Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Dennis Dugan
Met onder meer: Martin Lawrence, Steve Zahn en Bill Duke
Releasedatum: 17 april 2003
Plot National Security
"They only look like cops."
Earl Montgomery is afgewezen op de politieschool, en Hank Rafferty is een agent. De twee ontmoeten elkaar bij een verkeersincident, waarna ze als beveiligingsbeambten samen moeten werken om een smokkeloperatie te stoppen. Ondanks dat ze tegengewerkt worden door de politie komen ze op het spoor van de criminele plannen van Nash en zijn bende.
Earl Montgomery
Heston
Hank's Lawyer
Robert Barton
Legan
Bij tijd en wijlen grappig maar ook vaak genoeg niet. Veel slappe flauwe humor en natuurlijk voorspelbaar vanaf het eerste minuut. Verder onorigineel en slecht geacteerd. Maar toegegeven, soms toch 'vermakelijk'.
GinolaEHV
Matige actiecomedy.
Af en toe best wel leuk, maar op een gegeven moment begonnen de raciale grappen irritant te worden.
2,5*.
Tegenvallende actiekomedie. Films als deze moeten het in grote mate hebben van de humor en de chemie tussen de twee verschillende hoofdrolspelers. Die chemie is er niet altijd en de humor is ook vaak erg flauw. Zahn doet zijn best, maar wordt in deze film ondergesneeuwd door de drukke en zeer irritante Lawrence. Als hij zich een beetje inhoudt zijn zijn films nog wel te doen, maar hier was hij echt heel slecht en irritant bezig. De actie in de film was overigens verrassend goed en samen met een paar wel leuke grappen, kom ik toch nog uit op twee sterren.
clutch
Gister op TV en gaat er toch een halfje af, domme humor, kansloze film. Zo.
jackie chan
Ik irriteer me vaak weinig aan slechte acteurs. Je moet gewoon je rolletje spelen.
Maar wat was Martin Lawrance irritant:O Sjonge jonge. En het verhaal vond ik zo flauw. Iemand onterecht een half jaar in de gevangenis smijten en dan vriendjes worden. pff. Al zaten er wel super goeie grappen bij.
2 sterretjes maar.
supermovieman
Niet echt grappig. Martin Lawrence is inderdaad irritant: "Why? Because i'm Black?" hahaha (sarcastisch), en die andere gast gaat ook irriteren!
yeyo
Ik vond National Security best wel een grappige film en de interactie tussen Lawrence en Zahn is goed.
Maar daarvan moet de film het dan ook hebben, want het actieverhaaltje dat de leidraad van de grappen moet zijn is flinterdun en zo ontzettend clichématig. Zelfs voor een film als dit. National Security had leuker geweest moest het meer gefocust hebben op raciale vooroordelen in het dagelijkse leven en aantonen dat zowel blanken als zwarten soms erg bevooroordeeld kunnen zijn. Of waarom is er niet is een film die al deze dertien in een dozijn actiefilms parodieert?
Bovendien vond ik de product placement in deze film echt schandalig, die scène waar de zwarte commissaris een zak chips aan het eten is leek net een reclame!
Weertenaar
Slappe hap tot en met: 1.50 (1.50)
De verwachten die ik van te voren had uitgetekend werden uiteraard ingewilligd. Daarmee is eigenlijk de hele prent in een klap samengevat. Maar ja wat wil je ook, het ligt er allemaal wel heel erg dik bovenop wat men met National Security tracht te bereiken. Het plot is hemeltergend, het acteren van Lawrence zo nodig nog vreselijker, om over de smakeloze grappen nog maar te zwijgen. Nee, dan zie ik toch liever de Martin Lawrence uit Bad Boys, waar hij moest opboksen tegen Will Smith. Een acteur met een dergelijke status is niet in deze prent aanwezig, en dus voelt Lawrence zich automatisch verheven boven alle anderen. Tenminste, zo lijkt het. Lawrence lijkt echter niet te beseffen dat hij in National Security he-le-maal niets klaarspeelt. Ik vraag me wel eens af of het bloed bij andere castleden niet onder de nagels vandaan komt.... maar goed. Gelukkig doet een enkeling tenminste nog zijn/haar best. Verder zijn ook de dialogen van een erbarmelijk niveau.
Met realisme heeft dit ook al helemaal niets te maken. Daar moeten we in National Security echter maar niet te zwaar aan tillen, men wekt niet bepaald de indruk pogingen te wagen om enige nuance in het scenario aan te brengen. Ondanks het eenvoudige verhaal oogt de prent zeer chaotisch. Dugan lijkt het overzicht tot een paar keer toe volledig uit het oog te hebben verloren (maar ja wat wil je ook met zo'n druktemaker op de set). Cinematografisch moet National Security eveneens laag worden ingeschaald. Hoewel er voor een dergelijke B-prent behoorlijk wat actiemomenten genoteerd kunnen worden zijn deze doorgaans van een matig niveau, om over de amateuristische special effects nog maar te zwijgen. Verder rammelt de montage aan alle kanten en ogen de opnamelocaties zeer statisch. Een kijkbare prent voor de die-hards die dit genre echt met hart en ziel omarmen, de doorsnee filmliefhebber kan deze rustig op zij leggen, hier valt nauwelijks iets positiefs uit te halen.
Script / Verhaal:................ 1,50
Positie: 325/353
National Security staat daarmee voor 'Costa!' en achter 'Hard Rain'
schram101
Flauwe actiekomedie.
De film heeft een standaard verhaal, flauwe grappen, en redelijk acteerwerk. De chemie tussen de hoofdpersonen komt niet echt uit de verf en de zogenaamde badguys zijn natuurlijk hilarisch.
Ninto
Gewoon lekkere actie-komedie. Helaas wordt op geen enkel vlak het niveau van Bad Boys gehaald. Jammer... ik heb echt behoefte aan Bad Boys-niveau komedies.
Kr!kke
Af en toe wel flauw, maar Martin Lawrence vind ik toch best grappig in deze film. Het verhaal van de film is wel nogal cliché, maar erg storend vond ik dat niet.
yeyo
ik heb echt behoefte aan Bad Boys-niveau komedies.
Het aanbod is groot genoeg volgens mij.
christof15
Het aanbod is groot genoeg volgens mij.
Zou je is en aantal titels kunnen noemen ajb in het voorgenoemde genre?
- 48 Hours
- Rush Hour
- Lethal Weapon
- Men in Black
- Taxi
- Nothing to Lose
Alweer een leuke film met martin.
Hij doet het weer met volle overgave.
Verhaal is prima.
3,5 ster
abeltjuh 25
Martin Lawrence blijft geniaal, moet altijd lachen om die vent. Verhaal is zeer matig en Hank Rafferty vind ik totaal niet grappig.
2,5* voor Lawrence!
skipy05
Goede film. Leuk verhaal. Paar goede grappen in. Actie is ook wel goed.
missl
vermakelijk filmpje, al blijven dezelfde grappen wel vaak terug komen.
Captain Pervert
Aardige Lethal Weapon-achtige film met leuke actiescènes, hier en daar best grappige dialogen maar ook een aantal irritante scènes. Sommige dingen, met name shootouts, zijn vreselijk jaren 80. Het personage van Lawrence is meer irritant dan het grappig is, dat is wel jammer.
pumpking
Niet veel aan, geprobeerd de chemie tussen Lawrence en Smith / Gibson en Glover te evenaren. Verre (heel verre) van gelukt.
KILLERBEE99
Af en toe best grappig, en redelijk idioot verhaal
it was a bumblebee!!!
^^
NightSpirit
Gewoon een leuke standaard komedie. Zeker het kijken waard, alhoewel ik Martin Lawrence vaak nog irritanter als Eddie Murphy vind.
rhcpfan
Ben hem nu toch aan het kijken ondanks het tegenvallende cijfer, maar het eerste deel bevalt goed. Zal straks me stem uitbrengen
moviemafketel
- 19752 berichten
Vrij kansloos filmpje eigenlijk. 1 keer een grap over zwart of wit is leuk, 5 keer zelfs nog wel, maar de hele film door om de minuut weer een raciaal grapje is echt teveel van het goede. Het was te geforceerd allemaal en de chemie tussen Lawrence en Zahn ontbreekt volledig. Ik wou elke keer wegzappen, maar je hoopt altijd dat er nog iets vernieuwends komt of een leuk grapje, maar nee niks van dit alles. 1 ster.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Life
Komedie / Misdaad, 1999

The Great Raid
Actie / Oorlog, 2005
safety patrolconflictpolice academysecurity guardbuddy coplapdbuddy comedycolleaguelady police officer