• 8.758.480 stemmen

Double Impact (1991)

Actie | 118 minuten

Genre: Actie

Geregisseerd door: Sheldon Lettich

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Geoffrey Lewis en Alonna Shaw

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Double Impact

"Two brothers separated by violence. On a mission of revenge. One packs a punch. The other packs a piece. Together they deliver..."

De tweelingbroers Alex en Chad worden na de dood van hun ouders gescheiden. Chad wordt in Parijs opgevoed en Alex groeit op als kleine dief in Hong Kong. Als Frank, de voogd die Chad opvoedde een foto van Alex ziet, zoekt hij hem op en weet hem ervan te overtuigen dat zijn rivaal in Hong Kong de moordenaar van hun ouders is. Alex vertrouwt Chad niet, vooral omdat hij een oogje op zijn vriendin lijkt te hebben.

Alex / Chad Wagner

Danielle Wilde

Raymond Zhang

Nigel Griffith

Chinese Nurse

Mahjong Manager

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Was in mijn beleving altijd een leuke Van Damme dit, maar nu vond ik het allemaal wel een beetje tegenvallen. Meneer Van Damme kan gewoon echt niet acteren (enkele filmpjes uitgezonderd, hoe minder tekst hij heeft hoe beter eigenlijk). Het verhaal is gewoon slecht, er wordt slecht geacteerd, blijft er over wat lompe actie en een eindgevecht, welke er dan wel weer mag zijn (vooral vanwege Bolo Yeung). Magere voldoende en dan nog vooral door jeugdsentiment en het eindgevecht. Ook had ik meer sympathie voor Alex dan voor Chad (in z'n korte roze broekje) waar dan gelukkig ook wel weer een grapje over wordt gemaakt.

avatar van IH88

IH88

“Chad, he's your brother. Look at him! For Christ's sake, look at him! Just take a look at him! He's your twin brother!”

Als zelfs de actie er in een Jean Claude Van Damme film matig uitziet, dan blijft er maar weinig over om van te genieten. Het acteerwerk is belabberd, de vechtscènes zijn saai gefilmd en over het verhaal hoeven we het al helemaal niet te hebben. De dubbelrol van Van Damme werkt vooral op de lachspieren, wat misschien wel de bedoeling was.

avatar van Lebarron

Lebarron

Double Impact speelt zich af in Hong Kong toen het nog Engels grondgebied was. De tweeling Alex en Chad Wagner(van Damme in een dubbelrol) zijn de zoons van een bouwmagnaat die een tunnel tussen Hong Kong en mainland China heeft gebouwd. Diens louche zakenpartner Griffith(Alan Scarfe) liet hem en zijn vrouw uit de wegruimen door de Triadbaas Raymond Zhang(Philip Chan). Chad is opgevoed door bodyguard Frank Avery (Geoffrey Lewis)terwijl Alex opgroeide in een weeshuis en de straten van Hong Kong. Frank brengt de broers samen om met hun, hun rechtmatig erfdeel op te eisen maar Griffith en Zhang willen dat niet zomaar opgeven.

Hoewel van Damme niet de beste acteur is vond ik deze film prima te doen. Gewoon een lekkere recht toe recht aan actiefilm voorzien van veel schietpartijen en het betere ram- en beukwerk. Uiteraard verzorgd door Van Damme zelf maar ook de superbrede badguy martial arts acteur Bolo Yeung en kickbokser Peter Malota( de man met de cowboylaarzen met sporen). Bolo Yeung is hier op zijn engst dankzij dat witte oog en de indrukwekkende scar op zijn wang. Het vrouwelijk schoon word verzorgd door Alonna Shaw en Cory Everson.

Double Impact is gewoon een vermakelijke actiefilm niets meer niets minder. 3*

avatar van mister blonde

mister blonde

Een van de weinige JcvD films uit de jaren '80 / '90 die ik nog nooit gezien had, vroeger was ik fan. En stiekem zijn het nog steeds guilty pleasures. Deze film hoort daar goed in thuis.

Dit moet zeker de 5de keer zijn dat ie een dubbel rol speelt, al is dit volgens mij de eerste keer. Dit is samen met wraak nemen om zijn vermoorde broer zo ongeveer de rode draad in zijn oeuvre.

Explosies, matig gechoreografeerde vechtscenes, shoot outs, een lekkere Alonna Shaw en Bolo Yeung blijft een coole bad guy. Heb me prima vermaakt, al heeft van Damme zeker 10 betere films afgeleverd.

avatar van Brabants

Brabants

Double Impact was vroeger voor mij een film die in het rijtje van favorieten stond omdat JCVD een van mijn actiehelden was/is. Nu ik de film terugzie vele jaren later valt ook deze van JCVD enigszins tegen. JCVD moet echt meer martial arts kunnen beoefenen en niet worden ingezet voor het acteerwerk wat met name verbaal vorm moet krijgen. Als je daar op gokt nijgt het gelijk naar B-film materiaal en dit is er dan eigenlijk ook eentje.

avatar van MovieMeister

MovieMeister

Een heerlijke weg kijk film.

Vroeger keek je anders naar dit soort films.

Voor het verhaal hoef je deze niet te kijken.

Blijft jeugd sentiment!

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Wederom na jaren weereens herzien. Kan me vaag herinneren dat ik dit als jong jochie een geweldige film vond, later ietsjes minder, maar moet eerlijk zeggen dat het allemaal nog steeds wel redelijk vermaakt. In de opening van de film krijgen we meteen een vrij grove scene te zien, jammer dat dit niet de hele film door gebeurt, want in principe denk je op dat moment van zo....de toon is gezet. Gewoon vermakelijk, niets meer niets minder. En behoort dan ook zeker niet tot het slechtere werk van onze Belgische vrind. 3* blijven staan.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Als tiener keek ik deze film vooral voor de blonde stoot Alonna Shaw. Maar deze Double Impact is zeker niet de minste film uit de stal van de Belgische actieheld JCVD. We krijgen tenslotte twee JCVD'en voor de prijs van één!