• 9.417.544 stemmen

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)

Actie / Avontuur | 112 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ninja Turtles: Out of the Shadows / TMNT: Out of the Shadows / Teenage Mutant Ninja Turtles 2

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong / China / Canada

Geregisseerd door: Dave Green

Met onder meer: Megan Fox, Pete Ploszek en Stephen Amell

Releasedatum: 16 juni 2016

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

"Raise some shell."

De vier broers Raphael, Michelangelo, Leonardo en Donatello keren terug naar de stad als de Teenage Mutant Ninja Turtles. De turtles moeten de stad zien te redden van een nieuwe dreiging. Daaronder vallen twee gevaarlijke schurken die de namen Bebop en Rocksteady dragen.

Michelangelo

Shredder

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

Het eerste deel vind ik ook al niet echt goed, dit tweede deel evenmin. Het is luid, rommelig, soms zelfs een tikkeltje saai in de drukdoenerij. Ik kan die Turtles ook totaal niet uiteen houden in drukkere scènes. Gelet op het feit dat die nogal wat speeltijd innemen, is dat toch een beetje problematisch. Verder much ado about nothing. Verstand op nul en niet te veel bij nadenken. En dan gaat het op zich nog net.

2,5

avatar van JessicaD

JessicaD

Eerlijk? Ik had hem leuker verwacht. Ik vond de film wat kinderlijk aandoen doen de overduidelijke karikaturen die fungeerden als bad guys. Uiteindelijk vond ik de film wel leuk omdat de vier turtles je weten aan te spreken en te laten meeleven, maar verder vond ik het eigenlijk maar zo zo. Voor mijn gevoel is deze film leuker voor de jongere jeugd dan voor dertigers zoals ik.

avatar van mrklm

mrklm

Matig vervolg op de matige reboot van de 90s-franchise waarin Michelangelo [Noel Fisher], Donatello [Jeremy Howard], Leonardo [Pete Pleszek] en Raphael [Alan Ritchson] het opnieuw moeten opnemen tegen aartsvijand Shredder [Brian Tee] die zich heeft aangesloten bij Krang [Brad Garrett] om onderdelen te vinden van een machine die de Aarde kan vernietigen. Journaliste April O’Neil [Megan Fox] helpt de Turtles en Laura Linney speelt de rol van de politiechef van New York die niet zo enthousiast is over de aanwezigheid van de Turtles. Scenaristen Josh Appelabum en André Nemec houden nog steeds te krampachtig vast aan de gedateerde 90s-humor van de animatieserie en slagen er dan nog steeds niet in om de franchise werkelijk nieuw leven in te blazen. Fans van toen zullen hier niet van onder de indruk zijn. Seth Rogen en Evan Goldberg waren medeverantwoordelijk voor de briljante sequel Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem.

avatar van Vikanohara

Vikanohara

Wat een resem vervangingen van acteurs voor meerdere personages. Al moet gezegd dat het amper opvalt. Deze tweede film behoefde geen introductie meer en dus meteen volop in de actie. 't Is allemaal goed gemaakt en je krijgt meer (pulp)vermaak dan in de eerste film. Al moet je er dan wel wat voor zijn. 'k Vind het allemaal toch iets meer voer voor jongere generaties, zeker met dat wrattenzwijn en die neushoorn. Ikzelf vond hem iets minder, mijn kinderen vonden hem beter. Dus geef ik hem maar dezelfde score.