• 9.378.992 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 26 mei 2005

Plot House of Wax

"Prey. Slay. Display."

Wanneer hun auto tijdens een rit pech krijgt, komen zes studenten in een spookachtig stadje in de binnenlanden terecht. Hun nieuwsgierigheid krijgt de overhand wanneer ze geïntrigeerd raken door het macabere Huis van Was in het stadje. Ze komen er al snel achter dat het stadje niet is wat het lijkt en dat ze weg moeten zien te komen voordat ze het slachtoffer worden van een inventieve moordenaar...

Bo Sinclair / Vincent Sinclair

Dr. Victor Sinclair

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Eigenlijk: sinds deze film kan Paris niet meer stuk bij mij. K vind het een schatje! Nogmaals: ze kwam echt leuk over in deze film door haar zelf-parodie en ik vond haar acteren helemaal niet slecht. Hier zit een nieuwe Paris Hilton-fan!

avatar van seth gecko

seth gecko

t'is toch wel wat met die horrorrevival die op een tienerpubliek mikt..de ene na de andere horrorremake en dergelijke komt uit en doorgaands betreft het behoorlijk softe makkelijke pg13 hollywoodtroep bedoeld om tieners aan elkaars lijf te laten zitten in een donkere zaal..soms zit er echter een goed gemaakte met cohones tussen zoals Dawn of the dead en hoewel de verwachtingen om een film met Paris in een rol laag waren..deze mag je ook in het goeie rijtje inkaderen.

dat heeft niet zozeer met een briljant script te maken want de basis is weer zo standaard en cliché als je je kunt voorstellen;een groepje tieners waaron 2 lekkere meiden,een geek en een paar hunks met hormonale problemen stranden met autopech op een afgelegen plaats en worden gestalkt door een psycho.

Waar House of wax in scoort is in de setting en sfeerschepping.

het afgelegen dorpje heeft een dreigende sfeer over zich en het wassenbeeldenmuseeum ziet er grotesk uit.

wat de film ook heeft is lef,want na al die softe slashers is de stijl van deze house of wax best een verademing..dit is tenminste een film die af en toe lekker goor uit de hoek durft komen.

hij heeft gerust zijn aantal spannende scenes in zich die je op het puntje van je stoel houden en de finale is echt een knap staaltje.

dus ik ben gematigd enthousiast over deze film,tegen alle verwachtingen in

3.5***

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Coole poster!Misschien binnenkort hem toch maar eens kijken!

avatar van JannekeB.

JannekeB.

bleh, wel eng eigelijk, maar wel leuk om naar te kijken

avatar van moviefreak1

moviefreak1

Pieter Montana schreef:

Coole poster!Misschien binnenkort hem toch maar eens kijken!

Zou hem beslist niet gaan kijken om de poster , want dat is hetgene wat er alleen goed is aan de hele film .

Goede film, zeker beter dan de gemiddelde horror film van de laatste jaren. De film deed me denken aan een mix van "Texas Chainsaw Massacre", "Wrong Turn" en "Devil's prey". Geloof me, deze film is beter dan de andere drie. Als je iets of wat van horror houdt, moet je deze zeker eens gaan huren...

Je vind deze beter dan Wrong Turn, maar Wrong Turn staat in je top10

House of wax heb ik nog maar één keer gezien. Ik ga geen film in mijn top 10 plaatsen die ik nog maar één keer heb bekeken.

Hmm, vreemd.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Ik vond het begin juist goed. De spanning werd er zo ingebracht. Het middenstuk en het eind vond ik juist minder. Het was allemaal wat te veel van het zelfde en wat te voorspelbaar. Dat met die herten vond ik wel geinig maar dat was eigenlijk nergens voor nodig. Er werd namelijk niks meer met hem gedaan. Misschien een vervolg...;)
Ik vond de laatste scene met Paris Hilton natuurlijk ook leuk, maar in de film zelf gaf ik de voorkeur aan dat andere meisje, had een mooier koppie...:)
Het huis van wax vond ik erg mooi! Ik ben er trouwens wel blij dat ik het stukje over de film hier niet heb gelezen, zo was er toch nog voor een tijdje een stukje onvoorspelbaarheid.

avatar van JudithE

JudithE

Toen ik hoorde waar de film over ging, 'zes studenten in een verlaten stadje', dacht ik dat het allemaal erg standaard zou zijn. Toch vond ik het een erg goede film, het was natuurlijk al wel te verwachten dat iedereen één voor één zou doodgaan in de film. Dat de tweeling dan over zou blijven ook trouwens. Maar goed, zoiets is vrij logisch in dit genre, ik stoor me er eigenlijk niet eens zo aan. Aparte keuze van acteurs dacht ik eerst nog, maar eerlijk gezegd beviel het me helemaal niet slecht.

Let op spoilers!

avatar van Del-Nero

Del-Nero

ik vond de casting ook wat matig maar ik vind dat vooral dat Elisha Cuthbert zich meer dan bewezen heeft in de film. voor de rest is het standaard script wel in een leuk jasje gestoken maar vond ik het begin wat langdradig en het einde niet echt meer eng maar meer bloederig.

Del-Nero

avatar van dennisloquet

dennisloquet

Leuke horrorfilm. Leek vrij veel op Texas Chainsaw Massacre (studenten, verlaten stad, en andere clichés) maar dit verhaal is veel beter. De studentjes worden één voor één afgeslacht met een reden, niet zomaar. Mooie beelden, zeer spannend, genoeg bloed en veeeel wax. Jammer van enkele special effects op het einde die nogal fake overkwamen.

avatar van gsusboy_tibor

gsusboy_tibor

het is een super gafe film

ik heb hem al heel vaak gezien maar hij blijft heel goed

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

I love Paris Hilton!

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Zulke films vallen bij altijd wel in de smaak. Vond dit ook een kruising tussen Texas Chainsaw Massacre en Wrong Turn. Aangezien ik die ook erg vermakelijk vond,snap je wel dat ik dat van deze ook vond. Vooral de manier waarop ze werden afgeslacht (om het maar een beetje bruut te zeggen) was erg goor om te zien!
Vond die Nick wel een toffe rol hebben. Echt zo'n "ik heb schijt aan alles en iedereen" type,maar die wel alles voor zijn vrienden en vooral familie (Carly) over heeft om ze uit de shit te halen.
Niet echt heel eng ofzo,maar spanning was zeker wel aanwezig.

3,5 ster

avatar van Albert Filth

Albert Filth

wat een voorspelbare film! ik heb zeker 3 of 4 keer voordat er een 'schrikmoment' kwam een voorspelling gedaan dat uit kwam. Ook een hele domme film, want de hoofdpersonen in de film doen alle domme cliché acties waar je je op een gegeven moment heel erg aan gaat ergeren.

Omdat het toch een origineel idee is, een stad van wax, geef ik 2 sterren. Maar het originele idee is echt vlak uitgewerkt.

avatar van otherfool

otherfool

Meer dan amusante film uit het Texas Chainsaw/Wrong Turn/1000 Corpses genre. Een mooi gefilmde openingsscene, Interpol's Roland, een paar puike hillbillies, waarvan eentje een kruising is tussen Leatherface en Ozzie Osbourne, Hilton in een spannend setje, genoeg bloed voor de fans en een prachtig gefilmde ontknoping.

Prima pretentieloos filmpje; 3,5*.

avatar van Ravio

Ravio

Best een aardige horrorfilm. Welliswaar leuk dat Paris Hilton mee doet, maar acteren kan ze gewoon domweg niet.

avatar van xangadix

xangadix

Jammer dat niet iedereen meteen kapot gaat in deze vervelende film over vervelende mensen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Michael Meyers schreef:

Ik hoop dat je hier de TCM uit 2003 bedoeld? Zo niet, shame on you!

Toch maar ff dit filmpje gehuurd, ben toch wel nieuwsgierig geworden na wat positieve reviews. Zometeen kijken.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Nou, de positieve recensies hier en daar zijn voor mij een raadsel.

2 * puur en alleen voor de lekker gory moorden en het sfeertje in de verlaten stad. Verder is dit een zeer slechte film.

Muziek zo slecht (waarom altijd die verschrikkelijke new metal deuntjes, bah), acteerwerk niet al te best (PH), verhaal zelfs voor een film als deze te voorspelbaar. Gewoon lopende band werk dit.

avatar van damon

damon

goeie kills met een zeer saaie eerste drie kwartier 2,5*

avatar van Skuller

Skuller

bagger film,had er heel wat van verwacht maar viel zwaar tegen,en al helemaal niet eng

avatar van amazingmoi

amazingmoi

erg goede film,ik heb hem gisteren gekocht.!!!!

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit is best wel een goede horrorfilm. Traag begin maar eens ze in het stadje aankomen beging de gruwel wel. Knappe special effects en vele gruwelijke scenes. En een geluk dat Hilton een kleine rol heeft, trouwens wel een mooie scene waarin ze doodgaat... hopelijk ook het einde van haar filmcarriére.

avatar van gekke soip

gekke soip

echt een film voor de horrorfan, veel gruwelijke dingen en een origineel einde.

toch jammer dat hilton doodgaat;)

avatar van disappear

disappear

Standaardhorror a la Wrong turn met enkele macabare moordwijzen en een bizar eindspektakel; wel vermakelijk.

avatar van kalashnikovboy

kalashnikovboy

Wel leuke horror, maar echt niks speciaals.

Beetje irritant dat ik hier wordt geconfronteerd met een Paris Hilton..

2.5