House of Wax (2005)
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 26 mei 2005
Plot House of Wax
"Prey. Slay. Display."
Wanneer hun auto tijdens een rit pech krijgt, komen zes studenten in een spookachtig stadje in de binnenlanden terecht. Hun nieuwsgierigheid krijgt de overhand wanneer ze geïntrigeerd raken door het macabere Huis van Was in het stadje. Ze komen er al snel achter dat het stadje niet is wat het lijkt en dat ze weg moeten zien te komen voordat ze het slachtoffer worden van een inventieve moordenaar...
Carly Jones
Lester Sinclair
Trudy Sinclair
Dr. Victor Sinclair
pizza maniak
Vond het een goede film. Elisha Cuthbert was fantastisch en moet zeggen dat ik Paris nog wel meevallen vond. Ze toonde niet zoveel emotie als Elisha, maar door haar kleine rol viel dit niet hard op. De spanning zat er zeker in en heb me niet verveeld.
CaptainTwisted
Juweeltje in de slasher-film reeks. Zelfs dat domme kalf Paris Hilton, wist de film niet onderuit te halen. Krijgt van mij gewoon een top 10 notering en 5 welverdiende sterren!
sabsabsab
veral dat cool maar toch lullig stukje dat wade hulpeloos vast zit en zijn wang er af word gekrabt,
Psolitsa
Ooit van het woord spoiler gehoord, my friend?
Nu verklap je dus dingen die mensen vast niet willen weten als ze de film nog niet hebben gezien.... Let erop aub..
Anyway:
Meer dan redelijke thriller/horror...
Erg vermakelijk om te kijken en dat is belangrijk !
Constante spanning en een paar 'vieze' momenten tillen deze film dan ook over het gemiddelde.
Wel stoorde ik me aan het cliche domme tieners gedoe.
Maar ach, wat wil je met zo'n film?
Leuk voor een avondje!!
TriplaR
Meer dan redelijke thriller/horror...
Erg vermakelijk om te kijken en dat is belangrijk !
Wel stoorde ik me aan het cliche domme tieners gedoe.
Maar ach, wat wil je met zo'n film?
Leuk voor een avondje!!
Al tijdje geleden gezien, but gotta say; I agree with this.
Jessen0wnt
Een totale flop, het word nergens eng of spannend of grappig of sexy. Nee, dit is de 2,91 niet waard.
KKOPPI
jij bent dus echt zon hopeloze pessimist. eng was hij niet, maar hij gaf wel een soort impact.,...en als je AL die vrouwtjes weglaat is het niet sexy nee
Layla!
je haalt de woorden uit mijn mond. Ik ga niet eens stemmen, zo'n waardeloze film is het.
pizza maniak
Ik zou deze film wel willen kopen. Weet iemand waar ik deze goedkoop kan aanschaffen? En liever niet online bestellen want ik heb geen creditcard :s
jordandejong
@ pizza maniak..... Free Recordshop.
Heb ik hem ook gehaald.
wyatt earp
misterwhite
Rampzalig geval.
Als ik één ding in de filmwereld echt moet haten is dat toch zeker een verschrikkelijk voorspelbare cliché horrorfilm. En house of wax is daar zeker een goed voorbeeld van.
Ik heb mij de hele film afgevraagd: what the fuck doet Paris Hilton toch in deze film. De porno met Paris deed het niet goed, haar zangcariëre deed het goed bij de doofstomme mensen en haar acteren in komedies kregen prijzen voor slechte films ooit. Nu probeert ze horror en het resultaat is: ga maar verder met uw reality programma's.
Eigenlijk kan ik de acteur en actrices niet beschuldigen van dit verschrikkelijke toneel. Het komt gewoon door dit afschuwelijke scénario. Het enige goede in dit scénario is het geheim achter de wax. Maar de rest is vreselijk.
De muziek maakte de film ook al zwaar voorspelbaar, je wist zo wanneer er iets ging gebeuren. Dus: booooooooooooooooring
Dit is één van de meest slechtste horrorfilms die ik ooit gezien heb.
Dus vanzelfsprekend: 0,5*
Thomasmuscle
De film was absoluut beter dan ik verwachtte. Ik ging uit van een crappy film (Paris Hilton), maar werd blij verrast toen de film na het standaard begin steeds beter werd!
people
Paris Hilton had mij eigenlijk deze film doen huren, maar al bij al was het een leuke film in het 'slasher' genre.. Vele malen beter dan SAW, Hostel vind ik zelf.
Thriller-horror films blijven mijn favorieten. Het verhaal bij House Of Wax was erg interessant, en het had een ideaal sfeertje zo in het bos, een afgelegen verlaten dorpje.
Als kind vond ik de gigantische posters van House Of Wax altijd indrukwekkend, een paar jaar later bij het zien van de film heb ik een oude kinderwens vervuld.
Geen wassen neus.
Deze clichéslasher is ondanks de voorspelbaarheid best vermakelijk. Dat komt omdat de film lekker sfeervol is, een paar leuke kills kent en zichzelf niet al te serieus neemt.
Redelijk.
people
Geen wassen neus.
Redelijk.
Insignificance
Zelden zo blij geweest met een kill.
Had best nog wat groffer gemogen.
Verder obligaat. De aanloop duurt te lang en is, onder meer door enkele castleden, ook nog eens behoorlijk vervelend. Sfeertje is onnozel, dat ook niet geheel wil verdwijnen als het balletje dan eindelijk gaat rollen. Enkele kills zijn wel ok, maar dreigend wordt het nergens. Muziekkeuze laat ook nogal te wensen over. Het wordt nog wel een tikje wreed met de waxjobs en het smeltende huis in het slot is mooi meegenomen. Desalniettemin een schrale oogst op 7 kwartier film.
igotcrabsatcarls
Goede film en erg goed gemaakt. Vond sommige stukjes wel erg vies vond ik zelf. Wel goede horror!
1 van de betere horrors.
Anouk.
Ik hoorde altijd niks meer dan negatief over deze film, maar ik vond hem erg meevallen. Paris Hilton is walgelijk, maar ze gaat leuk dood en valt niet genoeg op om vervelend te zijn. Het idee van de wax is leuk, zeker met al die personages zoals het oude vrouwtje achter het raam.
schram101
Hoewel de voorspelbaarheid ervan af druipt is dit toch een erg leuk filmpje. De cliche's zijn rijkelijk aanwezig maar vervelend wordt het nooit. Prima hapklare brokken!
Het nadeel van hapklare brokken echter, is vaak dat de brokken te klein worden gesneden en het kauwen niet meer nodig is. Gelukkig is dat hier niet het geval en het geheel is vrij vermakelijk.
Natuurlijk word het nergens eng, maar er heerste zeker een bepaalde spanning in de film. Tevens is het idee van de wax erg origineel. De muziek is wel erg klote, de gekozen nummers passen namelijk totaal niet in het geheel. De plottwist op het eind zag je al aankomen maar dat deed verder niets af aan de film .
De grootste reden dat ik de film ging kijken was Elisha Cuthbert en dat is het nog steeds. Want wat een prachtige meid is dat toch!
Sjoerdow
Toch een onvoldoende voor mij.
Make-up is vrij slecht, daarnaast is Paris Hilton áltijd een miscast (tenzij ze niks zegt en een zak over haar hoofd draagt).
Tel daar de vele cliché's bij op en ik vind mijzelf nog erg gul met mijn 2,5 sterren.
Seifer
Had je dat ook gezegd als ze lelijk was?
Lil Funk
Had je dat ook gezegd als ze lelijk was?
Is paris hilton mooi dan?
roelv
Tevens is het idee van de wax erg origineel.
Nee hoor, het is gebaseerd op de gelijknamige voorganger uit 1953. (Die in mijn ogen stukken beter was)
schram101
Nou dan is t toch alsnog origineel..?
MyOwnStyle
Ik vond de film zeker niet heel slecht.
Paris in de cast is sowieso een minpunt, maar in deze film viel het wel mee. Komt waarschijnlijk omdat de rol die ze moest spelen eigenlijk heel goed bij haar past en omdat ze vermoord wordt.
De film bevat zeker clichés, maar vond het best goed meevallen. Vermakelijk om een keertje te zien, zonder meer.
Naomi Watts
Benadering is toch niet geheel hetzelfde, bovendien was House of Wax uit 1953 gewoon een remake van Mystery of the Wax Museum (met Fay Wray
), dus om die film nou origineel te gaan noemen

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Saw II
Horror, 2005

Shutter
Horror / Thriller, 2004
amerikaans voetballouisianatraffic jamremakemoordwax museumslashertienertweelingengroup of friendsghost townwaxwaxwork brother sister relationship2000shorror 2000s antagonisticdisapproving