• 9.377.892 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Frankrijk

Geregisseerd door: Patrick Read Johnson

Met onder meer: Charlie Talbert, George C. Scott en Kathy Bates

Plot Angus

"For everyone on the outside looking in... your moment has arrived!"

De held van dit verhaal is de dikke, slimme puber Angus (Talbert), die op school wordt gepest door slanke maar door en door vervelende populaire jongens. Dieptepunt in zijn bestaan is wanneer de rotjongens een practical joke met hem uithalen waarbij hij voor lul wordt gezet voor de neus van het meisje van zijn dromen. Angus zijn opa voorziet hem vervolgens van allerlei interessante levenswijsheden ('Screw 'em all').

avatar van rensiemetal

rensiemetal

niet speciale film, maar wel vermakelijk om een keertje te kijken.

avatar van jerry r

jerry r

zeer vermakelijke film.

de song van Peter Gabriel - (Washing Of The Water )waneer zijn opa gaat trouwen is heel mooi.

irvin kershner regisseur Star Wars - The Empire Strikes Back heeft ook een kleine rol als schaakmaat van angus zijn opa.

avatar van Mescaline

Mescaline

Eindelijk weer een filmpje die op een leuke frisse manier door een verder vrij standaard verhaal heen werkt.

De scenes tussen Angus en zijn opa waren toch wel de momenten dat de film op zijn sterkst was, lekker sarcastisch wat ik van te voren niet zo had verwacht.

Het meisje waar Angus verliefd op is in de film was voor de verandering eens geloofwaardig en je kon als kijker ook zonder moeite begrijpen wat Angus in haar zag.

Angus is een erg leuke tiener/coming of age film met leuke vaak sarcastisch getinte dialogen en een frisse uitwerking van een soort gelijk verhaal wat al zo vaak verfilmd is.

Zeker een aanrader!

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Deze film heeft zn soundtrack mee, Green Day (toen het nog geen rock opera spelende watjes waren) ingezet op de goede momenten, Mazzy Star ingezet op het goede moment en dan heb je me al een heel eind mee. Dat en een coming-of age setting met jeugd acteurtjes die we later nog in een aantal leuke rollen zouden terugzien. Denk daarbij aan Chris Owen (American Pie), James van der Beek (Dawson's Creek) en Kevin Connolly (Entourage).

Toch kan de film niet rekenen op een respectabele 3.5*, daar waren de moraaltjes iets te standaard voor, kregen we een aantal "jank-jank wat ben ik zielig" momentjes en zijn speeches van onzekere pubertjes al wel eens beter gedaan.

Niet origineel, niet heel goed, maar vermakelijk en met 27 graden huiskamer temperatuur op de late avond hoeft het ook niet meer te zijn.