtles dit keer niet gedaan, Splinter mag al blij zijn dat hij bij hen woont of hij was zelfs niet in beeld. En voor de zoveelste keer krijgen we een blockbuster waarin de helden moeten vechten tegen iet dat uit een donderwolk uit de ruimte komt. (remember Avengers of Transformers). De voorspelbare ooze. We hebben het allemaal al wat gehad. En als je clichés wil gebruiken, maak het dan zo cool dat niemand zich daar druk in maakt. Jammer dat Michael Bay zelf niet aan het stuur zat en dat de film geen beter script had. Verder wel entertainend, maar weinig hoop in een 3e deel op deze manier.

avatar van Alathir

Alathir

Een beetje gelijkaardig aan zijn voorganger al is deze een tikkeltje beter mede door Stephen Amell en de introductie van Bebop en Rocksteady. Niet dat ze echt grappig waren maar het was wel een olijk duo. Het oogt allemaal heel mooi (natuurlijk ook Megan Fox). Wel oke om is gezien te hebben, er zijn veel slechtere films, gelukkig ook betere met een beter verhaal. Als je tijd teveel hebt en je verveelt je dan is deze film iets voor jou.