• 9.379.662 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 26 mei 2005

Plot House of Wax

"Prey. Slay. Display."

Wanneer hun auto tijdens een rit pech krijgt, komen zes studenten in een spookachtig stadje in de binnenlanden terecht. Hun nieuwsgierigheid krijgt de overhand wanneer ze geïntrigeerd raken door het macabere Huis van Was in het stadje. Ze komen er al snel achter dat het stadje niet is wat het lijkt en dat ze weg moeten zien te komen voordat ze het slachtoffer worden van een inventieve moordenaar...

Bo Sinclair / Vincent Sinclair

Dr. Victor Sinclair

avatar van Merk

Merk

net gekeken op Veronica.

In het begin dacht ik dat het een standaard horror zou zijn, maar dat veranderde snel toen ze in het stadje kwamen waar alles van wax was.

Ik vond Paris Hilton niet echt storen voor de rest, ze ging gelukkig op een leuke manier dood.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Redelijk filmpje dat wel onnodig lang duurt.

Had er nog niet eerder de moeite voor genomen maar het is vermakelijk; een paar leuke meiden, Paris Hilton en wat gasten die aan gort gaan.

Het hele wassenbeelden-gebeuren had wel een stuk spookier kunnen zijn. In plaats daarvan is er een redneck-sfeertje maar begrijp niet echt waarom. Toch wel een erg interessant volkje voor filmmakers want je wordt ermee doodgegooid.

avatar van Lennert

Lennert

Viel me erg mee. Alles bij elkaar toch wat smeriger/zieker dan de meeste Amerikaanse tiener-horrorfilms (Wade's einde was redelijk ongemakkelijk) en zeker origineler in de verhaallijn. Ik weet dat het hier gaat om een remake, maar afgezien van het basisconcept is er niet heel veel overgebleven van de Vincent Price versie, dus ik durf hier best te zeggen dat de film op zichzelf kan staan.

Het acteerwerk was voor de helft redelijk (Cuthbert, Murray), maar het blijft me een raadsel waarom men acteerwonder Hilton hier in gezet heeft. Haar acteerwerk was zo ongelooflijk vlak, dat het een behoorlijk aantal scenes behoorlijk onderuit haalde. En zij aantrekkelijk? Laat me niet lachen!

Niet overdreven spannend, maar bij vlagen sfeervol en smerig, terwijl de eindscene met het brandende en smeltende wassen huis absoluut erg mooi gefilmd was. Voor een keertje zeker een aanrader!

avatar van maurijn

maurijn

ik snap de meeste niet dit is een geweldige film en paris hilton dee voor haar doen het best goed. het verhaal is gewoon top

een 5 dus geweldige film

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Je moet er altijd 1 met anorexia bij hebben ja.

avatar van Broek

Broek

Een zeer ondergewaardeerde film helaas

Een van de betere in zijn genre met vooral originaliteit in het vaandel

Waardering 3+ had op zijn minst op zijn plaats geweest

avatar van m1701

m1701

Was wel een aardige film

Dat WAX was wel heel erg mooi en luguber gedaan!

Vond het verhaal ook wel origineel en spannend.

Toch wel steeds op het puntje van mijn stoel gezeten.

Moeite waard om een x te kijken!

avatar van Killer-Instinct

Killer-Instinct

Net nog maar eens bekeken nadat ik deze film 5 jaar niet gezien had.
Hij viel niet tegen en is best spannend en vermakelijk.

Laat ik maar beginnen bij het opvallendste van deze film,namelijk dat Paris Hilton meedoet.Waarom?
Tja,deze film is gericht op tieners en als Hilton dan toch ergens populair bij is dan zijn het wel de tieners lijkt me.
Ook zit er een scene in de film waarop met handcamera gefilmd wordt hoe ze iemand een blowjob geeft,en wie is daar meer geschikt voor dan zij,want ervaring heeft ze ermee na haar eigen selfmade porno-film,one night in Paris.
Irriteren deed ik me niet aan haar,hoewel ze niet goed acteerd maar omdat haar rol beperkt blijft en wie wil er nou niet een keer Paris Hilton gruwelijk zien sterven

En gelukkig valt haar matige acteren niet op omdat de rest van de bijrollen het ook niet bijzonder doet.
In parodieen zoals Scary Movie worden weleens grappen gemaakt dat de neger altijd alleen meedoet om te sterven,en dat leek ook in deze film zeker het geval,want behalve er nutteloos bijlopen en sterven voegt die weinig toe

Alisha Cuthber doet het wel goed,en is in mijn ogen geen top-actrice maar ook geen slechte,voor dit soort films steekt ze boven de andere acteurs uit.

Dan is er Chad Michael Murray.
Aan het begin irriteerde ik me aan zijn karakter.
Hij moest overdreven badboy/stoer overkomen en de makers grepen alles aan om dat tot ons door te laten dringen op weinig subtiele maar kinderachtige manieren.
Natuurlijk rookt die,hij zuipt,hij heeft een tattoo(lelijke kleine) op z'n schouders,hij maakt lullige opmerkingen(echt een leuke gozer om mee om te gaan hoor,waarom nemen ze hem mee) en er wordt ff verteld dat die een strafblad heeft,en oh ja,zijn shago blikken de hele tijd.
Jaja,wat een badboy,cast dan niet een prettyboy als dat zo duidelijk moet zijn,het was irritant maar verdween gelukkig toen de film los begon te gaan.
Misschien was het nodig voor de karakterontwikkeling en de band tussen zus en broer die veranderd(dat zou gebeuren bij elke ruziemakende broer en zus in dit soort situaties) maar erg subtiel werd het niet gebracht.

Ach dit soort films hoeven niet altijd sterke karakters te hebben,gaat om spanning en gore,en dat krijgen we.

De sfeer is goed in deze film,de beelden zijn creepy,en zelfs al weet je dat ze niet zullen bewegen,ze stralen een raar soort dreiging uit.
Het afgelegen dorpje is een spannende locatie en de beelden maken het allemaal niet vrolijker.

Jammer alleen dat er slappe karakters rondlopen en cliche's de overtoon voeren.
Die Adam,het vriendje van Elisha Cuthbert lijkt nooit een horrorfilm gezien te hebben en doet alles om alleen te zijn.
Eerst wil die bij het Wax-museum alleen eromheen lopen en MOET z'n vrouwtje binnenblijven(waarom ze dit ook doet is me een raadsel) en dan gaat die daarna alleen plassen in dat huis,en blijft daarna ff minuten rondlopen terwijl het vrouwtje wacht alleen waarna die dan ook te grazen wordt genomen,eigen schuld dikke bult,maar dit soort cliche's en domme gedrag irriteren wel voor de kijker.
Wat er rond zijn personage gebeurt is wel het meest luguber en gruwelijk in tegenstelling tot de andere moorden die we vaker hebben gezien in andere films.
Niet alleen hoe zijn achillespees wordt doorgesneden geeft al een naar gevoel,ook wordt die nog in wax gezet om daarna door een vriend die hem wil helpen nog meer te lijden in een scene waarvoor je dit soort films kijkt.

Het gedrag van de karakters stoort wel vaker,o.a. als broer en zus in de bioscoop de badguy op de grond hebben,en in plaats van hem af te maken gewoon weg gaan.
Niet alleen dat maar als de badguy dan gewond binnenkomt in zijn huis waar broer en zus zitten,wat hij niet doorheeft,en hij strompelt om zichzelf te genezen kunnen ze makkelijk alsnog de genadeklap uitdelen,maar opnieuw domme acties,zodat de badguy zich kan herstellen op een wonderbaarlijke manier om minuten later weer flink te vechten zonder ook maar enige last the hebben van 2 eerdere pijlen.
Elisha maakt wel wat goed door in een agressieve bui de killer helemaal dood te slaan,zoals het hoort,had alleen eerder gemogen.

De 2 killers zijn best interesting,hoewel vooral de verminkte Vincent met masker op(deed me beetje denken aan Michael Myers) interesting is maar te kort meedoet en we helaas niet meer informatie over hun verleden krijgen.
Jammer dat daar niet meer mee gedaan is.

Er zit aardig wat spanning in de film,en alles rond de Wax maakt de film net ietsje origineler dan andere horrorfilms.
Er zit er aardig wat gore in deze film waar ook weinig over te klagen valt.
Ook is de finale goed waardoor de film wel een voldoende scoort,ondanks de vele gebreken.

De laatste minuut begreep ik niet helemaal alleen.
Of ik begreep hem misschien wel maar snapte niet echt wat er boeiend aan was.
Er wordt gemeld dat er een 3e broer is,waarna we de hillbillie van het begin in beeld zagen,vies lachend.
Tja,is hij dus de 3e broer,en wat voegt dat toe aan de film?
En aangezien hij ze naar het dorp bracht wisten we ook wel dat die wist dat er niks was daar behalve die 2 broers,beetje mysterie rond zijn personage had geen kwaad gekund,snap niet waarom er moeten worden uitgelegd waarom hij dat deed.
Ook valt het beetje buiten het hele verhaal,in de flashback zie je 2 broers,je ziet 2 kinderzitjes,je ziet die 2 broers samen alles doen in het dorpje,waarom deze 3e.
Maar goed het zal wel

Leuk horrorfilmpje,nergens hoogstaand,wel vermakelijk.

avatar van Laoslander

Laoslander

manman, ik vraag me soms toch af of personages uit horrorfilms zelf af en toe horrorfilms kijken. dan weet je toch dat je niet moet kamperen in een bos waar een onmiskenbare lijkengeur hangt, een lift moet aanvaarden van een hillbilliedie met zienderogen wegrottende tanden die dierenkarkassen versjouwt voor de kost; of in een huis gemaakt van was dat aan het smelten is, een trap op te vluchten.

avatar van shrink

shrink

Zeer goede film. In het begin is de film erg traag. Daar hadden ze wil in mogen knippen. Vanaf het moment dat ze het 'stadje' ingaan is het een erg goede film. Ziet er allemaal super uit.

avatar van Brm

Brm

heel slecht acteerwerk , zeker van paris hilton

• 11922 berichten

Geleuter. Gewoon een kwestie van zien wat je wilt zien.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Kom op BlueJudaskiss, je kan toch niet gaan beweren dat Paris een sterk staaltje acteerwerk heeft neergezet? Ze doet mee, omdat papa en mama Hilton veel geld hebben en ze de geile pubertjes naar de bios weet te lokken. Maar verder draagt ze een film niet naar grotere hoogtes.

Pete_033

Wie beweerd dat Paris Hilton kan acteren moet zich meteen laten opnemen in psychiatrische inrichting voor onderzoek!

Paris kan totaal niet acteren! (misschien wel in haar 'per ongeluk' gelekte sextape maar die heb ik niet gezien maar BlueJudaskiss misschien wel en bedoelt hij die:D). Het is niks anders dan een ordinaire bimbo, en ze is nog lelijk ook. Dankzij personen als Paris krijgt echt talent geen kans in Hollywood!

Het enige wat me van deze film is bijgebleven is de deathscene van Paris en die was geweldig (helaas was het een film).

Paris is een celebrity en daar komen mensen op af, daarom zit ze in de film.

Ze staat ook niks voor niks in de flop 250 met veel films!

Pete_033 schreef:

En wie een d schrijft waar een t moet staan is rijp voor een bijspijkercursus spelling.

Klinkklare onzin.

Doe niet zo idioot. Dus jij wil iemand dood hebben omdat haar gezicht je niet aanstaat?

Paris is een celebrity en daar komen mensen op af, daarom zit ze in de film.

Dat principe schijnt Hollywood wel vaker te hanteren.

Ze staat ook niks voor niks in de flop 250 met veel films!

Ik geef toe dat niet al haar films meesterwerkjes zijn. Voor de rest is het keihard kuddgedrag.

Paris deed het in deze film niet beter of slechter dan andere acteurs in vergelijkbare slashers. House of Wax is gewoon een geinige middenmoter tussen haar beroerde rol in het oerdomme Bottoms Up! en haar schitterende werk in het briljante Repo! The Genetic Opera.

Dat principe schijnt Hollywood wel vaker te hanteren.

Toch mooi voor Paris dat ze een fan heeft in Nederland!

• 11922 berichten

Precies. Ik denk aan het oprichten van een Paris Hilton fanclub.

BlueJudaskiss schreef:

Precies. Ik denk aan het oprichten van een Paris Hilton fanclub.

Denk dat die er al is:D

avatar van Corcicus

Corcicus

Ruim voldoende.

Ik begon met een vooringesteldheid aan deze film van wat zullen we nou krijgen. Maar ik ben aangenaam verrast. Dit was meer dan een matige horrorfilm en Paris Hilton heeft het geheel niet slechter gemaakt. Das al een hele prestatie.

avatar van Bassle

Bassle

Haha, ik had hem een stuk erger verwacht. Was wel leuk verzonnen, en de acteurs vielen me ook nog wel mee.Ik had het erger verwacht, vooral van Paris. Het is natuurlijk geen topfilm, maar het viel mee en was best leuk om te kijken.

2.5(

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Gisteren weer eens bekeken. Het is geen geweldige film nee, maar wel erg vermakelijk, soms wel een aantal nutteloze scenes, maar het onderwerp was erg mooi verzonnen. De film is heel anders dan de klassieker met Vincent Price. Dit is een teenslasher met een maniak die zijn misvormde broer gebruikt om mensen uit te moorden en met de lichamen een dorp vol wassen poppen te maken. De acteerprestaties waren boven verwachting, vooral Paris Hilton viel gelukkig mee. Daarnaast heb ik wassen poppen altijd al een beetje eng gevonden, waardoor ik het onderwerp erg geschikt vond voor een horrorfilm.

avatar van communicator

communicator

Een wat originelere horror/thriller met als duidelijk minpunt een lange aanloop - maar dat is bij horror een bekend minpunt.

De filmmaker weet met House of Wax, als de eerste broer van de drie eenmaal in beeld is gekomen, een constante gruwelijke sfeer vast te houden. Dit wordt later nog versterkt door de vele waxlui in het dorp. Gruwelijk. En origineel. Het einde daarentegen is niet heel bijzonder. Dat doet me denken aan Ghost Ship, waarin de griezel ook nog even de kant op kijkt van de gelukkige overlevenden.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Best apart filmpje.

Vreemd genoeg zorgen die poppen en dat huis voor een erg mysterieus sfeertje. En ja, het gaat weer om een stel tieners maar so be it. Eigenlijk kan ik er wel van genieten om zo'n groep te zien aftakelen en hoe ze allemaal reageren op de gebeurtenissen. Een creepy idee dat Wade nog leefde terwijl hij in wax gegoten was en het bloed en de tanden eronder leken redelijk echt.
Die pop achter het raam was ook wel leuk bedacht.

Cast is overtuigend genoeg, alleen van Paris Hilton ben ik niet echt te spreken.

Toch wel eentje om te onthouden.

avatar van Nararo

Nararo

Dat principe schijnt Hollywood wel vaker te hanteren.

Opzich wel grappig dat jij mensen gaat verbeteren op hun typefouten, dus bij deze: Het is kuddEgedrag.

Niet mijn film, vond er geen niks aan, Paris als actrice of zangeres is niet goed.

avatar van ossman1987

ossman1987

Geen slechte film die ondanks de relatief lange speelduur makkelijk weg keek.

Toch zie ik het wel als een gemiste kans, want de juiste sfeer in combinatie met het wassenbeeldhuis had denk ik een hele hoge score op kunnen leveren.

Met het acteerwerk kon ik wel leven, de brand op het laatst was leuk en de kills konden er redelijk mee door.

Tenslotte wou ik nog even kwijt dat het niveau van de 2/3 moordende broers niet goed genoeg is, dat soort personages kunnen wat mij betreft nooit gek, grof,wild en hard genoeg zijn.

krappe 2,5 *

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Een film die in de lijn ligt van vele andere horrorfilms, maar toch in zekere zin een origineel kantje heeft. Mensen die tot wassenbeelden worden getransformeerd: leuk gevonden dacht ik op voorhand. Er dan nog eens rekening mee houdende dat ik wel een liefhebber ben van horrorfilms, waren mijn verwachtingen toch redelijk hoog. De film heeft dan ook mijn verwachtingen voor een groot stuk kunnen inlossen: de film heeft, ondanks de redelijke lange speelduur voor een horrorfilm, een aardig tempo en verveelt dan ook op geen moment. De acteerprestaties zijn ook in orde op 1 uitzondering na dan: Paris Hilton. Hilton kwam gewoon op geen enkel moment overtuigend over en bewees nog maar eens dat ze echt niet kan acteren.

avatar van Film Pegasus

House of wax is zo'n typische film in de stijl van Wrong Turn of The hills have eyes. Op zich levert dit een leuke doorsnee horrorfilm, al blijft het verhaal vrij braaf de formule volgen van een groep tieners die het één voor één begeven, het vrijende koppeltje, de drinkende vrijgezel, het exvriendje, het brave meisje, ... Je weet al zo goed als het verloop van de film door de samenstelling van de filmfiguren. De film is niet zo verschrikkelijk slecht, maar kan ook niet echt verrassen. Het idee van de wax is weer eens iets anders, maar niet genoeg om de film te redden. En omdat Hilton er door haar bekendheid toch uitspringt kan ik alleen maar zeggen dat ze gewoon evengoed en evenslecht acteert als de gemiddelde tiener in dergelijke slasherfilm.

avatar van JustMike

JustMike

fantastische film, vol met spanning. Maar een verschrikkelijk groot minpuntje

PARIS ******ING HILTON!!!!

De film zit vol met spanning, dit is ook wel een beetje mijn genre, ook erg leuk om jared te zien in deze rol. Ik vind hem erg goed in Supernatural... Het verhaal is erg grappig. Het idee erachter is ook erg leuk, nooit het origineel gezien, das jammer, maarja.

5*****

PS. Hilton kan niet zingen of acteren.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

JustMike schreef:

Hilton kan niet zingen of acteren.[/i]

Leuke film, niet eens in de gaten dat Paris Hilton erin zat, zo goed ken ik haar (gelukkig).

Verder onderhoudend, spannend en een mooi einde. Is weer eens wat anders.

7/10

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Zeer fraaie en sfeervolle setting (het huis uit de titel), prima rol van Chad Michael Murray als weerbarstige hoofdpersoon, Paris HIlton die de pijp uitgaat - wat wil je nog meer?