War of the Worlds (2005)
Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning
Releasedatum: 29 juni 2005
Plot War of the Worlds
"They're already here."
Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.
- Trailer (YouTube)
- The War of the Worlds (BoekMeter)
- War of the Worlds (MusicMeter)
Ray Ferrier
Manny the Mechanic
Bartender
Grandmother
ILDIB
De film is simpelweg flinterdun.. De effect redden hem een beetje, qua story echt nul (zeker gezien het feit dat het hoorspel en boek 10maal zo goed zijn)
pablo petresco
Tom Cruise is hoogst irritant! H.G. Wells draait zich om in zijn graf.
Materny
je moet niet zo kritisch naar films kijken, als ie goed wegkijkt is het een goeie film
Hij kijkt niet goed weg als ik me erger aan de negatieve aspecten.En wat dat kritisch zijn betreft, dat is wel nodig bij deze film.
dr walgvogel
Toen ik hoorde dat er eindelijk weer een film versie gemaakt zou worden van een van de beste science factiën verhalen ooit namelijk War of the Worlds kon ik bijna mijn geluk niet op. Kort daarna ging het meteen mis. Spielberg was attached, die man heeft al sinds Schindlers list geen goede film meer gemaakt) en het ging meteen van kwaad tot erger want het zou een moderne versie worden van war of the worlds en nog veel erger Tom Cruise zou de hoofdrol gaan spelen. Nou meteen mijn droom aan diggelen van een nieuwe versie van het verhaal maar wel gesitueerd in de Victoriaanse tijd afspelend in Engeland. Want dat is volgens mij wat de echte fans van dit geweldige verhaal nou eens een keertje willen zien. Hypermoderne Tripods door de straten wandelend in het historische Victoriaanse Engeland van ca 150 jaar geleden. Mijn god wat een super interessante beelden hadden dat kunne opleveren. Dit had dan waarschijnlijk een van de meest sensationele science fiction films ooit kunnen worden. Een regel rechte classic. Maar nee hor het heeft weer een keertje niet zo mogen zijn. Nu zitten we met deze draak van een film. Ik heb mijzelf al lang niet zo geïrriteerd aan een film sinds ik armageddon zag. Alles irriteerde mijn aan deze film. Ok de tripods waren erg cool om te zien maar daar hield het meteen ook op. Dat jochie wat een irritant figuur net als Tom en dat schreeuwerige meisje. Het verhaal dat helemaal nergens naartoe lek te gaan. De totale onlogica van dat de Tripods 5 miljoen jaar onder de grond hebben gezeten en dan dat afschuwelijke afschuwelijke abominatie van een einde. Spielberg weet echt vooral de laatste toen jaar de meest maag omdraaiende eindes te creëren die de toch al middelmatige films van hem de das om doen.
Hoe kan het dat een ooit zo geniale top regisseur al zoveel keer achter elkaar dit soort bagger weet te maken? Dit is toch de man die ons Close encounters of the third kind gaf, die ons E.T gaf, die ons Indiana Jones gaf? Mmm ik zie het niet meer terug in zijn laatste werken. Heel erg jammer want ik had hem heel erg hoog zitten.
MovieMeid
Ik heb er van genoten.
Een spannende film met veel vette effects.
Ze acteren goed
Op het eind was het erg mooi.
ik geef 4,5 sterren.
KLah
Een film zonder ruggegraat. Had er veel meer van verwacht en het viel vies tegen. Daar kan Cruise niet trots op zijn geweest. De film scoort een onvoldoende --> 2 sterren voor de effects meer niet.
animalkrullie
Mooie effecten, [schitterend zoals de machines de grond uitkomen] maar het drama niveau vind ik flinterdun.
Puur op aktie en spektakel gericht.
felix89
alstublief zeg - Catch Me If You Can
- Saving Private Ryan
- Munich
- Minority Report
en in hetzelfde jaar nog Jurassic Park(Schindlers
list)
het zijn niet allemaal toppers maar toch zeker geen slechte films ook. War of the worlds is ook geen topper verre van zelfs, maar minority report is een fantastisch filmpje en saving private ryan zijn de eerste 20minuten filmgeschiedenis geworden dus als jij nog vind dat hij geen goede films meer heeft uitgebracht dan weet je er niets van!
FillumGek
De film heeft me wel vermaakt, maar viel toch iets tegen. Wel mooie effects en goed geacteerd, vooral door Fanning, maar het einde vond ik echt waardeloos. Ze killen één alien en dan is opeens iedereen dood...dan had ik liever gehad dat ze die aliens eens goed lieten zien en vechten of zo. Die zagen er over het algemeen wel cool uit.
film_kaza
davidov
ik vond het begin van deze film zo doodsaai dat ik hem niet uitkeek.
Apart want dit is een film waar het in het begin rustig is en vervolgens de hel losbarst...
the_gooffather
ik vond het begin van deze film zo doodsaai dat ik hem niet uitkeek.
dat moet je NOOIT doen!! zo'n geweldige film moet gewoon eerst op gang komen trouwens er zit een grote fout in!!
want alle stroom wordt weg gezogen zelfs zijn horloge doet het niet meer maar tijdens de die grote chaos staat er een man te filmen
hoe doe je dat zonder camera??
maar voor de rest is het een goeie film
Edie
Op gang komen??? Hij begint toch vrijwel DIRECT heftig vind ik.. Ja, wat foutjes.. Maargoed. Film_Kaza's reactie kan je niet serieus nemen..
LOTR-lover
Al dat gezeik altijd over dat Tom Cruise een rol als deze niet goed kan spelen, wat een onzin. Opnieuw heeft hij een dragende rol en vervult dit op een perfecte wijze. Tuurlijk is het een hele echte Hollywood-film, met uiteraard een té voorspelbaar einde maar wie had anders gedacht? Als je de foutjes even wegdenkt en de soms vrij saaie dialogen is het gewoon een redelijk goede film.
JorritS
Wat een teleurstelling, deze film. Ik geef het bijna nooit op tijdens het kijken van een film, maar een halfuur voor het einde kon ik het niet meer aanzien. Het ene cliché na het andere, ongeloofwaardigheid troef. Toch 2* voor de prachtige angstaanjagende effecten
blue_eyes
In de laatste paar minuten weet de heldhaftige tom ons toch nog te redden van de eerst onverslaanbare wezens...en owja de verloren zoon komt toch nog terug!
krijg een beetje het gevoel dat ze waren vergeten dat het een amerikaanse film was en ze dus er alsnog voor moesten zorgen dat het goed afliep
Julie
ik heb de film in de bioscoop gezien en toen was ik erg onder de indruk. ik begreep de vele negatieve reacties niet want ik vond het top
maar als je hem thuis ziet is er niks aan (tenzij je zo'n flatscreen hebt met een stuk of 15 boxen:p)
Zelva
Misschien moet je de film nog eens kijken. Lijkt me wel verstandig. Eigenlijk hoeft het niet eens in spoilertags, want het verraadt het einde toch niet.
nummervlinder
Nu dacht ik van ok deze film moet ik hebben! Tom Cruise en Dakota Fanning! Maar hij viel ietswat toch tegen. Het was iets of wat langdradig en die 'aliens' excuseer me maar die sloegen echt nergens op. 1*
NightWolf
Wel dat Tom het gered had
Zelva
Dado
Leuke film met super special effects, maar die verhullen het verhaal wel een beetje..
Ik kon niet echt een verhaal ontdekken, het was meer van vluchten en kijken of je het overleeft...
Ik vond het ook heel slecht dat zijn zoon het als enige heeft gered, iedereen afgeslacht maar de zoon van de hoofdpersoon blijft leven, heel vaag...
cijfer: 2,5
alida_moviefan
Dat jochie wat een irritant figuur net als Tom en dat schreeuwerige meisje.
Dat schreeuwerige meisje ik weet niet hoe oud jij bent maar stel dat toen die oorlog kwam toen je 10 was zou je dan lachen ???
darkRomance
Ik begrijp eigenlijk het plot van de film niet. Wie heeft trouwens het gevecht gewonnen.. ik ben het alweer vergeten.
narva77 (crew films)
Prima film toch wel. Goede geluidseffecten en geluidsmontage. Prima special effects ook. 3,5*
Robbertroos
Gelukkig heb ik deze film onbevooroordeeld gekeken. Ik heb geen antipathie tegen Tom Cruise en heb het hoorspel nooit geluisterd.
Tijdens de film was ik erg onder de indruk van de realistische special effects.
Er is gekozen om het gezin te filmen inplaats van (ala Independence Day) te kiezen voor de grote helden in de vliegtuigen die naar de ruimte vliegen. Het is dus een questie van overleven geworden. Dat kan ik bij zo'n film alleen maar waarderen.
Het hele gezin ding is helaas alleen wat amerikaans uitgewerkt en dat stoorde nog wel eens.
Ook waren er heel wat scenes die ik overbodig vond. Eigenlijk werd de film na een sterk eerste 3 kwartier alleen bog maar minder.
Eigenlijk vind ik het voor de special effects alleen al de moeite waard. Vooral omdat de actie niet, zoals bij vele actie films, vanuit 8 verschillende camera standpunten wordt laten zien, maar meer op achtergronden en vanuit achteruitkijkspiegeltjes. Wil je de actie echter vol van genieten is deze film vooral een aanrader met een goede breedbeeld met een goede geluidsintalatie, anders kan het denk ik wel eens tot een teleurstelling uitlopen.
3,5 *
bazillion
Haha van deze films kan ik echt genieten, misschien niet echt bepaald een geweldig, origineel verhaal maar die special effects en de wezens etc. maken dit niet alleen een draagbaar maar echt plesant, deed me een beetje denken aan the day after tomorrow. ***
Lientjuh
een leuke film, heb genoten!! ik hou wel van zo'n genre : de wereld zal vergaan
Nando
Redelijke goeie film..einde vond ik wel zeerslecht..4
Ash Krueger
Deze film scheen een enorme blockbuster te zijn en een paar vrienden van me waren hier ontzettend enthousiast over. Dus wat doe je in zo'n geval? Je gaat naar de videotheek om hem te huren en je hoopt maar dat je je geld niet hebt verspild. Dat heb ik dus helaas wel gedaan.
Aliens die ons al jaren bestuderen en nu komen om ons te vernietigen, het is weliswaar al eerder gedaan, zoals bijvoorbeeld in Independence Day, maar daardoor liet ik de pret niet drukken. Bovendien zag het er allemaal top uit, dus dat begon goed. Maar helaas, het bleef ook alleen maar daarbij. Wat we eigenlijk de hele film te zien krijgen, is een vader die met zijn kinderen probeert te vluchten en zijn vrouw te vinden. En om het erger te maken zijn het allemaal enorme 'flat characters': vader die kinderen wil beschermen, hysterisch dochtertje, opstandige en heroïsche zoon. En uiteraard komt de zoon om door zijn heroïsche gedrag, maar blijkt hij het op het einde toch te hebben overleefd en de moeder van het gezin ook en is iedereen weer gelukkig bij elkaar.
En daarna zit je nog met vragen als: de aliens konden niet overleven omdat onze lucht schadelijk voor hen was? En wat had dat dan te maken met de schilden van de robots? Waarom willen ze ons eigenlijk uberhaupt vernietigen? En wat is dan het nut om ons uit te sproeien als kunstmest?
Uiteindelijk heb je dus naar een film zitten kijken die nergens naartoe ging en die je met een ontzettend onbevredigd gevoel achterlaat. Deze film heeft gewoon niet veel gedacht aan genoeg toelichting om echt interessant te zijn. 2*
Iconische sciencefiction-thriller 'War of the Worlds' van Steven Spielberg vanavond op televisie

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999