• 9.376.945 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Adam Green

Met onder meer: Joel David Moore, Amara Zaragoza en Kane Hodder

Plot Hatchet

"Stay out of the swamp!"

Nadat zijn vriendin het heeft uitgemaakt, besluit Ben om samen met zijn vriend Marcus aan een nachtelijke moeras-tour deel te nemen, om iets anders aan zijn hoofd te hebben. Maar tijdens de tour komt de boot per ongeluk vast te liggen en moeten de passagiers te voet verder door de moerassen van New Orleans. Dan ontdekken ze de legende van Victor Crowley, een gruwelijk mismaakte man, die als klein jongetje om het leven kwam bij een grote brand in zijn huis. En de nachtmerrie is begonnen.

avatar van SpooXxX

SpooXxX

Wat een leueke film was dit. Na een hele week alleen maar 'serieuze' horrorfilms te hebben gekeken, was dit een lekker luchtig tussendoortje. Just the way I like it!

De film slaat nergens op, acteerprestaties zijn beneden niveau. Echter heeft deze film goede schrikmomenten, liters nepbloed ( het spuit letterlijk alle spuigaten uit ), een lekker lelijk monster ( wat er extra lelijk uitziet omdat de grime afdeling er volgens mij niet veel kaas van gegeten had ). Extra extra domme wichten, iemand met een mankement aan zijn vermogen om te lopen zodat de groep niet vlot verder kan etc. etc. Je kent het wel........

En de jawbreaker in deze film zag er stukken beter uit dan die van Mirrors.

Dus heb je zin in lekker vermaak zonder hersengekraak.......

avatar van Zinema

De mix tussen de verschillende genres werkt vaak goed, zo niet hier. Met name door de prettige maar te weinig gedoseerde hoeveelheid humor. Wat overblijft is een clichématig horrorfilmpje dat bij vlagen vermakelijk is. E.e.a. is wel onderhoudend. Gemiddeld filmpje.

avatar van crack1

crack1

Even geleden dat ik zo op het puntje van m'n stoel heb gezeten.......van het lachen!

Amusementswaarde kan hier tellen, staat niet voor niets Horror/Komedie.

3 creepy *.

Die tagline ... gelukkig niet gezien voor de film, had er mij waarschijnlijk heel wat meer van voorgesteld.

Sequel/remake of niet, het had zomaar gekund. Mismaakte moordenaar in een bos/moeras? Joepie!

Eerste half uur is het best. Green is duidelijk horrorliefhebber en geeft de kenner allerlei kleine stukjes fun. Leuke cameos, aardige voorbodes en een paar fijne grapjes.

Film keert wat wanneer de slasher erbij komt. Jammer. De gore is anders leuk, maar Crowley zelf ziet er echt idioot uit. Belachelijk bad guy die in typische 80s fashion lomp loopt te killen. Ben ze sowieso wat beu, die mismaakte hicks, maar dit had echt veel beter gemoeten.

Bloed spuit verder nog wel aardig in het rond, soms zie je ze gewoon emmers richting een boom kijlen, best grappig. Humor verzwakt ook wat in het laatste deel, wat jammer is, want veel meer heeft deze film eigenlijk niet te bieden.

Visueel nog best aardig, al weet Green niet echt veel weg in het bos, soundtrack is vaak misplaatst grappig.

Erg genoten van het begin, maar de film weet het niet echt goed af te maken. Gemiste kans, want het was eigenlijk nog maar schieten op open doel.

Halcyon

En Onderhond, vond je die bewuste jaw-scene nu niet beter dan die in Mirrors?

Nopes, goed maar te donker en iets te vluchtig in vergelijking met. Sowieso met de gore scenes hier.

Halcyon

Te donker? Dat moet dan zeker aan je DVD gelegen hebben, want op mijn scherm was die scène glashelder.

Te vluchtig, daar kan ik inkomen, de scène is dan ook zonder cuts opgenomen.

want op mijn scherm was die scène glashelder.

Je haalt zelf eerst de vergelijking aan, en de scene in Mirrors speelt zich af in een felbelichte badkamer. Zie je toch meer dan in een nachtelijk bos.

Halcyon

Setting heeft er weinig mee te maken, het gaat om de belichting van die setting. De scène in Hatchet is gewoon loepzuiver en uitstekend belicht, niets op aan te merken. Wel erg snel, daar heb je een punt. Maar desondanks zie je alles tot in detail.

Anyway, het is jouw goed recht om de jaw-scene in Mirrors beter te vinden, maar dat die in Hatchet te donker zou zijn vind ik een vreemd argument. Of je moest het, zoals je zei, over de setting hebben, maar dat staat dan los van de moord an sich.

Daar zijn we het dan niet zo over eens ...

Halcyon

Mja, de zichtbaarheid van een scène heeft nochtans weinig met eens of oneens te maken. 't Is gewoon een objectief waarneembaar iets.

Inderdaad, en wat zichtbaarheid betreft was het in Mirrors beter. Weet niet wat je nu eigenlijk hoopt te horen ...

Halcyon

Ik hoop niets te horen. Ik vroeg je gewoon wat je van een bepaalde scène vond. Jij vond de scène te donker en ik vond dat een vreemde opmerking aangezien die scène eigenlijk perfect zichtbaar is. Vandaar dat ik me afvroeg of het misschien aan je DVD-versie lag. Dat was alles, meer hoef je er niet achter te zoeken hoor . Ik merk trouwens dat de toon wat bitsig wordt, spijtig, ik laat het hierbij.

Ik word niet bitsig, maar ik heb al 3 keer gezegd wat ik wilde zeggen. Dat kan je dan blijven tegenspreken, maar veel meer heb ik er niet over te melden. Vond het gewoon fijner met de spot er echt op, mag en kan toch?

Onderhond schreef:

Vond het gewoon fijner met de spot er echt op, mag en kan toch?

Zeker, ik reken ook niemand af op zijn voorkeur. Ik begreep het "te donker" argument wat Hatchet betreft alleen niet zo, da's alles .

Halcyon schreef:

Ik vind het ook niet te donker per se, alles was inderdaad goed genoeg zichtbaar. Maar als de vergelijking getrokken wordt met Mirrors vond ik het daar echt veel zichtbaarder in beeld gebracht. Is er uiteraard ook meer de scene naar, omdat er daar geen mutant aan haar gezicht staat te trekken, maar vind ik persoonlijker toch gaver om zien.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Leuke horrorkomedie die zich totaal niet serieus neemt en waarin de moorden best wel gruwelijk in beeld komen. Maar voor de rest had ik wel een groot deja-vu gevoel omdat het toch iets is wat je al honderden keren hebt gezien. Wel een leuk einde.

Halcyon schreef:

Iets wat ik elk weekend doe, maar dan helemaal alleen wegens alleen maar vrienden met een goede smaak .

hahaha dat probleem heb ik ook. Kan nooit lui uitnodigen thuis om gezellig een avondje oude "horror" films te kijken want ze vinden helaas alles bagger.

Mja, vanavond maar deze eens kijken iig.

Vascago

Tsja wat moet ik hier nu van zeggen?

De 1ste 10 minuten waren leuk, ook zeker door dat nummer van Marilyn Manson. Daarna zakte het heel erg in, met dramatisch acteerwerk erbij ook nog. Normaal gesproken is het acteerwerk in dit soort films al niet bijster, maar hier wordt het wel erg bont gemaakt. Zwaar irritant zelfs. Gelukkig wordt de film beter zogauw die gasten stranden met hun bootje. De sfeer wordt beter en dan begint het geslacht. Nu kwam het wel van pas dat ik alle personages zwaar irritant vond, want hoe gruwelijker ze van kant werden gemaakt, hoe blijer ik ervan werd. Helaas zie je van het meest irritante personage (die bimbo in het roze) niet hoe ze wordt vermoord, maar alleen haar afgescheurde hoofd en romp zonder ledematen. Gemiste kans, want zij verdiende echt 1 van de meest gruwelijke moorden ooit gefilmd. Verder werden de moorden wel lekker bruut in beeld gebracht. Dat was iig fijn.

Meer dan 3 sterren kan ik er niet voor geven, daarvoor waren de personages veel te irritant. Jammer, had gehoopt op iets beters.

avatar van blackheart

blackheart

Ik vond Hatchet een slachte film, ik kocht hem op aanraden van een vriend en ik kan je zeggen ik heb er spijt van gehad.

Benedenmaat camerawerk

slecht verhaal

slecht acteerwerk

enzovoorts

geen aanrader dus.

avatar van ASman

ASman

En wanneer komt hier nu eindelijk een nederlandse release van ?

avatar van gotti

Is ál lang in de States te bestellen hoor. Zal ooit weleens hier in de bakken van de Bart Smit belanden...

avatar van aerts007

aerts007

Zo slecht dat het een beetje goed wordt.

avatar van jpbols

jpbols

In de categorie b-films een c-film maar wel een klassiek horror verhaal, zwaar over de top en flinke hoeveelheden bloed, tja het leek bijn een karikatuur

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Heerlijk bloederige en 'onserieuze' horrorfilm

Deze film vind ik echt geweldig. Samen met andere 'recente' bloederige films van dit soort (denk aan 2001 Maniacs, Cabin Fever) hoort dit toch echt in mijn rijtje van prima bevallen horrorfilms van de latere jaren (al blijven de beste toch uit de jaren '80 komen..).

En dat ligt aan een aantal zaken. Maar laat ik eerst voorop stellen; deze film is zeker niet voor iedereen. Niet vanwege het hoge gore gehalte, of 'gebrek aan verhaal', maar omdat je moet weten wat je kan verwachten. Als je een spannende, goed geacteerde, verrassende en ingenieuze horrorthriller verwacht grijp je mis. Deze film is een ontzettende B film en weet dat ook. En daarmee kan de pret beginnen.

Want als een film zich ervan bewust is, kan het een hele leuke film op leveren (nogmaals: 2001 Maniacs..). Geen focus op een goed bedacht verhaaltje wat er niet is (maar wat sommige andere B films wel willen pretenderen of toch een verhaal sterk naar voren willen komen) maar wel op foute humor en lekkere gore scenes, met zoveel mogelijk bloed in beeld gebracht. Geen acteerprestaties die van het doek spatten, maar wel enkele bekende gezichten (waaronder enkele horroriconen) en vooral ook vrouwelijk schoon en droge en stereotyperende personages. (Komt ook bij dat ik Mercedes McNab een erg leuke actrice vind --> Buffy, Angel, Adams Family).

De film wil niet heel spannend worden maar komt zeker met een aardig sfeerte; het moeras, het 'moeras monster' (als slashervillain, hier Victor Crowley) het slachtvee. Het voelt een beetje campy aan en dit lijkt me ook de bedoeling. De moordscenes zijn verder ondanks het budget van de film zeker te waarderen: lange tijd geleden dat ik in een 'recente' horrorslasher zoveel bloederige moorden zag. De jawbreaker is een hele bekende, maar de bijlmoord die eraan vooraf gaat is zeker zo bruut. Ook de andere moorden zijn zeker van niveau (al vraag ik me wel af: die schuurmachine in het moeras? maar hey, t levert een leuek scene op!).

Verder zat het goed met de muziek, cameravoering enz: niks bijzonders om te vermelden, maar de film is daarmee wel onderhoudend. Al met al een hele brute slasher dus die je niet te serieus moet nemen, met leuke moordscenes en een aantal bekende gezichten in de film. Als je weet wat je kan verwachten, zeker een aanrader!

P.S. Op de DVD zijn ook een aanal prima extra's te vinden die ook daadwerkelijk wat toevoegen aan je beeld van de film (kijken dus, pluspunt). Kijk RCV, zo kan het ook.

avatar van Ralf81

Ralf81

Scarecrow schreef:

Inderdaad! Wat was ie slecht zeg! Ik kan daar geen positieve draai aan geven. Het is allemaal té nep. Crowley had het overlevingsvermogen van Michael Myers in het kwadraat!
Wel leuk dat Crowley werd gespeeld door Kane Hodder (Jason Voorhees in the Friday the 13th-films en ook Robert Englund had een klein rolletje.

Wel heb ik het helemaal gehad met die tienerslashers, waar Hatchet weer goed voorbeeld van is en nog eens onderstreepte waarom ik me beter op andere films kan richten. Met vlagen worden er sterke B-films gemaakt in het horrorgenre, maar deze kan in mijn ogen niet in dat rijtje worden geschaard.

avatar van Ralf81

Ralf81

Vascago schreef:

Verder werden de moorden wel lekker bruut in beeld gebracht. Dat was iig fijn.

Blij dat je zo'n fijn gevoel aan de brute moorden overhoudt

Ralf81 schreef:

Blij dat je zo'n fijn gevoel aan de brute moorden overhoudt

Bedankt Tsja als het in een film als deze gebeurd wil ik wel graag wat gore zien. Als de spanning minder is moet de gore maar wat beter worden gebracht en dat was hier toch wel het geval.

avatar van aerts007

aerts007

Dit is gewoon pure kolder,meer niet. Te dwaas om serieus genomen te worden.

aerts007 schreef:

Dit is gewoon pure kolder,meer niet. Te dwaas om serieus genomen te worden.

Pure kolder is toch leuk op zijn tijd