• 9.384.392 stemmen

Alien (1979)

Sciencefiction / Horror | 117 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Sciencefiction / Horror

Speelduur: 117 minuten / 116 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Tom Skerritt, Sigourney Weaver en Veronica Cartwright

IMDb beoordeling: 8,5 (1.054.655)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 25 oktober 1979

Plot Alien

"In space no one can hear you scream."

De bemanning van een intergalactisch vrachtschip ontdekt op een onbewoonde planeet een ruimteschip dat een noodsignaal uitzendt. Crewleden Kane, Lambert en Dallas gaan aan boord van het onbekende schip en Kane vindt in de catacomben een onbekend organisme dat zich meteen aan zijn gezicht vasthecht. Niet lang daarna baart hij een verschrikkelijk monster dat systematisch jacht maakt op de doodsbange crewleden.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Geen magie? Krijg jij lekker het zuur.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Puur magisch zuur dan.

avatar van Whunter

Whunter

Gewoonweg omdat ik er zeer leuke herinneringen aan heb, komt deze film, en blijft staan op nummer 1. Mede door de nog mooiere vervolgdelen. Alien 1-3 dus op 1.

Telkens als deze film weer speelt moet ik hem kijken, net als de vervolgdelen. Ik ben er gewoon aan verslaafd.

Als er en film is die dat gaat verdringen, moet ie van hoge markten thuis zijn. Zowieso staat de film "Pandorum" op mijn programma.

Net even voorstukjes gezien en zag er veelbelovend uit. De jacht is geopend! Films als: "Mission to mars" trek ik niet echt meer, maar alle andere suggesties zijn welkom!

avatar van deselby

deselby

Deze film heeft maar één minpuntje: aan het einde kan je de alien in z'n geheel zien.

avatar van Wigand

Wigand

Perfecte combinatie van horror en science fiction die nooit meer overtroffen is. Het acteerwerk van Sgourney Weaver is heel goed.

avatar van Juud

Juud

Wanneer komt deze weer eens op tv? Is volgens mij al een paar jaar geleden dat hij voor het laatst op tv was. Hier in de videotheek is hij nogal vaak uitgeleend en damn wat wil ik deze graag voor de tweede keer zien!!

AC1

Dan koop je hem toch lekker op DVD. Kopen is niet zoveel duurder dan huren tegenwoordig (tenzij het nieuwe releases zijn natuurlijk).

avatar van Theunissen

Ik neem aan dat je internet hebt en wel eens van de term "Pindakazen" gehoord hebt. Deze film kun je gewoon in DVD kwaliteit pindakazen en ook nog met Nederlandse ondertiteling.

avatar van chevy93

chevy93

Je kunt deze makkelijk tweedehands kopen voor nog geen 3 euro.

AC1

Als je voor tweedehands kiest, Juud, ga dan voor 'The Special Edition' want die heeft door de remastering een veel betere beeldkwaliteit. Het verschil met de gewone, oude DVD is enorm! De SE DVD zal binnenkort heel makkelijk verkrijgbaar zijn want de Blu-ray versie wordt eerdaags op de markt gebracht.

avatar van Juud

Juud

Weet iemand waar deze tweedehands te krijgen is? Ook graag dat ik in ieder geval zeker ben dat de kwaliteit goed is. Bij tweedehands sites e.d. ben ik altijd bang dat ik een dvd vol krassen krijg

Downloaddiscussie verwijderd.

avatar van Theunissen

Moet dat niet zijn "Pindakaas discussie" verwijderd

avatar van dominion

dominion

Juud schreef:

bij de free record shop is de hele collectie 20 euro en de films los zijn ze 5 euro

avatar van puckb96

puckb96

Ik denk dat ik gewoon de quadtrilogy koop. Geen moeite. Ik heb ze nog alle vier niet.

AC1

Of je kan verder sparen voor de Blu-ray editie. De nieuwe master ziet er naar het schijnt fantastisch uit.

avatar van dominion

dominion

de quadrilogy op blu-ray is 60 euro

avatar van Tristan Scelso

Tristan Scelso

Weinig woorden voor nodig .....

avatar van megaman

megaman

Ik zag ze staan op Bol.com

Alien Anthology (Collector's Edition) voor 129,99 Euro

Alien Anthology - Facehugger voor 64 Euro

Hopelijk kun je ze tegen die tijd ook los kopen.

avatar van Timba69

Timba69

Super spannende baanbrekende film. Blijft zelfs nu nog zo'n 30 jaar later zijn waarde behouden.

avatar van ddragon1690

ddragon1690

Mediamarkt verkoopt de bluray set al ! heb net de 1e 2 films op bluray gekeken het is het echt waard. beeldkwaliteit is zo erg vooruit gegaan vergeleken met de dvd versie. ook hebben ze in aliens zelfs kleine filmfoutjes diggitaal rechtgezet/weggehaald. al met al echte aanrader.

avatar van gorelover

gorelover

Heb net de collector's edition binnen gekregen.

Met lichtgevend ei.

Echt super vet.

Dat word weer het hele weekeinde aliens kijken.

avatar van Eraser2

Eraser2

Gisteren deze film voor de tweede keer bekeken. De eerste keer was alweer heel lang geleden en ik kan me daar dan ook nog weinig van herinneren. Eigenlijk was gisteren dus de eerste keer

Maar goed ik heb thuis de special edition liggen waar ook de director's cut opstaat. Ik heb ervoor gekozen om de bioscoopversie als eerste te kijken om verderop in deze week nog de director's cut te doen.

Ik vind het een erg sterke film in het horrorgenre met de beklemmende sfeer van het ruimteschip en zoals het hoesje van mijn dvd ook al zegt In space no one can hear you scream..

Goede acteerprestaties en een aantal zeer goede schrikmomenten.

Komt ook nog eens bij dat deze film de introductie is van één van de beste filmschurken/monsters in de filmhistorie.

Hij krijgt van mij 4*

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Is kijken hoe het met deze film gaat op Blu-Ray. Voor het interieur maken ze vaak gebruik van matte paintings. En dat zal wel opvallen denk op Blu-Ray. Geldt ook voor deel 2 trouwens. In een bepaalde scène in de Sulaco zit ook zo'n matte painting shot en ik ben bang dat je nu duidelijk de scheidingslijn ziet lopen.

avatar van namingway24

namingway24

De Blu-rays van Alien en Aliens zien er in ieder geval al schitterend uit met prachtige transfers. Heb die mooie Collector's Edition, echt de moeite waard.

Deze film is een klassiek voorbeeld van perfecte spanningsopbouw. De Alien duikt vaak op de meest onverwachte momenten op en is vaak gehuld in schaduwen. De cast is perfect en speelt ingetogen. Sets en special effects zijn uitstekend, en er wordt inderdaad prachtig gebruik gemaakt van geschilderde achtergronden.

Niet mijn favoriet van de serie, maar een erg sterke opener.

avatar van snake shit

snake shit

De eerste is goed maar de tweede is echt fantastisch.

avatar van Reinoir

Reinoir

Die alien beweegt zo karig.

avatar van Theunissen

Valt me net op, Sigourney Weaver in een hele korte witte slip (op het einde) ziet er best mooi uit (en dan heb ik het niet eens over de cameltoe ) zeker in HD. Ze had sowieso destijds een mooi figuur (nu nog trouwens).

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Dat was juist erg bah heb ik hier al eens gezegd.

avatar van Arnie

Arnie

Zo, dat valt me eigenlijk alles mee. Goede film, flinke spanning en prachtige beangstigende visuals. Niet 1 keer zien we de 'alien' in vol ornaat, het ruimteschip zien we steeds slechts ten dele, en ook de scene op de onbekende planeet is onscherp. Perfecte ingredienten voor een benauwende film.

Alleen jammer dat die horrortrucs zo doorzichtig zijn, het aloude concept dat iemand alleen op pad wordt gevolgd. Wat zou er toch gaan gebeuren? Jammer ook dat die kat tot vervelens toe wordt opgevoerd. 'Alien' zal best vernieuwend geweest zijn, maar dit soort zaken nemen de kijker niet heel serieus.

Overigens had ik iets meer filosofische lading verwacht, maar dat was wellicht ten onrechte. In het genre is dit erg goed gemaakt.