• 9.378.931 stemmen

King Kong (2005)

Avontuur / Actie | 187 minuten / 201 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Actie

Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody

Releasedatum: 14 december 2005

Plot King Kong

"The eighth wonder of the world."

De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.

FraVro

Daar heb ik niks over gezegd. Maar ik kijk gewoon niet graag naar films met "slechte" effecten. Als er goed geacteerd wordt of er mooie camera beelden zijn, dan haalt dat die “slechte” effecten nog niet weg. Ik bedoel: in een film moet je kunnen mee leven. En dat lukt mij niet met een film met "slechte" effecten.

Ik heb misschien uit frustratie gezegd dat het een slechte film is. (heb het woordje slecht ook weg gehaald). Maar het is geen slechte film, ik kan er gewoon niet naar kijken.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Maar ik snap niet wat je er zo slecht aan vind (de s.e.) in totaal heb ik slechts éénmaal overduidelijk een groen scherm "gezien". De rest was harstikke echt.

FraVro

"feanaro surion" heeft het "slechte" effecten genoemt. ik zij alleen dat ik het er nep uit vind zien en dat ik er niet naar kan kijken. Ik heb geen groen scherm gezien, maar in me gedachte de hele tijd.

Ik heb ook zitten nadenken. Ik kan er echt niet naar kijken, maar blijkbaar heel veel mensen wel. De film krijgt niet voor niets een 3,67. Ik vraag me dus af waarom jullie het dan wel allemaal zo mooi vinden uit zien. Misschien licht het gewoon aan mij en is de film ook gewoon mooi. Ik moet misschien afstand houden van dit soort films.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Als je iets nep eruit vindt zien vind je het ook slecht omdat het er echt uit moet zien

Hoe dan ook, het blijft jouw mening, maar ik vind het prachtig.

FraVro

Ja ik heb net wat andere berichten gelezen die een 0,5 geven. Daar las ik ook vaak in dat het nep uit ziet. Dus ik ben niet de enige. Maar het merendeel vindt het dus wel mooi uitzien.

Zo als jij al zei: ieder zijn eigen mening.

avatar van Kevin13

Kevin13

een goeie film van Peter Jackson. Maar ik vind de T-rex slecht gemaakt

avatar van markie1978

markie1978

Deze film is een beetje te veel van het goeie, en daarom erg ongeloofwaardig. Verhaal lijn is een beetje Jurispark en Raiders of the Lost Ark achtig, dus niet echt orgineel.

Ben zeker van Peter Jackson betere films gewent.

avatar van DeCe

DeCe

Werkelijk ellendige film dit, het idee dat ik nog 2 uur moest kijken na het eerste uur deed me slecht komen. Wat een simpele film...Het was eigenlijk te verwachten want hoe kun je een simpel verhaal wat aankleden ? Wat nieuwe elementen erbij gooien moet Peter Jackson gedacht hebben. Wat dino's, soort kannibalen ?, wat donkere zwarte rotsen, een woelige zee, en een rits oninteressante dialogen die nergens toe lijden...Een film die gehypt werd abnormaal, een game die verscheen voor de film... Tieners zullen hier van smullen ! Het heeft niet mogen baten voor mij, 0.5 voor de goeie download snelheid. Braindead blijft zijn beste film

avatar van boccamiseria

boccamiseria

Deze film gaat voor mij eigenlijk nergens over. hij is ook veel te lang trouwens, en hoewel hij een actiefilm is, viel ik echt bijna in slaap.

De effecten zijn wel knap, maar acteergewijs, kan je trouwens ook wel zo'n soort persoanges goed spelen, liet het wel te wensen over. vaak irritant slecht geacteerd.

avatar van ChielB

ChielB

Een gemengd gevoel bij deze film.

Opzich was het een prima over-the-top spektakel stuk t/m het eiland. Veel extreme actie, hoewel soms wat duidelijk animatie-werk, maar uiteindelijk overheerste toch wel een sterk avonturen-gevoel.

Zonder al teveel denkwerk en focus op acteerwerk/inhoud, was het tot aan het eiland een zeer vermakelijke film.

Helaas was het stuk in New York meer een 'noodzakelijk kwaad' dat vanwege het originele verhaal nog erbij moest. Dit gaf me toch hetzelfde gevoel als bij Jurassic Park 2 - The Lost World. Een prima film, maar zodra de boel de stad in gaat slaat het nergens meer op en is de beleving geheel weg.

Als het laatste stad-gedeelte weggelaten was en misschien de insteek van de film niet per se Kong was, maar een andere grote ontvoerder, dan zou het me veel meer hebben kunnen boeien. De eerste 2/2,5 uur waren nog wel een 3,5-4 waard, maar het laatste stuk liet het uiteindelijk afzakken naar een 3**.

Zeker geen slechte film, maar wel een flinke zit, zonder dat je een echt meestwerk te zien krijgt.

avatar van getyourchucks

getyourchucks

Zoo lang... het wordt wel vervelend na een tijd, het lijkt zich niet verder te ontwikkelen na de eerste twee uur. Keiharde tegenvaller 2.5

avatar van Moviestar

Moviestar

Verlaagd van 4* naar 3* het verhaal is toch wel wat lang... Mede door kleine onnodige stukjes...

avatar van TerrorBird

TerrorBird

beetje lange intro inderdaad en het einde was triest

maar deze movie staat makkelijk in mijn top 10 van beste films allertijden EASY

avatar van teun25

teun25

hele mooie film maar op sommige stukken wat langdradig. verder minder geacteerd, maar toch een hele vermakelijke film met mooie effects. 4 *

avatar van Epitaph

Epitaph

Leuk vermaak, maar toch een paar vreemde dingen zoals
Tijdens de ontsnapping is 't hartje winter (het ijs kan een reuzengorilla houden, dus het vriest dat 't kraakt) en Naomi Watts loopt vanaf +- 22.00 uur s'avonds tot +-08.00 in de ochtend in een dun jurkje op blote voeten zonder het koud te krijgen. Scene die ik net noemde deed me sterk denken aan Bambi.
Verder kon je op Skull Island goed zien dat Peter Jackson ook de LotR had gemaakt een overkill aan vreemde insecten e.d., bij LotR waren er ook te veel vreemde wezens naar mijn gevoel.
Alvorens King van de toren valt glijdt hij er eerst een stukje langsheen naar beneden (Titanic) dacht ik.

Kom niet verder dan 3***

avatar van lorelei

lorelei

Erg mooi film, voor de pauze zat ik al te janken! Je gaat echt meeleven met Kong en het is gewoon zo zielig om te zien hoe hij uit zijn natuurlijke omgeving wordt gehaald. Ik vind ook dat Naomi Watts erg goed acteert en Jackson is natuurlijk de heerser van de filmwereld! Echt een geweldige film!

avatar van buffy

buffy

op zich een mooie film !!

en ook wel scene's die me hebben kunnen raken,en ik met een brok in m'n keel zat te kijken.

maar jammer van die dinosaurussen & insecten die maken het wel een beetje nep !!

ik ben niet echt recentelijk een dino tegen gekomen die me voor de voeten liep of die mij omver liep HIHIHI

maar ja !! dat is mijn mening over die scene van de film !!

een ander kan 'm natuurlijk geweldig goed vinden en zal zich er niet zó aan hebben zitten storen, maar ik vond dat erg jammer want het had een pracht film kunnen zijn als ze die dino's & insecten hadden vervangen voor iets anders uit deze tijd !!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Een gigantische Gorilla kom ik inderdaad wel dagelijks tegen... ("HIHIHI")

aardige film, ietwat langdradig en op sommige punten niet al te geloofwaardig, maar verder zeker geen slechte film

avatar van Filmpjepakken?

Filmpjepakken?

Wel een mooie film. Bedroeft op het laatst ook. Peter jackson is briljant maar toch een 3,5

avatar van TerrorBird

TerrorBird

buffy schreef:

op zich een mooie film !!

maar ja !! dat is mijn mening over die scene van de film !!

zonderhun zou dan niet testil geweest zijn op dat eiland

em tjah niets levends uit deze tijd zou een partij zijn geweest voor KINGKONG zelfs een olifant niet

avatar van ~cinderella~

~cinderella~

Super saaie film,, echt niet normaal..

veelste langdradig,, khad m bijna afgezet, maar moest m gewoon nog afzien,, slechte film!! maar hij is wel mooi gemaakt!!

avatar van Wladmir

Wladmir

Ja, deze film vond ik goed. Mooie special effects en natuurlijk een goed verhaal. Ik vond hem alleen niet zo meesterlijk als de Lord of the Rings-Trilogy dus ik geef hem een 4*

avatar van JJ_D

JJ_D

Wladmir schreef:

Had dat dan gekund? Hier zit immers geen King Tolkien achter.

avatar van Urbanoetang

Urbanoetang

Ik vond hem gaan, vermakelijkste stukjes vond ik King Kong vs. die dinosaurus (tong eraf, dat met die kaken?)

Maar had er ook niet veel van verwacht

2,5-ster

avatar van Jerry1981

Jerry1981

Deze film was toch niet wat ik ervan had verwacht maar wel zeer mooi gemaakt en daarom toch 4 sterren

avatar van mister blonde

mister blonde

Ik kan het niet laten om in mijn stukje (een echte recensie schreef ik hier nog nooit) de versie van 2005 onlosmakelijk te verbinden aan het origineel van 1933. En wat een interessante materie; Bijna 75 jaar filmgeschiedenis scheiden deze twee films.

Wat het origineel zo geweldig maakt is het geweldige screenplay en het zinderende tempo. Het originele screenplay is geweldig en hoewel deze film datzelfde screenplay gebruikt, blijft het toch geleend en gaan alle credits naar 1933. Er zijn wel voldoende zijlijntjes en andere benaderingen, maar dat vond ik nu juist niet altijd even sterk. Het erbij geraapte verhaaltje met die Jimmy, bijvoorbeeld. Belachelijk en slecht uitgewerkt.

Dat is een beetje het probleem met deze versie. Door het bijna verdubbelen van de speelduur, gaat het zinderende tempo (nota bene het sterke punt uit '33) verloren. Het duurt zelfs bijna een uur voordat ze op dat eiland aan komen.

Ik vond ook in de versie van 2005 Kong nog steeds niet overtuigend, dat wil zeggen; ik had nog steeds niet het idee dat ik naar een echte aap zat te kijken. Wat dat betreft zijn we dus weinig opgeschoten. Natuurlijk zijn de sfx prachtig en is de hele setting van de jaren '30 goed getroffen, maar ik vind dat ten opzichte van het origineel geen pluspunten. Ik vond de versie van Cooper en Schoedsack juist uitermate charmant en ook toen al waren de decors en settings prachtig. Dat er nu dan het e.e.a. is verbeterd is dan ook geen eerlijk vergelijkingsmateriaal.

De acteurs. Een punt waar deze versie moet inleveren. Vond Watts en de vele bijrollen goed, maar Black en Brody waren compleet miscast. Wat dat betreft waren Armstrong en Cabot wel een stuk beter, zeg. En tegen Wray kan niemand op. De kapitein (Kretschmann) in deze versie is echt een beetje teveel van het goede. Ligt er allemaal te dik bovenop.

De relatie Kong/ Darrow is hier wel beter uitgewerkt. Daar verdient Jackson een pluim, hoewel dat er ook hier weer erg dik bovenop ligt. Het origineel was veel subtieler in de tragiek van Kong.

Heb met deze film een beetje hetzelfde als met LOTR van Jackson. Er valt genoeg aan te merken op de films, maar het blijft wel top vermaak. Ook hier weer. Dus toch 4 sterren, waar het origineel er 4,5 krijgt.

avatar van JJ_D

JJ_D

mister blonde schreef:

Het origineel was veel subtieler in de tragiek van Kong.

Dat wil ik graag geloven, hier wordt alles nogal bombastisch voorgesteld...

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

deze film is zeker in mijn top 10:

hij heeft een sterk verhaal en veel verschillende special effects.

deze film is dubbel zo lang als de originele uit 1933

maar daarom niet beter .

de originele heb ik nog niet gezien, want ik weet niet waar ik hem kan krijgen .

ik wil hem zeker nog wel eens zien

ik geef deze 4.0

3.5 daarvan naar special effects en acteurs

avatar van serpico

serpico

King Kong 2005:
O zo prachtig gemaakt en zooo geweldig
Dat vond ik in ieder geval. Ik vind het jammer dat mensen zoveel praten over al die (zeer kleine) minpuntjes van King Kong en het beeld verliezen op het grote geheel. De casting hier was vlekkeloos en de acteurs zetten stuk voor stuk een goede prestatie neer. De special effects zijn buitengewoon verbluffend en Kong zelf weet perfect te overtuigen; zeker als je bedenkt dat hij volledig uit de computer komt!
Skull Island is geweldig sfeervol en zijn bewoners zijn geweldig eng Ook de beelden die je van het New York van 1933 krijgt zijn zeer waarheidsgetrouw.
Dan weet de film ook nog eens te ontroeren, en zeker voor mensen die het verhaal niet kenden (zoals ik).
Op een paar kleine dingetjes na zoals hoe Kong nou vanaf Skull Island naar New York vervoert wordt een prachtige film