• 9.378.220 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 26 mei 2005

Plot House of Wax

"Prey. Slay. Display."

Wanneer hun auto tijdens een rit pech krijgt, komen zes studenten in een spookachtig stadje in de binnenlanden terecht. Hun nieuwsgierigheid krijgt de overhand wanneer ze geïntrigeerd raken door het macabere Huis van Was in het stadje. Ze komen er al snel achter dat het stadje niet is wat het lijkt en dat ze weg moeten zien te komen voordat ze het slachtoffer worden van een inventieve moordenaar...

Bo Sinclair / Vincent Sinclair

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

movielauxje schreef:

Het heeft een beetje hetzelfde niveau van What Lies Beneath.

ziet er bij mij uit als 2 totaal verschillende films met totaal verschillende niveaus

avatar van Nieke

Nieke

Ik heb erg veel zin om deze nog eens in de cinema te gaan bekijken.

Noem me jong, noem me commercieel, maar hij viel erg goed mee.

De verwachtingen waren laag (wat wil je met Hilton), maar tegenover creep is dit een (op z'n Hollands) toppertje!

Zeker voor de teenagers onder ons is hij aan te raden, en diegenen die de vroegere scream's en dergelijke leuk vonden kunnen deze vast en zeker ook waarderen.

avatar van thenr9

thenr9

Wat een stoere film!

Het acteerwerk vond ik nog niet eens zo slecht. Ik vind Chad Michael Murray altijd wel goed (en leuk!), Padalecki was ook leuk; wel jammer van zijn mooie gezichtje! en Cuthbert was erg overtuigend!
Paris Hilton deed het ook best aardig hoor, heb me niet aan haar gestoord...maar dat huppelen van haar, lachwekkend!

En die gore scenes maken het compleet, vooral dat vingertopje was zooo ranzig, en dat het afpellen van de huid van Padalecki!!!
Maar die dode beesten waren echt te erg, moet er niet aan denken dat je er zo met je in handen in zit te graaien!

Heb me zeker vermaakt met deze film! Hij krijgt een 4,0 van mij, vooral vanwege de leuke sterfscenes!

avatar van Lis

Lis

Tjonge,ik zou niet graag in de lingerie hebben gestaan van Paris:-) Wat een walgelijke manier om aan je endje te komen.En dat vingertopje,daar kreeg ik echt de kriebels van!
Maar het was prima vermaak,wel wat voorspelbaar af en toe,maar evenzogoed leuke spanning.

avatar van JuuB

JuuB

Goeie film, maar totaal niet eng.. Wat ik wel verwacht had!

avatar van movielauxje

movielauxje

salvatore schreef:

Ik bedoel dat ze allebei een pareltje van een film waren voor mij.

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

2 **

Ik heb betere films in dit genre gezien ( wrong turn, the Texas Chainsaw Massacre, oa.). De effecten met de wax vond ik wel mooi gemaakt...., maar het was niet eng genoeg, wat wel een pré is bij dit soort films.

Viel me wat tegen helaas.

avatar van JonathanTucker

Maar Chad was wel lekker

Inderdaad

avatar van Justice4All

Justice4All

Coolste scene is de dood van Paris Hilton en daar geef ik een 2,5* voor.

Nou, niet volledig natuurlijk, er zitten wel leuke scenes, maar de leukste -voor mij- blijft toch die van Paris Hilton

avatar van FloriZ-1988

FloriZ-1988

De beste film van afgelopen jaar!

Bevat alles wat een goede teenslasher nodig heeft. Een creepy sfeer, een lading vette special effects, leuke cast en het extra ingrediënt: de wassen beelden. Heel gaaf, ik kan niet wachten totdat ie op video uitkomt, want ik koop 'm!

avatar van willbee

willbee

Standaard horrorfilm, niet bijzonders, alleen dat er wel 2 mooie vrouwtjes in zaten, maar niet echt schrikmomenten gehad. Maar hij die gast leven in wax zet, krijg er wel rillingen van dat als je eens zo moest lijden

avatar van Diesel

Diesel

No-brainer horror met minimaal 40 cliches in elke scene. Dezelfde soort troep als Valentine, Wrong Turn, Cherry Falls, The Craft etc. Pluspunt: de pijnlijke dood van Paris Hilton. 1.5*

avatar van Nike125

Nike125

Lijkt mij echt een fijne film!

wanneer komt hij uit op dvd?

avatar van Quatro

Quatro

totaal niet mijn genre, dit soort films. Toch heb ik met veel enthousiasme en ook spanning de film afgekeken. Ondanks ik em alleen heb aangezet omdat Elisha Cuthbert erin speelt.

3,5 *

avatar van theresia

theresia

zeker goeie film. hoe de dingen zijn gefilmd super, mogen er wel meer van komen.

avatar van Kalou2005

Kalou2005

Ach, ik vond het wel een leuke film. Ik heb me wel vermaakt in de bios

Ik heb betere films gezien, zeker in dit genre, maar leuk was hij wel ja;)

avatar van savi_7

savi_7

Bad Kitty schreef:

2 **

Viel me wat tegen helaas.

helemaal mee eens!! **

avatar van MrBrown

MrBrown

Een Dikke 4 ****

Helemaal geweldig...

Geen seconde verveeld...eindelijk weer eens...

Doom

Ik moet zeggen, ik heb wel met plezier naar deze film gekeken. Ik kende de film uit 1953 niet, dus ik had geen idee wat ik moest gaan verwachten.

De film is wel een puur standaard horror filmpje zonder een echt mooie verhaal lijn, echter toch had het iets extra's vergeleken met de standaard horror films.

De afslachtingen waren namelijk wel zeer gruwelijk in beeld gebracht, uiteraard was de slachtscene van Paris Hilton ook geweldig. Het acteren was niet van iedereen goed, echter Elisha laat in deze film wederom zien dat ze haar niet moeten onderschatten in de filmwereld want ze kan het wel degelijk!

Al met al dus een leuk standaard horror filmpje met iets extra's, moest dus niet lang nadenken om er een 3 * voor te geven!

avatar van Jennifer

Jennifer

Deze film lijkt in niets op het verhaal uit 1953.. geheel conform de tegenwoordige tijd is er een teenslasher van gemaakt. De versie uit 1953 heb ik gezien toen ik 8 jaar was, en heeft me echt nachtenlang wakker gehouden.. ik lag echt trillend van angst in mijn bed. Nu, 26 jaar later heb ik dat gevoel niet meer bij een film (duh), maar toch vond ik deze film bijzonder vermakelijk. De dood van Paris Hilton is een groot pluspunt, zoals eerder gezegd.. maar buiten dat zijn de special effects bijzonder goed, en het verhaal is origineel genoeg. Ik heb in elk geval met plezier zitten kijken.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Egenlijk wel een redelijke film. Vond de actie goed. Het verhaal bizar genoeg om interesant te blijven. En het acteren was tja... op sommigen na best redelijk.

Wat iedereen die ik over deze film heb gesproken ook vonden. De sterfscene van Paris Hilton vond iedereen prachtig haha.

3,5

Doom

SuperSideSwipe denk aub om je spoilers...

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik herhaal: De ondertitel van sommige filmposters was: "See Paris Hilton Die".

Angrod_Pallanén schreef:

Ik herhaal: De ondertitel van sommige filmposters was: "See Paris Hilton Die".

Dat wist ik niet

Waren het officiele House of Wax posters ? Dus niet zelf gemaakte shit wat vaak voorkomt ?

Als het gewoon origineel is heb ik niks gezegd.

avatar van Waku

Waku

Verrassende Horrorfilm.

House of Wax neemt je als kijker anderhalf uur lang mee

in een grimmig,sinister en huiveringwekkend weleldje.

De special effects zijn goed uitgewerkt en voor de liefhebbers van horror zitten er aardig wat smerige scenes in.Voor een film in dit genre wordt er behoorlijk geacteerd en zelfs Paris Hilton valt als actrice in deze film niet tegen.

Aanrader!

avatar van ~Burner~

~Burner~

Dit was toch een film die ik toch wel weer griezelig vond sinds tijden. Maar dat komt misschien door het idee opgesloten te zitten en niet weg te kunnen... maar goed, buiten de schrik momenten was het wel een redelijk standaard griezel film. En hier zal ook wel weer een vervolg op komen, dat zou ik tenminste wel denken van het einde

avatar van soom

soom

is deze film al uit op dvd???

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Kzag de trailer in de bios en heb daarmee geloof ik al zo`n beetje de film gezien.
Leuk om al te weten dat het huis in de fik gaat . Toch??

avatar van stan

stan

Nee de film is nog niet uit op dvd (het staat boven de poster domoor )

Over de release date: ik vind het wel een beetje raar de film is 2 weken eerder uit op dvd in nerderland dan in amerika, en terwijl hij in amerika eerder in de bios was