The Island (2005)
Releasedatum: 11 augustus 2005
Bekijk via Netflix
Plot The Island
"Your time will come..."
2019. Lincoln Six-Echo (McGregor) rent voor zijn leven, een leven waar hij niets van afweet. De gezaghebbers van de strengbewaakte instelling waar hij voor zijn veiligheid verbleef, hadden gezegd dat hij ooit in een paradijs zou leven, het laatste bewoonbare plekje op aarde. Maar alles wat ze zeiden was een leugen. Samen met Jordan Two-Delta (Johansson), zullen ze in een totaal onbekende buitenwereld op de loop moeten gaan voor hun dodelijke achtervolgers. Naderhand ontrafelen ze een mysterieuze intrige rond een brandend actueel thema. "U bent uitverkoren. Het eiland wacht op u."
Lincoln Six Echo / Tom Lincoln
Gandu Three Echo
Community Announcer
Lima One Alpha
TheMol
Net de film op tv gezien. Best wel een prima film alleen het eerste half uur is het zoeken waar de film een beetje overgaat, maar na 35 minuten wordt alles duidelijk.
Leuke aktie en verveeld eigenlijk geen moment.
Mijn stem is 4.0
Poisonthewell
Meh ik vond deze film niks beter dan Pearl Harbor of Armageddon. Ik snap niet dat zulke klasse acteurs als Michael Clarke Duncan en Steve Buscemi zich steeds weer in dergelijke projecten laten zien. Die verdienen veel beter. En van Scarlett Johansson snap ik al helemaal niet waarom ze toch in vredesnaam een rol in een Michael Bay film heeft geaccepteerd. 2*
De GeuS
Money, money, money. maar goed, ik heb daar nooit zo heel veel problemen mee. het maakt zo'n film vaak wel een stukje beter; beter een (middel)matige film met goede acteurs dan één met ook nog eens slechte acteurs....
Thomas
begin deed me denken aan fortress met C. Lampert....
Ach ... standaard actie/sf film met vele miljoenen aan special effects... en een hele boel jat werk uit andere filmps........
leuke popcorn film..typische blockbuster....
The One Ring
Ik dacht dat dit een hele slechte film zou zijn, maar het gemiddelde is verbazend hoog en hij staat zelfs in de recente top 100. Ongeloofelijk.
krabat
Best een aardige (bios) film maar niet meer dan dat. Het grootste minpunt vond ik de duur van de film. Een half uurtje minder zou helemaal niet slecht zijn geweest.
Helaas worden veel films onnodig uitgerekt (Troy / Alexander) om het op een topfilm/klassieker te laten lijken. De genres drama/sf/actie/comedy worden iets te vaak door elkaar gebruikt. Dit komt de sfeer niet echt ten goede.
helaas heeft de regisseur de klasse van The Rock niet weten te evenaren. Van Armageddon en Pearl Harbor was ik al helemaal niet gecharmeerd.
minxz
Viel behoorlijk tegen. idd erg veel jatwerk uit andere films.
Dus niet meer dan een gemiddeld filmpje. jammer.
Poisonthewell
Inderdaad onbegrijpelijk dat deze film nog steeds een gemiddelde van 3,70 heeft. Twee spectaculaire achtervolgingsscenes en de schoonheid van Scarlett is alles waar deze film van aan elkaar hangt. Het niveau van de film zelf is ronduit beroerd. Ik vind hem bij nader inzien zelfs slechter dan Armageddon.
KarinV
Ik vond het een gave film. Lekker veel actie en ook nog wat humor erin. Heb me prima vermaakt!
De Vries
Simpel plot (Stalone achtig) niet echt iets nieuws maar, leuke en vermakelijke actie scenes
royj
Geen slechte film, maar zeker niet top, wat ik toch een beetje hoopte. Sommige actie scenes zijn een beetje over the top.
Goed ge-acteerd, maar ik ben blij dat ik m niet in de bios heb gezien, want dat zou ik zonde hebben gevonden.
Doom
Laten we rieeel zijn, een topfilm is het zeker niet. De film begon leuk maar op het moment dat ze gingen 'weg' rennen zeg maar werd het erg saai en vooral voorspelbaar.
Je kreeg allemaal achtervolgingscenes te zien, waarvan me opviel dat de eerste snelweg scene eigenlijk gewoon gejat was uit Bad Boys II en dan maakt het nog erger dat er ook nog is iemand meedeed uit BBII in deze film.
Het einde was eigenlijk wel om te kotsen, echt zo'n voorspelbaar 'hollywood' einde wat je al zolang ziet aankomen.
Maar de positieve punten zijn toch wel dat het idee wel leuk was, de film sterk begon en uiteraard dat de beeldschone Scarlett in het beeld kwam
Nou omdat ik in een goede bui ben vandaag geef ik een 2.5 * voor deze film....
Quatro
aardige film, van te voren had ik een ander beeld bij een film die "the island" heet. Maar desalniettemin was het geen verspilde tijd om hier naar te kijken.
De Knip
Nietszeggend filmpje met wat actie en achtervolgingen. Meer dan (middel)matig kom ik echt niet.
Geen enkele plotwending in deze film. Wat menigeen in die Scarlett ziet, ik weet het niet. Niet echt knap met wat dikke lippen. Wel aparte uitstraling, maar meer dan lief lachen heb ik haar nog steeds niet zien doen in haar films.
Een film die je toch wel heel snel vergeet:
INCTRL
Film van de eeuw (na SW 3 en Crash) en zal door de War of the Worlds fans niet gewaardeerd kunnen worden.
evwi
Toppertje! Verveeld geen moment. Verhaal is leuk gevonden en nooit saai or onrealities (voor zover het verhaal realistisch is...). Absoluut een van de beste films van 2005 samen met War of the world en de nog uit te komen Harry potter 4.
**** 1/2
INCTRL
Leuke aktie en verveeld eigenlijk geen moment.
Mijn stem is 4.0
Bizar heeft TALPA hem nu al op tv uitgezonden?
Lillytjuh
Nou ik vind war of the worlds en deze film een goeie film.
eduard
Leuke film met hele mooie special effects, zoals in Final Destenation geen toppertje maar wel de moeite waard om te kijken. Dus zeker een 3.5
tito2
Vind het een leuke film en heb erg genoten.
Gelukkig dat smaken verschillen.
Mijn stem een 4
demonski
ben bij het einde afgehaakt en zit nu dit berichtje te typen.......2.5 * voor de moeite!!!
SuperSideSwipe
Erg leuke film. Was echt aangenaam verrast. Hij duurde een kleine 2,5 uur maar daar merkte je niks van. Goed verhaal, goede actie en zeer goede cast!
4,0
Fangs (crew films)
Laat behoorlijk wat kansen liggen qua plot, maar qua actie ('t is tenslotte ook een actiefilm) is-ie zeer goed. De actiescènes zijn erg goed uitgewerkt en zeer spectaculair (hoogtepunt: de achtervolgingsscène met de treinwielen). Verder passen McGregor en Johansson goed bij elkaar en ziet de film er prachtig uit. Hij draafde op het eind wel een half uurtje te lang door. > 4.0*
savi_7
Niet de film die de score hier doet geloven, had meer verwacht. Met ook iet teveel actie erin, ik vindt zelf dat het iets minder had gekunt. Had liever iets meer verhaal gehad, en dan de actie tegen het einde laten komen. Want het is toch een Triller.
mimoke
Ik vond dat deze film qua idee wel erg nauw aansloot bij 'A Brave New World', een boek over predestinatie en een geleid leven.
Ik was niet echt zo dol op de scènes in de snijzalen, maar daarbuiten vond ik het wel een prachtig verhaal, al was het met een voorspelbaar einde.
Zeker een aanrader, aangrijpend en adembenemend!
Rudie
Beetje traag begin maar dat wordt later ruimschoots goed gemaakt door de mooie akties... en ook een film die je laat nadenken over de komende tijd. Want er is natuurlijk steeds meer mogelijk op dit gebied.
Daarom 3½ *
Best wel een aardige film dus
flameburner
Ik vond de film zeker wel wat hebben, idd begin is veelste traag maar goed dat word weer goed gemaakt in de vele actie scenes die volgen.
kvond het een pracht actie film 5*

Dystopische sciencefictionfilm 'The Island' met Ewan McGregor vanavond (18 maart) op televisie

'The Island' van Michael Bay vanavond op SBS9

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005

The Illusionist
Mystery / Romantiek, 2006
clonetransplantationliefde voor iemands levendystopiegeneticsvrijheidontsnappencloningfalse memory plaguehuman cloningorgan harvest 2010s