Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody
Releasedatum: 14 december 2005
Plot King Kong
"The eighth wonder of the world."
De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.
- Trailer (YouTube)
Bruce Baxter
Hayes
Choy
Roseicollis
Het gevecht met die drie Rexen was well cool
vind well dat de Dinos hierin omlaag worden getroken
Rex wordt afgebeeld als een hersenloze killing machine
die koste wat koste persee dat vrouwtje moest zou eten
en de scene waarin een groep Raptors een kudde Langneken aanvalt
en met Kudde en al de ravijn inrent
was ook nogal belachelijk
psycholamp
- 1960 berichten
Rex wordt afgebeeld als een hersenloze killing machine
die koste wat koste persee dat vrouwtje moest zou eten
Het zijn ook geen Rexen, maar afstammelingen daarvan. Kijk maar bij de extra's van de film, dan weet je ook waarom ze zo agressief zijn.
Polvo
Her en der langdradig, zo nu en dan dacht ik "nu heb ik het wel gezien" zoals bij de diverse gevechten die maar eindeloos door bleven gaan.
Met een uur korter was de film beter af geweest.
Technisch een perfect in elkaar gezette film, dat wel.
Roseicollis
maakt het nog raarder dan
afstamelingen zijn in de regel beter slimmer dan hun voorouders
denk dan ook dat ze VOOROUDERS bedoelen en niet AFSTAMELINGEN
Scifi
Tot 2005 vond ik de versie van 1933 de beste van alle King Kong films, maar ik ben blij dat er eindelijk eens een goede remake is gemaakt.
De recensie van Mr.M op de vorige bladzijde, vind ik zeer goed en komt zeer goed overeen met mijn mening over de film.
Peter Jackson heeft echt zijn best gedaan om King Kong op een echte gorilla te laten lijken. Zijn uiterlijk, lenigheid en gedrag zijn echt stukken beter dan dat in de vorige versies (die van Dino de Laurentiis uit 1976 meegerekend).
Ik vond vrijwel alle aspecten van de verhaallijn goed uitgewerkt en de special effects waren echt super.
Een paar kleine minpuntjes van deze versie:
- De manier waarop de inboorlingen, op het eiland, neergezet zijn in deze film, als onmenselijke horrorachtige monsters, vind ik niet zo geslaagd. Dat vond ik in de vorige twee genoemde versies beter gedaan. Toen waren het enigszins brave mensen die King Kong beschouwden als hun god. Het polsstokspringen voorafgaand aan de ontvoering van het meisje vond ik niet zo mooi gedaan als het gebruik van de kano in de vorige versies. Ook de scène met de offering van An aan King Kong vond ik minder en het openslaan van de grote deuren door King Kong heb ik hier gemist.
- De scenes met de dino’s en de grote insecten vond ik hier zeer goed gedaan, maar toch vond ik de sfeer op het eiland in de versie van 1933 bij momenten spannender in beeld gebracht dan hier, ondanks de verouderde trucage in die film. Ik denk dat dat komt door de donkere belichting, de angst die de mensen uitstraalden en de spannende muziek uit die tijd.
Ik denk dat Peter Jackson in dit opzicht visueel vermaak prefereerde boven suspence.
Bovenstaande punten zijn bedoeld als detailkritiek, voor de rest was de film echt een van mijn favorieten, daardoor krijgt hij van mij 4,5*
kaydegreef
Deze film komt in december al op TV!
Ga er zeker nog eens naar kijken...
Amazing
Redelijke film, liefde dus beest en mens is goed uitgewerkt. Al met al duurde hij net wat te lang.
Pokerface
Gezien... maar vond em nie goed.... té fake
Wat was er fake aan dan? Dit is / was een van de duurdere films allertijden (160 miljoen dollar). Vanwege dat budget is alles fantastisch uitgewerkt en de special effects zijn ook prachtig.
Aan evt slechte effecten kan het dus niet liggen..
Vond je hem misschien té fake omdat zo'n aap helemaal niet bestaat?? Kijke de film dan a.u.b. niet.
Je weet wat je kan verwachten met een dergelijke film...
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
Special effects waren absoluut niet prachtig. Ik zag een paar dagen geleden op school nog een paar fragmenten terug van Jurassic Parc en we waren het er allemaal over eens dat de effecten van toen er nog altijd overtuigender uitzien dan in de films van nu. Heb je die halo's rond de hoofdpersonen soms niet gezien? Ronduit lelijk!
serpico
Heb je die halo's rond de hoofdpersonen soms niet gezien? Ronduit lelijk!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
Die halo's waren er dus wel degelijk...kijk nog maar eens goed naar die achtervolgingsscene!
serpico
Ik heb zonet die scène nog eens bekeken (wat blijft ie toch fantastisch
) en alleen maar op de hoofdpersonen gelet, maar echt met alle wil van de wereld niks kunnen ontdekken wat op een halo zou moeten lijken... Kun je geen screenshot zoeken waarop zo'n halo te zien is? Want ik kan ze echt niet zien.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
zeer vette film met een goed verhaal, weer eens een goede film van PJ!!!
jammer van het einde
maar voor de rest een top film
K@i
de dino's een stuk mooier en overtuigender dan die in Jurassic Park.
dus jij vondt deze dinos die hier als hersenloze gedrochten
worden neergezet
beter dan de dinos in jurassicpark
JTV-kijker
- 2017 stemmen
de dino's een stuk mooier en overtuigender dan die in Jurassic Park.
dus jij vondt deze dinos die hier als hersenloze gedrochten
worden neergezet
beter dan de dinos in jurassicpark
you must be joking
ik vond de dino's in jurassic park nog net iets beter vond ik maar het was in alle 2 de films zeer goed.
Stephan
dus jij vondt deze dinos die hier als hersenloze gedrochten worden neergezet beter dan de dinos in jurassicpark
you must be joking
Dino's wáren hersenloze gedrochten. Hersenen ter grootte van een walnoot...
In die zin vond ik de parade van spek erg amusant en idd een stuk beter dan in Jurassic Park.
K@i
Dino's wáren hersenloze gedrochten. Hersenen ter grootte van een walnoot...
Haaien en Krokodilen beiden en stuk ouder san Dinosauriers
lang dacht men dat ze hersenloze killingmachines zijn
maar uit recent onderzoek is gebleken dat ze veel slimmer dan ooit gedacht
en nog beter voorbeeld
VOGELS men dacht ook dat vogels nooit snuger konden met hun kleine kopjes
Stephan
men dacht ook dat vogels nooit snuger konden met hun kleine kopjes maar tegenwoordig weet men dat somige zelfs het nivo van mensapen en dolfijnen overtrefen
Ik vroeg ze nog: Wat vinden jullie nou van Flipper?
Het briljante antwoord was: "Tsjilp?"
arne66
zeer ''vette'' film met een goed verhaal, weer eens een goede film van PJ!!!
Voor de duidelijkheid, ik vond dit ook een vette film maar even serieus: Vond je deze film nu echt een goed verhaal hebben?
''Een groep mensen gaat met een boot naar een schedelvormig eiland. Daar zijn allemaal dino's en één reuze gorilla. De reuze gorilla wordt verliefd op het meisje. Na een tijdje is de reuze gorilla op één of andere manier in New York. etc etc.
Nogmaals ik vond het een ''vette'' film maar het verhaal kan je nu niet echt goed noemen.
het gevecht tussen Kong en de laatse Rex
was wel een stuk beter dan het gevecht tussen Spino en Rex in Jurassicpark
normaal negeer ik fouten gewoon
maar aangezien het een topsport is op deze site om tejanken over fouten bijdeze
1 van mij
de T'rex had maar 2 vingers en Geen drie zoals in deze film
rotem
Wat een mooie film !! Jammer dat het altijd slecht moet aflopen, maar zelfs ik heb nog een traantje gelaten.
Hier en daar inderdaad net iets te fake (te computerachtig), maar dat ontneemt niet de spanning.
Echt een must-have-seen !!
arne66
normaal negeer ik fouten gewoon
maar aangezien het een topsport is op deze site om tejanken over fouten bijdeze
1 van mij
de T'rex had maar 2 vingers en Geen drie zoals in deze film
Ik denk niet echt dat dit een fout was. Bij het maken van de film worden er paleontologen bij betrokken.
De regisseur wilde waarschijnlijk zelf gewoon die beesten iets anders maken, dan ze eigelijk zijn.

Kong: Skull Island
2017

King Kong Lives
1986

King Kong
1976

Binnenkort staat Peter Jacksons 'King Kong' op Netflix: 'Het einde zorgde dat ik het toch even moeilijk had'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Deze titels voegt Netflix binnenkort toe aan het aanbod

Vozvrashchenie

The Gunfighter
Western, 1950

The Last Samurai
Historisch / Oorlog, 2003
new york cityscreenplayshow businessfilm bedrijfexotic islandmonsterinheemshuman animal relationshipschipgrote depressiegiant insectremakeprehistoric creatureking kongdinosaurusschepselkaijuprehistoric creatureempire state buildinggiant apewoman in periljaren 30giant gorilla king kong