Genre: Mystery / Drama
Geregisseerd door: Darren Aronofsky
Met onder meer: Hugh Jackman, Rachel Weisz en Ellen Burstyn
Releasedatum: 3 mei 2007
Plot The Fountain
"Death is the road to awe."
In drie verhaallijnen,die zich in verschillende tijden afspelen, worden tegenstrijdige visies op het levenseinde verteld. Een laborant wordt, door de ziekte van zijn vriendin, met zichzelf en zijn onderzoeksdoelen geconfronteerd. De levensbeschouwelijke crisis die de onderzoeker moet doormaken doet hem beseffen dat er meer is dan alleen wetenschappelijke feiten...
Tomás / Tom Creo / Tommy
Antonio
Betty
Manny
m@rtijn
Op zich wel slecht dat een film stimulerende middelen nodig heeft om goed gevonden te worden.
Nodig is een groot woord ,Heb het zeker niet nodig om deze film, beter gezegd kunstwerk, te kunnen waarderen maar vind het hierbij gewoon een erg goede combo
stefan dias
Ik merk dat er toch heel veel mensen zijn die "de film misschien nog een keertje opnieuw moeten zien". Een film hoeft niet per se 'makkelijk' te zijn, maar ietsje helderder had toch wel gemogen.
Ik denk dat A. toch iets te veel hooi op zijn vork heeft genomen.
En ik zit ook nog altijd met een aap die na een behandeling met een stukje boomschors, geneest op wonderbaarlijke wijze, zoals je dat normaliter enkel bij een Lourdesgrot zou verwachten.
NarcissusBladsp.
Probleem met een heldere film is dat je er al gauw op uitgekeken raakt. Het is toch leuk als je iets, al was het maar voor jezelf, in een film ondekt wat je eerst over het hoofd zag. Als stimulerende middelen helpen... David Lynch drinkt graag een stevig bakkie koffie.
Het is geen realistische film. Aronofsky noemt het een sprookje. Ik vind zelf parabel meer to the point. Het is een film dat een levensbeschouwelijk dilemma aan de orde stelt. En wat die aap overkomt is hypothetisch niet zo onwaarschijnlijk...
ExXxtreme
Erg zonde van mijn kostbare tijd...
kijk dan gewoon geen films meer als jou tijd toch zo kostbaar is.
ExXxtreme
Een sciencefiction film die een poëtische ode brengt aan de transcendentale liefde, dat was duidelijk wat de regisseur wou
Nee, dat is duidelijk niet wat de regisseur wou en ook niet de bedoeling van deze film.. hij heeft een veel diepere betekenis.
maar hij vergat er een plot of tenminste een doel in te steken.
Het doel zit hem dus juist in die diepere betekenis..
Revolt
Na Pi en Requiem of a Dream, is dit toch de minste van de drie. Dit zegt meer over de eerste 2 dan over The Fountain, want het is weer een prima film.
Unieke, prachtige vormgeving, goede sfeer, mooie muziek en prima acteerwerk.
7,7/10
decicco
Klopt het dat deze film nog niet op blu ray verkrijgbaar is hier in Nederland?
Goldenskull
Ietwat kitscherig melodrama.
Het heeft even geduurd, maar nu dan eindelijk The Fountain bekeken. Waar een Wrestler en herziening van Requiem al niet goed voor zijn. Op zich viel hij wel mee, maar een goede film is het niet echt.
Nu houd ik niet zo van sprookjes, maar als ze leuk worden verpakt, kan het toch nog gunstig uitvallen. De film is mij echter wat te zweverig en melodramatisch. Ook het acteerwerk is niet altijd even overtuigend. Misschien een vreemde film, maar absoluut geen vage.
Gelukkig wist Aronofsky mij nog wel op de lachspieren te werken door de planten metamorfose.
The Truth
Wat een film zeg !!!!
Een film waar ik als een trut moest huilen.
Het raakt je diep van binnen, ook door middel van de prachtige muziek.
Wie deze film een onvoldoende geeft, heeft gewoon geen hart.
ExXxtreme
Een film waar ik als een trut moest huilen.
Kan ook moeilijk anders met zo'n nickname
The Truth
Kan ook moeilijk anders met zo'n nickname

Leo1954
- 2073 berichten
Prachtige film, een ervaring rijker. Science-Fiction als genre zette me gelukkig op het verkeerde been, de drie verhaallijnen zijn eerder een romantisch drama dan Science-Fiction. Werkelijk magnifiek weergegeven, fantastisch gespeeld. Geweldige regisseur die Darren Aronofsky.
MatthijsGr00t
Schitterende film!
Waar zal ik beginnen?... Nadat ik Pi had gezien van Aronofsky moest ik ook gewoon The Fountain zien. Het verhaal klonk interessant en de poster zag er geweldig uit, dus de film kon beginnen!
The Fountain is een geweldige intense film! De schitterende beelden, wow, echt verbluffend mooi! Je wordt helemaal in de film gezogen door de aantrekkelijke beelden. Ook de verhaallijn vind ik erg sterk. Drie verschillende verhaallijnen die elkaar heel goed aanvullen, de overgang van het ene verhaal naar het andere is eigenlijk nooit storend. Het is allemaal juist op elkaar afgestemd en erg goed te volgen. Aan het begin van de film is het even aftasten hoe de verhalen lopen en hoe ze bij elkaar horen, maar dat wordt later vrij duidelijk.
Ook de acteerprestaties van Rachel Weisz en al helemaal Hugh Jackman zijn fenominaal! In alle drie de verhaallijnen spelen ze beide voortreffelijk!
Ik geef op dit moment 4,5* voor The Fountain. Vijf sterren vind ik op dit moment nog te veel, die komen misschien wel na een tweede kijkbeurt!
Horrorfreak12
Mooie film ! Wel zeer moeilijk te begrijpen ! Achteraf pas iets van begrepen toen ik het hele verhaal las op wikipedia en andere sites !
Die levensboom in die bol is dus wel degelijk het zaadje dat op het graf van zijn vrouw is gepland
David Aaronson
Deze film behandeld een van de filosofische basis levensvragen van het leven. Het antwoord wat ik er uit distilleer staat mij aan en lijkt in het verlengde te liggen van mijn tot nog toe opgebouwde gedachtespinsels. De drijfveren van geheime genootschappen, haast wetenschappelijk beschreven door Jonathan Black in zijn 'De geheime geschiedenis van de wereld', liggen mijns inziens in het verlengde van de theorie die Darren Aronofsky hier presenteert.
Tolkien omschrijft de dood in Silmarillion als een geschenk van de goden, Paulus zegt in de bijbel dat een zaadje eerst moet sterven voordat het tot leven kan komen; er wordt een aards lichaam gezaaid maar een geestelijk lichaam opgewekt.
Onze atomen zullen worden gebruikt als bouwstenen voor het leven dat na ons komt.
Dit is pure, normatieve beeldpoëzie met een zeer positieve levensfilosofie.
stefan dias
'wel degelijk'?
Is het niet gewoon een mentale projectie vertrekkend vanuit het onafgewerkte verhaal van zijn vrouw? Finish it
speranza
Dit is een hemels mooie film. De prachtige beelden en muziek brengen mij in bekoring. Prachtig liefdesdrama met zeer goed acteerwerk van de hoofdrolspelers.
TMP
Pretentieuze film. Het duurt even voordat je in de gaten hebt waar je naar aan het kijken bent. Het ziet er allemaal wel prima uit, maar het verhaal kon mij niet echt boeien. Misschien bij herziening een hogere waardering, maar ik kon het na de eerste kijkbeurt niet echt waarderen.
chevy93
Prachtige film, op audiovisueel gebied. Nog nooit bleef ik kijken naar de aftiteling van een film die ik zo saai vond, maar die was zo mooi. Prachtige muziek, prachtige beelden.
De film zelf kon mij nimmer grijpen. Veel te zweverig en er was geen touw aan vast te knopen. Nu wordt dat ruimschoots gecompenseerd door een audiovisueel meestwerkje. Zou je zeggen... Echter was het toch niet genoeg om het boeiend te houden. Film is helaas een beleving en geen simpele optelsom. Die beleving is zwaar onvoldoende. Mijn cijfer komt dan ook volledig tot stand door de ietwat kitscherige, maar wel indrukwekkende beelden (met de daarbijbehorende score)
NarcissusBladsp.
Als ik niet al te onbeleefd ben: beleving hangt ook af van inleving en dat kan toenemen met je leeftijd... Het is maar net hoe je ervaring overleefd.....
Dit is duidelijk een regisseursfilm: Aronofsky haalt alles uit de cinematografische kast om zijn levensbeschouwelijke perspectieven te benadrukken: maar in deze parabel zijn gevoel en ratio voor mij perfect in evenwicht....
Een originele film heeft meerdere levens....
Madecineman (moderator films)
Kan maar hoeft niet. Ik wordt over 2 maandjes 37 en vind deze film ook absolute onsamenhangende kul...
kuk
Hmm, ik weet het nog niet. The Fountain ziet er schitterend uit en zowel Jackman als Weisz spelen een ontzettend intense rol. Het verhaal voelt als los zand en veel vaag gebrabbel, maar hier en daar zitten wel pakkende passages. Voorlopig krijgt The Fountain het voordeel van de twijfel, maar een herziening gaat zeker nodig zijn.
deft0nes
Vandaag weer voor de 5e of 6e keer gezien. Nu viel mij ook heel erg de symboliek en de verwijzingen al heel vroeg in de film naar de finale op. Ik wil eigenlijk mijn punt verhogen, maarja
Figo
Ondanks het feit dat ik deze film zeker niet als 'saai' bestempel, ben ik het verder helemaal met je eens!
speranza
Dit audiovisuele meesterwerk is zeker niet saai. Het is fenomenaal hoe drie verhaallijnen in elkaar gevlochten worden.
NarcissusBladsp.
En inhoudelijk fascinerend. ...toch?
B.v: Is een verlies van (wetenschappelijk) ego kernachtiger uitgebeeld? En dat zonder al teveel intellectueel uitleg met dialogen en monologen...
(dat mag de kijker doen

RakutenTV biedt een selectie gratis films met advertenties aan

De tien best beoordeelde films van de jarige Hugh Jackman (55)

Requiem for a Dream

Incendies
Mystery / Drama, 2010

Earthlings
Documentaire, 2005
brain tumoroperationkoninginliefde voor iemands levenfountainsurgeontreesterven en doodtransience immortalitymaya civilizationreligieaapmultiple storylinesconquestflagellation