• 9.381.228 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 26 mei 2005

Plot House of Wax

"Prey. Slay. Display."

Wanneer hun auto tijdens een rit pech krijgt, komen zes studenten in een spookachtig stadje in de binnenlanden terecht. Hun nieuwsgierigheid krijgt de overhand wanneer ze geïntrigeerd raken door het macabere Huis van Was in het stadje. Ze komen er al snel achter dat het stadje niet is wat het lijkt en dat ze weg moeten zien te komen voordat ze het slachtoffer worden van een inventieve moordenaar...

Bo Sinclair / Vincent Sinclair

Trudy Sinclair

Dr. Victor Sinclair

avatar van mikey

mikey

Deze film is 'beter' dan wat de mensen hier beweren.

avatar van darkjaap

darkjaap

je geeft hem 0,5 minder dan gemiddeld en 0,5 ster meer dan mijn aantal sterren

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Een horrorfilm die mij niet zo beviel met een eigenaardig verhaal.

Het eerste uur gebeurt er bijna niets en viel ik bijna in slaap.

Dit kan toch niet de bedoeling zijn van een horrorfilm.

Ik zie liever Aliens, Saw, Halloween, Friday13th en zelfs De lift.

avatar van mappi

mappi

Lady_Movie schreef:

Ik vind dat ze goed kan acteren.

mijn god...

spoiler: Dat ze dood is gegaan in de FILM. betekend nog niet dat ze ook in het echt dood is.

Was het maar zo'n feest.

• 11924 berichten

En wat zou jij er voor baat bij hebben als het echt zou gebeuren?

avatar van The Oceanic Six

Ik heb deze in de bios gezien en op groot scherm maakt zon horrorfilm altijd meer indruk dan op dvd waar ik hem later nog eens zag.

Laat ik voorop stellen, ik heb echt de schurft aan Paris Hilton en was dan ook zeer tevreden met hoe haar rol in de film eindigde. Dat zij nooit meer op het scherm te zien zijn mag. Dom, irritant schepsel. En enig acteertalent heeft ze al helemaal niet.

Niet dat medespeelster Elisha Cuthbert een wereldactrice is, maar zij kan wel een stuk meer. Ze is trouwens ook echt een stuk! Mmmm. Nadeel is wel dat ik als 24 fan haar altijd als Kim Bauer zal zien, dochter van alleskunner Jack!

De film zelf is best geinig. Het verhaal is grof en smerig, zeker later in de film als het House of Wax bereikt is. Wat je daar ziet aan gore en kills is best grof. Ik vind dat altijd vermakelijk.

Verder een typische rednecks-slachten-tieners-af-film. Weinig bijzonders dus.

Alles bij elkaar een modale film. Nergens echt goed maar ook nergens echt slecht. Ja, de deelname van Paris Hilton kost de film bij mij punten.

avatar van mappi

mappi

BlueJudaskiss schreef:

En wat zou jij er voor baat bij hebben als het echt zou gebeuren?

Dat het weer ergens over zou kunnen gaan in de media.

• 11924 berichten

Ja, dat is waar. Alle media schrijven alleen maar over Paris! Álle media!

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

En na haar dood, ben je nog steeds niet van haar af. Check dit!

avatar van Zymovie

Zymovie

Geef de film een 3.5*

Vond hem redelijk goed, alleen Paris vond ik redelijk stom

Ben niet de enige

• 11924 berichten

Nee, ben je verbaasd dan? Als iedereen elkaar hier zo ongenadig nalult...

avatar van mikey

mikey

Ja maar goed, ze was hier ook echt slecht als actrice en ze heeft ook geen gezicht dat leuk overkomt op de camera. Waarom mensen haar dan permanent willen fotograferen is me ook een raadsel.

• 11924 berichten

Eigenwijs als ik ben blijf ik volhouden dat ze hier absoluut niet onderdeed voor de anderen en dat ze goeie recensies voor haar rol kreeg.

avatar van Berniertje

Berniertje

Heb hem 2 jaar geleden bekeken. Heb hem niet durven afkijken, ben ook een mietje hoor. Maar wat ik er van heb gezien was redelijk te doen. De spanning werd goed opgebouwd, en er waren toch een paar gruwlijke momenten dat ik toch maar liever de binnekant van me hand bekeek. Jammer dat Paris Hilton de boel met haar blonde haartjes kwam verzieken. Een 3.0 voor het uur dat ik toch heb zitten griezelen.

avatar van nightbreed

nightbreed

Geen hoogvlieger maar voor de horrorfreaks valt er genoeg te genieten.

De film bevat een paar scenes waarvan je tenen gaan krullen, zo slecht ,maar dat mag de pret niet drukken.

Paris Hilton kan maar 1 typetje spelen en dat is het geile meisje dat heel verleidelijk probeert te kijken....maar dat doet ze dan ook met verve

avatar van Lad

Lad

Een degelijke film met enkele akelige scenes, ook was het voor mij fijn dat Elisha erin meespeelde, want niet alleen kijk ik graag naar haar, ook zie ik haar graag acteren.

3,5 sterren.

avatar van Quaest

Quaest

Lad schreef:

3,5 sterren.

Mee eens

avatar van 606

ben zeer benieuwd naar deze film.

avatar van Bla

Bla

3* voor Elisha.

avatar van Psyché et Amor

Psyché et Amor

Waardeloze film vond ik het.

Destijds in de bioscoop gezien en ik had de neiging om weg te lopen.. slecht acteerwerk en niet spannend maar gewoon vies en nep.

avatar van Tsolodimos

Tsolodimos

mensen

overdrijven is ook een vak apart

dit is een leuke 'enge' film, die je vooral met je dame moet gaan kijken (romatisch)

bevat een leuke en spannende sfeer en ook momenten waarbij sommigen liever weg zouden kijken

niet geweldig, maar voor de 'gewone' filmliefhebber zeker de moeite waard

hoop dat veel mensen zich hier in kunnen vinden

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Heel raar geval dit, ik vond hem slecht maar wou hem toch afkijken. Er zaten toch wel leuke stukjes in, zoals Paris Hilton die genageld word.

avatar van scholtie

scholtie

leuke spannende film.

die door velen te laag word beoordeeld.

het is gewoon een leuke horror met een goed/uniek verhaal.

avatar van D16

D16

Deze film is totaal NIET eng, meer spannend

avatar van 606

Tsolodimos schreef:

mensen

overdrijven is ook een vak apart

ook momenten waarbij sommigen liever weg zouden kijken

hoop dat veel mensen zich hier in kunnen vinden

ja dat is zeker waar ik vond het aardig deze film

3,5 ster

avatar van Amazing

Amazing

Waar-de-loos

avatar van _dangerous_

_dangerous_

scholtie schreef:

en dat Elisha Cuthbert is natuurlijk alleen maar meegenomen.:P

wel je een beetje inhouden he

avatar van Spetie

scholtie schreef:
leuke spannende film.
die door velen te laag word beoordeeld.
het is gewoon een leuke horror met een goed/uniek verhaal.
en dat Elisha Cuthbert is natuurlijk alleen maar meegenomen.:P

Ik vond het nog veel leuker dat Paris lekker in wax gezet wordt .

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11923 stemmen

best wel een leuke horrorfilm, een typische horrorfilm maar toch erg leuk en het einde is ook mooi gemaakt

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Erg matige horrorfilm met te korte moorden

Gisteren bij het kijken van de film viel de film me zwaar tegen, had er meer van verwacht (geen idee waardat positieve gevoel vandaan kwam, maar het was er..). Om te beginnen, een van de grootste minpunten, was de lange inleiding met oninteressante personages. Waarom zo'n grote, saaie introductie? De enige reden waarom ik de personages wil leren kennen in deze/zo'n film is de manier waarop ze dood gaan, alle stereotypen (en dat waren ze allemaal) heb ik vaker gezien en me vaker aan geeergerd. Ik ken die personen al, laat de introductie maar zitten.

Vanaf het stadje wordt het iets beter, maar het blijft weinig soeps. Er is slecht afgekeken van de remake van TexasChainsawMassacre qua sfeer en opbouw, de film leek me vaker een slap aftreksel daarvan. We zien een opzich sfeervol stadje, maar door slecht cameragebruik komt dit minder uit de verf. Het "House of Wax" museum is dan wel weer aardig, die wassenbeelden blijven freaky voor een film, maar wederom niet erg sfeervol of eng in beeld gebracht. Daarnaast zijn ook de 'schurken' in deze film van hetzelfde ergelijke kaliber als het slachtvee van de hoofdpersonages.

Na een wederom wat lange introductie, ditmaal in/van het dorp ipv het platteland, beginnen uiteraard de (standaard) vreemde zaken en tenslotte moorden. En toegeven, de moorden zijn heel aardig, zowel bedacht als in beeld gebracht. Sadistisch, grof en rauw, misschien niet erg origineel maar ze blijven leuk om te zien. Uiteraard wordt het lijstje afgewerkt zoals je het een beetje verwacht (je ziet duidelijk aankomen wie overleeft en wie er in welke volgorde doodgaat) maar dat mag de pret niet drukken. Wat de pret wel minder maakt is de tijd die gegeven is aan de moorden. Bij dit soort films verwachtte ik een enge locatie (viel tegen) en veel en bloederige moorden(viel ook tegen, je leest nu waarom) - maar de moorden hadden relatief erg weinig screentijd, zeker in vergelijking met de speelduur van de film. Elke moord was zo gepiept, tjak, waar een dood persoon, op naar de volgende (na weer aandacht te hebben besteed aan een oninteressant cliche verhaal). Dit haalde de vaart en juist dat ene pluspunt er erg zwak uit.

Tenslotte: de indeling van andere elementen was ook zwak. Het verhaal makkelijk, de personages cliche, de acteurs en actrices misschien wel knap (met name Elisha Cuthbert) maar ook zonder (groot) talent, de muziek matig, de regie belabberd, de 'twist' te makkelijk en standaard. En dat is in feite de film in een notendop; waar blijft de uitgelichte gore, en waar de originaliteit? Ik weet dat er engere en betere films zijn, en toch wil ik me best wenden tot dit soort films: ik wil het een kans geven, maar stel me dan niet zo teleur op dit gebied.

Ik moet dus spijtig concluderen dat de film zeker niet aan mijn verwachtingen kon voldoen. Hij is niet uitermate slecht, maar wel veel te mager. De poster is leuker dan de film zelf, zegmaar. En dat had ik in dit horrortijdperk en met deze acteurs (afgezien van Paris uiteraard) toch beter verwacht. De moorden waren dan wel weer aardig, maar veel te kort. Ik zit te twijfeleren tussen 1,5 en 2*, en omdat ik in een gulle bui ben geef ik 2*. Geen aanrader.