• 9.376.205 stemmen

The Muppets' Wizard of Oz (2005)

Familie / Komedie | 96 minuten

Genre: Familie / Komedie

Geregisseerd door: Kirk R. Thatcher

Met onder meer: Ashanti, Steve Whitmire en Queen Latifah

Plot The Muppets' Wizard of Oz

"Everyone's Favorite Story Becomes One Twisted Tale."

Een speelgoedmaker vertelt Dorothy (Ashanti) dat er ooit een koninkrijk heeft bestaan waarin de goedaardige Prince Kynd aan de macht was. Helaas werd hij van de troon gestoten door de kwade Prime Minister Kruel die het land met ijzeren hand regeert. Dorothy besluit om op pad te gaan en het land van de ondergang te redden.

Dorothy

Zichzelf - Kermit's Director

Scarecrow / Mayor of Munchkinland / Kalidah Critic #1 / Beaker

Tin Thing / Kalidah Critic #2 / Dr. Bunsen Honeydew / Zoot

Toto / Dr. Teeth / Johnny / Lew Zealand / Swedish Chef / Rowlf

The Cowardly Lion / Witches / Animal / Sam the Eagle (stemrol)

Sal (stemrol)

avatar van PartyMarty

PartyMarty

stinissen schreef:

Kermit is back

En Beaker doet ook mee zie ik! Heb altijd een beetje een zwak voor hem.

avatar van Vera

Vera

Het zal mij benieuwen!

De Muppets waren altijd goed bij het publiek dus hopelijk word het een knal film!

avatar van dinky

dinky

word een tv film (staat op imdb)

avatar van Angrod_Pallanén

denk ik niet...

aangezien die op August 9, 2005 (usa) op dvd uit komt

avatar van balosa

balosa

de film haalt ongeveer hetzelfde niveau als de andere films van de muppets, het verhaal brengt niets nieuws uiteraard het wordt gewoon een in "muppet-jasje" gestoken, ik geef hem 2,5*

avatar van jackie

jackie

Quentin Tarantino heeft wel een erg leuke scene in de film.

avatar van roppie83

roppie83

• 2032 stemmen

Flauwe film. Maar de muppets zijn op zich nog wel leuk... Maar van de beschrijving van de film die hier staat klopt helemaal niks...

avatar van IcU

IcU

De muppets zijn altijd leuk geweest. The Muppet show vond ik echt geweldig en ze hebben ook wel een aantal leuke films op hun naam staan. Maargoed, aan alles komt een eind, dus ook aan de leuke films. Deze film ging overal een beetje "te". De SFX waren gewoon bagger. Dat maakt niet uit voor een tv film, maar ga dan niet zo ver met de SFX. De humor was flauw en niet scherp genoeg. Ok, er zat wel grappige humor in. Pepe the prawn, oftewel Toto in deze film, stal zeker de show. Voorderest zag het er allemaal leuk uit. De poppen waren weer leuk, en de stemmen van o.a. Frank Oz waren ook weer grappig en goed net zo als van ouds. Maar dat red de film helaas niet. Hij is gewoon niet grappig genoeg en het verhaaltje is ook slap. En die 10 seconden van Tarantino was ook niet om naar huis te schrijven, dus dat was ook een tegenvaller. De muppets op hun matigst, jammer genoeg. 2* van mij...

avatar van angelakian

angelakian

Flauwe film heb hem ook halverwege uitgezet

1,5* voor de moeite

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,0. tsja best jammer

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Ik vond het reuze meevallen! Typische muppets humor en Ashanti acteerde nieteens zo ontzettend slecht. Ik heb me op en top vermaakt.

Einde was afgezaagd, maarja, het is een familiefilm.

avatar van leon1970

leon1970

Wat een tegenvaller

Hij begon leuk, maar zakt halverwege tot een dieptepunt.

Helaas, als ze het verhaal wat orgineler hadden gehouden,was de film een stuk leuker geweest.

De film is een teleurstelling.

Waardering: **

avatar van Film Pegasus

grote tegenvaller. Muppets zijn altijd m'n favoriet geweest. Vooral de tv-reeks, maar ook de vroegere films waren leuk om te zien. Maar dit is echt niet om aan te zien. Slechte special effects op plaatsen waar z'n evengoed muppet's hadden kunnen zetten. En Ashanti is absoluut geen actrice. Ze kan beter blijven zingen. Het lijkt alsof de makers geen feeling hebben met de poppen. Er hangt trouwens meer een sfeer van Disney dan de muppets. Misschien dat ze beter nog eens een showreeks maken zoals Muppetshow of Muppets tonight. Die waren tenminste wel sterk.

avatar van neo

neo

Opvallend belabberde en ongepaste computeranimatie in enkele scenes was het enige storende aan deze film.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

The Muppets brengen haast automatisch een geweldige sfeer met goede grappen met zich mee. Helaas is deze film te commercieel ingesteld en zijn veel dingen over-the-top en sluiten ze niet goed aan bij de poppen. Daarmee doel ik op de vreselijke prestatie van Ashanti en de afschuwelijke animatieffecten. Maar er zitten ook genoeg leuke stukken in, zoals het hilarische optreden van Quentin Tarantino.

avatar van neo

neo

De films waren altijd al erg commercieel ingesteld. Zie niet in waarom deze dan ineens 'te' zou zijn.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Nu, weet niet of ik de Muppets nou supercommercieel zou noemen. Ze konnden best nog wel es wat scherper en grappiger uit de hoek komen, maar vaak vond ik dit gewoon echt niet grappig. 2*

avatar van timburton

timburton

neo schreef:

Ja, maar ik begrijp 't argement. Want normaal lieten de Muppets de commercie nooit zo zien. Nu leek 't allemaal te Disney, zeg maar...

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Wederom een erg vermakelijke Muppet-film.

Wel een tikje slechter dan The Muppet Christmas Carol, die laatst op tv was. Maar ook in deze film zaten weer veel leuke momenten.

3,5*.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik had al 2 Muppet films gezien : The Muppet Christmas Carol en Muppet Treasure Land. De eerste vond ik leuk, de 2e viel me erg tegen. Gelukkig was deze weer vermakelijk, de acteerprestaties vond ik wel goed, ik had er minder van verwacht. De humor is wel zowat bekend nu, maar toch heb ik zeker een paar keer moeten lachen. Ik heb me goed vermaakt.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Vreselijke film. Ashanti is erg lekker, maar kan niet acteren. En wat dit nog met The Muppets te maken heeft ontgaat me.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Eh... ze spelen mee in de film?

avatar van Ozymandias88

Ozymandias88

De Muppets vind ik altijd geweldig, maar dit is gewoon een rotte appel in hun mooie fruitschaal.

Gatver, de special effects zijn niet om aan te kijken!

Maar ja, de kwaliteit van de Muppets ging sowieso al achter uit na de dood van Jim Henson.

Zeer jammer. 1 ster en een halfje

avatar van Lennert

Lennert

Uiteindelijk duurde het allemaal wel erg lang, was de moraal wat dubieus, konden de CGI effecten echt niet en was Ashanti nu niet direct de beste keuze voor een hoofdrolspeelster, maar... de Muppets blijven gewoon leuk en de humor was verbazingwekkend veel op volwassenen gericht. Verwijzingen naar Kill Bill en Girls Gone Wild ontgaan het jeugdige publiek hoogstwaarschijnlijk, maar zorgen toch voor een glimlach op mijn gezicht. Niet briljant, maar wel leuk voor een keer.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Coole Muppets film.

Dit was mijn eerste Muppetfilm,ik heb er nu in totaal 2 gezien

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Best leuke film die niet teleurstelde. De Muppets zijn sowieso al grappig net zoals dit leuke avontuurtje. Het verhaaltje stelt dan eigenlijk niet veel voor maar het is wel leuk uitgewerkt. Voor de rest is het eigenlijk ook weer zo'n typische Muppet film. Alsnog was de film zeer amusant en daarom krijgt deze film ook gewoon een 3,5.

avatar van The Oceanic Six

Vrij slecht, bijna niet grappig.

Het hele Wizard of Oz verhaal was vrij slecht uitgevoerd, qua humor was het karig maar het dieptepunt lag toch wel bij de special effects. Als je niet het budget hebt voor fatsoenlijke effecten, stop ze er dan niet in! Dit was heel beroerd. Ik heb nu in korte tijd geloof ik alle Muppetfilms gezien (behalve de allernieuwste) en ik moet concluderen dat ik nu wat Muppet-moe wordt. Zeker als ze dit soort troep afleveren.