• 9.377.411 stemmen

xXx: State of the Union (2005)

Actie / Avontuur | 101 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: xXx: The Next Level / xXx 2: The Next Level

Geregisseerd door: Lee Tamahori

Met onder meer: Ice Cube, Samuel L. Jackson en Willem Dafoe

Releasedatum: 28 april 2005

Plot xXx: State of the Union

"Prepare for the next level"

NSA-agent Augustus Gibbons (Samuel L. Jackson) heeft na het succes van de vorige missie weer een buitenstaander nodig voor een geheime operatie in het speciale xXx-programma. De keuze valt op Darius Stone (Ice Cube) die een gevaarlijke militaire splintergroepering moet zien op te sporen. Onder leiding van George Deckert (Willem Dafoe) probeert deze groep de Amerikaanse overheid omver te werpen.

Darius Stone / xXx

Lola Jackson

Lt. Alabama "Bama" Cobb

avatar van bert&ernie

bert&ernie

De actie begon gelijk goed! Voor iemand die van actie houdt is dit dan ook echt een aanrader. Het enige waar ik een beetje moeite mee had was met de stunt die gewoon echt te nep waren, doe dan iets minder heftig maar wat wel lijkt.. zo werd het toch iets minder.

Overigens de reclame voor ford had ook wel iets minder gekocht als je het mij vraagt.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Waarom moet iemand als X-zibit hier aan meedoen

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Er was vast een ride te pimpen.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Misschien kunnen we nog een deel 3 verwachten met 50 Cent als xXx en Dr. Dre, Jay-Z, Eminem, NAS, Snoop Dogg en een nieuwe bijrol voor X-Zibit.

avatar van Hagele

Hagele

moviefreak#1 schreef:

lol

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik vond deel 1 VEEL leuker, maar alsnog 2.5 sterren deze.

Kan iemand mij miss uitleggen waarom er eigenlijk een nieuwe XXX persoon moest komen? was daar nou echt reden voor. Uiteindelijk ging ie wel dingen redden enzo... Maar daarvoor was er toch geen rden van bestaan voor hem?

Ik vond idd dat xxx echt welis nepcool was, en acties die iets te onmogelijkzijn.

avatar van joeri15

joeri15

lkkr veel actie wel minder dan deel 1.. 3.5*

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Erg matige film. Een hoop spektakel, maar slecht geacteerd, een hoop onzin, etc. 2 sterretjes.

Ik weet dat je van dit soort films niet veel moet verwachten, maar de eerste film vond ik toch wel wat leuker dan deze (3 sterretjes)..

stan

ik heb hem hier thuis liggen en heb hem nog niet gezien

me broer was weer is een aso en is hem alleen gaan kijken en zegt dat het een k.u.t. film is

is dat zo?? (want als het egt zo een kut film is ga ik de moeite niet doen om hem te kijken)

avatar van B-wise

B-wise

_Casper_ schreef:

Ik vond deel 1 VEEL leuker, maar alsnog 2.5 sterren deze.

Vin Diessel had de rol geweigerd omdat hij the pacifier wilde maken

avatar van IcU

IcU

Ik vond het helemaal geen onaardige film. Ik vond deel 2 qua sfeer heel anders dan 1. Ik vind deze film zelfs beter dan 1. Ik heb me zeer vermaakt. Erg leuke film. Leuker dan ik had gedacht. Geen moment verveelt. Niet echt een film om in de bioscoop te bekijken, maar thuis is hij ERG leuk. SFX waren soms wat zwak, maar dat viel opzich best mee. Actie was soms wat overdreven, maar dar is het ook een actie film voor.

Zeer vermaakt... Ik vind het wel een 4* waard.

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Na Triple X had ik echt neer verwacht van deze film.....vond hem toch echt een tegenvallertje!

En je kan al nagaan dat er weer een deel 3 aankomt....nou dat wordt helemaa TE erg wie zal er ditkeer triple x zijn???? ik wil het niet eens weten hahah

Moet je deel 1 hebben gezien om deze te zien?

wat een slechte film

stan

maar Vin Diesel wilde het wel maar wilde the Pacifier doen dus daar ligt het niet aan

en ik heb een site gezien waar opstond dat er misschien een 3e komt er staat een vraagteken achter

als je dan een linkje wil geven voor de sites waar jij op heb gekeken

avatar van Bones1138

Bones1138

Hoewel Ice Cube bijna altijd een gezicht trekt alsof hij ontzettend moet schijten, was de film wel in orde. Goede actie en redelijk verhaal. Volgende xXx toch liever een acteur met wat meer charisma, voor zover Vin Diesel dat heeft. Ice Cube rules, maar hier net effe niet.

avatar van Sponsie

Sponsie

Ik vond het eigenlijk gewoon een goeie actiefilm! Het verhaal vond ik goed, en het liep lekker ook.

3,5 *

avatar van james_cameron

Het eerste deel was al niet bepaald een meesterwerk, maar vergeleken met dit belachelijke vervolg was die met terugwerkende kracht zo slecht nog niet. Beroerd script, zeer zwak akteerwerk en matige aktiescenes. Wanneer men tegen het einde aan komt zetten met een zeer slecht gemaakte CGI-treinscene ontspoort het geheel definitief en is er geen redden meer aan. The next level is blijkbaar het bargain basement.

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

Heel zwak vervolg , ice cube is gewoon geen goede actieheld

het verhaal was zwak en de acteerprestaties waren ook 3x niks

avatar van Seyfo

Seyfo

1e dee was beter

avatar van quake

quake

Deze film is barslecht vergeleken met de eerste. 3 grote redenen :

* vin diesel vervangen door ice cube. Ice cube kan nog niet tippen aan vin diesel

* Rammstein wordt vervangen door RMB en hip-hop, ook al geen goede keuze.

* wat maakte xXx zo speciaal, de verbluffende stunts, in deze film zit dat er helemaal niet in.

kort samengevat kun je zeggend dat deel 1 een toch wel aparte actiefilm was, terwijl deel twee een echt zoveel in de dozijn film is.

avatar van Lenting

Lenting

niet zo waardeloos als deel 1

avatar van SSeagal

SSeagal

Belabberd vervolg, Ice Cube is ronduit irritant en niet grappig, sowieso stoorde ik mij regelmatig aan de leuk bedoelde grappen. De actie beperkt zich heel erg tot wat knallen met guns en wat vuistgevechten. In het begin zag het er nog wel lekker uit, maar later verveelde het al gauw. Wat ik met name miste in dit deel waren vette stunts die het eerste deel zo vermakelijk maakte. En tot slot de special effects die de film nog iets had kunnen redden als ze niet zo slecht waren. Nee, geef mij de eerste triple x maar, met ook een veel betere Vin Diesel. **

avatar van skompie

skompie

Ik heb me verder prima vermaakt met deze film, misschien niet veel speciaals maar vond het toch wel lekkere actie. Alleen een aantal scenes bijv. als die op het spoor gaat rijden zijn een beetje overdreven
Maar bij deze films moet je gwoon verstand op nul en kijken en dan is het een fijne actiefilm.

avatar van DeNiro74

DeNiro74

skompie schreef:

Je verstand op nul en dan kijken,dat is misschien het beste wat je kunt doen bij deze film.....of misschien is gewoon niet kijken een betere optie.Wat was dit een slechte film zeg.Ik hoop niet dat Ice Cube na deze film de nieuwe Michael Dudikoff van deze generatie wordt.......Nog geen ster waard,sorry.

avatar van The_Game

The_Game

erg grappige film... wat du sniet de bedoeling is denk ik...

avatar van phantomlord

phantomlord

Was wel grappig. Maar deel 1 was veel beter.

Daar waren erg goede stunts in en de spanning was er in, en dat was in deel 2 totaal niet.

En de muziek sucks in deel 2. Ice Cube was ook bagger, Vin Diesel was 10x beter.

avatar van Film Pegasus

Ik snap echt die negatieve reacties niet. De eerste film was inderdaad net iets beter, maar deze film bewijst dat de formule werkt. Ik ben zelf een Bond-fan, maar moet toegeven dat xXx misschien wel zijn plaats heeft ingenomen. Zo zouden Bondfilms er moeten uitzien. Geef xXx wat charme en one-liners en je bent vertrokken. De film heeft een snellere drive en knappe actiescenes. Hopelijk gaat men zeker nog door met de serie.

avatar van scalune

scalune

Ik vond het wel leuk, van dit soort films hou ik wel

avatar van Chestar X

Chestar X

Vette actiefilm, 1 minpuntje; Ik vint dat ze te simpel excuus hebbe voor de dood van xander cage, in deel 1 kon hij door niet of niemand gedood worden, en hier hoor je gewoon ff snel, hijs dood, klaar. daar hadde ze wel wat beters voor kunne verzinne.