• 9.374.710 stemmen

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)

Actie / Avontuur | 112 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ninja Turtles: Out of the Shadows / TMNT: Out of the Shadows / Teenage Mutant Ninja Turtles 2

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong / China / Canada

Geregisseerd door: Dave Green

Met onder meer: Megan Fox, Pete Ploszek en Stephen Amell

Releasedatum: 16 juni 2016

Plot Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

"Raise some shell."

De vier broers Raphael, Michelangelo, Leonardo en Donatello keren terug naar de stad als de Teenage Mutant Ninja Turtles. De turtles moeten de stad zien te redden van een nieuwe dreiging. Daaronder vallen twee gevaarlijke schurken die de namen Bebop en Rocksteady dragen.

Michelangelo

Baxter Stockman

Shredder

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Stuk beter dan het eerste deel. De hand van Bay is een stuk minder zichtbaar en dat scheelt enorm. Zo is die infantiele humor verdwenen en is de actie op momenten best fijn. Sowieso helder en overzichtelijk geschoten. Daarbij knalt het af en toe, is het ritmisch, camerawerk is opvallend leuk soms en de actie wordt het netjes verdeeld over de hele film. Zo blijft de actie verfrissend. Nu en dan is het wat er te over, maar al met al ben ik positief. Het enige dat van Bay overblijft is het sound design (en ja, dat is bij de films van Bay wel in orde dus die credits geef ik hem wel).

Inhoudelijk is het allemaal wat minder. Dat de Turtles twijfelen over hun plek in de maatschappij kan wel interessant zijn, maar wordt te summier aangestipt waardoor het aanvoelt alsof men maar wat inhoud erin wil om inhoud te hebben. Ook is de film overvol personages waardoor iedereen te weinig screentime krijgt. Zelfs een Megan Fox die al bekend is uit de vorige film (en als actrice) loopt er maar wat verloren bij. Verder vind ik de nieuwe vijanden ofwel irritant ofwel matig. Daarnaast is de cgi niet altijd overtuigend. 2,5*.

avatar van Shinobi

Shinobi

"This isn’t working."

Dit vervolg is een lichte verbetering t.o.v. deel één.

'Out of the Shadows' is - zoals de titel aangeeft - gericht om de Turtles uit de schaduw te halen. Men slaagt hier beter in dan het vorige deel, omdat de focus nu niet meer ligt op April O’Neil. Daarbij worden er een aantal thema's in verwerkt als: samenwerken, familie, acceptatie enz. Toch mag het allemaal niet baten vanwege het verhaal dat wederom op niets trekt. De noodzaak om zowat elke handeling aan de kijker uit te leggen, snap ik dan ook niet.

Het is te merken dat er iets is gedaan met de kritiek, omdat de film qua schurken trouwer is aan het bronmateriaal. Het is alleen jammer dat er zo veel personages in zitten, waardoor het overzicht al gauw weg is. Op deze manier komen de meesten er vrij bekaaid van af, vooral Shredder had net zo goed weggelaten kunnen worden.

De actie is dit keer gelukkig wel overzichtelijk te noemen; de hand van Michael Bay is zichtbaar, maar niet zo nadrukkelijk. Bovendien zijn deze scènes beter verspreid over het geheel. Helaas is de film weer gevuld met geforceerde kinderachtige humor en talloze referenties om maar hip over te komen.

Al met al een matig vervolg, maar niet zo slecht als ik had verwacht.

2,0 Sterren.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ietsje leuker dan de eerste, maar ook deze maakt niet veel indruk in de zin van dat deze film mij lang zal bijblijven. Wel komt Out of the Shadows wat dichter in de buurt van de cartoon. Dit o.a. dankzij Bebop en Rocksteady. En dit keer geen slap aftreksel zoals we helaas wel vaker zien wanneer er een cartoonpersonage naar film wordt vertaald. Daarnaast ook nog Krang, maar hij moet het uiteindelijk doen met een miezerige 10 a 15 min in beeld. Maar gezien het einde van de film, komt hij uitgebreid terug in deel 3. En een redelijk grote rol voor Casey Jones, maar hier een stuk minder leuk dan in Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)

Wat me opviel is dat ze niet zo'n zin hadden om veel tijd aan het verhaal te besteden en de actiescènes volgen elkaar dan ook in razend tempo op. Met de actie zit het ook wel goed en lijkt het erop dat 3/4 van het budget dan ook voor de actiescènes bedoeld was. Erg over de top natuurlijk, maar we zitten dan ook te kijken naar pratende gemuteerde ninja schildpadden. En uiteraard volop humor. Kon er niet altijd om lachen, maar irritant was het gelukkig niet. Toch hadden ze wellicht iets meer tijd mogen besteden aan het verhaal, want het lijkt net alsof ze het ineens niet meer wisten. Zo wordt Shredder bijvoorbeeld ineens afgescheept... Als een leeg blikje cola wat in de vuilnisbak wordt gegooid! Zo kwam het op mij over. Dus what the @%&#, het is wel Shredder ja!

Desalniettemin mag er van mij gewoon een deel 3 komen!

avatar van Metalfist

Metalfist

Can you smell what this Rock is cooking?

De vorige Teenage Mutant Ninja Turtles film was me boven verwachting goed bevallen. Een ietwat volwassen look, de stijl van de jaren '90 films was in ieder geval verdwenen, en de film bevatte genoeg fun om te blijven boeien over de gehele lijn. Ik vermelde toen het volgende in mijn review mijn verwachting voor de sequel: "Ik hoop in ieder geval op een Bebop en Rocksteady of Krang. En gooi Casey Jones er ook maar ineens bij als je dan toch bezig bent." En laten die hier nu allemaal aanwezig zijn!

Veel veranderingen wel ten opzichte van de voorganger. Jonathan Liebesman nam de fakkel niet meer terug op als regisseur en de stoel werd deze keer ingevuld door Dave Green. Een wijziging die eigenlijk bijzonder weinig invloed op het geheel heeft doordat de reeks sowieso al aanvoelt alsof ze door Michael Bay is gemaakt en Green volgt die lijn verder. Dat resulteert in veel actie en bij vlagen erg flauwe humor. En toch, dat werkt eigenlijk wel. Mickey die in de vuilniswagen continu tegen het dak wordt gepropt omdat de controls haperen.. Ik kon er wel mee lachen. Verder ook weer de vertrouwde verwijzingen, zowel naar andere films alsook naar de voorgangers, en een vermakelijke bad-guy. Had wel verwacht trouwens dat Krang toch meer de slechterik van dienst ging zijn, maar de focus lag voornamelijk op Shredder (die niet perse had gehoeven) en de immer geweldige Bebop en Rocksteady. Het lijkt er in ieder geval wel op dat Krang sowieso nog gaat terugkomen voor de sequel.

Andere regisseur dus en ook een groot deel van de cast wordt vervangen. Onder andere Baxter Stockman, Shredder, de stem van Leonardo, ... Het is echter al weer meer dan een jaar geleden dat ik de film heb gezien en het stoorde me eigenlijk bitter weinig. Gelukkig keert Megan Fox wel terug als April en worden de Turtles zelf (en Splinter ook trouwens) wederom goed ingevuld. Aangenaam verrast ook door Stephen Farrelly en Gary Anthony Williams die een erg vermakelijke Bebop en Rocksteady in hun menselijke vorm spelen. Stephen Amell is trouwens ook een erg degelijke Casey Jones, alleen jammer van het korte haar. De effecten zijn van hetzelfde niveau als de vorige film en qua design kan dat wel tellen in ieder geval. Beetje jammer van de robot van Krang, die zag er toch iets te flets uit, maar verder weinig op aan te merken.

Erg vermakelijk popcornvermaak dat niet moet onderdoen voor zijn voorganger. De stijl blijft weliswaar vloeken met mijn beeld van de Turtles (vooral gebaseerd op de drie live-action films uit de jaren '90) maar wat Michael Bay hier op het scherm tovert is erg tof.

Dikke 3.5*

avatar van Film Pegasus

Minder dan het eerste deel. De fun is er uit en wat overblijft is voorspelbare koek voor de fans van de comics. Alle usual suspects zijn aanwezig en dat is een keer leuk om te zien natuurlijk. Maar veel wordt er met de Turtles dit keer niet gedaan, Splinter mag al blij zijn dat hij bij hen woont of hij was zelfs niet in beeld. En voor de zoveelste keer krijgen we een blockbuster waarin de helden moeten vechten tegen iet dat uit een donderwolk uit de ruimte komt. (remember Avengers of Transformers). De voorspelbare ooze. We hebben het allemaal al wat gehad. En als je clichés wil gebruiken, maak het dan zo cool dat niemand zich daar druk in maakt. Jammer dat Michael Bay zelf niet aan het stuur zat en dat de film geen beter script had. Verder wel entertainend, maar weinig hoop in een 3e deel op deze manier.

avatar van Alathir

Alathir

Een beetje gelijkaardig aan zijn voorganger al is deze een tikkeltje beter mede door Stephen Amell en de introductie van Bebop en Rocksteady. Niet dat ze echt grappig waren maar het was wel een olijk duo. Het oogt allemaal heel mooi (natuurlijk ook Megan Fox). Wel oke om is gezien te hebben, er zijn veel slechtere films, gelukkig ook betere met een beter verhaal. Als je tijd teveel hebt en je verveelt je dan is deze film iets voor jou.

avatar van coumi

coumi

Knap waardeloos. Je weet eigenlijk wel wat je krijgt als je reeds vier eerdere films over deze figuren hebt gezien, maar zelfs dan valt hij tegen. Geen humor, louter doorsnee actie. Geen fatsoenlijk verhaal. Uitsluitend geschikt voor niet al te kritische kinderen. Fox dient hier louter als beeldvulling, wat de respectabele actrice Linney hier te zoeken heeft is helemaal een raadsel. Enige troost: de vorige serie turtel films bedroeg drie films, kan me niet voorstellen dat hierop nog een vervolg word gemaakt. Krijg nou wel trek in schildpaddensoep.

avatar van filmkul

filmkul

Overbodig tweede deel uit de nieuwe reeks. Het verhaal is zwak en verre van origineel. De film raast in een hoog tempo voorbij met veel actie en humor. De actiescenes zien er goed uit. De humor daarentegen is matig en wellicht leuk voor kinderen. De film ziet er verder zeer kleurrijk En verzorgd uit. De special effects zijn okee. Meer geschikt voor kinderen. 2.5/3.0

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Vooral veel in de trend van het vorige deel. Weinig vernieuwingen, zelfde concept. Had nog even mijn twijfels toen ik Nickelodeon als producers zag staan, maar gelukkig is deze 'tweede' TMNT film geen saaie kinderfilm geworden. Voldoende actie en genoeg humor, en uiteraard Mikey weer lekker op dreef die voor het nodige glimlachen zorgt. Inclusief twee monsters en Casey, waardoor deze film toch heel erg doet denken aan het tweede deel uit de jaren '90. Die blijft nog altijd jeugdsentiment voor mij, maar dat doet niet af aan het feit dat ik met de huidige turtles films mij ook prima vermaak.

avatar van Brabants

Brabants

TMNT2 anno 2016 kent als sequel een gezonde dosis nostalgie, waarbij veel mensen van toen wederom zeker zullen genieten. Het bronmateriaal wordt hartstochtelijk verwerkt in deze film en de animatie staat garant voor schitterende cinematografie. Al met al een geweldige hommage aan de schildpadden uit de jaren ' 90, waarbij ik mezelf wel altijd stellig afvraag of het publiek dat geboren is na de '90 s er ook zo van kan genieten? Mijn vier sterren zijn o.a. ook voortgekomen uit nostalgisch oogpunt.

avatar van The Oceanic Six

Sowieso veel leuker dan de voorganger, die bepaald geen best Turtles gevoel bij mij op wist te wekken, terwijl ik me er nog best op had verheugd als trouw kijker in mijn jeugdjaren van de cartoon van eind jaren 80.

Bij het productieproces van deze tweede Turtles film lijkt oprecht naar de kritieken van de fans te zijn geluisterd. Het voelt als een echte Turtles film, qua plot, qua sfeer en zelfs qua humor. De toevoegingen van Baxter Stockman, Krang, Bebop en Rocksteady is erg prettig en zeker die laatste 2 zijn geestige toevoegingen. En Krang was altijd al een heerlijke vijand, fijn dat hij er, ondanks te weinig screentime, nu is, samen met zijn Technodrome basis. Shredder is visueel ook onder handen genomen en waar hij in deel 1 een mislukte Freddy Krueger messenset was, daar lijkt hij nu vrij behoorlijk op zijn bronmateriaal. Wel jammer dat hij lange tijd zonder masker in beeld komt, neemt toch veel van de mystiek weg. En wat me ook behoorlijk stoorde is dat hij op het einde zonder serieus gevecht door Krang weg wordt gegooid en dus wel heel karig de film verlaat. Zoiets doe je niet met een cartoonicoon als Shredder. Bah.

Verder heb ik me er gewoon goed mee vermaakt. Veel meer kleine en grote verwijzingen naar de franchise, Megan Fox die niet meer als een pornomodel erbij loopt, maar een redelijk ingetogen en fatsoenlijke April O'Neill rol speelt en de overige rolletjes vielen me ook reuze mee. Ook de actie mag er wezen, veel minder extreem en beter gedoseerd. Wat we krijgen, is nog best interessant, al word ik wel wat moe van de zoveelste invasie uit de ruimte via een donderwolk boven een stad. Dat heb ik de afgelopen jaren al in tig films gezien, wees wat origineler zeg.

Op zich was ik al vrij positief richting het einde van de film, maar als ze dan bij de aftiteling ook nog eindigen met de soundtrack van de oude, door mij zo gewaardeerde 80's cartoon, dan rond ik de score graag omhoog af. Als ik het goed heb begrepen heeft Michael Bay zich minder bemoeid met deze tweede film. Het werkt goed en ik kijk best uit naar een derde deel, graag meer Krang en een betere rol voor Shredder aub!

avatar van Kondoro

Kondoro

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Ik zit nu al een langere tijd goed na te denken wat ik precies van deze film vond. Ik vond zijn voorganger Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) nou niet de beste film, eigenlijk best wel slecht. Toch heeft Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows wel iets, ik denk ook voornamelijk het jeugdsentiment wat er aan hangt. In mijn jeugd (dat is nou ook weer niet zo lang geleden) waren de Teenage Mutant Ninja Turtles erg in op TV en keek ik altijd alle afleveringen. Toch wel leuk om in de oudere fase de Teenage Mutant Ninja Turtles terug te zien maar dan totaal anders. 3D in een redelijk tot goede CGI staat waarvan ik qua Sci-Fi nog niet zo raar stond te kijken, dat was eigenlijk best wel goed.

Ik heb me mijn eigen wel vermaakt met Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadow, hoewel dat ik de film bekeek in een periode van vier dagen. Sommige dagen vergat ik het maar, sommige dagen pakte ik toch een paar minuten mee. Nu was het zo dat Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) mij totaal niet beviel, het verhaal was tergend saai en ik heb me ook geïrriteerd in die film. Toch weten ze bij Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadow toch wel een redelijke film neer te zetten waardoor het film avontuur wel een plezier was om te volgen.

Het verhaal van Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadow was nog best leuk om te volgen. We volgen in het begin een gevangenen transport van
Shredder de grote schurk van deel 1. Ze hebben een middel ontwikkeld waardoor bepaalde mensen in hun dier veranderen waar hun genen toe staan. Zo is Rocksteady , ook wel Sheamus een beroemde WWE superstar, een neushoorn. Toen ze het middel te pakken hadden was het nog niet afgelopen want, er komt een dreiging boven New York te hangen, die best wel wat van de Death Star van Star Wars leek

Ik kan wel zeggen dat ik me vermaakt heb met deze film. Ondanks dat deel 1 mij toch niet bevallen was viel deze film nog erg mee en, was hij eigenlijk best lachen om te volgen. Qua vecht scenes en CGI zat de film fijn in elkaar, helaas dat Nickelodeon er een (soms) iets te kinderlijke style aangehangen hebben waardoor de film soms overdreven tot wel saai werd om naar te kijken maar, dat was niet altijd zo. Gelukkig!

avatar van Theunissen

Een verhaal van niets, maar toch weet deze Actie / Avontuur film nog redelijk te vermaken en dat vanwege de actie, speciale effecten, humor en natuurlijk ook de altijd fraaie Megan Fox.

In dit vervolg op het eveneens redelijke "Teenage Mutant Ninja Turtles" uit 2014, draait het weer om de schildpadden broers Raphael, Michelangelo, Leonardo en Donatello, die wederom de stad New York moeten zien te redden van een nieuwe dreiging (onder leiding van een zekere "Krang", die volgens de schildpadden eruit ziet als een stukje uitgekauwde kauwgum met een gezicht ), waaronder ook hun tegenstander Shredder (die dit keer gespeeld werd door de saaie Brian Tee) valt. Dus wat dat betreft verschilt dit verhaal eigenlijk niet veel van het vorige verhaal.

Waar dit verhaal het vooral van moet hebben is de leuke en luchtige uitvoering (inclusief de muziek) met zoals eerder al gezegd aardig wat actie (ook best spectaculair zoals de ontsnapping van Shredder in het begin en de vliegtuig scene die fraai in beeld werd gebracht), goede special effecten en ook de nodige humor. De hierbij door velen geprezen Rocksteady (gespeeld door Stephen Farrelly) en Bebop (gespeeld door Gary Anthony Williams) dragen daar ook hun steentje aan bij, maar eerlijk gezegd vond ik ze wel wat een de flauwe kant en ook wat clichématig. Dat ze tevens in dit verhaal gemuteerd worden naar een Neushoorn en Aardvarken, vond ik eigenlijk ook wat flauw. Maar ja als Schildpadden en een Rat (Splinter, die dit keer maar een heel klein aandeel heeft in het verhaal) nu eenmaal kunnen dan kan een Neushoorn en een Aardvarken er ook nog wel bij. Ik moest eigenlijk nog het meeste lachen om Vernon Fenwick (wederom gespeeld door Will Arnett) en vooral toen hij opzoek was naar een verborgen camera en deze gaat verwijderen van de muur om de aansluiting te vinden, maar deze op een belachelijke manier is aangesloten.

Hier en daar vond ik het verhaal wel wat saai, flauw, clichématig en langdradig (duurt circa 105 minuten), maar al met al kijkt de film zich wel redelijk lekker weg en weet hij op bepaalde momenten (vooral bij de actie momenten) ook wel te vermaken. Het einde vond ik eigenlijk wat tegenvallen (had ik veel spectaculairder verwacht) en is ook wat aan de slappe kant. De cast met ook een aantal nieuwkomers zoals Stephen Amell (in de rol van gevangenenbewaker Casey Jones) doet het verdienstelijk, maar het zijn toch vooral de geanimeerde schildpadden die deze film weer dragen en Megan Fox (wederom in de rol van April O'Neil) heeft vooral een aandeel in het visuele gedeelte (ze loopt ook steeds rond met fel gekleurde lippen) van het verhaal. Voormalig profvoetballer en trainer Marco van Basten speelde schijnbaar ook mee in deze film, want op een gegeven moment maakt Chief Vincent (gespeeld door Laura Linney in overigens een flut rol) de volgende opmerking (bedoeld voor Casey Jones):

Je bent eigenlijk nog een grotere pannenkoek dan ik dacht

Net zoals het origineel is deze film leuk om eens gezien te hebben, maar meer ook zeker niet. De film krijgt van mij dan ook hetzelfde punt als ik het origineel heb gegeven, namelijk 2,5*.

avatar van blurp194

blurp194

Het vorige deel viel bij mij best goed, dus ik had wel redelijke verwachtingen bij deze film. Viel wat tegen. Het ontbreekt vooral aan humor eigenlijk, iets vrolijks, het zit allemaal net aan de verkeerde kant van jezelf te serieus nemen. Wat er overblijft is eigenlijk alleen leuk door de aanwezigheid van Fox (tsja, dat vind ik er nou een keer van) maar die heeft net wat te weinig screentime om dat goed te laten werken.

Jammer, niet mijn film - nouja, ik ben ook een beetje ouder dan de doelgroep, zal ik maar denken.

avatar van james_cameron

Typisch inferieure sequel, met een geforceerd plot, vervelende nieuwe personages en een hoop flauwe toestanden. Hier en daar nog wel een aardig in beeld gebrachte aktiescene, maar overwegend is dit behoorlijk doorbijten. En de houdbaarheidsdatum van Megan Fox is nu definitief verlopen. Een overdaad aan botox zorgt ervoor dat haar gezichtsuitdrukking niet verandert gedurende de hele film.

avatar van Zinema

Bombastische Bay.

Het vervolg op de film uit 2014 ziet er wederom netjes uit in 3D, maar de toegevoegde waarde van de derde dimensie is - zoals zo vaak - ver te zoeken. Op een of twee scenes na lijkt het de zoveelste bevestiging te zijn dat het format op zijn retour is. Toch ziet de film er in 3D net iets beter uit, al zal niet iedereen het daarmee eens zijn. Wat er minder goed uitziet zijn de actiescènes. Vaak nogal chaotisch en slordig geschoten. En dat is jammer voor een film waar best een royaal prijskaartje aan hangt. Soms kan je iets rommelig schieten om te verbloemen dat het geld op is, maar de firma AliBaba prijkt hier op de openingstitels en met een geschat budget van 135 miljoen mag een en ander best beter in beeld gebracht worden.

Waar deze actiefilm voor jeugdigen het vooral van moet hebben, naast de actie, is de humor. En die is soms geslaagd, maar doet net zo vaak voorspelbaar en geforceerd aan. Evenals het verhaaltje dat slechts als kapstok fungeert voor nóg meer actie. Dat weet je van tevoren en wanneer Michael Bay een van de producers blijkt te zijn kan het al helemaal niet anders dan een bombastisch spektakelstuk worden, maar echt spectaculair wordt het nergens. Soms is het zelfs een beetje saai. Zielloosheid alom dus, maar menige tienerjongen zal hier best van genieten. Ondanks alle gebrek aan focus en de turbulente vertelwijze waar dit vervolg verder aan onderhevig is. Misschien wel juist daardoor zelfs.

Redelijk.

Met dank aan Paramount voor het recensie-exemplaar.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

als de film al opent met Nickelodeon dan vrees je een wel heel erge kiddy film.

Wat uiteindelijk wel meevalt,,al is het natuurlijk wel voor het grootste deel voor die doelgroep bedoel.

Of omdat het nostalgische herinneringen oproept.

Want voor zo ver ik kan zien blijven ze een deel van het materiaal wel trouw.

Maar het is niet zo best,het script oftewel het verhaal,en de dialogen zijn nergens leuk,of interessant.

Wat wel leuk is zijn de actie scene's met name die op het vliegtuig en het water.

De vinger in de pap van Micheal bay zijn dan herkenbaar, daar kan ik de laatste jaren meestal om gruwelen,maar gek genoeg komt het hier wel goed uit de verf.

Opvallend ook dat de inmiddels zeer gerespecteerde komedie acteur Will Arnett hier aan wil mee werken.

Maar ja zolang acteurs als John Turturro in het misbaksels van een transformer vervolg zit,kan me dat ook niet echt verbazen.

Ze kunnen niet allemaal Daniel Day-Lewis keuzes maken.

2,5 voor de actie scene's.

tenslotte nog de Eerlijke trailer,,,

avatar van IH88

IH88

“What would Vin Diesel do? No regrets, no fear.”

Iets beter dan het eerste deel, maar nog steeds maken mijn jeugdhelden geen indruk. Het is allemaal ontzettend kinderachtig en vooral de humor van Michelangelo en de nieuwe bad guys Bebop en Rocksteady is tenenkrommend slecht. Wie heeft het script in godsnaam geschreven?

Het verhaal is adequaat maar wel overvol met vier bad guys en een aantal nieuwe side kicks voor de Turtles. Megan Fox zit wel goed in haar rol en de actiescènes zien er solide uit. Nu nog een boeiende Shredder, betere dialogen, een sterker script en te pruimen humor en het kan echt wat worden.

avatar van Banjo

Banjo

• 2033 berichten

Erg fijn om weer een Turtles film te zien die eindelijk weer lijkt op de vroegere tekenfilms.

En die zelfs het ontstaan van de Turtles en diverse karkters weer laat zien.

Deel 1 vond ik waardeloos maar dit deel heeft me aangenaam verast.

3 1/2 ster

avatar van Leno

Leno

Beduidend beter vervolg op het slappe eerste deel, waarbij de humor wat beter uit de verf komt en de actie soms best aardig is. De karakters blijven bijzonder oppervlakkig en best irritant. Het verhaal slaat verder ook nergens op, de slechterik is saai en van enige spanning is geen sprake. Misschien dat een derde deel dan wel aardig is, al denk ik dat ze het beter kunnen laten rusten!

avatar van Decec

Decec

Een leuke actie/avontuur/komedie/SF film...

Prima verhaal...

Leuk vervolg...

Perfect mooi gemaakte SF...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Prima camerabeweging...

avatar van DVD-T

DVD-T

Turtle power!

Hoewel ook dit tweede deel een niet heel erg goede film is, is het allemaal wel zeer vermakelijk. Het eerste deel bleek een grote verassing. Helaas is dit tweede deel toch iets minder goed. De personages die zo geliefd zijn bij zo'n groot publiek worden niet heel goed uitgewerkt. Shredder komt nauwelijks aan bod in Out of the Shadows. En ook Krang had iets beter uitgewerkt mogen worden, al is hij zeker een goede toevoeging aan deze wereld. Jammer dat Jones hier zo wordt neergezet. Heel zwak voor zo'n cool personage. Wel krijgen we hier eindelijk Bebop en Rocksteady. Beide stellen niet teleur.

De actie ziet er goed uit, maar voelt minder "groots" aan. Het eerste deel had meer grote set pieces doorheen de hele film. Ook dat is aanzienlijk minder in Out of the Shadows. Er zitten leuke scenes in, maar zijn gewoon veel te kort om echt een impact te maken. Qua visuals erg leuk en het geluid is net als in het eerste deel weer heel erg mooi vormgegeven, met als toppunt de freeway chase. De effecten uit de stal van ILM zien er ook weer erg goed uit.

Dit had zoveel meer kunnen zijn dan het nu is geworden. Desondanks is ook dit weer een leuk rommeltje geworden.

avatar van K. V.

K. V.

Deze vermakelijke film eens bekeken en deze komt toch wel dicht bij de tekenfilms van vroeger. Eindelijk doen Bebop, Rocksteady en Krang ook mee.

De film zag er wel goed uit en het verhaal kon er wel mee door.

Geen meesterwerk, maar prima vertier.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Opnieuw heb ik genoten van deze hedendaagse TMNT film. Het vorige deel vond ik vermakelijk en datzelfde geldt voor Out Of The Shadows. Over the top actie, prima CGI en een aantal pure jeugdsentiment personages die worden geïntroduceerd (Krang, Bebop & Rocksteady). Dit bracht me direct terug naar m’n kindertijd waarin de animatieserie op TV was. Het is een lekkere wegkijker voor zowel jong als oud (hoewel voor echt jong nog wel een beetje te heftig).

7/10 (IMDB)

avatar van Lennert

Lennert

Ok, het is klaar. Er mogen nog animatieseries komen en de comics mogen langer doorgaan, maar laat Michael Bay verdomme met zijn klauwen van de Turtles afblijven. In eerste instantie zag ik in de trailer Baxter Stockmann, Bebop en Rocksteady en Casey Jones voorbij komen en dacht ik echt dat het nog iets kon worden, maar de film heeft alles wat te tolereren was aan de eerste film naar beneden gehaald en nog verder gescheten op een fantastisch concept. Ach, Krang zag er tof uit en werd leuk ingesproken, maar Bebop en Rocksteady zijn strontvervelend, er wordt niets met Stockmann gedaan, Shredder heeft nog minder te doen en de enigszins charmante scenes in de eerste film tussen de Turtles zijn hier compleet absent. Stephen Amell (hier beter dan in Arrow, die serie blijf ik als Green Arrow fan haten) heeft er echt zin in en is zodoende vertederend, maar het werkt als geheel gewoon niet. De Turtles zijn irritant, April O'Neill wordt nog steeds dramatisch neergezet en zelfs Will Arnett kan het niet redden. Kappen nu, het is echt over.

Brak.

Van deel 1 weet ik nog maar bitterweinig, behalve dan dat de nieuwe Turtles er onooglijk uitzagen én dat ze ook onuitstaanbaar waren. Blijkbaar is er niet zo heel veel veranderd, want ook dit tweede deel heeft vier compleet irritante hoofdperonages.

Vooral de humor is niet te harden. Erg vervelend, erg in your face, erg kinderachtig allemaal. Naast The Turtles zelf heb je een hele kast aan nevenpersonages, geen enkele komt echt goed uit de verf, geen enkele wordt goed neergezet. Pover acteerwerk alom, het ligt dus zeker niet enkel aan de CG.

Verhaaltje stelt uiteraard ook niet veel voor, de actie is aan de flauwe kant, het enige leuke is het fluo tintje dat de film meekrijgt. Niet dat het er daardoor nu meteen mooi uitziet, maar het geeft de film wel iets fris.

110 minuten is verder veel te lang voor een film als deze, hou het bij 90 minuutjes en zorg gewoon dat het allemaal net wat spectaculairder oogt dan nu het geval was. Weer eentje om snel te vergeten, maar dat was deel 1 natuurlijk ook al.

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

Pizza time

Net zo leuk als de voorganger,bevat namelijk weer genoeg actie,humor en vermaak

avatar van jippie2010

jippie2010

Lastig om de film te beoordelen.

Het lijkt wel alsof de makers zelf ook niet goed weten voor welk publiek deze film bedoeld heeft. Het is te grof om echt een familiefilm te kunnen zijn, maar te kinderachtig om bij een ouder publiek aan te sluiten. Een nostalgisch gevoel kreeg ik er zeker niet van.

Toch zonde met een geschat budget van 135 miljoen dollar.

Was dan de film echt slecht? Nee, maar het was vlees nog vis. *2,5

avatar van Shadowed

Shadowed

Eerder hetzelfde.

Er zijn bepaalde opzichten die dit vervolgdeel op de film uit 2014 beter doet, minder doet en vooral exact hetzelfde doet. Ik snap ook niet echt waarom er op een film als Teenage Mutant Ninja Turtles een vervolg moest komen. Leek me namelijk niet een onmogelijk winstgevende film, maar dat zagen de producten anders in, want dit vervolg had zelfs 10 miljoen meer om te spenderen.

Wat in ieder geval leuk blijft is dat regisseur Green voortzet wat het eerste deel ook al naar voren wist te helpen, en dat is de energieke manier van regisseren. Erg stijlvolle en complexe camerabewegingen vullen het scherm op en benutten de locaties en middelen die ze hebben uitstekend. Van beelden die door de riolen schieten naar zwevende shots boven een basketbalveld en wolkenkrabbers, Green lijkt erg goed te weten wat hij precies in beeld wil brengen.

Jammerlijk is de nogal kinderachtige aanpak van de film. Begrijpelijk dat een Amerikaanse film gebaseerd op een kinderserie niet op volwassenen publiek is gericht, maar dit ging wel heel erg ver. De schildpadden zijn allemaal al behoorlijk saai (en hebben blijkbaar na het eerder redden van de wereld nog steeds niet de essentie van samenwerken begrepen) maar het is uiteindelijk Krang die alle stoppen doorslaat. Hoe cartoonish wil je je schurk wel niet hebben.

Actiescenes zelf zijn ook weinig enerverend verder buiten het feit dat ze elkaar in moordend tempo opvolgen. Green lijkt wat af te hebben gekeken van Michael Bay, maar bij de actie van Bay kan deze film niet eens in de schaduw staan. Misschien dat Green het soms wint op het gebied van cameratechniek, verder is deze film in bijna alle opzichten lelijker dan een gemiddelde Bay-film.

Neemt niet weg dat de spectaculaire finale gegarandeerd vermaak biedt. Ze pakken de zaken duidelijk groter aan in dit vervolgdeel en proberen op meerdere mogelijkheden over het eerste deel heen te gaan. Een beetje over sneeuwpistes glijden wordt nu vervangen door vechten op buitenaardse objecten en ik mag het wel. Energieke film is het zeker, maar de kinderachtige natuur en idiote personages (Fox, dit soort films gaan je carrière zeker niet vooruit helpen) van de film halen het ook naar beneden.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

De Turtles zijn voor mij nostalgie pur sang. Het enige verschil tussen mij en het merendeel hier is dat voor mij de 2003 incarnatie de serie is waar ik mee ben opgegroeid i.p.v. de cartoon uit de 80s. Mooie herinneringen heb ik aan die serie en toevallig heb ik laatst enkele afleveringen nog eens opnieuw bekeken; enkele jaren geleden zelfs alle zeven seizoenen en de film Turtles Forever. Staat nog steeds als een huis. Oh, en de films uit de jaren 90 mag ik natuurlijk niet vergeten. Ook die heb ik in diezelfde periode vaak gekeken.

Tja, en dan heb je die films van Bay nog... Het vehikel uit 2014 destijds in de bioscoop gezien en dat viel niet goed. Deel 2 daarom jarenlang links laten liggen, maar laatst toch maar even meegepakt voordat hij van Netflix verdween. Veel van dezelfde mankementen zijn nog steeds aanwezig. De meest prominente is dat de Turtles er gewoon niet uit zien. Ik weet niet hoe ik het anders moet brengen, maar de designs zijn simpelweg niet mooi vind ik. Ook is het viertal nog steeds ontzettend luidruchtig en druk. Ik heb geen nostalgische gevoelens bij personages als Krang, Bebop en Rocksteady, want die waren afwezig in de 2003 serie. Ik vond alle drie niet heel bijzonder en bij vlagen zelfs vrij vervelend. Shredder speelt een heel matig bijrolletje en maakt totaal geen indruk en eigenlijk kan hetzelfde gezegd worden van Baxter Stockman en Karai.

Toch nog wat pluspunten? Jawel. Over het algemeen beviel deze film me iets beter dan het origineel. De karaktereigenschappen van de Turtles lijken wat meer uitgediept. Ze zijn weer wat meer herkenbaar als Leonardo, Raphael, Michelangelo en Donatello en dus niet meer zo inwisselbaar. Daarnaast voelt de film iets positiever gestemd, doordat er gekozen wordt voor een iets luchtigere insteek. Zelfs de actiescènes zien er iets beter uit. Casey en April zijn wel eens beter neergezet, maar wel leuk dat ze er allebei bij zijn. De chemie tussen Fox en Amell was oké.

Het blijft een beetje een matige bedoening, maar Out of the Shadows voelt wel als een vooruitgang t.o.v. de voorganger. Het is prima popcornvermaak, maar het blijft een raadsel hoeveel volwassenen én kinderen hiermee aan de haal gaan. Volwassenen zullen volgens mij toch eerder terugvallen op wat zij als nostalgie ervaren en ik kan me niet voorstellen dat de nieuwe generatie kinderen warm wordt van deze twee films. Dan denk ik dat de Nickelodeon series uit 2012 en 2018 dat toch eerder bewerkstelligd hebben.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

Het eerste deel vind ik ook al niet echt goed, dit tweede deel evenmin. Het is luid, rommelig, soms zelfs een tikkeltje saai in de drukdoenerij. Ik kan die Turtles ook totaal niet uiteen houden in drukkere scènes. Gelet op het feit dat die nogal wat speeltijd innemen, is dat toch een beetje problematisch. Verder much ado about nothing. Verstand op nul en niet te veel bij nadenken. En dan gaat het op zich nog net.

2,5

avatar van JessicaD

JessicaD

Eerlijk? Ik had hem leuker verwacht. Ik vond de film wat kinderlijk aandoen doen de overduidelijke karikaturen die fungeerden als bad guys. Uiteindelijk vond ik de film wel leuk omdat de vier turtles je weten aan te spreken en te laten meeleven, maar verder vond ik het eigenlijk maar zo zo. Voor mijn gevoel is deze film leuker voor de jongere jeugd dan voor dertigers zoals ik.

avatar van mrklm

mrklm

Matig vervolg op de matige reboot van de 90s-franchise waarin Michelangelo [Noel Fisher], Donatello [Jeremy Howard], Leonardo [Pete Pleszek] en Raphael [Alan Ritchson] het opnieuw moeten opnemen tegen aartsvijand Shredder [Brian Tee] die zich heeft aangesloten bij Krang [Brad Garrett] om onderdelen te vinden van een machine die de Aarde kan vernietigen. Journaliste April O’Neil [Megan Fox] helpt de Turtles en Laura Linney speelt de rol van de politiechef van New York die niet zo enthousiast is over de aanwezigheid van de Turtles. Scenaristen Josh Appelabum en André Nemec houden nog steeds te krampachtig vast aan de gedateerde 90s-humor van de animatieserie en slagen er dan nog steeds niet in om de franchise werkelijk nieuw leven in te blazen. Fans van toen zullen hier niet van onder de indruk zijn. Seth Rogen en Evan Goldberg waren medeverantwoordelijk voor de briljante sequel Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem.