• 9.378.603 stemmen

Met onder meer: Bill Murray, Andie MacDowell en Chris Elliott

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 31 maart 1994

Plot Groundhog Day

"He’s having the worst day of his life … over, and over …"

Phil Connors is een chagrijnige weerman die naar Punxsutawney wordt gestuurd om daar het jaarlijkse 'Groundhog Day' te verslaan. Hij raakt daar ingesneeuwd en tot zijn grote verrassing wordt hij de volgende dag wakker en is het weer dezelfde dag. Hij begint hier eerst flink misbruik van te maken, door o.a. zijn collega Rita (MacDowell) te versieren, maar uiteindelijk moet hij toch een oplossing gaan zoeken als hij niet tot in de eeuwigheid dezelfde dag wil beleven.

josseheijmen

Gisteren viel de f me tegen maar de keer hiervoor vond ik Groundhog Day geweldig.

Vooral het moment in de f waar Murray op alle mogelijke manieren zelfmoord pleegt vond ik fijn. Zo komt er namelijk toch een lekker wrange smaak aan de film te zitten. Was dit moment er niet geweest, zou de f zijn verworden tot een draak van een romkom.

Ik blijf één ding erg goed vinden aan Groundhog Day, namelijk het voortschrijdend inzicht waarmee Phil Connors steeds opnieuw de dag beleeft. Ik vind dit waarheidsgetrouw, invoelbaar en amusant weergegeven. Ik ga volledig mee met Harold Ramis c.s., en dat al een aantal zieningen lang.

Murray is gewoon fijn, lekker sarcastisch nu en dan, dat kon hij dus ook al in de vroege jaren '90. Andy MacDowell doet me zo ongelooflijk denken aan hoe ze speelt
in 4 Weddings. Ze is een prachtige vrouw.

avatar van hersenschimm

hersenschimm

deze film kon me echt wel bekoren. boven mn verwachtingen. lekker droog geacteerd van Murray

avatar van akoning

akoning

Leuke film. Kijkt gemakkelijk weg. Leuk einde !!!!

avatar van 606

prima en kei lache film met voldoende goede humor.

perfect verhaal.

uistekende murray

4,5 ster

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Moraliserende film met duidelijk haar goede en minder goede momenten. Met het moraliserende karakter komt de film tamelijk goed weg en over het algemeen loopt de film redelijk door. Jammer dat dit echter niet zo mijn genre is dus ik heb niet echt gelachen en ik zal hem niet snel nog een keer opzetten.

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Ik vond de film wel aardig maar niet echt bijzonder. Ik vind de score nogal hoog voor een dergelijke film. Maar toch heb ik me wel vermaakt met het bekijken ervan.

avatar van otherfool

otherfool

Hier maak ik m'n traditionele oudjaarsfilm van, heb me gisteren weer bescheurd. Murray is subliem en er zitten een paar ontzettend leuke bijrollen in. Toch wel een klassiekertje.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Helaas niet voor mij weggelegd. Het concept is best leuk, alleen de uitwerking mist de nodige creativiteit. De humor is daardoor dikwijls erg flauw. Oeverloos en hemeltergend.

Binnen dit concept zijn dingen mogelijk die je echt zo gek niet kunt bedenken. Jammer genoeg dachten de makers daar duidelijk anders over. Het deed me op een gegeven moment aan het computerspel The Sims denken.

josseheijmen

Jeauhan, doe eens een creatieve gooi.

Vertel ons wat je zelf beter zou doen dan Ramis, Murray en co.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Nu vraag je mij om iets waar scenaristen wekenlang over mogen doen hier even snel neer te pennen. Zonder brainstorm, mindmap of wat ook maar . Maar goed, zal er even op broeden, je hoort nog van me.

alvast hartelijk dank

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Er hadden mij al vele mensen deze film aangeraden, daarmee had ik hem gisteren opgenomen. Vandaag bekijken, en ik moet zeggen, ik vind hem niet zo schitterend. Voor mij is het maar een middelmatige film die met haken en ogen aan elkaar hangt :-s.

Dat hij telkens opnieuw dezelfde dag beleefd is in het begin leuk, maar begint na een half uur wel tegen te steken. Ik heb meermaals moeten weerstaan aan de drang om deze film gewoon af te zetten :-s.

avatar van Denveen

Denveen

Uitstekende komedie met een goede rol van Bill Murray. Geen heel origineel verhaal, maar wel een leuk uitgangspunt en bij vlagen uitstekend uitgewerkt.

avatar van dave

dave

Dit is vooral een komedie die zeer goed uitgewerkt is. Ze hebben denk ik zowat alle mogelijke reacties van iemand in zo'n situatie aangehaald.

Murray in de rol van zijn leven, hij speelt zich moeiteloos doorheen de cyclus van Phil Connors. Prachtig om te zien hoe hij per dag evolueert.

Grappig, intelligent sprookje dat op geen enkel ogenblik verveeld.

avatar van Katharina

Katharina

Wat een feelgoodmovie! Ik word er helemaal blij van!! Aan het begin had ik niet verwacht dat ik deze film zo leuk zou vinden.

avatar van stefan dias

stefan dias

Murray is gewoon zalig. ook sterk hoe je hem ziet veranderen terwijl hij toch ook dezelfde blijft. De grappen zijn fantastisch, steeds verrassend: hij zegt toch steeds net iets anders dan je zelf zou verwachten. "Did you wánt to talk about the weather or were you just trying to make conversation?" Heerlijk.

Gaandeweg vroeg ik me wel af hoe de 'spell' nu weer verbroken zou worden. Mmm, dat viel me dan toch weer een beetje tegen. Binnen een paar jaar weer met evenveel plezier te bekijken.

Jeauhan schreef:

Jeauhan, woord maakt schuld...

avatar van dennis013

dennis013

Geweldig moraal in de film, geweldig verhaal en super uitgevoerd door Murray. Een persoonlijke top 10 notering zeker waard.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Flauwe film.

Wist eigenlijk al wel een beetje dat dit mijn ding niet is maar wou hem wel zien vanwege het interessante concept. Valt al snel op dat dat eigenlijk het enige sterke is aan de film. De eerste paar dagen zijn nog wel boeiend maar wanneer de nieuwigheid er een beetje af is vervalt de film al snel in saaiheid en langdradigheid.

De versierpogingen zijn echt verschrikkelijk lame en het gedeelte waarin hij zijn leven gaat beteren was niet om aan te zien . Murray doet het wel goed maar vond zijn personage nou niet echt interessant. Een beetje sarcastisch, maar niet genoeg om echt te boeien.

Visueel was het erg saai en de score vond ik vooral irritant. Krappe 1.5* voor het leuke concept en een goede Murray.

avatar van elmo4ever

elmo4ever

GOED!!! iet wat lang dradig!

Script / Verhaal:................ 3,7

Acteerwerk:....................... 3,9

Regie / Speelduur:...........2,2

Realisme:......................... 2,9

Cinematografie:............... 4,1

Naam/Poster:................... 3,8

--------------------------------------

Eindcijfer:........................... 3,2

Realisme 2,9? Cinematografie 4,1??

kos schreef:

Realisme 2,9? Cinematografie 4,1??

Ja, dit is wel heel realistisch! Dit zou iedereen kunnen gebeuren.

Ik vind realisme niet echt iets wat je gemiddelde moet beïnvloeden bij een film als Groundhog Day.

Hij bedoelt waarschijnlijk gewoon geloofwaardigheid. Maar met een 4.1 voor cinematografie hoop ik dat het scores op 10 zijn .... Ook die 3.8 voor de poster vind ik eigenlijk bloedeng.

Onderhond schreef:

Poster vind ik best grappig gedaan.

avatar van moviemarloes

moviemarloes

Leuk! Oh wat speelt Bill Murray hier een leuke rol zeg!

Zeer vermakelijk! 4,5!

jumpstylemovie

Ik vind Groundhog Day meer Komedie/Fantasy dan Komedie/Romantiek. Nou ja...

avatar van krizziz

krizziz

erg leuke film

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Erg leuke film, weer een leuke rol voor Murray.

avatar van soom

soom

I don't deserve someone like you, but if I ever could, I swear I love you for the rest of my life.

Winter, slumbering in the open air,

wears on his smiling face,

a dream of spring.

The wretch, concentred all in self,

living, shall forfeit fair renown.

And doubly dying, shall go down,

to the vile dust from whence he sprung,

Unwept, unhonoured and unsung.

Ik kan echt nauwelijks om poëzie heen. Vind gedichten en dichtende, romantisch uitgesproken dialogen altijd zo iets ontzettend moois hebben. Als ik dat tenminste met enig recht mag zeggen. Ik houd van gevoelige gedichten, vind eigenlijk alles wat dat gebied aangaat hartstikke mooi. Een gedicht zegt, net als een verhaal, eigenlijk best veel.

Bill Murray, na de voor mij bijzondere samenwerking met Scarlett in LiT (heb ik weleens wat anders van hem gezien, ik weet het niet..?), is goed en geeft Andie het spel dat ze nodig heeft. Ze komt tot haar recht dankzij de ster van de film.

Ik wil best weleens een dag uit mijn leven overdoen. Het is pure fictie dat Phil dezelfde dag blijft beleven, maar toch droomde ik over enkele perfecte en minder perfecte dagen weg, en zag ik al voor me wat ik die dagen zou doen. En wat niet.

Ik kan er weinig anders over zeggen dan gewoon maar helemaal niets.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Deze film heb ik al zo vaak bekeken en hij blijft gewoon leuk. Het is zo boeiend om te kijken hoe hij uit zijn situatie gaat komen. Bill Murray is ook echt geknipt voor deze rol. Alsof het voor hem geschreven is.,

De grappen zijn echt leuk en het verhaal is vermakelijk om naar te kijken. Deze moet je absoluut een keer gezien hebben.