• 9.374.112 stemmen

Geregisseerd door: John McNaughton

Met onder meer: Matt Dillon, Neve Campbell en Kevin Bacon

Releasedatum: 30 juli 1998

Plot Wild Things

"They're dying to play with you."

Sam Lombardo (Matt Dillon) is de meest populaire leraar op zijn school. Kelly (Denise Richards) is één van zijn leerlingen. Op een dag dringt ze zijn huis binnen waar ze hem probeert te verleiden. De volgende dag vertelt ze overstuur dat Sam haar heeft verkracht. Een paar dagen later bekent een ander meisje, Suzie (Neve Campbell), dat zij eerder al door hem verkracht was. Hij heeft hulp nodig om zijn onschuld te bewijzen en neemt daarom Ken Bowden (Bill Murray) in de arm, de enige advocaat die de zaak aan wil nemen.

Sergeant Ray Duquette

Detective Gloria Perez

District Attorney Bryce Hunter

avatar van mikey

mikey

Misschien zijn alle noir films vanaf 1980 wel parodien aangezien ze allemaal de cliches uit dat andere tijdperk bevatten en exploiteren (?) En dan kunnen we meteen dat hele genre niet series nemen. Wat ik toch al nooit deed. Maar over noir gesproken: 'who framed roger rabbit' is wel een rasechte parodie.

avatar van unexpected_faith

unexpected_faith

dit vind ik dus wel een bijzonder leuke film..

een flm die ik absoluut niet voorspelbaar vind.. er gebeurde van alles heerlijk!

er zaten aantal heel erg goede scenes tussen.. bv die zoenscene tussen de 2 meiden....

op een gegeven moment was het wel een beetje, van dan is die weer dood, dan leeft die weer, en dan heeft hij het gedaan en dan zij en blaa bla..

maar ik vond het een geslaagd film en heb toch wel soms kunnen lachen..

3.5 ster

avatar van soom

soom

Beetje hetzelfde idee als Malice. Er zaten mij teveel plottwists in. Ik trok bij het einde echt mijn wenkbrauwen héél hoog op. Wel een lekker sfeertje, broeierig en, weer een beetje stout, met name door Neve en Denise.

Deze film schijnt een parodie te zijn, maar op wat is dit dan een parodie..?

Oke, ik weet eerlijk gezegd niet echt wat ik hier nou van moet denken, ik dacht dat het een film zou zijn zoals bijvoorbeeld Swimfan, maar deze film is wel meer dan dat. 3,5*.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

soom schreef:

Deze film schijnt een parodie te zijn, maar op wat is dit dan een parodie..?

Op films met een teveel aan plotwendingen en op films die enkel willen scoren aan de hand van een belangrijke plotwending richting het einde van de film natuurlijk.

Je neemt de film te serieus....

avatar van soom

soom

Ja, dat denk ik ook .. Zoals de meeste mensen die hier een bericht bij deze film plaatsen.. Ik vond het echt een beetje belachelijk met alles wat ik zag, nu ik er wat beter over heb nagedacht.. Ik vind parodie-films als Scary Movie 1 nog wel beter, eigenlijk.. Om de vergelijking maar eens te maken ...

avatar van sylvia1

sylvia1

Goed inmekaar gezette leuke film,

3,5

avatar van DragQueen

DragQueen

De acteurs zijn prima, in deze vermakelijke thriller. bacon, dillon, maar ook richards en campbell zaten lekker in hun rollen. het verhaal is goed bedacht, en prima uitgewerkt. hoe meer je tegen het einde aan gaat, hoe meer wendingen je krijgt. dit was overigens wel leuk natuurlijk. al met al een amusante film, die wel wat kijkplezier kan oproepen. 3 sterren.

avatar van niethie

niethie

Lang geleden eens op tv gezien kan me herrineren dat ik er destijds gemengde gevoelens over had, aan de ene kant vond ik het een leuk en gecompliceerde film vol erg originele ideeen maar aan de andere kant vond ik het maar een vage film waarbij ik iedere keer weer erger verward werd door de zoveelste plotwending die op een gegeven moment een beetje te ver gezocht waren.
Maar kan me herrineren dat ik het ondanks dat toch een prima film vond met prima acteerprestaties, en een lekker broeierig sfeertje. 3 sterren

avatar van behangdelul

behangdelul

Denise Richards in badpak is zo **** 4* Film voor de rest...ja gewoontjes....

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Bijzondere en leuke film. Het verhaal is goed en het is niet helemaal voorspelbaar, want wat ik dacht hoe het zou aflopen, kwam niet overeen met hoe de film eindigde. Verder doen de 3 acteurs het erg goed.

avatar van Boudewijn.

Boudewijn.

Opzich best een leuke film hoor. Echter geen topper, en je moet hem niet te serieus nemen en staat natuurlijk bol van de stereotypes. Denise Richards is wel erg geil natuurlijk.

De plotwendingen kan je als leuk/interessant ervaren of gewoon irritant.

avatar van Thomas83

Thomas83

Beste vage film met al die twists, maar als je een topless Denise Richards en Neve Campbell wil zien moet je deze in elk geval kijken.

Vind het ook wel een aardige en vermakelijke film trouwens.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Ik heb me best wel vermaakt bij deze film.

Zoals in de meeste topics wordt aangegeven, moet je deze film niet serieus nemen.

Met een acteur zoals Bill Murray kun je dit ook niet echt doen.

Alleen al als je naar het gezicht van deze man kijkt, dan weet je dat je lachspieren het even moeten ontgelden.

Richting het einde begon het een beetje gekkenwerk te worden, maar het heeft toch nog voor 110 minuten kijkplezier gezorgd.

Ja, genoeg fruit voor de heren....oftewel Denise en Neve.

Voeg deze 2 bij elkaar, en men heeft een heerlijke fruitsalade waar je het sap van langs de mondhoeken drijft.

En voor de oudere kijkers met een bejaardenpas is er ook nog een MILF aanwezig.

3,5 *

avatar van Bambi18

Bambi18

Gelukkig zaten die plotwendingen erin.. Ik dacht op het begin dat het weer zo'n voorspelbare film zou zijn: knappe leraar - studente die hem niet kan krijgen, wraakactie met dat verkrachtgedoe, rechtzaak etc. Had het zelfs nog even met die *** Sam te doen, als 'mede'docente.. Toen die rechtzaak opeens zo snel al was moest er natuurlijk nog wat achteraan komen. Heb toch wel een paar keer gezeten van 'haha dit meen je niet'. Oke, hier en daar klopt het niet helemaal.. Maar desondanks een hele vermakelijke film.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

De vele plotwendingen maakten het wat ongeloofwaardig en haalden de film wat naar beneden, maar het zei ze vergeven. In ieder geval zie en begrijp ik wel de bedoeling erachter.

In ieder geval was ik blij dat het eindelijk eens een eind goed al goed verhaal was. Tenminste, afhankelijk van je standpunt.

3,0 sterren

avatar van Shinobi

Shinobi

Gisteren opgenomen en vanochtend gekeken en was op zich wel een aardige film. Alleen de vele plotwendingen maakten de film best wel kapot, de eerste plotwending kon ik nog wel hebben dat die gast dus alles in scène heeft gezet met dat verkrachting gedoe. Maar die 2de dat die agent er ook inzit, dat was helemaal vaag en nog vager dat die ene meisje nog blijkt te leven. Maar goed het was zeker geen marteling om naar een jonge Richards te kijken.

Ik geef 'm 3, 0 sterren.

avatar van K@i

K@i

prima kijkvoer alleen iets teveel wendigen

en jammer dat die lekkere Denise het einde niet haalt

avatar van simpelekees

simpelekees

Wat ik leer van deze film.
Je weet wat je te zien krijgt. Je denkt te weten wat het is dat je ziet.
Maar de maker kan je elk moment iets nieuws laten zien.

Positief:
Muziek tune, erg lekker.
Sfeer.
Na een tijdje ben je gewend dat alles anders kan zijn. Ik stond ineens heel erg open voor nieuwe ideeen.
Alle plotwendingen deden mij wel genieten.

Negatief:
Ik vond de Sam niet altijd erg goed acteren. Hij ging wel erg makkelijk met deze 2 leerlingen om.
De reden dat hij op het laatst word vermoord is wel erg sterk. Omdat hij vroeger via meisjes hun rug zijn diploma haalde.
Het is uiteindelijk toch wel vergezocht, hoewel dit direct ook positief is.

4.5 voor sfeer en muziek
4 voor verhaal
3 voor overenthousiast acteerwerk.

avatar van Koerok

Koerok

Gisteren gekeken en Shinobi zegt precies hoe ik er ook over denk:
"Alleen de vele plotwendingen maakten de film best wel kapot, de eerste plotwending kon ik nog wel hebben dat die gast dus alles in scène heeft gezet met dat verkrachting gedoe. Maar die 2de dat die agent er ook inzit, dat was helemaal vaag en nog vager dat die ene meisje nog blijkt te leven."
Uiteindelijk toch een matige (en ook te lange) film. Een 2,5.

avatar van Cashmyra

Cashmyra

hele gave film ik vond juist die plotwendingen geweldig, ik ben dol op onverwachte plotwendingen, kijk ook eens naar usual suspects maar oke, het waren dr wel opeens heel veel, maar dat er in de aftiteling nog dingen onthult werden vond ik wel erg origineel. naja, misschien is het al eerder gedaan maar dit was de eerste film waarin ik het gezien heb en tot nog toe ook de laatste.

absoluut een tip

avatar van gauke

gauke

Een leuke thriller met de nodige onverwachte wendingen.

avatar van K@i

K@i

lekkere film alleen wel teveel wendingen

en jammer dat de lekkerste chick het loodje legt en ook jammer dat die andere op het laats een jongens kapsel heeft

avatar van Theunissen

Leuke film met inderdaad veel verrassende wendingen. Denise Richards en Neve Campbell zagen er leuk uit in deze film maar de moeder van Denise Richards in deze film vond ik het leukste

Behalve het vrouwelijke schoon deden Matt Dillon en Kevin Bacon het ook prima.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

yeah, you wanna say that to my face?!

avatar van Woutrr

Woutrr

Op het einde vindt ik het iets te...

voor de rest 'n goeie film

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

vanwege richards nog enigzins te pruimen

avatar van Quaest

Quaest

Leuke film. Bij einde had ik niet verwacht.

avatar van Mescaline

Mescaline

Juist door de vele twists vind ik dit wel een goed filmpje geworden.. nergens voorspelbaar en een mooie opbouw in het verhaal!

Natuurlijk was het acteer niveau ook zeer sterk.. maargoed daar heeft deze film ookwel een goede cast voor!

Heb me vermaakt.. en had een voldaan gevoel op het einde! nogmaals nergens voorspelbaar en zeker een aanrader!

avatar van Supbatspi

Supbatspi

Juist die vele twists, zoals al eerder is gezegd, heeft deze film bij mij juist de das om gedaan. Films met zeer sterke plotwendingen kan ik over het algemeen uitstekend waarderen, maar hier gaat het inderdaad te ver. Nadat het voor de kijker duidelijk wordt dat de 3 alles in scene hebben gezet voor een pot geld, hadden ze het zo moeten laten, vind ik. Dan had de politie gedurende de rest van de film langzaam meer en meer bewijs tegend de 3 moeten verkrijgen, waarna ze, als een soort halve actiefilm, op de hielen gezeten worden om gepakt te worden. Dat is ten minste mijn mening. Maar voor de verhaallijn die hier is gekozen, ga ik niet hoger dan 1,5*

avatar van Snyder

Snyder

Ik vond juist die plotwendingen heel erg mooi, je verwacht ze totaal niet en dat maakt deze film juist zo goed.

meer van zulke films graag 4 *!