• 9.378.049 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.152.846)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne

Welke film was dat dan?

avatar van 13woutie13

13woutie13

Reinbo schreef:

Ben het ook nog volledig met guretsidal oneens dat je het films niet kwalijk kan nemen als ze de tweede keer minder (of niets nieuws) te bieden blijken te hebben. Maar op mij reageert hij niet.

hij is geband

avatar van Don Dijk

Don Dijk

Nu al?

Da's snel...

Mariami schreef:

Welke film was dat dan?

Pink Floyd - The Wall, via een 4,5 , dat wel.

(Was een persoon met een definitieve ban die voor de zoveelste keer probeerde terug te keren.)

avatar van Erwinner

Erwinner

Jongens jongens toch, haal die slaap toch eens uit de ogen

Misschien hou je meer van actie! Zoals The Godfather?

Waarom geef je zo'n laag cijfer, elke film hoeft echt niet op The Godfather te lijken hoor!

avatar van yeyo

yeyo

Misschien hou je meer van actie! Zoals The Godfather?

Bijzonder vage redeneringen. Aangezien Reinbo z'n favoriete film (Apocalypse Now) langer duurt dan deze, slaat je eerste argument al nergens op. En welke simpele ziel heeft je wijsgemaakt dat The Godfather een actiefilm is?

Reinbo schreef:

Ach ik ben ook wel eens van een 0,5 naar een 5* gesprongen, dus waarom een flinke afwaardering van nipt goed naar gemiddeld niet zou kunnen is mij een raadsel. Komt met het ouder (en wijzer) worden denk ik. .

. Het heef toch nog best wel lang geduurd van de leeftijd er (weer!) bij gehaald wordt.

En van een 0,5 lijkt mij onwerkelijk. Dan had je je aandacht er de eerste keer niet bij.

Van superflop tot topfilm?

En het is niet zo dat, omdat jij dat doet, dat het gelijk normaal is!

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Waarom zou zoiets abnormaal zijn? Een van de mooie dingen van deze site is dat je smaak evolueert. Wat je eerst oprecht drama vind, kan later melodrama, goedkoop en makkelijk worden. Waarom is dat raar? Naarmate je meer ervaring krijg, naarmate je meer stijlen ontdekt, veranderdt je perceptie op dingen. Ik vond als jonge adonis Westerns en Oude films slecht. Waarom? Omdat ik er nog niet klaar voor was. Omdat ik snelheid wou. Als je ouder wordt is dat allemaal niet meer zo belangrijk, sta je meer open voor andere dingen.

chevy93

Daar moeten dan heel wat jaren over heen gaan.

Maar nu komt het over alsof mensen die ouder zijn gelijk slimmer zijn en beter zijn in recensies schrijven en dat slaat nergens op.

avatar van Reinbo

Kan ook aan de omstandigheden liggen, de eerst ekeer was met mijn ouders, die ik had wijs gemaakt dat het minstens zo leuk zou zijn als James Bond..... Zaten we ineens in een zaal vol instemmende skinheads. Bovendien was mijn broertje echt te jong voor deze film. Maar met 2001 had ik hetzelfde om andere redenen.

Misschien hou je meer van actie! Zoals The Godfather?

Laag cijfer? Ik vind een 2,5 prima voor een middelmatig gevangenisdramaatje.

En The Godfather actie? Die bevat totaal geen actie en duurt een stuk langer dan deze film. Dus het goede antwoord is 2. Ik hou niet zo van clichematige films met een ongeloofwaardig happy end

avatar van judgepaddy

judgepaddy

W.M.J.M schreef:

Yep, zeker weten!

Toen deze film uitkwam had ik nog net geen Internet.

Ik was toen (in Venray, of all places!) volkomen afhankelijk op de plaatselijke bios,en de achteraf gezien beperkte keuze van de videotheek.

Mede door sites als deze kun je je eigen weg gaan zoeken en je verdiepen in regisseurs ,acteurs en genres

Plus nog dat via Internet nu zo'n beetje alles te bestellen of pindakazen is.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen deze film na vijf jaar volkomen kut zal gaan vinden, maar ik ben er van overtuigd dat een aantal mensen, na wat meer film kijk ervaring, deze film wat minder zullen gaan vinden.

Reinbo schreef:

Laag cijfer? Ik vind een 2,5 prima voor een middelmatig gevangenisdramaatje.

Oke, wat duidelijker maaruh... wat is dan ongeloofwaardig?
En wat is dan volgens jou een 5.0 film?

MoviefreakRob

Ah, ik zag het al Apocalypse now.

Nog nooit gezien.

Even naar kijken dan!

chevy93

Is ook een goede film, maar vind deze toch beter

avatar van Reinbo

Tja, niet iedereen heeft zo'n goede smaak.

MoviefreakRob schreef:

Oke, wat duidelijker maaruh... wat is dan ongeloofwaardig?

Dat hij ongemerkt 20 jaar lang aan een tunnel graaft met een theelepel

avatar van Bottleneck

Bottleneck

als ie het nou met een steenhamertje zou doen, zou je hem dan hoger waarderen?

avatar van coldheaven

coldheaven

En het was volgens mij maar 10 jaar (Red's voorspelling was 20 jaar)

avatar van neutelaar

neutelaar

een van de beste films aller tijden wie dit niks vindt moet het verboden worden om nog films te kijken .

avatar van yeyo

yeyo

neutelaar schreef:

Ik wist wel al dat Shawshank-fans irrationeel konden zijn, maar dit slaat werkelijk alles.

avatar van Minotaures

Minotaures

coldheaven schreef:
En het was volgens mij maar 10 jaar (Red's voorspelling was 20 jaar)

Nee, hoor. Andy ontsnapte na 19 jaar onterrecht in de bak gezeten te hebben.

avatar van Don MN

Don MN

Ik denk dat je de ontsnapping dan ook als iets symbolisch moet zien en niet te letterlijk nemen, anders wordt het wel erg slecht.

avatar van Minotaures

Minotaures

Ow, ik dacht anders dat die het wel sirieus bedoelde, dus ik bedoelde het goeds om hem te corrigeren. Ik neem heel veel dingen sirieus.

avatar van Murphyus

Murphyus

Minotaures schreef:

Nu nog weten hoe je het moet schrijven .

Deze film is fantastisch, 'k heb weer genoten.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

movieonly schreef:

Mooie film , maar absoluut niet de beste film ooit.

Absoluut wel!

AmazingPP schreef:

Absoluut wel!

Inderdaad

Op eentje na!

avatar van 13woutie13

13woutie13

neutelaar schreef:

Ben ik even blij dat ik deze film 4* geef.

avatar van Don MN

Don MN

Luister je naar leuteraars?