War of the Worlds (2005)
Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning
Releasedatum: 29 juni 2005
Plot War of the Worlds
"They're already here."
Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.
- Trailer (YouTube)
- The War of the Worlds (BoekMeter)
- War of the Worlds (MusicMeter)
Ray Ferrier
Manny the Mechanic
Bartender
Grandmother
Dekker
Vreselijke film met ontelbaar veel fouten. En die rotkop van Tom Cruise Helpt ook niet echt.
film_kaza
Als je het begin al zo slecht vond, zou ik zelfs niet in een vrolijke bui het einde kijken
dan voorspel ik mijn stem voor de film en 0,5
lukewarm
Ik vond Cruise niet zo overtuigend in zijn vaderrol.
Verder kreeg ik vorige jaar in de bioscoop zowat gescheurde trommelvliezen en migraine tijdens het kijken , zo hard stond het geluid.
Ik ben totaal geen Cruise - en science - fictionfan en deed alleen mijn zoon een plezier om mee te gaan.
De specialeffects waren goed, de verhaallijn zo - zo.
boeliboel
Dit was een fantastische film. Ik heb ze op DVD.
Tom Cruise zie ik erg graag spelen. Zo ook in Vanilla Sky.
War of the worlds is een heel leuk verhaal. Super goed in elkaar gestoken. Heel spannend. Deze... ja deze moet je zien!
boeliboel
ik heb enkel 1 fout gezien, maximum 2!
Dekker
Ik heb het meer over fouten in het verhaal zoals dat de auto van Tom nog werkt en ongedeerd is (het zijn niet persé foutjes maar het slaat gewoon nergens op).
Angrod_Pallanén
Dat is al zo vaak behandeld... Toen alle auto's uitgeschakeld werden werd de auto die Tom Cruise meenam net gemaakt, waardoor hij nog gewoon functioneerde. Althans, dat is mijn conclusie.
wimpyon
spoiler
Ik denk dat hij bedoelt bij de tweede keer dat alles uitval (als dat vliegtuig neerstort).
thunderball
Vorige zomer gaan zien en was er niet kapot van. Er had meer ingezeten.
Waar ik me altijd zo aan erg bij deze films is (en dat had ik destijds ook met ID) dat je de aliens zelf nauwelijks ziet!
Ik bedoel, ik ga naar een film over een buitenaardse aanval met aliens, dus wat verwacht ik dan op zijn minst te gaan zien.....? (Nee, niet de smurfen!)
Verder vond ik het al hier vaker genoemde einde ook vrij zwak. Ok ze volgen het boek dan wel, maar wie zegt dat dat voor een film ook goed werkt. Het gebeurt zo vaak dat ze bij een film het nodige veranderen, omdat het toch een ander medium is dan een boek.
Ze hadden wel naar een climax toe kunnen werken, bv Cruise met zijn dochtertje in gevaar en net als een alien wil toe slaan en er geen redding meer mogelijk was, dat dan alles uit elkaar valt en dat hij er zelf achter komt wat er gebeurd is, dat is dan toch een stuk bevredigender dan dat een stem het ons even snel verteld.
Overigens wel zonde dat ze zo wie zo de stem van Richard Burton niet gebruikt hebben, net als op de plaat. Ik heb in mijn tienertijd die LP grijs gedraaid en kan me dan eigenlijk ook geen andere verteller voorstellen.
Burton heeft echt een mooie vertelstem. Zal wel een rechte kwestie zijn, of er is uberhaubt niet eens aan gedacht. Trouwens nu ik er aandenk, die muziek vd plaat had ook niet misstaan bij de filmbeelden!
Wat mij betreft is de film goed zo lang ie duurt.
3 sterren!
Dekker
Ik wil er ook geen discussie over gaan houden, het was gewoon één van de redenen waarom ik het een slechte film vond. En zoals Wimpyon zei had ik het inderdaad over de tweede keer dat alles uitviel.
Knarf Kenobi
Ik dacht dat Morgan Freeman de commentaar gaf in de film.
Doet hij ook, maar dat hij commentaar geeft wil niet zeggen dat hij ook in beeld verschijnt. Hij is de stem in het begin en op het eind (hij houd wel van God aandoenende rollen
Sifra
Oh man vreselijk die film! De heeele tijd op de vlucht en die Dakota Fanning komt me de keel uit!
1* voor de moeite om die enge ijzere dingen te maken
gregory804
vette film,
Je zet een komma, dus je gaat toch een íets uitgebreidere mening geven hoop ik
nummervlinder
Hij was echt superslecht:
1 Het begin, ik was precies naar een documentaire aan het kijken.
2 Niet echt een verhaal, wat je zou kunnen noemen
3 Irritante personages
4 Film waar je van verwacht dat het een kaskraker zou zijn (Tom Cruise, Dakota Fanning) --> dus niet!
...
Zeker niet aan te raden!!! Geef mij maar Amélie of zo, kan je tenminste over een kaskraker praten.
film_kaza
Ik heb de film na al die tijden maar eens volledig uitgekeken. Even een paar nadelen:
- In het begin zie je gewoon het doodsaaie leventje van Ray.
- Het was alleen maar leuk wanneer de aliens kwamen.
- Die zoon van Ray had dood mogen blijven. Dat zou de drama meer opwekken.
- Het had een mega stom einde dat meestal bij pokemon films komt. Een tegenvaller van Spielberg.
Het was vaak spannend en dan komt dat flut einde. Zo kan ik ook simpel een film maken waarvan je het einde moeilijk kan raden. Rianneke_Dan je had helemaal gelijk.
De Scary Movie 4 versie was toch veel leuker.
Na alles wat ik ervan heb gehoord verwachtte ik precies dat ik hem een 3 zou geven.
3* dus.
ChemicalxNoise
Ik vind tom cruise (persoonlijk) geen interessante acteur maar in deze film is hij wel leuk en dakota fanning is ook een leuke actrice! En de film was geweldig !!
!!!!
matthijs_013
Een hele gave rampenfilm. Echt het ene avontuur na het andere. Bij sommige scènes had ik het gevoel dat ik in een horrorfilm zat.
*4,5
Mescaline
best een aardige film maar niet echt super leuk om een keertje gezien te hebben film is best mooi gemaakt alleen vond sommige acteurs niet echt overtuigend maar ja deze film is toch nog wel 3 sterren waard het kan veel erger dan dit
Pvt. Sanders
Bokke film slecht einde maar voor de rest wel leuk
een 1.0
euroburger
slechts het moment dat het weer omslaat en de aarde openscheurt zou je indrukwekkend kunnen noemen, de verdere gebeurtenissen zijn zo lachwekkend dat je je afvraagt of je wel in de goede zaal zit. Op zich niet erg, maar je gaat toch zitten met een geheel andere verwachting. Als dan blijkt dat de aarde te grazen werd genomen door een paar mank lopende oversized insecten die al openbarsten door een schot hagel maakt dat je je afvraagt of buitenaards leven wel echt zo intelligent is.
Mars attacks 2 is een betere titel.
Poison
Leuk voor een filmnamiddag, maar deze film werkt echt op je zenuwen én is overdreven.
Het origineel is geen haar beter vind ik...
KaniffNL
Mwah vond hem tegenvallen had meer van Spielberg's Remake verwacht met Cruise in de hoofdrol.. Ik ergerde me kapot aan die Robbie... Hij had dood mogen gaan zoals sommige hier zeggen... En er had hier zoveel meer in kunnen zitten... Al zijn de special Effects wel tof het kon beter toch een 3**
swankel
Ik vond dat onheilspellende gevoel bij deze film erg goed, alleen wordt het verpest door tom cruise en z'n stomme hoofd.
Filmpjepakken?
Je kan het gewoon niet hebben dat hij een verdomd goeie acteur is
BlueVelvet
(...)
(...) Geef mij maar Amélie of zo, kan je tenminste over een kaskraker praten.
Voor zover ik weet zegt het begrip "kaskraker" louter iets over de opbrengst (van een film) (en dus indirect over de populariteit) en niets over de kwaliteit ervan.
killzone
De War of the Worlds van Steven Spielberg moet het hebben van buitengewone goede actiescenes en de SFX is zeer goed gemaakt. Dat kan niet anders van ILM.
Tom Cruise en Dakota Fenning zijn in top vorm, maar de laaste scene vond ik te snel bedacht waardoor het te cliche-matig is, misschien doordat de pre/post productie van de film iets te kort heeft geduurd waardoor je geen originele ideeen krijgt over de uitvoering van de (laatste) scenes.
Al met al een goede film van Spielberg, niet zijn beste natuurlijk, maar wel een goede ''lekker avondje film'' film.
Iconische sciencefiction-thriller 'War of the Worlds' van Steven Spielberg vanavond op televisie

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999