• 9.380.902 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning

Releasedatum: 29 juni 2005

Plot War of the Worlds

"They're already here."

Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Te veel allemaal van"wat AMERIKA overkomt"... (zoals bij -te- veel rampenfilms (DEEP IMPACT, e.d.).). En weer een typisch Hollywood einde.

RAMPENFILMS

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

zeer matige film; tom cruise is weer veel te... tom cruise( dat is een slecht teken) de special effects zijn soms nog wel mooi maar hoe de aliens uit eindelijk verslagen worden slaat nergens op!! dat einde gebeurd ook veel te snel/plotseling; eerst heb je de ene actiescène na de andere en dan op eens "het schild is weg!"een paar schoten en het is afgelopen...
kortom, een soort mi met sf. het diepte punt van spielberg.

AddictedToMovies schreef:

kortom, een soort mi met sf. het diepte punt van spielberg.

Na E.T. dan, want die gaf je 0.5.

avatar van savedown

savedown

ik vind het een goede film! alleen dat geluid van die grote robots is een scheepshoren dat kon wel even anders. ik snap alleen het einde niet... dan gaan de schilden uit en dan kunnen ze gewoon worden neergeschoten... maar dat moest komen door het mileu ofzo. maar wel leuke film

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Gister het eerste stuk weer gezien. Tot aan de verschijning van Tim Robbins is de film eigenlijk best goed, ondanks de lakse manier waarop de hoofdpersonen zich door het verhaal werken en soms krijg ik het idee dat Spielberg nauwelijks werk heeft verricht. De special effects weten sommige scènes te redden in samenwerking met Dakota Fanning die eigenlijk best humor heeft. Maar het heeft eigenlijk weinig nut.

Ik vind het moeilijk om de film zo te waarderen omdat tot aan het moment dat Justin Chatwin zo heldhaftig doet een best vermakelijke film is met veel bombastische scènes en leuke situaties. Toch mist de film alles wat hiervan een meesterproject had kunnen maken. Met andere woorden, de 4.5 die ik heb gegeven is veel te hoog.

3.5

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

echt wel een spectaculaire film boordevol actie en avontuur.

+ ook nog eens bekende acteurs :

-tom cruise

echt een aanrader

ik geef 4.0

avatar van serpico

serpico

War of the Worlds is een mooi gemaakte en onderhoudende actiefilm. Bovendien hebben de makers hun best gedaan om de film diepgang mee te geven. Toch loopt de film niet echt lekker door o.a. het vrij magere script. Vooral dat einde; dat je je afvraagt hoe alles in godsnaam nog goed kan komen nadat er zoveel schade is aangericht en dat die monsters gewoon dood neervallen:S en ook dat heldhaftige gedoe van die zoon kwam niet echt lekker over. Verder toch wel het bekijken waard maar niet echt een film die je leven verandert.

avatar van jeffreyh

jeffreyh

ik vond het een vermakelijke film, niet dat ik zeg wow wat geweldig, maar hij was goed te kijken, vind hem 3* waard

avatar van Vinnie_NL

Vinnie_NL

Ik heb hem gister voor de tweede keer bekeken en ik vind het nog steeds een erg goede film, maar er zijn toch wat dingen waar ik mij een beetje aan ergerde (maar dat komt dan ook door mijn persoonlijke voorkeur, anderen kunnen daar heel anders over denken)

1. Ray gedroeg zich vaak als een eikel

2. Dat hele idee met die schilden vond ik maar niks, in het boek ontstaat er ook een oorlog maar die verloopt dan toch wat eerlijker omdat conventionele wapens dan ook schade aanrichten, en het leek mij mooi als er zo'n soort oorlog in beeld werd gebracht. En als zo'n 'tripod' mensen oppakt, dan zou het schild even uitgeschadeld moeten worden, anders kunnen er geen vreemde dingen doorheen.

3. Het zou leuk zijn als we te zien kregen wat er in de rest van de wereld gebeurde, of dat het waar is dat ze er in Japan al een paar 'tripods' hadden verslagen.

4. Hoe lang zaten die tripods al in de grond, en waardoor is er nooit een opgemerkt?

Op zich was dit einde wel goed, de een noemt het afgeraffeld maar dit is wel realistisch, als zoiets in het echt gebeurd zouden de indringers denk ik hetzelfde probleem krijgen als ze niks doen om het te voorkomen.

En ik kwam erachter dat het nooit kwaad kan een goede film 2 keer kort achter elkaar te bekijken want ik ontdekte een mooie metafoor. In het begin krijgt Rachel een spliter in haar hand. Ray wis het eruit halen maar volgens zijn dochtertje is dat niet nodig, het lichaam zorgt er vanzelf voor dat vreemde dingen weer verwijderd worden. En als je het einde ziet snap je meteen wat daarmee bedoeld ordt.

En wat ik een van de beste stukken vond was toen ze met de auto door een menigte moesten. Dat laat zien hoe mensen onder bepaalde omstandigheden verschrikkelijke dingen kunnen doen. Want dan worden ze uit hun auto gesleurd, Ray wordt door iemand met een vuurwapen bedreigd en ze staan de auto aan diegene af. Ray moest zijn wapen op de grond laten vallen en vergeet het daarna op te rapen. Iemand anders vind het en als de hoofdpersonen in een wegrestaurant zitten waarnaast het allemaal gebeurde zien ze hoe degene met Ray's wapen zich op een niet subtiele manier de auto toe-eigend. Hoever dat die man komt is niet te zien maar ik denk dat ook hij snel gedood werd door weer iemand anders.

avatar van aeverhoog

aeverhoog

Een heleboel geld en technologische vooruitgang heeft Spielberg kunnen gebruiken voor deze film. Deze film ziet er erg goed uit, maar daarmee wordt het nog geen goede rampenfilm. De film begint mooi met een tekst die ik kan dromen dankzij het muzikale meesterwerk van Jeff Wayne en dan ... . Dan wordt het een film vol ongeloofwaardige eendimensionale, onsympathieke mensen (Cruise is een vervelende vader en zijn dochter blijft maar irritant schreeuwen). De persiflages in Scary Movie 4 zijn dan ook erg adequaat. Spielberg weet wel hoe het moet, maar je vraagt je af of hij wel op de set was ... en als dit het geval was, waarom hij genoegen nam met dit script. 3*

aeverhoog schreef:

Tja, wat wil ja als aliens de hele mensheid aan het uitroeien zijn

avatar van rens_1993

rens_1993

ik hou niet echt van sience fiction, dus ik zit niet te trippelen om deze film te zien nee

Heb special edition. Daarin zegt Spiel dat hij weinig tijd kreeg om de film te maken. Alles draait om geld daar. Afgeraffeld dus. En dat is te zien.

avatar van x_ShamieeJ

x_ShamieeJ

Niet heel bijzonder maar hij kan er mee door.

Normaal gezien vind ik SF helemaal niets , maar deze film kon mij toch boeien

avatar van kort0235

kort0235

victor v Gorkom schreef:

Een regisseur met zo'n grote status en zo'n goede naam moet zich hiervoor niet lenen, vind ik. Natuurlijk gaat het allemaal uiteindelijk om geld, maar de artistieke inbreng van regisseur en alle anderen die de film mede maken mag nooit het kind van de rekening zijn.

Om die reden onder andere is Woody Allen films gaan maken in Engeland, omdat de geldschieters een te grote macht kregen.

De film War of the Worlds is niet slecht en hebben prachtige special effects. Ik vond de hoofdrolspelers niet zo geweldig. Jammer!

Ik vond hem zeer goed heb hem met m'n ma en pa gekeken top film.

4,5

avatar van krang74

krang74

Vond het een vervelende film. De dochter en zoon van Cruise - rampzalig! Zowel in acteren als in irritatie. Dat gegil van dit kind - afgrijselijk!

Nee, hier hadden ze meer mee kunnen doen, maar ze hebben de kans laten liggen.

Een afrader!

krang74 schreef:

Dat gegil van dit kind - afgrijselijk!

Nogmaals, de mens wordt uitgeroeid door een hoop aliens. Je zou toch voor minder gaan gillen!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Je begrijpt hem niet denk ik. Het gaat er niet om wát ze gilt maar hóe ze gilt.

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

De meest teleurstellende film van de laatste jaren. 2,5* nog voor de SFX. Dit is geen Spielberg-film waardig, het is zijn stijl ook niet want het is puur SFX en verhaalloos.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Stephan schreef:

Nee, dat was Blowup.

Spielberg bleef qua einde trouw aan het oorspronkelijke boek.

Dat is mij bekend (het is trouwens op een hoorspel gebaseerd). Maar die indruk wekt het verhaal wel.

avatar van glannestino

glannestino

Ik had niet verwacht dat de film een fantastisch verhaal had, maar ik had wel verwacht een beetje vermaakt te worden. Maar dat viel ook nog behoorlijk tegen. Misschien komt dat omdat ik na 5 minuten al hoopte dat dat kind een gruwelijke dood zou sterven, want ik werd gek van dat gegil. Maar naarmate de film vorderde werd het toch wat spannender. Ik heb niet op het puntje van mijn stoel gezeten, maar ik vond het wel een goede zet van spielburg om zich alleen te concentreren op de hoofdpersonen, en niet de president enzo erbij te halen zoals in Independence Day. Daardoor werd het verhaal zelf een stuk interessanter. Als de film wat beter gecast was, was het nog niet zo slecht geweest. Ook het einde wil ik Spielberg wel vergeven. Heel simpel, omdat het verhaal niet ging over hoe die aliens verslagen zouden moeten worden, maar het verhaal ging over hoe die familie zou overleven tijdens zo'n ramp. Maar ik zeg al, ik vond die familie zo irritant, dat ik helemaal niet meeleefde, dus uiteindelijk was het nog niet best. Ik zit te twijfelen tussen 2 en 2,5 sterren, maar voorlopig houd ik het op 2.5 omdat het visueel allemaal wel goed in elkaar zat.

avatar van N811

N811

vond hem wel okee

3 sterren!

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

geweldige film met verrassende effects en ideeën .

jammer van het korte einde .

maar een van de best films ooit gezien .

bye

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

'This is not a war. It's an Extermination!'

avatar van Costa

Costa

tjah wat kan ik er van zeggen over deze film. ik heb me niet verveeld en het was zeker niet langdradig toch vond ik het einde te simpel en te makkelijk verzonnen. ik stoorde me mateloos aan het kindje (die schreeuwbuien!), ik kreeg steeds meer de indruk dat de de VS het enige land dat boeide en de rest van de wereld is niet interessant was. dat was erg jammer.

een 2.5

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Deze film is gewoon slecht, hij is langdradig en zeker niet boeiend. De ruimtewezens zijn ook bijzonder cliché en de massahysterie is zoals we al in zoveel films hebben gezien.

En zoals velen hier reeds hebben gezegd vond ik de casting heel erg slecht en het acteren van vooral de kinderen ondermaats en irritant! Het zoontje verdient een flinke pedagogisch verantwoorde stomp op z'n gezicht en het dochtertje moeten haar stembanden worden verwijderd!

Maar dit is nog niet alles vooral het einde van deze film is betreurenswaardig te noemen! Als een donderslag bij heldere hemel is het 'probleem' opgelost! Ik vond het zonde van mijn tijd! Een 1,5!

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Leviwosc schreef:

Ik blijf het raar vinden dat iedereen dit een slecht punt vind.
Ten eerste, het komt uit het originele boek van H.G. Wells, over het boek zie ik bijna alleen maar positieve recensies, vooral over het fascinerende end.
Ten tweede, vind ik zelf, dat deze War of the Worlds zelfs nog beter gebruik maakt van dat einde, door niet meteen duidelijk te maken wat het plotselinge stoppen van de tripods heeft veroorzaakt. Zo ben je eerst verbaasd, omdat het op een manier gaat die je nog nooit eerder in een SF film hebt gezien ze storten simpelweg opeens allemaal naar beneden, en vervolgens wordt je verteld hoe het is gegaan.
Ten derde vind ik het één van de meest realistische weergaven van wat er zou gebeuren als er serieus een invasie van buitenaardse wezens zou komen, er is een grote kans dat (net zoals met bijvoorbeeld indianenstammen die pas na een hele tijd werden ontdekt) de aliens ziek zouden worden van de bacteriën waarvoor wij (de mens) inmiddels immuun is.

avatar van girl___

girl___

superfilm! echt ik snap niet dat mensen m zo afkraken want ik vond m erg goed.

en justin chatwin is een erg leuk detail

avatar van Merel_*

Merel_*

Meestal hou ik niet zo van sciencefiction, maar deze daarintegen vond ik lang niet zo slecht!