House of Wax (2005)
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 26 mei 2005
Plot House of Wax
"Prey. Slay. Display."
Wanneer hun auto tijdens een rit pech krijgt, komen zes studenten in een spookachtig stadje in de binnenlanden terecht. Hun nieuwsgierigheid krijgt de overhand wanneer ze geïntrigeerd raken door het macabere Huis van Was in het stadje. Ze komen er al snel achter dat het stadje niet is wat het lijkt en dat ze weg moeten zien te komen voordat ze het slachtoffer worden van een inventieve moordenaar...
Carly Jones
Lester Sinclair
Trudy Sinclair
Dr. Victor Sinclair
wasntme
Deze film had wel een aantal goede punten:
- origineel idee (al las ik ook ergens dat het een remake was)
- een aantal goede effecten (het stuk dat de jongen al gewaxt is maar wel met z'n ogen beweegt, en dat die andere gozer zijn huid eraf aan het pellen is. Ook het einde met het opbrandende huis ziet er indrukwekkend uit)
- Paris Hilton (dat ze voortijdig doodgaat dan, en op een erg leuke manier
Maar er waren wat mij betreft belangrijkere negatieve punten:
- Heel traag begin
- Slecht uitgewerkt idee (een leuk idee vervalt al snel in achtervolging van gillende jongens/meisjes, die hoe dan ook aan hun eind komen, op 2 na)
- Valt behoorlijk in herhaling
- Paris Hilton (omdat ze in de film zit, en omdat ze ergens in een interview zei "Deze film verkoopt, want ik speel erin"... yugh)
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Grappige film. Niet orgineel, maar scoort een paar punten in vergelijking met bijv. Wrong Turn en Cabin Fever.
Wat me (na dat ik het in een recensie had gelezen) inderdaad was opgevallen was dat alle personages ruim de tijd kregen. Tuurlijk bleven ze allemaal slachtvee, maar ik kon meer symphatie voor ze opbrengen dan personages in andere slasherfilms.
Ook is het zo dat, al twijfel ik nog steeds of ik het een voordeel of een nadeel vindt, is dat het verhaal zich niet alleen maar concentreert op het Wassenbeeldenmuseum alléén.
Het verhaal krijgt aftrek vanwege de overbodige gedeelte met de dode herten. Smerig en nergens voor nodig.
Paris Hilton vond ik niet zo heel beroerd. Het feit dat ze doodgaat gekleed in lingerie is een teken van een hele hoop zelfspot. En voor dit soort films is ze opzich wel oké. Geen acteerkanon, maar het begin is er.
mikoz
wat een spoiler zeg in de film beschrijving (dat van die twee broers!) bovendien klopt het niet de derde broer is ook betrokken
heerlijke griezelfilm, maakt alle cliches uit horror films belachelijk, paris hilton komt nu veel geloofwaardiger over dan ze in het echt is of zo.
geen neppe niet-enge effects zoals met the grudge en the ring, maar effecten die je toch wel ff doen opschrikken. kortom geef de film een kans

zalk zeker doen !
vamozz
een zeer mooie en vooral harde bioshorror
hijs super goed en paris hilton speelde opvallend 'goed' ..niet zoals ze in het echt is wat dje-em ook zij.. zeker de moeite waard die film!!!
moviemike
Goeie genrefilm die alle cliche's nog eens aframmelt alsof het een lust is. Er hangt van begin tot eind een soort van beklijvend, ongerust en griezelig sfeertje over de film.
Enkele echt gore momenten (Paris Hilton die een metalen buis door haar hoofd gespietst krijgt, de horror!!!), een goede portie macabere humor en veel verwijzingen naar andere horrorfilms (vooral "The Texas Chainsaw Massacre" is nooit veraf).
Tieners die door één of andere maniak worden afgeslacht, het is een formule die niet kapot lijkt te raken.
agent smith
toen dat vingertopje werd afgeknipt kreeg ik ook even de kriebels, dat zag er echt ranzig uit!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Hoewel ik veel gewend ben, vond ik de scene met die dode herten nogal smerig. Die vinger was tof!
Smartass
Ik ben nou eigenlijk best wel benieuwd naar de film. Morgen ga ik er heen.
Ik hoop dat ie een beetje meevalt. Paris Hilton.. hmm right
. Ik zal jullie morgen vertellen wat ik ervan vond..
stan
echt een hele goede film ik heb hem net gezien nou echt ranzige momenten zitten erin hoor zoals dat vingertopje paris met een metalen buis door dr hoofd een afgehakte kop een halve kop van die wade ofzo die helemaal van wax was en nog leefde..... kortom heel goor
maar er zijn helemaal geen 2 broers aan het einde kwamen ze er achter dat er een 3e was en dat is als het goed is die man in het begin met dt busje die zie je aan het einde ook staan als alles voorbij is (denk dat dat die 3e broer is)
maar zoals deze film eindigde zou het heel goed kunnen dat er nog een 2e komt
4 1/2 *
en wat ik ook nog wil zeggen is is dat het acteerwerk van paris mee heel goed beviel ik dacht: oww die kan niet acteren maar daar heb ik me in vergist ze kan best goed acteren ze heeft het heel goed gedaan
janusjanus
Er zijn nog meer films van Paris waarin ze laat zien dat ze goed kan acteren......
mikoz
bedoel je dom doen , want dan acteert ze niet hoor
nej je hebt wel gelijk denkik , dat vond ik ook zo met ashton kutcher
janusjanus
bedoel je dom doen , want dan acteert ze niet hoor
nej je hebt wel gelijk denkik , dat vond ik ook zo met ashton kutcher
Ik bedoelde eigenlijk de hotel tapes...knap acteerwerk...
Horrorfanaat
De spanning in de film wordt erg goed opgebouwd, je voelt de hele tijd dat er iets kan komen maar dat wordt bijna uitgesteld tot de pauze. (Met de nadruk op bijna)
Vervolgens breekt de hel echt los in het stadje (Of moet ik zeggen straatje). De film is goed gemaakt, mooie decors en vele creepy momenten. Het acteerwerk is niet al te best maar dat zijn we wel gewend bij Horrorfilms. Kortom House of Wax is een geslaagde remake die de hele tijd boeit. 3,5 ster
Nieke
Eigenlijk best wel aangename film! Ik hoopte stiekem dat Paris niet kon acteren (dan kon ik me ergereren), maar 't valt allemaal héél goed mee.
Enkel het huis dat volledig van was was (made from wax om't duidelijker te maken) vond ik wat overdreven en maakte de film wat ongeloofwaardiger. Ik denk niet - ik kan ernaast zitten- dat een huis tegen de zomerhitte bestand is, tegen guur weer en alles wat je wil...
Nu, deze film komt er bij mij vanaf met een mooie 7/10, wat dus 3.5* is.
Kijk 'm maar een keertje, als je voor horror bent valt ie best te pruimen.
Smartass
Je hoort mij niet zeggen dat ik kan acteren hoor, maar voor de rol van Paris hoef je toch ook niet zo supergoed te kunnen acteren? meestal in horrorfilms niet echt..
Ik heb de film dus gister gezien en ik vond hem best wel grappig. Ik weet alleen niet welk stukje iedereen het nou over heeft dat zo ranzig is, want er zaten wel meerdere onsmakelijke stukjes in. Het duurde wel een tijdje voordat je echt in de film zat, maar hij viel me absoluut niet tegen
Ik hoop alleen niet dat er een deel 2 komt.. films met een beetje open einde vind ik wel iets hebben, en omdat meestal vervolgen van films een stuk slechter zijn dan de eerste delen, vind ik niet dat ze deze film moeten wegcijferen met een 2e deel.
* 3 krijgt ie van mij
mligtenberg
Aargh! Ze konden mij in de bios wel de helft van het geld terug geven, want ik heb ook maar de helft gezien van de film. Ik vond'em heeeeeeeel erg eng! Maar wel heeeeeeel erg goed! Het meest nare vond ik dat vingertopje wat eraf werd geknipt, ai wat zal dat een pijn gedaan hebben, ik voelde het nog door mijn hele lijf gieren! En oooh, wat was de 'broer' (van de tweeling zeg maar) een LEKKERE vent! Het leukste was toch wel dat Paris achterna werd gezeten!!! Ze huppelde als een lammetje in de wei! Grrr, ik werd gek! "Run for your life!!!!" ging niet op bij haar... Ik vond het echt een aanrader. De film had veel (super veel) enge momenten. Je leeft helemaal mee! Kijken dus!
Engine-339
Zo'n gebouw van alleen maar was kan goed kloppen, guur weer kan het wel hebben en het duurt ook wel even voor iets begint te smelten in de zomerhitte, alleen miste ik in deze House of Wax steunbalken, een heleboel brandblussers en om elke hoek en op elke deur een bordje met "NIET ROKEN A.U.B." De film vond ik heel goed, krijgt 3.5* + een halve * omdat Paris Hilton zo leuk stierf (de zaal waarin ik zat begon luid te juichen) en die gozer met dat masker dat nog eens effe doodleuk gaat filmen
moviemike
Het lijkt me in ieder geval wel enorm overdreven dat twee personen in zo'n gloeiende hitte met hun blote handen gaten door een muur van was maken, zich dan langs de buitenkant van een bovenverdieping bevinden en zich uiteindelijk met de smeltende was naar beneden laten storten om daar heelhuids op de grond te belanden.
Engine-339
Dat graven was ook best wel overdreven, misschien dat ze door hun overlevingsinstinct wel helemaal geen pijn voelde? Ook brandde het gebouw veel te "netjes" weg (dat House of Wax logo zakte inderdaad als een liftje naar beneden). Inplaats dat het kapseizde of imploseerde, zakt het heel rustig de grond in
mligtenberg
chester
aangezien ik nooit echt van horrorfilms houdt, vond ik deze toch behoorlijk gaaf.
er zaten wel een paar ranzige scenes in bijvoorbeeld toen je dat hoofd zag van die ene tweelingbroer, dat vond ik echt goor.
maar voor de rest wastie best wel goed.
3.5 *
movielauxje
Deze film is echt wel goed. Mijn verwachtingen zijn ingelost. House of Wax is gewoon een pareltje van een film. Ik ben meerdere malen verschoten en als ik verschoot dan was het wel heel erg. 5* sorry ik kan niet anders.
Bone*Thugs
Ik vond het een lekkere horor!!!
Ja normaal kan ik die paris echt niet uitstaan...dom mens maar in de film viel ze reuze mee..
Idd tieners die afgeslacht worden lekker cliche maar die films doen het um altijd weer!
Smith
Film begint heeeel traag, aardig middenstuk en een slap einde. Ik geef de film 2 en halve ster, mede dankzij Paris
gerardo
goeie film met een paar goeie schrikelementen. Naarmate de fim vordert wordt ie beter. Een dikke 3,5!!
Grample
Wisten jullie dat het hele set (grote gebouw van warner bros) echt gebrand is omdat er iets fouts is gegaan tijdens filmen. Ze waren toen bijna alles kwijt en zijn opnieuw begonnen.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Saw II
Horror, 2005

Shutter
Thriller / Horror, 2004
amerikaans voetballouisianatraffic jamremakemoordwax museumslashertienertweelingengroup of friendsghost townwaxwaxwork brother sister relationship2000shorror 2000s antagonisticdisapproving