War of the Worlds (2005)
Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning
Releasedatum: 29 juni 2005
Plot War of the Worlds
"They're already here."
Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.
- Trailer (YouTube)
- The War of the Worlds (BoekMeter)
- War of the Worlds (MusicMeter)
Ray Ferrier
Manny the Mechanic
Bartender
Grandmother
Mug
Aliens die ons al jaren bestuderen en nu komen om ons te vernietigen, het is weliswaar al eerder gedaan, zoals bijvoorbeeld in Independence Day
Tijd voor wat educatie...The War of the Worlds is een roman van H.G. Wells, uitgebracht in 1898, oftewel het verhaal is al meer dan 100 jaar oud...dit in tegenstelling tot 'Independence Day'. Natuurlijk is het boek verplichte leesstof (of zet het op je Engelse lijst van de middelbare school).
Tevens je kritiek aangaande het einde, dat is symbolisch. Natuurlijk destijds klakkeloos overgenomen uit een uittreksel: De mens moet meer aandacht besteden aan de kleine dingen. Spreekwoord: het zijn de kleine dingen die het 'm doen. Wells' kritiek kan ook gezien worden als voorloper van de milieu-kritieken.
Natuurlijk komt dit niet in de gedachten op van de doorsnee bioscoopbezoekers aangezien ze toch gaan voor de actie en special effects en zodoende het verhaal van de film dus gaan vergelijken met bijv. Independence Day.
gideonvdb
??????/
dus jij mag wel spoilers plaatsen ik ben jaloers, maar het is je van harte gegund hoor. goeie uitleg overigens.
Ash Krueger
Haha, sorry, was denk ik nog niet helemaal wakker toen ik dit schreef
Dat het verhaal door Wells is geschreven, was tuurlijk al bekend bij mij. Ik heb het niet gelezen, maar ik had gewoon het idee dat het verhaal in de film niet bedoeld is als in het boek, maar dat Peter Jackson er dus meer een Independence Day-film van wou maken met al die grootste actie. Vandaar dat ik die film erbij haalde als voorbeeld. Maar goed, ik moet het inderdaad niet laten overkomen alsof Wells zijn boek daarop op de een of andere onmogelijke manier heeft gebasseerd.
Angrod_Pallanén
Hah, volgens mij ben je nog steeds niet wakker. WotW is geregisseerd door Steven Spielberg
Ash Krueger
Voortaan eerst maar een beker hete koffie drinken dan
Drs. DAJA
Zo'n einde kan heel mooi zijn. Maar in deze film is het toch echt een SLAP excuus. Zelf ben ik gek op symboliek en films met een boodschap, maar daar gaat het in de film niet om. De film werkt toe naar een gigantische climax, en gaat dan opeens over naar een "symbolisch einde" waardoor de aliens (die een gigantische chaos en angst creeeren, en erg hoge verwachtingen van de kijker wat de tegenaanval zal zijn) gewoon uit elkaar vallen. Je voelt je als kijker gewoon goedkoop belazert. Alsof Spielberg heel druk bezig was met zijn enorme budget, en toen opeens er achter kwam dat het geld bijna op was en de catering nog betaald moest worden. "Nou laten we ze maar van ellende uit elkaar vallen." Iemand nog suggesties waarom ze plotseling uit elkaar vallen? "Het komt door onze lucht". En voila het einde van War of the Worlds.
Stephan
...Alsof Spielberg heel druk bezig was met zijn enorme budget, en toen opeens er achter kwam dat het geld bijna op was en de catering nog betaald moest worden.
Nee, dat was Blowup.
Spielberg bleef qua einde trouw aan het oorspronkelijke boek.
Rianneke_Dan
Ik vond deze film zeker niet verkeerd.
Er zaten spannende scene's in, en de effecten waren ook goed.
Dakota vond ik wederom weer erg goed, alhoewel ze wel een makkelijke rol had.
Alleen het einde had wel wat beter in elkaar kunnen zitten, was wel lekker makkelijk afgerond zo.
Angrod_Pallanén
Makkelijk? Wat vond je er precies makkelijk aan? Ik vond het veel meer dan een beetje rondschreeuwen als dat bedoeld wordt.
Rianneke_Dan
Ik heb het niet over schreeuwen

Ik bedoel ermee dat het zo'n typisch amerikaans einde was, dat toch die broer weer netjes thuis stond te wachten..

En dat die tripods door bacterien hun schild verliezen, dat vond ik dan beetje jammer.
Naar mijn mening hadden ze iets meer de achtergrond van de tripods, aliens etc moeten uitwerken.
Ze zaten onder de grond, oké maar daar zitten toch ook die bacterien..? Waarom vallen ze aan?

Misschien moet ik hem nog een keer kijken om dat beter te begrijpen allemaal te begrijpen, maar volgens mij is dat niet echt uitgelegt...(zou kunnen van wel hoor)
Maar dat was beetje wat ik bedoelde.
Angrod_Pallanén
Je begrijpt me verkeerd, ik had het over Dakota Fanning die volgens jou een makkelijke rol had.
Doom
Volgens mij begrijp jij het verkeerd, ze heeft het nergens over dat Dakota Fanning een makkelijke rol had. Ze is juist gecharmeerd van Dakota als ik me niet vergis.
Ze vind het einde van War of the Worlds juist te gemakkelijk en daar ben ik het overigens volkomen mee eens. Over het einde is namelijk geen minuut nagedacht.
Angrod_Pallanén
Dakota vond ik wederom weer erg goed, alhoewel ze wel een makkelijke rol had.
Lees ik dan echt zo scheel?
Oh haha, dat kan ook
sorry...Uuhm ja vond de rol van Dakota op sommige scene's erg makkelijk.
Maar ik mij zal je nooit horen zeggen dat ze in deze film niet goed is.
Er zaten ook hele goeie scene's van haar in, ze zat echt in haar rol.
zoals de scene in de Auto in het begin met die brug. Dat vond ik erg goed van haar.
De Scene als ze die dode mensen ziet in de rivier ook erg goed

Maar het is net alsof ze zelf niet kan lopen, maar goed die rol speelt ze.
Maar ze had een moeilijkere rol mogen krijgen, want ze kan zeker weten wel aan!
Doom
Lees ik dan echt zo scheel?
Nee jij niet, ik wel. Lol! Pardon!
Dat heb je heel goed
Dakota is geweldig
haha maakt niet uit.
Jullie weten nu helemaal hoe ik denk over WOTW!
sydney
Alhoewel ik niet echt meer een Spielberg volgeling ben (destijds wel toen ik als jochie E.T. zag), vond ik deze film wel behoorlijk goed. In veel films (vooral groot opgezette projecten) erger ik mij aan de special effects. Bij deze film had ik dat totaal niet. In mijn ogen voelde het "echt". Eindelijk weer een goede film van Spielberg. 3,5*
Zelfs mijn gebruikelijke puntje van kritiek, 'Tom Cruise', hoef ik niet te plaatsen. Goede rol van Cruise en hij had dit keer geen last van overacting.
Peepee*
Ik heb deze film in de bioscoop gezien, en toen vond ik hem heel erg goed. Maar toen ik hem nog een keer had gezien, vond ik hem erg voorspelbaar (en dat lag niet aan dat ik hem al kende).
gondwana
Haha, wanneer ik agressie moet uiten zoek ik films op op moviemeter die ik slecht vond en geef er lage punten aan...
film_kaza
het begin was zo slecht dat ik de rest niet keek. ik kijk hem maar eens als ik in een hele vrolijke bui ben.
Stephan
het begin was zo slecht ...
Verfrissend nieuwe benadering...
BlueSword
dat is inderdaad weer eens iets anders, denk dat je bij het einde dan al helemaal teleurgesteld word.
Rianneke_Dan
Als je het begin al zo slecht vond, zou ik zelfs niet in een vrolijke bui het einde kijken
thomzi50
- 1991 berichten
Inderdaad, ik vond het begin juist de kracht van de film. Het middenstuk hing daar een beetje losjes aan en het einde was erg slecht
waidman
In enkele van de commentaren wordt gesproken over het makkelijke einde en de onwaarschijnlijkheid dat de Aliens aan bacteriën en virussen zijn dood gegaan. In het boek van Wells wordt dit zo beschreven dus Spielberg volgt in deze gewoon het verhaal. Daarnaast waren de Aliens nog niet aanwezig maar kwamen met de bliksem stralen
Natuurlijk voeren de special effects en de actie de boventoon in deze film, maar het moet gezegd worden die zijn subliem. Zelfs met de Tripods blijft Spielberg dicht bij het boek, in mijn jeugd las ik een Classic strip( wie kent ze nog) van dit verhaal en de Tripods uit de film lijken heel veel op die uit de strip De film zit goed in elkaar en ja het einde is een typisch Spielberg einde, daar kiest hij nu eenmaal voor, maar het zwakt de film wel wat af. Ik heb meer moeite met de keus van Cruise als vader, op een of andere manier zie ik hem dus niet zitten in een dergelijke rol, hij oogt ook te jeugdig daarvoor. Ik had liever een Russel Crowe of Tom Hanks in deze rol gezien. Robbins speelt prachtig als doorgedraaide “survivor”, jammer dat dit maar zo kort duurde. Verder vielen me nog twee dingen op, ik weet niet of anderen dit ook opgevallen is, vlak voordat de Aliens aanvallen hoor je een soort hoorn, diegene die Close encounters of the third kind hebben gezien zullen dit herkennen, het is exact hetzelfde geluid van het ruimteschip uit die Spielberg film, al ging dat ruimteschip later met verschillende tonen signalen geven, de basistoon is precies hetzelfde. Diegene die de versie van deze film uit 1953 ook hebben gezien, zullen het oog die door de kelder van het huis gaat, herkennen. Toen was dat oog bevestigd aan een soort vliegende schotel, maar in close up zijn er heel veel overeenkomsten Of Spielberg dit bewust heeft gedaan, het lijkt er wel op omdat 1 van voornoemde films een klassieker onder de sf films is en hij die zelf heeft geregisseerd. War of the worlds is gewoon een goede sf/actie film, door het sentimentele einde en de rol van Cruise is het geen meesterwerk en blijft de waardering bij mij op een 4 steken.
fabbyke
Ik wou hem al lang gaan zien in de cinema en nu heb ik hem is gaan huren met nogal grote verwachtingen.
In het begin is het weeral direct typisch. De bezorgde gescheiden vader, het tienertje die bij alles roept en hysterisch word en de krapul zoon. Het verhaal begon heel snel op gang te komen en dat vond ik zeker een pluspunt normaal is het nog eerst veel praten enzo.
De special effects van deze film waren schitterend en daar heb ik ook super hard van genoten. Het eerste uur van de film waren goed, je komt wel een paar typisch amerikaanse scenes tegen en die je al eerder hebt gezien in een alien film maar toch heeft de film een apart sfeertje.
Toen als de aliens uit de grond kwamen was het wel allemaal goed gedaan maar ik ergerde mij enorm aan wanneer de aliens schoten iedereen werd geraakt behalve Tom Cruise natuurlijk ook bleven de kindjes en heel de familie gewoon nog leven terwijl iedereen bijna dood was. Het laatste uur was ineens een stuk minder, toen Ferrier de overlevende ontmoete was dit allemaal wat te overdreven en ik vond het spijtig dat hij vermoord moest worden. Dan de laatste 10min waren voor mij enorm slecht. Ineens viel het schild weg en de aliens waren dood en iedereen was terug gelukkig.
Al bij al heb ik me heel de film nog goed vermaakt ondanks het slechte verhaal toch nog een 3*.
Niqk
wat een *^%&%$^$#@- film, dit is het typische voorbeeld van slecht regiseerwerk.. ik bedoel een film als deze hoort geen goed einde te hebben.. zo van de hele familie weer bij elkaar in het enigste huis wat nog overeind staat in heeeeeeeeeeeeeeeeel boston... laat spielberg maar gewoon zwart-witte-oorlogsfilms maken...
Iconische sciencefiction-thriller 'War of the Worlds' van Steven Spielberg vanavond op televisie

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999