• 9.373.128 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Smith

Met onder meer: Ben Affleck, Joey Lauren Adams en Jason Lee

Releasedatum: 14 mei 1998

Plot Chasing Amy

"It's not who you love. It's how."

Holden en Banky zijn twee vrienden, die gezamenlijk de strip Bluntman and Chronic schrijven, die gebaseerd is op Jay en Silent Bob (uit Clerks en Mallrats). Holden wordt verliefd op Alyssa, die echter lesbisch is.

avatar van Jordy

Jordy

Na Clerks en Mallrats besloot Kevin Smith de derde View Askew film wat serieuzer te maken. De film kent nog stees geweldige dialogen, en zeer grappige personages, maar heeft een wat serieuzere boodschap. De film heeft wat meer inhoud dan de vorige twee, maar ik vond 'm wel wat minder grappig. Toch, 3 en een halve ster.

avatar van dttom

dttom

Deze is inderdaad wat serieuzer maar ik vond Banky in deze film erg koel en ik heb me erg vermaakt bij het kijken van deze film.

avatar van ThaDeez

ThaDeez

Beste liefdesverhaal ooit! =] heheh

Kev Roeleert gewoon! let vooral op het gesprek van Holden en Alyssa in de auto, mooier kan niet!

4 stars!

Foute prul.

Twee sterren omdat ik de actrice wel 'cute' vind...

Jos2

Ze speelde anders behoorlijk slecht.

avatar van aburefan

aburefan

zeer goed scenario

avatar van Wouter

Klotescript.

IamBernie

aaah, na Dogma, Mallrats en Jay and Silent bob strike back gezien te hebben, ben ik erg benieuwd naar deze !

IamBernie

Wat een mooie film ! En nog grappig ook !

avatar van Goodfella

Goodfella

Verrassend goed.

avatar van Ramon K

Ramon K

Clerks en Chasing Amy van Smith zijn erg goed door de prachtige dialogen. Maar hij heeft ook een hoop crap gemaakt zeg!!! 4 sterren

avatar van gotti

Erg goeie film. De eerste film die ik zie van Kevin Smith met minder dan 500 scheldwoorden (hehe) Een erg leuk verhaal en buitengewoon sterk geacteerd. Verrassend goed. dikke 4 sterren!!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Werd er minder in gescholden dan?

Wat me wel opviel was dat 'Silent Bob' helemaal niet zo silent was

Verder een leuke film voor de vrijdagnacht!

avatar van gotti

Werd er minder in gescholden dan?

Er werd veel minder in gescholden (Allen toen jay in beeld was) dan in bijv Jay & Silent Bob Strikes Back (Niet helemaal gezien overegens)

avatar van Macmanus

Macmanus

Leuke film alleen Joey Lauren Adams is echt een slechte actrice.

En die baart van afflikken is raar aan de ene kant is het niet volgroeit, let maar eens op als je deze film gaat kijken.

Voor de rest vond ik hem vermakkelijk en Jason Lee (I)is erg leuk.

avatar van lorelei

lorelei

chasing amy is leuk! Echt melig dat silent bob gaat praten! Ik lag gewoon helemaal in een deuk!

o ja, ik heb gisteren voor het eerst skee ball gespeeld! whaaaa! Ik ben helemaal verslaafd! Ik had het echt de hele avond gespeeld! geweldig gewoon!

Joey Lauren Adams is nou niet echt een geweldige actrice. Maar het komt ook een beetje door haar stem vind ik. Als ze zo gaat schreeuwen klinkt het verschrikkelijk nep. Komt gewoon door haar hoge stem!

IamBernie

Dat silent bob ineens ging praten, zag je mijlenver aankomen. Wat ik juist geweldig vond was dat jay 'm dan onwijs gaat lopen afzeiken

avatar van Wouter

Dat silent bob ineens ging praten, zag je mijlenver aankomen.

Deed-ie dat ook niet in Clerks?

avatar van Jordy

Jordy

ja op het eind

avatar van tovenaar

tovenaar

en ook in Dogma.

Hobbes

en in jay and silent bob strike back

Tja, als iemand de bijnaam 'stille' heeft, wil dat nog niet zeggen dat 'ie NOOIT wat zegt.

Jos2

Maar 4 keer dezelfde grap vind ik wel wat veel.

avatar van vic

vic

maar wel elke keer on een zo cruciaal moment dat het gewoon goed blijft. Behalve in Dogma daar was het alleen maar als grap bedoeld er werd er geen extra scherpte aan het verhaal gegeven. Ben dol op kevin smith films. Volgens mij zullen jay en Silent bob niet meer in zijn films komen. Hij heeft die personages al genoeg uitgemolken als je het mij vraagt

Hobbes

jay and silent bob komen idd niet meer terug.

de 5 films vormen een (merkwaardig) geheel

avatar van Armin

Armin

Bekend thema op een originele manier uitgewerkt. ***1/2

Bekend thema op een originele manier uitgewerkt. ***1/2

bekend thema? hoeveel films over ex-lesbiennes met een wild sexverleden heb jij al gezien dan?

Ik vond um erg goed. best Smith film die ik gezien heb (moet alleen Clerks nog) vond Joey Lauren Adams idd niet echt goed spelen maar wel heel erg aandoenlijk. en dat overslaan van die stem vond ik juist erg mooi passen.

avatar van Macmanus

Macmanus

Gisteren weer een groot deel gekeken, en ik wou hem eerst een halve punt hoger geven omdat ik de dialogen echt super vind, alleen ik ergerde me weer meer aan Joey Lauren Adams dus het blijft gewoon een 3.5 .

Maar de dialogen zijn zeker 4 sterren waard.

avatar van mssx

mssx

Aardige film - jammer dan Ben Affleck een baard heeft (maar 't wendt) en Joey Lauren Adams (rol Alyssa) heeft inderdaad een afschuwelijke stem ... komt de film NIET ten goede, maar de dialogen zijn inderdaad geweldig!!!
het einde viel me tegen ... had echt een "happy end" verwacht - zij waren zo verliefd dat ze na een jaar toch wel weer verder konden gaan met elkaar!? Jammer dat dat niet gebeurde...