• 9.384.413 stemmen

Met onder meer: Ewan McGregor, Scarlett Johansson en Steve Buscemi

Releasedatum: 11 augustus 2005

Plot The Island

"Your time will come..."

2019. Lincoln Six-Echo (McGregor) rent voor zijn leven, een leven waar hij niets van afweet. De gezaghebbers van de strengbewaakte instelling waar hij voor zijn veiligheid verbleef, hadden gezegd dat hij ooit in een paradijs zou leven, het laatste bewoonbare plekje op aarde. Maar alles wat ze zeiden was een leugen. Samen met Jordan Two-Delta (Johansson), zullen ze in een totaal onbekende buitenwereld op de loop moeten gaan voor hun dodelijke achtervolgers. Naderhand ontrafelen ze een mysterieuze intrige rond een brandend actueel thema. "U bent uitverkoren. Het eiland wacht op u."

Lincoln Six Echo / Tom Lincoln

Gandu Three Echo

Community Announcer

Lima One Alpha

dragje

voorspelbaar vanaf het eerste shot tot en met de aftiteling. Excuses voor deze oneliner, maar meer kan ik van deze film, een aaneenschakeling van clichés en met een bedroevend slecht script, niet maken.

Wat een wanprestatie. Bah!

0.5

avatar van redondo

redondo

dragje schreef:

Wat een wanprestatie. Bah!

0.5

Je hebt de film vast niet gezien. De film is zeker niet voorspelbaar. In eerste instantie heb je geen idéé wat er zich afspeelt en langzamer hand kom je steeds meer te weten. Ik vond het een super goede film. Ik houd niet van onrealistische films maar dit was echt geweldig omdat het bij wijze van spreken in de verre toekomst mogelijk zou kunnen zijn.

avatar van 606

redondo schreef:

kot er prescies goed uit.

je denkt het te weten en dan blijkt alles anders te zijn.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Hier is Michael Bay perfect in zijn element, zoals dat bij Pearl Harbor al pijnlijk duidelijk werd. Actie en een lekker onzinverhaal is wat hij gewoon het beste doet. Het is dan ook wel verrassend dat het verhaal wel meer biedt dan de gemiddelde actie sci-fi. Het concept is redelijk origineel, de uitwerking ervan helaas voorspelbaar maar meer dan ik verwacht had van deze regisseur. Het verhaal is dus zeker geslaagd, maar ik kijk deze film vooral voor de lekkere actiescènes en een gezonde dosis humor. Ewan Mcgregor blijf ik een goede acteur vinden. Alhoewel hij wat minder is in Hollywood, vond ik hem bijvoorbeeld één van de meest boeiende personages in Star Wars Episode II en zo ook in deze film doet hij het gewoon goed. Scarlett Johansson doet ook haar best om haar enigszins beperkte rol nog wat glans te geven. Uiteindelijk is dit gewoon een leuke actie sci-fi die zichzelf niet al te serieus neemt. Dat kan funest zijn voor een sci-fi film met een serieus thema, maar hier werkt het gewoon. Ik ben benieuwd wat voor een prachtig spektakel we te zien krijgen van Bay met The Transformers.

Een 3.

avatar van martinstegenga

martinstegenga

Verdiende -=*4*=- van mij. Michael Bay zet hier weer een goede prestatie neer, en laat ons weer zien wat actie is ! Voor de rest doen Ewan en de mooie Scarlett het ook verbazingwekkend goed.

redondo schreef:

Je hebt de film vast niet gezien. .

Nee, inderdaad, u heeft gelijk, ik "lieg" (!)

Nietes! Welles! Nietes!

Sorry Ik ben 35 jaar jong, dit soort niveau van debat voeren pas ik voor.

avatar van NightWolf

NightWolf

Geweldige film over de ethiek rond cloning. De actiescénes waren goed en de cast idem dito. Zeker niet voorspelbaar en heb me geen seconde verveeld.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

de film was ietsje kort het had iets langer mogen duren want de verhaal was heel erg goed bedacht

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Deze plot synopsis moet echt aangepast worden, een groot deel van de spanning gaat zo verloren.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Goede film van Bay. Het is niet meer alleen gezever (Pearl Harbor), uhm, ik bedoel drama en ook niet alleen actie (Bad Boys). We worden langzaam geintroduceerd in het verhaal, de personages en dit is dus het meer 'drama'gedeelte, meer de verhaalkant van de film. De tweede helft van de film bevat meer actie.

Ik moet zeggen, dit zorgt wel voor een spannend filmpje met hoordpersonen die niet alleen meer karikaturen zijn. En dat is goed. Ook het begin van de film is mooi gedaan; er wordt een mooi futuristisch wereldje geschept, die realistisch aandoet. Ik vind de 'fabriek' heel mooi ingericht, ik vind de klonen vrij realistich aandoen (zo kan het ook, producer van 'The Sixth Day') en ook Sean Bean had een goede rol (helaas was zijn einde wat te overdreven) Daarentegen vind ik de actie in de tweede helft wat minder. O, er zitten wel spannend actiescenes in, maar ik had er op de een of andere manier toch meer van verwacht, zonder helemaal over the top te gaan. Die val uit de letter was trouwens wel te 'over the top', te onrealistisch en met redelijk slechte effecten gedaan ook

Tevens heeft de film wat teveel (sluik)reclame zoals Puma, X BOX (wow jongens, kunnen wij over een paar jaar egt zon virtuele X BOX aanschaffen? pimp ) en niet t vergeten MSN.. en ook heeft de film sosm teveel ongeloofwaardigheden of toevalligheden (een sleutel die alles opent, erg weinig bewaking in een ultrageheim complex, een premiejager met erg veel medeleven en die niemand fouilleert..)

Desondanks een spannend filmpje dat er goed uitziet, een mooie speelduur heeft (iets meer dan 2 uur) en je zeker een avond kan vermaken. EN EN EN EN EN SCARLETT JOHANSON
Voor pure actie kun je beter The Rock of iets dergelijks huren, maar ik heb me prima vermaakt.

3* voor een lekkere actiefilm

avatar van dray

dray

dragje schreef:

Nee, inderdaad, u heeft gelijk, ik "lieg" (!)

Nietes! Welles! Nietes!

Sorry Ik ben 35 jaar jong, dit soort niveau van debat voeren pas ik voor.

Maar je kon je het niet laten om tóch te reageren..

On-topic: vandaag de film nogmaals gezien en verhoogd naar 5 sterren. Ik kan Hollywood films voor de massa die goed in elkaar zitten nl. wel waarderen.

dragje

The Island laat zich het best omschrijven als een Niagara Fall aan clichés met de kans dat men het einde ontrafelt evenredig zo groot is als het winnen van de Staatsloterij bestaande uit één cijfer.

Een soortgelijk concept is mijns inziens veel beter uitgewerkt in de cult klassieker Logan's Run uit 1976.

Mijns inziens een stuk origineler.

dray schreef:

Maar je kon je het niet laten om tóch te reageren..

Touché, daar heeft u zeker een punt. Had ik inderdaad niet moeten doen.

avatar van orginaliteit

orginaliteit

fantastische film echt de ongeveer beste film van Micheal Bay,Transformers wa ietske beter

maar ik vond dat deze echt een heel sterke soundtrack hebt in het begin en dan krijg je direct de sfeer van The island

en als ie dan zo af en toe terug komt maakt het nog beter

echt een pronkstuk deze film

avatar van thedudesons

thedudesons

mooie s.f film. vooral de film is erg mooi gemaakt.... het verhaal op het eind viel me wat tegen. het eerste uur was onzettend mooi in elkaar gezet....

avatar van SPT

SPT

Geweldige film, zowel cimematografisch, muzikaal als qua plot. Wel denk ik dat je enigszins van het genre moet houden, in de zin dat het aanbieden van een diepzinnige levensles aan deze film duidelijk niet ten grondslag heeft gelegen.

Ik kan mij niet vinden in kritiek als "voorspelbaar van de eerste tot de laatste seconde" en "american beauty is pas echt een goed verhaal". Ik vind juist american beauty enigszins cliche in de manier waarop het een karikatuur van een amerikaans gezin in midlifecrisis neerzet, en erger me in het bijzonder aan de hype rondom deze film, die dan vaak als maatstaaf voor wat wel en wat niet een filmliefhebber is wordt toepgepast (als je hem kan waarderen mag je jezelf deskundige noemen, als dat niet het geval is heb je de hogere cultuur nog niet leren waarderen).

De meeste films - ook the Island, American Beauty, The Godfather en Pulp Fiction - bieden uiteindelijk gewoon elk op hun eigen manier vermaak en niet veel meer dan dat. Déze film is daar wat mij betreft erg goed in geslaagd.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

Dit is een zalige film. De muziek is goed en er is het feit dat de personages echt voorgesteld worden. Dit is in de meeste actiefilms niet zo, doordat je de personages "kent" leef je meer mee met de film. Ik vind alleen dat het sf gedeelte beter moest worden uitgewerkt. Het enige verschil met nu is dat er treinen op verschillende hoogtes door de stad rijden en dat er zo een soort jet bestaat waarmee je kan rond vliegen. Voor de rest zijn er ook nog wat design verschillen (auto's, moto's en boten zien er beter uit) maar dat veranderd in feiten niet heel veel aan het sf gebeuren. Soms zijn er kleine dingen die over de top zijn maar dat valt bij deze film nog wel redelijk mee (zeker in vergelijing me die hard 4.0). En volgens mij kan een huurmoordenaar zeker en vast medelijden hebben.

4.5 sterren

EDIT: de 2de keer dat ik hem zag viel me wel op dat de actie soms chaotisch of onduidelijk is gefilmd maar dat kan natuurlijk ook de bedoeling zijn om de film "sneller" te laten lijken. Nog steeds 4.5 sterren.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

redondo schreef:

Het is nu infeiten ook al mogenlijk, de hoofdgedachte van mensen klonen dan tog.

avatar van fabbyke

fabbyke

De enigste Bay waarvan ik kon zeggen dat het een prima film was. 4*

avatar van tukkerstein

tukkerstein

De beste film van Michael Bay, en tegelijkertijd ook de grootste flop die op zijn naam stond.

Film begint vaag en traag, maar alles wordt wel heel interessant gebracht. De ontsnapping is leuk en spannend, maar gaat wel betrekkelijk makkelijk. Toch weten we nog steeds niet helemaal wat er nu aan de hand is. Pas later krijgen we te weten waar nu alles om draait. Het verhaal is goed bedacht, maar ontwikkelt zich helaas niet verder en daardoor is nadat de aap uit de mouw is gekomen de film verder een beetje voorspelbaar. De actie is vooral in de tweede helft rijkelijk aanwezig en is zeer vermakelijk. De CGI met de treinen in die stad zijn erg mooi, ze deden me denken aan het -donkerdere- Gotham City uit Batman Begins, eveneens uit 2005.

Negatieve punten zijn er ook, ik vond McGregor niet bijster goed acteren en camerawerk is een beetje a la Paul Greegrass (iets te veel geschud) . Ook is 2019 wel erg dichtbij.

Toch 4*

avatar van Hodgepodge

Hodgepodge

[quote]redondo schreef:

Precies of als je vooraf al veel te veel informatie over een film leeft kan het daardoor ook voorspelbaar worden. Als je deze film kijkt zonder tte veel erover gelezen te hebben is hij echt niet voorspelbaar.

Vond het verhaal in de film goed. Scarlett is natuurlijk altijd fijn om te zien in een film. Ewan McGregor is ook wel goed, speelt ook altijd wel in goede films.

Verder hou ik niet zo van overdreven science fiction. Geef deze film dan ook 3,5*.

Of het is gewoon werkelijk een grote Cutfilm, of het is in ieder geval mijn genre niet, Ervanuit gaand dat het een slechte film is komt uit op een 2,5. Ervanuitgaand dat het een geweldige films is kan ik gewoon niet. de Sets zijn saai en ongeispireerd, en de tijd die zich afspeeld buiten die 'Toren' valt zwaar tegen. Op het moment dat de film om kan slaan naar een spandende Thriller valt ie uit elkaar. Er word enorm veel tijdrerekt, en de acties zijn voorspelbaar. De sterren worden dan ook verdien voor: 1 voor de moeite, 1 voor de Fans en 1/2 voor de geweldige auto's in de Film.

avatar van Hodgepodge

Hodgepodge

TommieSnorrie schreef:

Ergens heb je wel een punt en is mijn 3,5* veel te hoog. Ik vond het 1e deel in die toren wel aardig, maar daarna gaat hij behoorlijk vervelen.

Ik vind het visuele gedeelte de gehele film goed. Muziek en verhaal zijn matig en de film wordt langdradig het laatste uur. Dan is 2,5* meer op zijn plaats.

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik vind dit maar een matige film om eerlijk te zijn, het verhaal vind ik niet al te veel voorstellen. De special effects vond ik daarentegen wel weer goed, actie was wel redelijk. Maar deze film kon mij eigenlijk niet te lang geboeid houden.

Ik geef 'm 1, 5 sterren.

avatar van DragQueen

DragQueen

Klasse sci-fi/actie prent, met een sterk verhaal. mcgregor en johansson spelen prima hun rollen. en ook de rol van buscemi is goed. verder zit de film vol met actie, en is de film visueel prima. een vermakelijke prent, met enigzins voorspelbare wendingen. maar daarbuiten gewoon prima kijkvoer. michael bay is er in geslaagd een goede film te maken, met een prima sfeertje. 3,5 sterren.

avatar van jeroencafeine

jeroencafeine

mooi vrehaal, prachtige sets, op de dvd staat ook de making-of, dit vond ik erg indrukwekkend om te zien dat ze 1 hele grote setting hadden gemaakt ipv meerdere kleine.

het enige waar ik mij enigszins aan stoorde bij deze film is de ongeloofwaardigheid van de 2 hoofdrolspelers dat ze telkens overleefden, nogal onmogelijk tenzij ze een soort goden zijn:P

ondanks dit toch 4*

avatar van Norma

Norma

Het verhaal vond ik best origineel en het geheel zag er wel gelikt uit. Jammer van de over- the- top actie , daar ben ik nooit zo gecharmeerd van.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

viel heel goed mee.ze hadden gezecht dat deze saai was maar dat

was wonderbaarlijkgenoeg niet het geval.

avatar van Roonalfie

Roonalfie

Goeie film...voor mij een redelijk origineel verhaal en zeker de actie scene 's zijn heel goed in beeld gebracht! 3,5 sterretje van mij!

avatar van willemfilm

willemfilm

Ben het met de laatste recessent eens. Verrassende film. Leuke s.f. film. Geen star trek gehalte.