House of Wax (2005)
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 26 mei 2005
Plot House of Wax
"Prey. Slay. Display."
Wanneer hun auto tijdens een rit pech krijgt, komen zes studenten in een spookachtig stadje in de binnenlanden terecht. Hun nieuwsgierigheid krijgt de overhand wanneer ze geïntrigeerd raken door het macabere Huis van Was in het stadje. Ze komen er al snel achter dat het stadje niet is wat het lijkt en dat ze weg moeten zien te komen voordat ze het slachtoffer worden van een inventieve moordenaar...
Carly Jones
Lester Sinclair
Trudy Sinclair
Dr. Victor Sinclair
_48_MX_
Sterke Horror - Remake uit 1933 en 1955 als ik het goed herinner...:)
5.0 - oftewel goede film omdat ik van Horror hou
riivas
Een van de betere horrorfilms die ik gezien heb. De spanning werd goed opgebouwd, en de 'smelting' van het huis zag er ook mooi uit. Af en toe behoorlijk scary (of walgelijk), zeker een aanrader voor horrorfans dus.
Jimske
zeer goede en spannende film met af en toe schrikmomenten dat je uit uw stoel vliegt! af en toe lekker goor ook! ik vind dat de film traag begint...(niks op tegen) en dan het laatste half uur in een stroomversnelling komt met het ene spannende moment in de andere. een welverdiende 4 sterren !
Rianneke_Dan
Wel leuke horror, maar echt niks speciaals.
Beetje irritant dat ik hier wordt geconfronteerd met een Paris Hilton..
2.5
ja ze moeten haar echt verbieden om in films te spelen man de film is dan gelijk verpest
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Nee, de film werd juist beter en leuker door haar.
Bananas
De 'wax' is erg goed uitgewerkt. Paris Hilton voor het eerst in een rol die haar op het lijf geschreven is. Het horror blondje. Geen hoog cijfer voor het spel of het plot maar de effects waren zeker de moeite waard !
DeCol
Een hele tijd vroeg ik me toch af wie dan die ene man was die Carly en Wade een lift gaf naar het dorpje, op het laatst kom je te weten dat het de 3de broer was. Vond ik wel een leuk weetje! Voor de rest vond ik de film wel gaan, het is geen topfilm maar wel aardig om naar te kijken. Van Paris Hilton ben ik trouwens niet gecharmeerd, wel hoe ze eruit zag maar kwa acteren was het niet goed.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Ik heb m even tussen spoilertekens gezet. Maar dat wat jij zegt was wel te verwachten toch?
Ik vond Paris Hilton trouwens echt goed in deze film, tegen alle verwachting in.
stan
Ik heb een vraagje aan alle mensen die House of Wax gezien hebben, Wanneer Wade en Paige in hun tent zitten en de radio uit gaat, maar dat liedje op de radio, welke is dat, ik heb zelf al heel veel gezocht maar ik kan het niet vinden
Het liedje gaat ongeveer zo: "I like the way you're moving babe, it drives me wild" "I like the way you're looking babe, you're just my style"
Als jjullie dit weten dan reuze bedankt
Eussie
Het is voor mij alweer een tijdje terug dat ik hem gezien heb, dus ik kan je niet helpen aan het nummer op de radio.
Ik heb een 3 gestemd. Ik vond het wel spannend. Wat betreft Paris Hilton....ik vond haar niet irritant ofzo in deze film.
Er zijn alleen wel wat kleine dingetjes die niet kloppen in deze film.....
danny61
mooi om naar te kijken ,maar meer zeker niet, spijtig dat de film zich s'avonds afspeeld, Hij is veel te donkerwaardoor de beelden en de film niet echt tot zijn recht komen.Ook totaal on-realistich,met een hopen pijlen door je longen en dan nog zo kunnen vechten,daar doe ik mijn hoed voor af,en snij u vinger eens af na vijf minuten is alles oke geen pijn niks chapau;De film van de jaren 50 is stukken beter,misschien met een lager budget gemaakt,toch spijtig voor een film van 2005
Patat
Nadat het origineel uit 1953 me niet echt wist te overtuigen was ik benieuwd of deze remake het beter zou doen dan zijn voorganger.
Het antwoord is ja! Eigenlijk kan je dit nog amper een remake noemen: behalve de titel en het hoofdidee achter de film is er weinig gemeenschappelijks. Het verhaal krijgt heel wat andere wendingen en deze zijn simpelweg beter. Terwijl de film uit 1953 nooit echt op gang lijkt te komen en vooral op paranoia teert, is deze film eerder een slasherfestival. Het is echter wel even wachten op al dat bloederig vertier, want tijdens de eerste helft van de film moet je het vooral doen met een feestend groepje jongeren en eigenaardige inwoners.
Qua sfeer heb ik betere films gezien, maar net als bij de remake van Texas Chainsaw Massacre en Wrong Turn voel je constant dat er iets niet klopt.
House of Was is een leuke horrorfilm van de nieuwere slashergeneratie. Geen liters bloed, maar een goed evenwicht tussen een snijdende sfeer en een aantal in-het-oog-springende moorden. Het is echter vooral uitkijken naar de finale, waar de FX voor een waar visueel spektakel zorgen.
Mijn oordeel: een zeer goede 4/5.
Eem
Afgelopen nacht deze film bekeken, ik moet toegeven dat ik geen fan ben van horror, maar ik kan het altijd proberen
Ik kan niet tippen aan het bericht boven mij, waar ik het grotendeels mee eens ben
een 2.5*
omdat ik Paris en haar sexpartner te nutteloos vond.
metaledje
deze film staat te laag
voor het horror/thriller genre is dit zeker wel een goede spannende film.. 4*
Nicolage Rico
- 20220 berichten
De film begint nog redelijk goed, maar het moeilijke van het maken van dit soort film is het volhouden van dit niveau. Daar falen veel makers in, zo ook Jaume Collet-Serra. En hoe, de film wordt zo ongeloofwaardig dat het moeilijk is om deze film af te kijken. Het niveau daalt naar een zielig en goedkoop filmpje.
Over de acteerprestaties van, met name Paris Hilton, hoef ik het niet te hebben......
2,5 * en een verpeste 113 minuten.
deppfan
Wauw, heerlijke horror. Af en toe inderdaad ietsje te walgelijk. Ik vond het smelten van het huis wel echt supermooi gemaakt, de kuil met dode dieren echt vreselijk. Die Paris Hilton is eigenlijk nog erger
, maar
Chad Michael Murray
maakte natuurlijk veel goed! Had ik maar zo'n broer...
Kortom deze krijgt van mij een verdiende 4*
mafiaferzeti
Goed voor een actie film; slecht voor een horror/thriller. Geen enkel moment heb ik bang geweest. Paris hilton verziekt de film nog meer. Als je een horror film maakt dan laat je toch geen f*cking lekkere vrouwen in voor komen? Opzich was het wel een leuke film, alleen had hem enger verwacht. Jammer dat er geen enge films bestaan....
DaviS
mooie kaft...
maar daar blijft het ook bij. slechte film hoor. paris hadden ze moeten weglaten.
p.s. wel leuk hoe ze aan haar einde kwam
ivon901
Goede film! Ik hou heel erg van thriller/horror, en deze film was echt een van de betere. Alleen Paris Hilton verpest alles, ze hoort gewoon niet in dit soort films
pampie
Smartass
Tsja, gewoon één van de standaard horrorfilms he. Ik vind 'm zeker niet slecht, maar iets bijzonders is het ook weer niet. Halloween blijft het beste he
En trouwens, ik zie Paris Hilton ook liever in deze rol, beetje seks en daarna vermoord worden, dan in een serieuzere film.
Trouwens wat dat seks betreft, doet ze in haar dagelijks leven toch ook zoveel? Echt acteren komt er niet bij kijken..Verder een beetje gillen en that's it.
Maar toch 3 sterren. Voor de goed uitgewerkte wax
huizepius
Zeer leuke horror film! spannende opbouw en lekker ranzig af en toe. Zeker de moeite waard om te kijken, als je van horror houdt!!
john constantine
Lekkere horrorfilmpje om te zien. er zaten best harde dingen in. Als ik het eens bekijk komt er ook een 2e deel aan. Want in van die 3 broers blijf leven. House of wax 2
Ieder geval leuk horrorfilmpje!!!!!
movie-freak
Viel me nog geen eens tegen... Best wel spannend eigenlijk. Jammer van de bar-slechte dialogen, maar ja dat hoort ook wel bij deze films. En de verwijderde scene op de dvd hadden ze in de film moeten laten! Wat een death-scene!!!
mathieudc
Wat deze film leuk maakt is de sfeer die opgebouwd wordt, het eerste stuk in het restaurant is redelijk saai, maar eens ze op die camping zitten en als die auto komt aangereden, begint de film pas echt.
Ik vind het een goede film, niet echt voor wat er gezegd wordt, maar het is gewoon een leuke film om naar te kijken.
Mijn stem: 4,5
x-mar-x
ik vond hem wel oke, lekker ranzig en creepy:P
maar ik sluit me aan PARIS HILTON MOET ERUIT!!! die mag van mij wel echt aan haar einde komen bah!
film is ieder geval niet zo afgezaagd met eind goed al goed, als iedereen altijd alles overleefd is er niets meer aan!
alleen het einde is beetje afgezaagd, huis stort in, broer en zus overleven alsnog... jammer dat het alsnog zo afloopt.
wel leuke sarcasme dingetjes met name aan het einde
steelt hij de camera, ' hopen dat hier nog wat leuke herinneringen op staan'
nou dacht het niet he
arme zij, nog zien hoe je vrienden dood zijn gegaan ook
NightWolf
Een zeer leuke horror in mijn ogen
De spanning werd goed opgebouwd en het verhaal achter de film vind ik zeer mooi gevonden. Mede ook door de verrassende wending op het einde van de film.
De moorden zagen er wel echt uit. Mooi gemaakt dus.
Alleen jammer dat de laatste scène in het huis wat ongeloofwaardig was.
Maar het totaal is toch 4* waard.
BTW: de slechte acteerprestatie van Paris werd volledig gecompenseerd door Elisha

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Saw II
Horror, 2005

Shutter
Horror / Thriller, 2004
amerikaans voetballouisianatraffic jamremakemoordwax museumslashertienertweelingengroup of friendsghost townwaxwaxwork brother sister relationship2000shorror 2000s antagonisticdisapproving