• 9.378.664 stemmen

King Kong (2005)

Avontuur / Actie | 187 minuten / 201 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Actie

Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody

Releasedatum: 14 december 2005

Plot King Kong

"The eighth wonder of the world."

De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.

Jaap_aap schreef:

BTW this movie RULEZZZZZZZz

Je mag alleen stemmen als je de film al hebt gezien.

avatar van miak

miak

Wow

Gisteren de trailer in de bios gezien. Dat zag er gaaf uit. Ik had echt iets heel anders verwacht bij deze film.

avatar van james_cameron

Net de dubbel dvd gezien met de production diaries. Effe wennen natuurlijk, een dvd zonder film met alleen maar extra's (zo'n vier uur lang!), maar het is echt de moeite waard. Helemaal super zelfs, vooral dat bullshit-filmpje waarin Jackson met een serieus gezicht beweert al bezig te zijn met deel twee, Son Of Kong! Voor fans van documentaire-materiaal van het niveau van de Lord Of The Rings special editions is dit verplichte kost. Als je de dvd wilt kopen, doe dat dan bij Mediamarkt, want dan krijg je er gratis een bioscoopkaartje voor King Kong bij!

avatar van ChielB

ChielB

Gisteren begonnen met de gelijknamige game van de film, en de stukjes film die er in het begin al in zitten en de sfeer die alles uitstraalt.......geweldig!

Ga em zeker in de bios kijken deze, verplicht!

avatar van AHWA

AHWA

Ik heb gisteren de trailer nog eens gezien in de bioscoop. Ik verwacht een sterk begin, maar zodra de dino's erbij komen verwacht ik dat de film een vervelende wending neemt.

We gaan het zien.

james_cameron schreef:

Net de dubbel dvd gezien met de production diaries. Effe wennen natuurlijk, een dvd zonder film met alleen maar extra's (zo'n vier uur lang!), maar het is echt de moeite waard. Helemaal super zelfs, vooral dat bullshit-filmpje dat Jackson al bezig is met deel twee, Son Of Kong! Voor fans van documentaire-materiaal van het niveau van de Lord Of The Rings special editions is dit verplichte kost. Als je de dvd wilt kopen, doe dat dan bij Mediamarkt, want dan krijg je er gratis een bioscoopkaartje voor King Kong bij!

Lijkt me wel erg gaaf, maar beetje onzinnig. Een DVD met film én extra's is geweldig. Want die film kijk je keer op keer en die extra's zijn slechts af en toe leuk. Ik wacht wel op de 2-disc mét film (of de eventuele 3-disc )

Maar wie zegt dan dat er een deel 2 komt (dat zou alles verpesten in mijn oogopzicht)?

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Was natuurlijk een grote grap Ga hem ook kopen binnenkort, wist niet dat hij al uit was...

Bij pathe Tuschinski zeggen ze trouwens dat hij pas de 21e uitkomt Weet iemand hier meer van?

avatar van FisherKing

FisherKing

14-12-2005 is de wereldwijde première. Kan zijn dat Pathe de film later brengt.

Angrod_Pallanén

Ik ken nog geen bioscoop die al heeft aangegeven deze film te draaien (ja, binnekort zeggen ze). Dat terwijl het nog één week verwijderd is...

avatar van schopenhauer

schopenhauer

Ik ga hem vandaag in Leuven kijken in de Studio.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Ik las net in de krant dat hij in Belgie wel degelijk op 14 december in de zalen komt.

Angrod_Pallanén

Mijn bioscoop, Movie Unlimited Zevenaar, beweert op 8 december (morgen) de Wereldpremière van King Kong te houden, met andere woorden, dat ze King Kong draaien voor het eerst. Dit kan toch niet kloppen? IMDB houdt nog steeds vast aan de 13 December in Nieuw-Zeeland, maar ik betwijfel het feit dat een bioscoop in de krant een leugen gaat neerzetten...

Iemand die rond Zevenaar woont en er meer van weet?

avatar van Goodfella

Goodfella

Ik zou ze gewoon even bellen als ik jou was

Angrod_Pallanén

Ja, maar ik betwijfel of zo'n kleine bioscoop hier in de Liemers eerder zou zijn dan een in A'dam. En gaat King Kong dan in Amerika ook al morgen in première?

avatar van as

as

Krijgt al goede reviews.

avatar van Film-freaker

Film-freaker

Duurste fantasy film ooit gemaakt stond in de mikro gids.

Ik ben echt benieuwd naar deze film.

ik denk dat het een zeer spectaculaire film gaat worde

avatar van Phoenix

Phoenix

13 van de 13 recensies fresh op RottenTomatoes. Over het algemeen is men lyrisch tot nu toe. Ben toch wel heel erg benieuwd geworden!

avatar van Goodfella

Goodfella

Angrod_Pallanén schreef:

De eerste en enige persvoorstelling is pas vrijdag en die werkt heel strict met officiele uitnodigingen enzo, dus ik heb er m'n twijfels bij

avatar van seth gecko

seth gecko

volgens ign heeft de film even nodig om op gang te komen en duurt het 40 minuten voor de filmcrew op het eiland verzeilt en zelfs meer dan een uur voor je kong te zien krijgt maar drukt Jackson van dan af het gaspedaal behoorlijk in en levert hij spectaculaire cinema af.

de rollen zijn misschien wat stereotiep zo is Brody vooral de cliché held maar Kong straalt emotie uit en de relatie tussen het grote beest en Ann komt overtuigend tot leven.

he,natuurlijk weten we hoe het verhaal loopt en afloopt maar dat betekent niet dat Jackson geen meeslepende cinema heeft afgeleverd.

het enige minpunt is dat Jackson nu een jaar vrij neemt als reggiseur en enkel producerwerk voor de Halofilm in zijn planning heeft staan

avatar van silverfaustx

silverfaustx

het spel van deze film is slecht en jack black is erg iritant die pianist gast is maar muf

avatar van Reinbo

Ik denk dat het een hele goed film wordt, maar dat hij (omdat hij het toch van z'n effecten moet hebben) snel verouderd en in populariteit zakt. Bovendien kan het nooit zo goed zijn als het origineel: konijnenhuiden lijken genetisch gezien nu eenmaal meer op gorillahuid dan CGI. En daarin schuilt hem het grote verschil. De nieuwe Kong zal nooit zo charmant zijn als de Kong uit het origineel.

Daarbij heeft het origineel een veel hoger tempo (en kent het net zoveel spektakel) want daar vertellen ze het zelfde verhaal in de helft van de tijd

avatar van Film Pegasus

Ik ben in elk geval benieuwd naar deze film. Ik denk wel dat hij enorm zal aanslaan, maar toch wat tegenvallen voor wie de originele versie heeft gezien. Vergelijk het met Godzilla uit 1998. Prachtig om te zien, maar er zullen ongetwijfeld beter Godzilla-films zijn. En zoals eerder hier vermeld hoop ik dat de gorilla niet te digitaal overkomt. Want hoe modern het ook mag zijn, veel films gaan jammer genoeg de mist in door het rampzalig gebruik van CGI.

Film Pegasus schreef:

veel films gaan jammer genoeg de mist in door het rampzalig gebruik van CGI.

Een echte gorillahuid zit vol met vloien, klitten, modder, boomhars, abcessen, kortsen etc. Een CGI huid ziet er meestal uit alsof de aap net een paar uur in de stoel bij de schoonheidspecialist heeft gezeten; een prachtig glimmende vacht.

Bij LOTR koos Jackson daarom terecht vaak voor de inzet van conventionele make up effecten, maar ik vrees dat hij hier verblind is door de schijnmogelijkheden van zijn digitale effecten studio. Je hoort hem constant praten over dat het zo moeilijk was om Kong goed te laten acteren met licht en donker in zijn ogen en zo , dom, dom, dom...Kong moet eruit zien alsof hij uit de jungle komt! Alleen dan is hij geloofwaardig.

Maar we zullen zien...

avatar van Film Pegasus

Als hij maar niet het slachtoffer wordt van het George Lucas-effect: veel aandacht voor special effects maar wel vergeten dat er ook nog acteurs rondlopen....

avatar van Reinbo

Als je het origineel kent weet je dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken, de actuers hebben sowieso geen grote rol in King Kong. Bovendien kan PJ regisseren en Lucas niet.

avatar van Film Pegasus

Dat is inderdaad zo. Ik heb de originele King Kong en de versie uit de jaren '70 al eerder gezien. Maar dat is al wel een tijdje geleden. Ook al hebben acteurs in deze film geen grote rol, je ziet het onder Lucas kan mislopen. Dat is dan wel het voordeel van Jackson.

avatar van Flipman

Flipman

Komen er nou in het origineel uit '33 ook dino's voor? Daarover ben ik namelijk in discussie meteen aantal mensen .

Flipman schreef:

Ja, wat dacht je....Jurassic Park is er niets bij....

avatar van markie1978

markie1978

He weer een film van Peter Jackson ben benieuwd of dat deze net zo goed is al Lord of the Rings. Het valt me wel op dat deze man klasieke verhalen verfilmt, dit is natuurlijk altijd veilig, maar wel een beetje makkelijk natuurlijk.