• 9.381.099 stemmen

King Kong (2005)

Avontuur / Actie | 187 minuten / 201 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Actie

Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody

Releasedatum: 14 december 2005

Plot King Kong

"The eighth wonder of the world."

De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.

avatar van saw1991

saw1991

geweldige film !! ik vond hem echt goed : de special effects waren top alles zag er echt uit , de acteerprestaties waren ook top vooral van Naomi vond ik

op het einde toch een traantje gelaten dat vond ik

best wel emotioneel

4.5 ster

• 11924 berichten

Special effects goed?? Halo's rond de hoofdfiguren tijdens de achtervolgingsscenes niet gezien zeker?

avatar van pawman_

pawman_

Mr.Hyde schreef:

Ik weet niet of je weet dat dat toevallig een steengoede acteur is die enkele jaren geleden een Oscar heeft gewonnen. Het heeft er niets mee te maken of je lelijk of mooi bent om goed te kunnen acteren.

en een allround acteur ook nog

avatar van Dead01

Dead01

• 1978 stemmen

Zonet afgezien en moet zeggen ja vond de film niet zo speciaal.

Heb de eerste versie ooit als kind gezien en weet hoe het daar ongeveer eindigt.

Alles is mooi weer gegeven maar het is zo iets van dat kan gewoon niet en daarom zegt de film mij veel minder.

Het einde dat was wel weer goed.

avatar van BlueSword

BlueSword

BlueJudaskiss schreef:

wat kunnen sommige mensen toch overdrijven... dat je daar serieus aan gaat irriteren, tot nu toe weet ik alleen dat jij dat opgemerkt hebt, bij de rest van de film waren de special effects gewoon geweldig!

• 11924 berichten

Ik ben zeker niet de enige die dat opgemerkt heeft, lees de vorige 50 pagina's nog maar goed door! Halo's rond de acteurs...kom op...dat kan niet meer!

avatar van BlueSword

BlueSword

nooh, daar heb ik geen zin in.

• 11924 berichten

Dan moet je maar gewoon voor lief nemen dat ze er toch echt zitten

avatar van fluffy1

fluffy1

king kong is persies een maat van me

avatar van seanpuffy

seanpuffy

goede film

maar kunnen ze hier geen ander cover nemen er zijn er veel meer en beter dan de cover dat hier op staat.

avatar van thunderball

thunderball

Jack Black een oscar gewonnen???????????? Voor welke film dan? Dacht het niet!

avatar van korykory

korykory

De oude versie uit 1933 heb ik voor het eerst gezien als zestienjarige, op een 'filmclub' van mijn middelbare school. Dat was toen een uiterst plezierige verrassing: lachen omdat de special effects uit die tijd zo doorzichtig zijn, maar toch ook bewondering voor de mooie opbouw van het verhaal (ook in die versie duurt het heel lang voordat je de 'hoofdpersoon' eindelijk in beeld krijgt.) Echt een memorabele film.

Qua verhaal voegt deze jongste versie niet zoveel toe. De special effects zijn natuurlijk stukken beter dan vroeger, en een aantal scenes (de stormloop van de dino's, de val door de lianen) zijn prachtig gechoreografeerd. Ook de relatie tussen de beauty en de beast vond ik mooi tot zijn recht komen, vooral in de oerwoudscenes, als Watts haar bewonderaar steeds beter leert kennen (de aandacht waarmee ze naar hem kijkt! Alleen al daarom begrijp je waarom hij verkikkerd op haar raakt) en haar 'danspasjes' voor hem opvoert.

Als geheel duurt de film misschien iets te lang, maar ik heb me er prima mee vermaakt, net als mijn partner, die eigenlijk helemaal niet van fantasy houdt, en mijn oudste dochter, die daar heel veel van houdt.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

weet er iemand waar ik deze dvd box kan vinden , ik wil graag die extra scenen en verlengde scene van king kong zien.

avatar van beunhaas

beunhaas

Ik vond dat de film veel te lang duurde. De animaties waren ook niet om naar huis te schrijven en verder kan ik er met mn kop niet bij dat een knappe hoogblonde vrouw op een gorilla van 8 meter valt, maar dat zal wel onder mijn twentse nuchtheid vallen.

De film laat ook ontzettend veel vragen onbeantwoord.

3 uur voor deze film is echt te lang:2*

avatar van Roseicollis

Roseicollis

vette film een dikke 4 van mij

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

Leuke film! Het duurt wel lang.

Het liedje op het begin is chillin G!

avatar van WeZet

WeZet

Het is een coole remake van het origneel en er zitten gelukkig ook nieuwe elementen. Voor dit alles een mooie plus! In het begin zit de sfeer er lekker in maar toch kon het met niet helemaal bekoren. Dus: Erg cool verhaal, special effects e.d. maar de sfeer laat toch wat te wensen over naar mijn mening

*3.5*

avatar van Mug

Mug

Boven m'n verwachting scoort Jacksons King Kong een mooie voldoende.

Grootste pluspunt is toch de uitstraling van de film + de heer Kong himself. Le grand finale op de Empire State Building mag rustig briljant genoemd worden. Visueel spektakel.

Dat visuele spektakel nekt de film ook. Jackson wil te veel, veels te veel. Op Skull Island werd ik geheel immuun voor het zoveelste enge beestje. De brontosaurussen-achtervolging vond ik visueel zelfs een CGI-debacle eerste klas. Verschrikkelijk slecht. Hoe meer spektakel, des te beter, zal men gedacht hebben. Integendeel.

Ach, en dan nog de opmerkelijke interpretatie van de relatie Ann vs. Kong. Hier en daar werd het een glazuur-roze bedoeling, en met schaamte aanschouwde ik het reeds veelbesproken "ijsdansje". Ik voelde me als kijker niet serieus genomen.

Maar King Kong is een prima opgebouwde film, zelfs Jack Black wist me niet te irriteren [geheel onverwacht]. Prima aankleding, veelal mooie sfx. Jackson leverde een prima block-buster af, maar helaas draait ie hier en daar een beetje door. Drie grote sterren mijnerzijde.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Deze film is veel te langdradig. Het stuk op de eiland is gewoon veel te lang. Echter aangekomen in New York wordt het toch nog spannend. Helaas is dat stuk niet meer genoeg om de film te redden 2.5 sterren

avatar van jackie chan

jackie chan

Zal ik hem dadelijk op film1.1 gaan kijken?

Drie uur voor dezxe film ... Ik heb the lord of the rings nog nooit afgekeken veel te lang en teveel special effects.

Dus ik denk dat deze film qua cast and craw toch veel van the lord of the rings wegheeft dus ik ga hem wel/niet kijken.

Misschien toch een keer de DVD lenen kun je hem in termeinen kijken:P

Ik houd standaard het liefst van de 90 min films.

avatar van chilling

chilling

gave film

avatar van helleke

helleke

Zopas de film nog eens bekeken en eerlijk gezegd bevalt hij mij nog meer dan de eerste keer.

Schitterende special effects(de gevechten tussen Kong en de Tyranosaurussen).

Ge moet het wel met een korreltje zout nemen want de scene waarin ze weglopen tussen de dino's is serieus bij het haar gegrepen.

De laatste 20 min. waren misschien wel iets te zeemzoeterig(de band tussen Kong en Ann Darrow),maar over het algemeen was dit een leuke film.

Hij krijgt dan ook een verdiende 3,5 sterren.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ik moet zeggen dat ik niet van remakes houd maar dit toch wel een heel goede film vond. Goede opbouw naar het eiland en vanaf dan is het vermakelijk tot aan het eind. Ik vond de special effects heel goed maar ik ga dan ook niet letten op kleine details of zo. Af en toe had ik wel het gevoel dat Peter Jackson net iets teveel wilde.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Goede film binnen het pulpgenre. Jackson weet weer als vanouds een overkill aan wezens neer te zetten. Wat ik ook leuk vond was dat er gewoon inboorlingen in voorkomen, terwijl dat in deze tijd vrij politiek incorrect is.

Van verschillende mensen hoor ik dat zij de film ongeloofwaardig (op deze site vaak verward met onrealistisch) vinden. Tja... Dan moet je dus geen film kijken waar een enorme gorilla in voorkomt die op een eiland vol dino's leeft.

avatar van valerio2003

valerio2003

wat een onwijs goeie film zeg

ontzettend spannend op het eiland met al die enge beesten,normaal hou ik helemaal niet van dat soort films maar het was op het filmkanaal ,ben toch gaan kijken en peter jackson doet het toch weer eventjes

mijn complimenten

avatar van kleez

kleez

jammer dat de film zo laag scoort, ik vond het een bijz.

mooie film!

avatar van Arturo

Arturo

kleez schreef:

jammer dat de film zo laag scoort, ik vond het een bijz.

mooie film!

Inderdaad, want ik vind niet echt dat er iets slecht is aan deze film. Schitterende scenes en het zijn allemaal goeie acteurs/actrice die er spelen. Het mooiste vond ik het einde, dit is nou een film die een schitterende slot heeft. Naomi Watts die er zo mooi is en een goeie rol speelt..

Schitterende film: een 5..

avatar van Spartaan

Spartaan

-niet spannend genoeg

-lachwekkende relatie tussen Kong en het meisje

-die Tyrexen, sjonge jonge wat een circus

-de film zelf, wat wilde Jackson aan ons vertellen ?

Als Jackson ons wilde laten zien dat hij alles op het witte doek tot leven kan brengen op zo'n indrukwekkende manier, dan heeft ie zijn doel allang bereikt, want met LOTR flikte hij t al. Deze remake van de remake van de remake van de remake Kong-episode had niet gehoeven.

Doe je het toch, gooi er dan een verhaal in. Ik krijg de indruk dat het Jackson niet om t verhaal ging, maar dat als een soort kapstok diende voor de CGI en speciale effecten. Net zoals het verhaal in martial arts films gewoon als kapstok dient voor de gevechten, zo was het verhaal in King Kong een kapstok voor de prachtige beelden.

2,0

avatar van Martinator

Martinator

ik vin die aap echt zo vet het duurt wat lang voor dat ie erin komt ma dan is er ook!!!!!! deze fim valt net buiten mijn top 10 omdat dat stukje in de stad wat langdradig is en lang niet zo mooi als op dat eiland

avatar van mnrk

mnrk

weet er iemand wanneer de dvd-box van King kong in nederland uitkomt?

Het gaat dan om de 3-dvd box...

Kan hem wel vinden via Amazon maar voor de rest nog niet.

Het blijft toch een mooie film....