• 9.375.073 stemmen

Releasedatum: 30 juli 1998

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Wild Things

"They're dying to play with you."

Sam Lombardo (Matt Dillon) is de meest populaire leraar op zijn school. Kelly (Denise Richards) is één van zijn leerlingen. Op een dag dringt ze zijn huis binnen waar ze hem probeert te verleiden. De volgende dag vertelt ze overstuur dat Sam haar heeft verkracht. Een paar dagen later bekent een ander meisje, Suzie (Neve Campbell), dat zij eerder al door hem verkracht was. Hij heeft hulp nodig om zijn onschuld te bewijzen en neemt daarom Ken Bowden (Bill Murray) in de arm, de enige advocaat die de zaak aan wil nemen.

Sergeant Ray Duquette

District Attorney Bryce Hunter

avatar van Skyper

Skyper

Voorspelbaar??!

Dus jij hebt elke plottwist aan zien komen?

Vind ik best knap toch.

avatar van P8rb

P8rb

goede film, alles behalve voorspelbaar want ik was steeds weer verrast. het einde een beetje aan de matige kant, maar het kan er mee door. het verhaal was ook in orde.

3,5

avatar van Tun-89

Tun-89

Voorspelbaar?

ik werd behoorlijk verast een aantal keren..

avatar van one punch mikey

one punch mikey

Skyper schreef:

Voorspelbaar??!

Dus jij hebt elke plottwist aan zien komen?

Vind ik best knap toch.

het klopt dat er aan het eind nog een paar plottwists in het verhaal zitten maar omdat er zo slecht geacteerd werd zag je alles toch aldoor wel aankomen

avatar van DiDa

DiDa

avatar van Rocky#Horror

Rocky#Horror

zeker wel relaxe film uhmm enne Neve Campbell

avatar van metaledje

metaledje

vond het wel een grappig filmpje, iedereen werkt zowat samen en uiteindelijk belazeren ze elkaar en blijft er 1 over, ik vond het ook niet zo voorspelbaar, films met zulke twists blijven genietbaar 3.5*

avatar van Poeha

Poeha

2* voor Denise 1* voor Kevin en 1* voor Matt!

4* dus!

Lekkere film met inderdaad een aantal, voor mij dan, verrassende wendingen!

En Denise blijft gewoon erg lekker om naar te kijken.

Dus misschien is mijn waardering ietwat geflatteerd!

Zal proberen hem eens iets objectiever te bekijken binnenkort!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Beetje film om met een stijve tampeloeris naar die hitsige dames te kijken, het verhaal stelt niet veel voor en de hele vormgeving al helemaal niet.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Leuke film met leuke twists en mooie beelden, vooral mooie beelden. (in het zwembad enzo)

hahahaha, oh ja...

deze film.

brrrrrrr, verschrikkelijk.

ik stem lekker niet en dat staat gelijk aan 0 sterren voor mij in dit geval..

hippe tiener film.

avatar van as

as

Max en Joep schreef:

hahahaha, oh ja...

deze film.

brrrrrrr, verschrikkelijk.

ik stem lekker niet en dat staat gelijk aan 0 sterren voor mij in dit geval..

hippe tiener film.

Juist verre van dat. Lekker broeierig met goed acteerwerk en uitstekend geregiseerd. Ietwat teveel wendingen tegen het einde toe, dat wel.

De meest tieners haken al snel af bij deze film.

nee, sorry.

ik vond het echt bagger.

plotwending na plotwending.

Aha, het zit zo!

Oh nee, het zit zo!

Jeetje, het zit toch zo!

Nee zeg, vedikkie, het zit toch zo!

Ach kijk nou, het zit zo!!!

come on hee.......

Max en Joep schreef:

nee, sorry.

ik vond het echt bagger.

plotwending na plotwending.

Aha, het zit zo!

Oh nee, het zit zo!

Jeetje, het zit toch zo!

Nee zeg, vedikkie, het zit toch zo!

Ach kijk nou, het zit zo!!!

come on hee.......

Vind ik ook hoor, in een film zou eigenlijk maar 1 plottwist mogen zitten. Die inslaat als een bom! dat heb ik van Tarrentino die dat weer heeft uit Psycho.

Jammer dat mensen er blijkbaar de humor van missen. Film is toch duidelijk gemaakt met meer dan één knipoog.

mikey

Tuurlijk zie ik hier de humor van in en vandaar mijn 3 sterretjes. Toch heeft dat tweetal best een goed punt, want 'wie zegt dat het als humor is bedoeld?of is dit juist het voornaamste thriller element?'. In dat laatste (en waarschijnlijkste) geval is de film enorm cheesy en daarom toch weer humor (onbedoeld cq. bedoeld- je kan niet in de kop van de schrijver kijken). Hulde aan cheese.

Max en Joep

onder het kopje "je mist gewoon een en ander" kun je de mening van iedere MoMe-bezoeker wel vloeren.

Ik ben pienter genoeg om niets te missen in/aan films.

Ik vind gewoon geen bijster goede film, punt.

En ik vond er zeer zeker geen diepere, stijlvolle humor-vorm in zitten die je moet begrijpen.

Ik heb er niks op tegen dat je deze film slecht vindt, maar je kritiek is een beetje vreemd. De laatste 10/20 minuten kennen ongeveer evenveel plotwendingen. Dan moet je toch zien dat dit niet meteen serieus dient genomen te worden. Je hoeft dat niet leuk te vinden, maar het als serieus kritiekpunt opnemen vind ik vreemd.

Onderhond schreef:

Dan moet je toch zien dat dit niet meteen serieus dient genomen te worden.

Dat is natuurlijk subjectief. Wat mij betreft mag je dat best serieus nemen.

Maar de overdreven noir cliches met de broodnodige slappe erotiek is dan wel weer erg grappig-tongue in cheeck. En de film ziet er ook heel goed uit.

mikey schreef:

Dat is natuurlijk subjectief. Wat mij betreft mag je dat best serieus nemen.

De bedoeling erachter lijkt me niet subjectief. Van mij mag verder iedereen het ook serieus nemen, net zoals men Hot Shots en Airplane serieus mag nemen. Wil niet zeggen dat ik mijn wenkbrouw niet even optrek als ik iemand zie schrijven dat de landing in Airplane helemaal niet realistisch is.

mikey

Ik denk dat iemand een mager maar serieus stuk heeft geschreven (weet ik niet zeker natuurlijk) en dat die (best goede) regisseur het zus en zo heeft aangepakt. Namelijk met een flinke portie wansmaak.

Maar omdat de basis bedenkelijk is, wordt de film nooit goed. En ik neem die plottwists wel serieus, alleen de uitwerking niet.

Hot shots en Airplane beloven comedy en geven dat ook. Mensen die teleurgesteld zijn dat de film a-relistisch is, zijn niet helemaal goed wijs.

Wanneer je niet in staat bent een goede thriller te maken (kan ik me best voorstellen) en je gaat vervolgens het zo uitwerken dat het allemaal 'niet meer serieus' is te nemen: artistiek gezien bedenkelijk. Denk maar aan de films van Verhoeven.

Of je maakt binnen het genre een parodie op het genre. Denk maar aan de films van Verhoeven.

Wat mij betreft is deze film ook niet mis te verstaan qua humor, blijkbaar geldt dat niet voor iedereen. Ik vond de parodie op de plottwist en soortgelijke films in elk geval erg geslaagd.

Onderhond schreef:

Sorry dat is een aanname. Zie hier geen parodie in.

Max en Joep

ook een parodie kun je goed en slecht uitvoeren.

Waar ik bijv een Starship Troopers briljant vond, blijf ik deze film gewoon zonder meer zwak vinden.

En als parodie faalt hij al helemaal voor me

Wat verder best is uiteraard. Maar dan moet je niet klagen over de opeenvolging van plotwendingen, of ten minste niet over het idee, enkel de uitvoering.

Onderhond schreef:

gaan we nu klaarblijkelijk weer helemaal terug naar af?

zucht......

ok:

en waarom moet ik er dan niet over klagen?

Bij een komedie stoor je je er toch ook niet aan dat er grappen inzitten ? Wel dat de grappen niet grappig zijn.

beetje vreemde redenering....

als een film een komedie is, houdt dat inderdaad in dat ik grappen (goed danwel slecht) mag verwachten.

als een film een thriller is, houdt dat zeer zeker niet automatisch in dat ik dus 80 plotwendingen mag verwachten.

je logica ontgaat me echt totaal.

Mjah, ik kan er niet bij dat mensen dit enkel bekijken als serieus bedoelde thriller. Het ligt er zo dik opgesmeerd. In dat geval concludeer ik dan toch dat "je iets mist" ja.

Max en Joep

ja, dat spreek ik ook niet tegen. Nogmaals, knipogen ontgaan mij heus niet.

maar ook dan kan ik hem toch alsnog niet bijster goed vinden?

Ik snap jouw punt wel, maar OOK als parodie vind ik hem gewoon niet sterk.