The Island (2005)
Releasedatum: 11 augustus 2005
Bekijk via Netflix
Plot The Island
"Your time will come..."
2019. Lincoln Six-Echo (McGregor) rent voor zijn leven, een leven waar hij niets van afweet. De gezaghebbers van de strengbewaakte instelling waar hij voor zijn veiligheid verbleef, hadden gezegd dat hij ooit in een paradijs zou leven, het laatste bewoonbare plekje op aarde. Maar alles wat ze zeiden was een leugen. Samen met Jordan Two-Delta (Johansson), zullen ze in een totaal onbekende buitenwereld op de loop moeten gaan voor hun dodelijke achtervolgers. Naderhand ontrafelen ze een mysterieuze intrige rond een brandend actueel thema. "U bent uitverkoren. Het eiland wacht op u."
Lincoln Six Echo / Tom Lincoln
Gandu Three Echo
Community Announcer
Lima One Alpha
TonyMontana
Ben het met de laatste recessent eens. Verrassende film. Leuke s.f. film. Geen star trek gehalte.
deze film heeft toch niets te maken met star trek???
Poela
Wat een heerlijke SF film, beter dan verwacht.
Ik ben niet zo'n actiefilm mens, maar de actie in deze film is functioneel, visueel overweldigend maar niet zozeer dat je helemaal niet ziet wat er gebeurd. Ook sterk acteerwerk.
Een 4,5.
Seifer
Geen slechte film en geen moment verveeld. Het is een film dat theoretisch een keer kan gebeuren, mensen zijn namelijk overal toe in staat.
Cfour
Vond het een vermakelijke film met een toch wel goed acterende Ewan McGregor. Wat een knappe vrouw is Scarlett Johansson toch!
Goed SF met goede actie. 4 sterren.
Eem
Vreemd genoeg een erg fijne film!
Zo niet verwacht, al vind ik de acteer prestaties/ geloofwaardigheid van de beide acteurs soms wat onovertuigend.
Fascinerend verhaal, dik 3.5*
Isildur
Goede science fiction film, Knap verhaal.
In het begin van de film weet je niet goed hoe alles ineenzit maar na een tijdje vallen alles stukjes ineen.
De film heeft me tot het eing geboeid een verdiende 4 dus
Sven Vermant
Goeie film, alleen jammer dat het einde wat afgeraffeld overkomt.
0,5* aftrek. 3,5*
sju
Bleef met onnozel veel vragen in mijn hoofd zitten, vaak in de categorie: "waarom konden ze dat allemaal wel bouwen en dan kunnen dát niet eens?" of "Hoe weet jij dat allemaal terwijl je nooit eerder in die omgeving bent geweest en hebt gehandeld?". Bay doet waar hij goed in is, namelijk lekkere actiescenes schieten, maar hij lijkt geen coherent verhalenverteller... 2,5*
Vandernagel
Een redelijk film met voor de verandering eens een bovengemiddeld verhaal. Het wordt nooit echt spannend, en het acteren is ook niet overtuigend. Natuurlijk voorspelbaar maar al met al een prima, doch erg gelikte Hollywoodproductie.
3,0 sterren
Filmfreaker
Michael Bay levert weer een geniale actie/sciencefiction film af. Het verhaal is heel goed en de actiescènes zijn verbluffend in beeld gebracht. Heb de film op een plasmascherm gekeken, het leek net of ik er echt in zat.
Mooie film van Bay, 4,5 sterren.
tukkerstein
deze film heeft toch niets te maken met star trek???
Nee, en dat zegt hij nou juist!
veron35
Michael Bay levert WEER EEN GENIALE actie/sciencefiction film af.
dulcinea
Vooral het eerste deel van de film vond ik sterk, de hele lange achtervolgingscène naar het midden toe vond ik dan weer veel te langgerekt en nogal slaapverwekkend. Naar het einde toe wordt het opnieuw beter al duurt de film nog altijd iets te lang.
Toch waarschijnlijk één van de leukere Michael Bay films voor mij, bij een 2e kijkbeurt viel hij voor mij beter mee, de plot wist ik niet meer maar ik wist ongeveer wat te verwachten dus m'n verwachtingen waren dit keer niet zo hoog.
Tsolodimos
Erg goede film.
Goed en boeiend verhaal, interessante gebeurtennis die je ook konden verassen, goede acteurs en een goed afgewerkt.
Al met al: een goede film dus waar vrijwel niks op aan te merken viel. Wel kleine dingen als: wat overdreven actie (bij de achtervolging) en de véél te knappe hoofdactriece waar mijn hart steeds sneller van ging kloppen. Hij duurde ook wat te lang, anderhalf uur was beter geweest.
Toch 4 sterren.
redondo
Heb deze film gehuurd toen hij net uit was op DVD. Wilde het in eerste instantie niet omdat ik totaal niet van Science-Fiction houd.
Vrienden van mij haalde me over en hebben hem toch gehuurd. Nou, ik heb er zeker geen spijt van. Ik vond het een super goede film.
Het is dan wel Science-Fiction, maar misschien dat het in de verre toekomst echt zou kunnen.
Dat vind ik namelijk het goede aan de film. Het is Science-Fiction maar zeker geen ongeloofwaardige Science-Fiction.
dulcinea
Equilibrium
Bedankt!
Bartw1991
Zijn er mensen die meer van zulk soort films kennen?
En wat dacht je van "I, Robot" & "I Am Legend"?
dusp2k
Ik vond dit een van de betere films die ik gezien heb. De film heeft van alle vlakken wel wat; mysterie, sci-fi, actie. Hij kijkt lekker weg en is totaal niet voorspelbaar. Spoilervraag --> Ik begreep alleen 1 ding niet. Als het verboden was om ook maar enig fysiek contact te hebben met een andere persoon; hoe kwam die ene vrouw dan zwanger?
Ik geef em 4 *
dusp2k
Ik vind het geredetwist over of een film te kort of te lang is niet echt juist. Je loopt de kans dat als hij korter was geweest, er weer dingen afgeraffeld zouden zijn. En dan was daar weer over gevallen. Daarbij, wat de één te lang vind, vind de ander weer te kort. Je kunt nu eenmaal geen film maken die door iedereen als perfect wordt beschouwd (zelfs de nr1 film hier niet).
rondjerondje
Er zit wat inspiratie van
THX 1138
(dir by George Lucas -had die ook niet van die vliegmotoren[/spoiler[ bij achtervolgingen)
en een snufje
Matrix
en
snufje
1984 (laten we haar Big Sister noemen)
in de film. Aardig dat je in het begin als kijker niet weet wat er aan de hand is -wel dat er iets aan de hand is natuurlijk.
Driekwart van de film bestaat helaas uit achter elkaar aan rennen en dingen slopen terwijl het verhaal niet echt verder kan ontwikkelen. Eigenlijk weet je na 1/3 van de film wel zo'n beetje wat er gaande is en komen er geen nieuwe kanten..
Dus dit is gewoon een actiefilm met de gebruikelijke beelden.
Toch een beetje saai omdat er te weinig verhaal in zit.
MaxiJazz
verrassend en origineel.alleen het eind was minder.dat had ik van tevoren al kunnen bedenken 3*
hertogje
Origineel verhaal, spectaculaire scenes en een aparte gedachte. Dat is deze film. Ik ging zonder verwachtingen deze film kijken en werd blij verrast. Een aanrader, ook voor niet zulke SciFi-fans.
alegondatje
Vond hem redelijk. Ik had vaak het 'ja natuurlijk gevoel' Het verhaal was voorspelbaar. maar desondanks een goed geacteerde film die lekker weg kijkt.
N811
ik wou bijna een 3,5 geven door de mooie omgeving en de sfeer in he begin. Ik hou niet van het overdreven hollywood.
skipy05
echt super film. een van de betere films. zeer goed verhaal , goed gevonden. hij duurde juist lang genoeg. heb hem nu 3 keer gezien en nog niet beugekeken. zeer goed geacteerd. Scarlett Johansson speelt zeer goed. was de eerste film waar ik haar in zien spelen heb. ze is echt een top actrice.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
betere film dan ik had verwacht, ik vond het verhaal soms ingewikkeld en moeilijk te volgen maar het verhaal zat toch wel goed in elkaar, geen goedbekijkbare film als er echt niks anders op is, toch wel een 3.5* waard
A.L.I.E.N
Het eerste deel heeft wat weg van THX 1138.
maar al snel verandert dat waneer ze ontsnappen en dan begint het verhaal pas.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
spannende film, een betere in zijn soort en geeft een krachtige boodschap mee : "hoe ver de mensen kunnen gaan om er eeuwig jong uit te zien'. Vond hem zeer goed

Dystopische sciencefictionfilm 'The Island' met Ewan McGregor vanavond (18 maart) op televisie

'The Island' van Michael Bay vanavond op SBS9

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005

The Illusionist
Mystery / Romantiek, 2006
clonetransplantationliefde voor iemands levendystopiegeneticsvrijheidontsnappencloningfalse memory plaguehuman cloningorgan harvest 2010s