• 9.378.932 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.153.488)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

88Fabian

Kan ik er wat aan doen dat ik dit een enorme BOUT film vind,met een grote B.

avatar van chevy93

chevy93

Dat je het een slechte film vindt, ok. Maar daarna een hoop kul en idioterie verspreiden, slaat nergesn op... En andere mensen, die blijkbaar ook van andere cinema dan blockbustercinema kunnen genieten, daarna nog betichten van gebrek aan filmkennis.

Ik ben ook iemand die vooral naar non-blockbuster cinema kijkt.

Maar juist daarom kan ik het niet serieus nemen dat deze film op 1 staat.

Laten we het maar verder niet over de top250 hebben hier want dat is stout

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Ik ben ook iemand die vooral naar non-blockbuster cinema kijkt.

Vandaar dat zo goed als heel je top10 bestaat uit blockbusters?

Pas op, ik heb er niks tege hoor! Maar je uitspraak vind ik dan wel vrij vreemd.

88Fabian

Ja weet je wat het is,ik verander m'n top10 wel eens ik heb ook eens de film 'Amelie' erin gehad,maar die moest weer plaats maken voor een andere film.

En wees eerlijk de blockbusters die in mijn top10 staan zijn niet slecht.

avatar van chevy93

chevy93

Zo'n beetje elke recenste stem is op een blockbuster. Ga mij niet vertellen dat je vooral naar non-blockbusters kijkt, want dat doe je niet.

Ale dan niet he.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

88Fabian schreef:

En wees eerlijk de blockbusters die in mijn top10 staan zijn niet slecht.

Ik zeg toch niet da de blockbusters in jouw top10 slecht zijn?

Maar kom dan niet met een uitspraak als; ik zie meer non-blockbusters... Want dat slaat echt nergens op.

Ik ben ook iemand die vooral naar non-blockbuster cinema kijkt.

Oh please! Zowat elke film in jouw top 10 had gigantische grote productiekosten. Daarmee vergeleken is het budget van Shawshank erg bescheiden en de film bracht ook niet enorm veel op. Een blockbuster zou ik het dus niet noemen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ok 88Fabian nu ben ik toch benieuwd wat je daarop te zeggen hebt want het klopt wel wat hij zegt

88Fabian

Ik heb dit geen blockbuster genoemd.

yeyo

Maar wel dat je vooral naar non-blockbuster cinema kijkt. Of zijn de films in je top 10 toevallig tien uitzonderingen op de regel?

avatar van joosstrijker

joosstrijker

Ik vond het een erg mooie film. Ook al is dit een niet een film waar ik snel van zou houden. Ik was ook verplicht om 'm te kijken. Maar het bleek dus een hele mooie film te zijn!

avatar van bjornhouet1

komt er ook horror in voor

Net niet

avatar van nataschabrom

nataschabrom

ik vond het een prachtige film maar ik had liever een andere film in de top lijst op een gehad,ik vond het af en toe wat langdradig

avatar van motormuis_x

motormuis_x

Dit blijft mijn favoriete film allerlijden met toch wel een van de mooiste citaten: fear can keep you prisoner, butt hope can set you free.

Normaal houd ik niet van drama maar deze film is de #1 uitzondering.

Laoslander

ongeloofelijk dat er werkelijk zoveel mensen zijn die 5 sterren geven, ik snap er niets van

Laoslander schreef:

Ik snap het ook niet,die cliche USA uitspraken die er ook in voorkomen

zijn echt om te huilen,waarom staat deze film op 1? Waarom? Waarom? Waarom?.

avatar van kuk

kuk

Zo lastig is het toch niet te begrijpen? Makkelijk te verteren, lekker gedramatiseerd, goed geacteerd, een traantje en een lach. Gewoon heerlijk filmpje om te zien met je vrienden, vriendin, papa en mama of zelfs je overgrootoma. Wat wil je nog meer.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

88Fabian schreef:

Mijn 1,0ster zal er weinig aan doen om deze film van de 1ste plek te verstoten waarvan het onbegrijpelijk is dat ie op de eerste plek staat hier .

Ik bedoel,we weten toch wel wat goed en fout is? ,deze film kan toch never nooit zo hoog staan hier,hoe is dit mogelijk,deze film draagt niks bij aan vernieuwing,cinematografie,en de acteerprestaties zijn ook van een zuiver slechte kwaliteit,alleen freeman weet nog een beetje goed op zijn standaard wijze te acteren.

Deze film bevat een hoop slap ***** maarja.Ik viel bijna in slaap hoor .Steeds ook

dat Forest Gump achtige voice overtje,jeetje dat was bijna standaard gebruik in de jaren 90,in 'Benjamin Button' werd daar weer orgineel gebruik van gemaakt.

Ja ik wist wel dat ik deze film niet de eerste plek waardig zou vinden.

Vele vinden deze film de beste ooit,hebben die mensen dan wel eens echt goeie films

gezien?.

Vind ik ook , The green mile is veel beter.

kuk schreef:

Om mij warm te krijgen is er VEEL meer nodig dan wat jij opsomt

avatar van GuyB

GuyB

Film overtuigd, maar bevestigd zeker zijn #1 positie niet.

avatar van supermiquel

supermiquel

Laoslander schreef:

Nou vergeet niet dat deze film niet uit 2010 komt..het jaar dat alle mensen die 22jaar en ouder zijn zo'n beetje alle klasiekers hebben gezien en alle bekende uitspraken kennen....deze film is uit zijn tijd gewoon écht een primeur in alle opzichten

avatar van Rizz

Rizz

Vanavond maar weer eens kijken. Wat een briljante film

Terechte nummer 1 in de top 250 als je alles bij elkaar op telt.

supermiquel schreef:

Een primeur in alle opzichten? Dat mag je best wel is uitleggen, aangezien deze film nergens grensverleggend of vernieuwend is en visueel zelfs oudbollig aanvoelt.

Daarnaast is een film van 1994 helemaal niet zo oud, zeker niet in betrekking tot de vraag wat de beste film aller tijden is.

supermiquel schreef:

Ik heb deze film heel aandachtig gevolgd en er is mij geen enkele uitspraak blijven hangen, inclusief het melancholisch gebrom van Morgan Freeman.

en dat iedereen deze film (ja jong en oud) voor zoete koek slikt bewijst alleen maar hoe naïef deze film wel niet is. (je hebt in deze gevangenis meer te vrezen van de bewakers dan van het volk dat er opgesloten zit)

voor de restt kan ik het alleen maar eens zijn met Yeyo. In geen enkel opzicht is deze film vernieuwend. Kijk maar eens naar 2001: A Space odyssey als je een visueel vooruitstrevende film wil zien

avatar van mos18

mos18

Dus deze film verdiendt het niet op nummer 1 van imdb.

Zeer vreemd, hij staadt al jaren op nummer 1.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

mos18 schreef:

Dus deze film verdiendt het niet op nummer 1 van imdb.

Zeer vreemd, hij staadt al jaren op nummer 1.

Typ jij altijd dt waar het niet nodig is?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

In dat geval zou het ook Imdtb zijn en vreemdt .