Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody
Releasedatum: 14 december 2005
Plot King Kong
"The eighth wonder of the world."
De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.
- Trailer (YouTube)
Bruce Baxter
Hayes
Choy
JJ_D
Op welk moment 'raaskal' (ook weer zo'n sterke manier van discussieren) ik dan?
Je raaskalt niet, bij zephyr kan onderstaande quote er gewoon niet in...
zephyr
Je raaskalt niet, bij zephyr kan onderstaande quote er gewoon niet in...
JJ_D, ook jij zou beter moeten gaan kijken,
Een paar alinea's naar boven a.u.b. :
Maar zoals eerder gezegd deze genegenheid jegens Kong ontbreekt in zijn geheel in de versie van 1933, dat dan ook een typische ouderwetse monster-horrorfilm is, zij het voor die tijd bijzonder origineel.
De scene op het ijs is bijvoorbeeld ( bespot door sommigen omdat ze door het ijs zouden moeten zakken, maar dat is weer een technisch detail dat helemaal niet belangrijk is) is natuurlijk om van te smullen om even later rücksichtslos tot de orde van de dag te worden geroepen vanwege een kanonskogel. En de slechte , met de natuur op onsympathieke voet staande mens, kan zijn vernietigende werk dan beginnen. Dat is allemaal zo anders geworden. Nee, dit is echt een ander verhaal geworden. Zoveel beter dan alleen maar een griezelfilm. Mensen hoeven deze film niet automatisch te gaan afkappen alleen omdat de SFX zo mooi gemaakt zijn.
Ik heb het hier vooral ook over de tragiek van Kong, jammer dat je dat nu niet duidelijker is geworden...
Ik wil het zinnetje er nog wel even apart voor je uitlichten : rücksichtslos tot de orde van de dag te worden geroepen vanwege een kanonskogel. En de slechte, met de natuur op onsympathieke voet staande mens, kan zijn vernietigende werk dan beginnen.
Maar, ik vermoed dat dit aan dovemansoren gericht is, daarvoor laat ik deze discussie nu voor wat het is.
JJ_D
De genegenheid ontbreekt, maar de tragiek niet. En de tragiek was subtieler (zie mister blonde). Dus je haalt weer een stukje aan over de genegenheid i.p.v. de tragiek... Vb. van hoe bombastisch de huidige tragiek wel is? Het verstoren van de ijspret. Mooie scène, maar niet bepaald wat je noemt "sober". Ok?
killzone
Peter Jackson's King Kong was voor mij een teleurstelling.
Qua plot kon het veel beter, maar de rest klop helemaal (qua SFX/cameravoering en de regie van Jackson).
Maar dat ene plot kan een film gewoon verpesten. En ook hier is dat het geval...
Het eerste anderhalf zit je naar een film te kijken waarvan je zegt: ''waar gaat het in hemelsnaam over'''. Over die aap of over het leven van normale burgers''.
Heel saai om naar te kijken. Je kunt toch beter beginnen met een klein stukje scene over de hoofdpersonen, je hoeft toch niet het hele anderhalf uur (een normale tijdsduur van een film) de hele cast voor te stellen...
En daarom denk ik dat de film geen grote indruk heeft gemaakt op het publiek en terecht en ook niet meteen Lord of the Rings of Spiderman overtrof...
En meneer Jackson wil nog een extended edition van maken binnenkort.
Houd toch op.... Voor mij kon het veel korter duren. En dat kan als je meer dan 200 mln $ hebt als budget.....
Doe mij maar liever een Jurassic Park of Lord of the Rings van dezelfde Peter Jackson....
Schuco
Ik kan niet heel veel minpunten in deze film ontdekken, maar een overduidelijke is toch wel dat de film te lang duurt. Het begin, wat ik overigens wel ok vond, duurde toch wel iets te lang. Ook bij de scene op het empire state building heb je wel even iets van: 'kan de film niet in versnelling 2?'. Verder is het een aardig goede film, wat je van Peter Jackson toch wel moet verwachten, met een superieur goed gemaakte King Kong. Ja over het verhaal heb ik niet veel te zeggen, het is een remake, toch wel leuk dat de insectenscene is teruggehaald. Ach tegen een paar misvormde insecten moet je kunnen....
*3.5
Pvt. Sanders
Ik zag 'm in de bios en ik vond hem inderdaad slecht effecten wel weer goed daar en tegen. Alleen vond ik het een beetje lomp.. De heen reis word grotendeels verfilmd die duurt bijna 1/3 van de hele film wat ik echt jammer vond. En de terug reis daar zie je niks van. Ik vind de bevolking van het echt knap opgemaakt. Maar ik vond het meer een beetje de vrolijke versie ik heb helaas de versie uit 1933 nog niet gezien terwijl deze vele male beter schijnt te zijn
Lola3
Alleen vond ik het een beetje lomp
ddk
Deze film is gewoon standaard avondvermaak die echter je ogen laat bloeden. Probeer deze film aub niet vaker dan eens in de 2 jaar te kijken want het verhaal is de 2e keer gruwelijk langdradig. 3.5*
ddk
3.5 voor het visuele aspect en omdat veel dingen dan wel niet echt top zijn maar yoch ook weer erger hadden gekund.
, maar een veel te langdradige film zou ik nooit een 3,5* geven
darth skywalker
deze kong is een redelijke geslaagde film die wel iets te lang duurt (met name het eerste uur en een aantal overbodige scenes ) en een geweldige climax in new york wordt verder redelijk tot goed geacteerd
jack-sparrow
een van de best films ooit .
geweldige , beste special effects ooit.
zeker de moeite waard om te kopen of huren .
ik geef hem 4.5
euqinom
zeer goede film, special effects waren zeer goed. ik heb met zweet in mijn handen gezeten
jack-sparrow
vooral de scenes in new york 1933 zijn geweldig gemaakt.
enkele scenes uit deze zijn origineel overgenomen van de originele .
zoals wanneer an darrow een appel steelt .
deze film is een van de beste die ik dit jaar heb gezien.ik geef hem een goede 5.0
AfterShocks
Deze film is absoluut een van de beste die PJ ooit heeft gemaakt naar mijn mening. Wel een film met best wel weinig actie(had meer verwacht) wel goede soundtrack muziek en achtergrond.. Alhoewel het 3 uurtjes duurt zit er geen moment in dat het niet te doen was. Mystery en spanning op de boot, natuurlijk nog liefdes momenten(wat zonder twijfel bij de film hoort) Het kon beter gemaakt worden maar alsnog een toppertje >4.5
jack-sparrow
inderdaad vooral die achtergronden zijn fantastisch.
ze zijn knap gemaakt (met de computer?)
geweldige film.
ik geef hem 4.5
by_the_way
ze zijn knap gemaakt (met de computer?)
Lijkt me voor het grootste gedeelte wel
Mattitude
Ik vind er niet veel aan.
De effects zijn prachtig. Maar het verhaal is gewoon niet aan mij besteed. Monsters en liefde..komt bij niet echt over.
En daarbij is het veel te langdradig. En teveel overbodige scenes zoals al eerder gezegd.
ik geef er 3,5 sterren voor.
Lijkt me voor het grootste gedeelte wel
inderdaad.
zonnebeke
ieder z'n mening natuurlijk maar eerlijk gezegd,voor mij de meest langdradige film ooit gezien. mooi gefilmd maar daarmee is ook zowat alles gezegd.
MJ_DA_MAN
Wel een film met best wel weinig actie(had meer verwacht)
Soms juist teveel achter mekaar lijkt me.
thugster
- 1977 stemmen
heerlijke film voordat ik hem ging kijken dacht ik dat zal wel niks zijn maar ik heb me 3 uur goed vermaakt
zeer knappe special effects ,
erg vermakelijke film.
vooral de scenes in new york 1933 zijn erg knap gemaakt.
Jeewee
een geweldige film! ik zag deze al in de bioscoop, in december. maar ik vind nog steeds dat deze in mijn top10 hoort. zeer realistisch, goed geacteerd en een applausje voor de special effects makers. weer een topfilm van Peter Jackson!
bananenneus
Leuke film, kijkt lekker weg.
Knap gemaakt en vooral het prehistorische erin vond ik verbazingwekkend goed gedaan.
3.5 * (mede door de special effects)
SmuttWars
Is natuurlijk geen prehistorische tijd, maar wel beestjes die al uitgestorven horen te zijn, maar ze zijn in deze film net zo prehistorisch als haaien.
But we get your point...
by_the_way
3 uur vond ik echt iets te lang... vooral het 2e uur dat wordt volgepropt met actie en gevechten etc. En ik stoorde me aan de vele onwerkelijkheden (buiten de aap dan) zoals dino's in de jaren 30 het mag dan wel een vreemd eiland zijn maar dat is wel wat over de top.
De special effects zijn uitstekend maar het verhaal kon me niet altijd boeien. Camerauitvoering vond ik wel erg mooi. Muziek was niks speciaals niet echt een thema muziekje??
ik heb voor de rest nog geen werk gezien van Peter Jackson maar ik denk dat ik wel meer van hem wil zien.
3.5 ster voor King Kong

King Kong Lives
1986

King Kong
1976

Binnenkort staat Peter Jacksons 'King Kong' op Netflix: 'Het einde zorgde dat ik het toch even moeilijk had'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Deze titels voegt Netflix binnenkort toe aan het aanbod

Vozvrashchenie

The Gunfighter
Western, 1950

The Last Samurai
Historisch / Oorlog, 2003
new york cityscreenplayshow businessfilm bedrijfexotic islandmonsterinheemshuman animal relationshipschipgrote depressiegiant insectremakeprehistoric creatureking kongdinosaurusschepselkaijuprehistoric creatureempire state buildinggiant apewoman in periljaren 30giant gorilla king kong