• 9.377.673 stemmen

Genre: Horror / Western

Geregisseerd door: Alex Turner

Met onder meer: Henry Thomas, Nicki Aycox en Isaiah Washington

Plot Dead Birds

"There are worse things than dying."

De Amerikaanse Burgeroorlog. Een bende criminelen gaat er na een bankoverval vandoor met een lading goud. Ze hebben een locatie nodig om de nacht door te brengen, en vinden die in de vorm van een onbewoond landhuis dat in de omgeving van een plantage staat. Gedurende de stormachtige nacht komen de bendeleden tot de ontdekking dat zij niet alleen zijn, en dat het landhuis een duistere geschiedenis kent.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Sutherland

Sutherland

Wat een slechte film zeg, en ook nog eens ontzettend saai. Er gebeurde vrijwel niets, het was niet eng(ben maar 1 keer geschrokken) en het verhaal sloeg nergens op(net als de titel overigens)

avatar van 606

Haraldinio schreef:
Leuke horror film alleen het einde wil er bij mij niet in Iemand misschien uitleg.....

3 sterretjes (als ik het einde snap mischien 1 sterretje meer)

zat er ook aan te denken het einde is gewoon
dat ze die man niet zien maar het wezen, de man is een wezen alleen weet hij het zelf niet

was echt spannend

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Vage film idd vooral het einde slaat nerges op,en vertel me niet dat het simpel is want slaat gewoon nerges op dat einde !! 1*

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Aardige film. De effecten zijn erg goed, een redelijke sfeer maar de film heeft ietwat te lang tijd nodig om op gang te komen. Acteerwerk is redelijk, het laatste halfuur kent heel wat gore en het ziet er allemaal alleraardigst uit. 3*

avatar van nickje76

nickje76

De film heeft tijd nodig om op gang te komen, maar zodra de film op gang is is het zeker een goede film. Goed verhaallijn, goed bedacht eind (als je hem door hebt!), redelijk in geacteerd en hier en daar behoorlijk goor. Ja, een goede horror-film! Een aanrader van onze kant.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

de film sloeg totaal nerhens op

het einde was gewoon K*T ik snapte er niks van

en de naam (dead birds) er kwamen geen vogels ofzo in de film dus het slaat ook nergens op

het was een totale zonde van mijn tijd

ik had beter kunne CS's

avatar van horrorfreak14

horrorfreak14

Ik vond het wel spannend, alleen een beetje langdradig, en het einde was best wel vaag, maar ik snapte hem wel. Een 3*

avatar van eddyh

eddyh

ik denk dat aan het einde dat die man ook in een demon/geest veranderde. Want je zag ook dat hij rende door het mais en ook dat gevilde beest rennen. paar seconden later zag je dat ze beiden op hetzelfde moment werden neergeschoten. Want toen hij werd neergeschoten zag je verder zijn lichaam niet maar die van die gevilde demon verder vond ik het een beetje een matige film

avatar van Minority_Check

Minority_Check

eddyh schreef:

waarom veranderde hij in die demon wat was daar de reden van ?

avatar van HoRRoR-Freak23

HoRRoR-Freak23

best enge stukjes kwamen erin voor, snap alleen de titel van de film niet :s

geef em toch 3*

avatar van ewalk

ewalk

Even een uitleg:

father Hollister wil zijn vrouw terug die overleed aan TBC en komt op een of ander manier aan een voodooboek van een slaaf. Hij zet daarmee een poort open naar een andere dimensie. Hieruit komen creaturen waarvan hij verwachtte dat ze hem zouden helpen om zijn vrouw tot leven te brengen. In plaats daarvan veranderen zijn kinderen en hij in dezelfde creaturen. De offers die hij heeft gebracht zijn ondood en blijven samen met het kwaad dat hij heeft opgeroepen ronddwalen in de woning. De woning is een soort poort naar een andere dimensie. De mannen en vrouw die hun toevlucht hebben gezocht tot de woning zijn als het ware al ten dode opgeschreven en zijn dus "Dead Birds". Het maisveld is de barriere tussen de demonendimensie en de echte wereld. Je bent als het ware gevangen zonder dat je het merkt. Niets kan ontsnappen en leven rondom het huis. Een van de personen is al gelijk getransformeerd. Je merkt dit op het moment dat hij door de gang loopt en je zijn reflectie in het raam ziet: één van de wezens. Dat is hij zelf dus. Op het laatst vlucht de laatste man door het veld naar de echte wereld maar wordt als een van de creaturen neergeschoten. Een van de soldaten, die hem neerschoot, geeft dan aan of hij en een compagnon, een kijkje in het huis moeten gaan nemen. Uiteindelijk lopen ze de richting op. Hiermee houden ze de cyclus die Hollister in werking heeft gezet, in stand. Je kunt er op wachten dat het gehele peleton naar het huis zal gaan. Zo wordt het kwaad gevoed.

avatar van voskat

voskat

Heel aardige film. Je kunt je niet zo geweldig inleven in de personages, maar de effecten en de opbouw zijn bovengemiddeld.

En het einde is uitstekend.

dammit

ik heb hem op dvd hij is niet de enste film die ik heb gezien maar ik kijk graag naar die film leuke monsters maar de naam snap ik niet maar voor de rest goede film

ik vind hem een 3.5 waart

avatar van voskat

voskat

Waarom geef je hem dan 5 sterren?

dat ben ik vergeten maar ik vind hem 3.5 sterren waart

dammit

geef toe zo verkeert is ie ook weer niet hij valt niet onder het rijtje raptor en sabretooth ofzo

kom op dat kan je niet ontkennen

dammit schreef:

kom op dat kan je niet ontkennen

het is niet de beste film

maar ook weer niet zo slecht

Ik vind hem goed hoor! Vind hem zeker niet verkeerd.

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

leuke film met een aantal creepy momenten erin. Leuk is de setting in het wilde westen. Zeker de moeite waard.

avatar van vale46

vale46

Zeer goede horrorfilm, krijg niet vaak kippenvel van een film, maar deze heeft me de nodige bezorgd.

Lekker beklemmend, zo heb ik ze het liefst.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

De horrorsfeer was klasse!

Het einde RAAR.

De film was gewoon iets TE vaag!

avatar van ;)

;)

eng was hij niet echt, had meer iets verwacht als the messengers.

maar was wel het bekijken waard.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Jeezes, wat een vermoeiende film om naar te kijken. Die kerels sluipen dus bijna heel de film rond met nachtlampen in dat huis. Na twee of drie schrikmomenten wilde ik toch wel meer. En het wilde maar niet komen. Zelfs wanneer het eindelijk de goede kant op ging, kon het mij niet echt warm meer krijgen want het was te ver in de film en de aandacht en interesse waren er al niet meer. Een mislukking.

avatar van ronaldo the best

ronaldo the best

wat een slechte film ik vond hem helemaal niet spannend

ik heb de film net klaar om te gaan kijken

maar weet niet zeker of ik het moet doen

aan het commentaar te lezen is ie niet echt goed?

nou ja ik ga het wagen..

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Veel succes d'r mee.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Prima film voor tussendoor. Het heeft mij lang kunnen boeien alleen vond ik het jammer van die plotselinge schrik-effecten want dat is vrij afgezaagt.

avatar van emma87

emma87

ik heb deze film nog niet gezien. Ik werk in een videotheek en op de hoes staat de leeftijdsgrens op 12jaar en dat heeft mij tegen gehouden om deze te bekijken. Kan er mij iemand zeggen als die leeftijdsgrens eigenlijk wel de juiste is?

avatar van Corcicus

Corcicus

bagger

avatar van voomzap

voomzap

Prima sfeertje enerzijds, maar de suspense te langdradig. Het duurt ruim 40 minuten voordat er eindelijk wat gebeurt, Dat had 20 minuten eerder gemogen. De western-setting vond ik ook minder interessant en het slot was afgeraffeld. Nee ondanks een lovende recensie op bloody disgusting waar ik me meestal wel in kan vinden is het per saldo een filmpje om snel weer te vergeten.

avatar van killerfreak

killerfreak

origineel filmpje als je weet dat het een bankroof in westernsetting combineert met een 'spookhuis'. Maar toch kon ie me niet overtuigen. De sfeer die wordt gecereërd is wel ok, maar het duurt o zo lang eer er iets gebeurt. Het einde vond ik dan weer geweldig eigenijk. Alleen al daarvoor ben ik blij dat ik gekeken heb. Maar voor de rest... nja, niet veel om te onthouden...