• 9.373.537 stemmen

La Perversa Caricia de Satán (1975)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: The Devil's Kiss / Le Baiser du Diable / The Wicked Caresses of Satan

Oorsprong: Spanje / Frankrijk / Andorra

Geregisseerd door: Jordi Gigó

Met onder meer: Silvia Solar, Olivier Mathot en José Nieto

Gesproken taal: Spaans

Plot La Perversa Caricia de Satán

Wanneer Gravin de Moncourt door de zelfmoord van haar echtgenoot berooid achterblijft, besluit ze haar identiteit te veranderen en wordt Claire Grandier, een medium. Ze werkt samen met Dr. Gambier, specialist in telepathie en aanvaardt een uitnodiging van Hertog de Haussement om een seance te houden. Het paar wordt uitgenodigd om op diens kasteel te verblijven in ruil voor lessen in occulte wetenschappen, maar Claire heeft door dat de hertog haar alleen maar wil om haar geld en haar kennis en plant wraak. Zij en Gambier werken in een kelder samen met een gebochelde dwerg aan de creatie van een verschrikkelijk moorddadig monster .

Claire Grandier

Professor Ramar Gruber

Duke Victor De Haussmont

Baron de Clanchart

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Wat is dit nou? Nog geen berichten hier?? Pfff. Dit is een classic wat-gebeurt-hier-nou trash film. Verschillende exploitatie toestanden worden aaneengeregen zonder coherent verhaal of logica. Het plot is dus moeilijk te volgen en veel zaken missen een doel, zoals de modeshow waarmee de film start. Dat zorgt voor een mooie midnight movie: er valt veel te lachen en becommentarieren tijdens het kijken en de film roept fascinatie op: hoe ontstaat zo'n pastiche van onzin en waarom kijk ik hier naar? Erg leuk dus. Ik vermoed door de extra's op de dvd dat dit veel weg heeft van een jess franco film (trailers van zijn films). Daar heb ik er te weinig van gezien om een stelling in te nemen. Hier kan ik onmogelijk een hoog cijfer aan geven, daarvoor mist de film een spanningsboog. Toch is het ook leuk vermaak, mits je met gelijkgezinden kijkt...

avatar van joolstein

joolstein

"Boredom is contagious"

Tja, helaas volg de film zijn eigen advies niet zo goed op of juist wel want misschien riepen ze in het Satanisch ritueel Belfagor aan? ( de demon voor gemakzucht en traagheid) Het begint met een disco-modeshow, snel gevolgd door een seance gehouden door gravin Clair, experimenten met celregeneratie en telepathische krachten van Dr. Gruber en een soort Frankenstein-imitatie, dit vindt allemaal plaats in en om een oud gotisch kasteel. Voldoende elementen om je horror op te bouwen dacht ik zo, het is daarom gewoon verbijsterend dat de hele film zo verschrikkelijk saai blijft. Veel lig aan zaken die er niet veel toedoen. Er werd veel tijd verspilt aan het opvoeren van een geile dwerg, een pervy voyeur-butler, omkledende modellen, en erotische intermezzo's. In de tweede helft zorgt een erfgenaam voor een nog oninteressantere held. Nee, dit was niets anders dan een rommelige film die elementen van het occulte, wraak, Frankenstein, zombie en vampieren probeert te vermengen, maar er niet in slaagt om er ook maar iets waardevols van te maken.