Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: Lucile Hadzihalilovic
Met onder meer: Zoé Auclair, Bérangère Haubruge en Lea Bridarolli
Gesproken taal: Frans
Plot Innocence
"The end of innocence...the beginning of life."
De sleutel gaat in het slot, de doodskist gaat open en daar ligt de naakte, 6-jarige Iris. Springlevend, als een pasgeboren kind temidden van een groep kleine meisjes met vlechten in witte jurkjes. Haar nieuwe wereld bestaat uit een rustiek schoolgebouw in een ommuurd, sprookjesachtig park. Ongehoorzaamheid wordt bestraft en wie probeert te vluchten, moet voor altijd blijven. Iris klampt zich vast aan de 12-jarige Bianca die iedere avond klokslag negen uur naar een geheime ontmoeting moet.
Iris
Selma
Nadja
Rose
Mexm
Vage film, meer kan ik niet zeggen.
Later pas worden er wat meer dingen duidelijk.
danuz
Nederlandse DVD uitgave verschijnt 25 mei.
Ik heb zelf al de AE editie gekocht, prachtige uitgave overigens.
Ik doe het niet vaak, films vergelijken, maar hier kan het moeilijk anders. Ik zag Innocence al eerder, niet in filmformaat maar verspreid over 13 aflevering, geen live action maar anime. ABe (bekend van Lain en Texhnolyze) maakte tussendoor nog een reeks genaamd Haibane Renmei.
Zoals Redlop al noemde, zal dat wellicht ook op Frank Wedekinds novelle Mine-Haha, oder: über die körperliche erziehung der jungen mädchen gebaseerd zijn (1901).
Innocence is dat in ieder geval wel.
Er is inmiddels nog een film verschenen die op dit boek gebaseerd is:
- 11913 berichten
Is Innoncence ook op een boek gebaseerd??
Zoveel overeenkomsten, dan heb je bijna een zelfde soort plagiaat als bij The Lion King. Moet-haast-wel, het boek van Wedekind is een bekend boek.
- 11913 berichten
Moet je echt perse het boek hebben gelezen om de iflm te kunnen waarderen?
Dat zal je dan aan Haruki Murakami moeten vragen. Bij de invloeden van zijn boek wordt in ieder geval geen woord gerept over Wedekind.
En volgens mij kan je de film gewoon waarderen zonder boek of wat dan ook
Naomi Watts
Ik hou van visuele pracht en zat dus deels goed bij deze film.
Stylistisch is de film dik in orde, visueel prachtig en de surrealistische sfeer met een zeer creepy feeling wordt knap neergezet maar wist mij niet volledig te bevredigen. Ook het plot wel erg lachwekkend is maar dat is dan ook Innocence's enige minpunt.
Ik hou van visuele pracht en praal maar deze film overdonderde mij te weinig, daarom een gemiddelde beoordeling. 3,5*
Linn
Haruki Murakami is mijn lievelingsschrijver
heb bijna al zijn boeken
Linn
Na de vele goede berichten die ik over deze film las dacht ik laat ik hem ook maar eens huren, Tot mijn spijt. In het begin leek het allemaal erg veelbelovend en de beelden waren erg mooi..maar als ik bij een film na het eerste half uur in slaap val terwijl dat niet uit vermoeidheid is, is er voor mij bij de film toch iets mis. Het verhaal was ontzettend traag en zelfs daar heb ik toch niet altijd problemen mee. Maar deze film kon me totaal niet boeien en dan houden de mooie beelden me zelfs niet wakker 1,5*
Anarchist
ongetwijfeld 1 van de saaiste films die ik ooit gezien heb(heb meer dan de helft van de tijd zitten doorspoelen)..visueel stelt het allemaal ook niet veel voor
een welverdiende 0.5*
heb meer dan de helft van de tijd zitten doorspoelen
Hier spreekt de ware filmliefhebber.
Ramon K
Prachtige surrealistische film, met sprookjesachtige mooie visuals, een geweldige gekozen minimalistische soundtrack en een constant intrigerend plot zonder concrete antwoorden. Dat is waarschijnlijk ook de grote kracht van de film: dat gebrek aan antwoorden bezorgde me constant een vreemd soort gevoel van onbehagen. Bijzondere film. 4*
remorz
Heerlijke film.
Prachtig vormgegeven tuinen, bossen en overige decors, die allemaal een steentje bijdragen aan de dromerige, surrealistische sfeer die de hele film volhoudt.
Knap hoe het gegeven van de kostschool voortdurend intrigeert, terwijl je als kijker meer vragen dan antwoorden krijgt voorgeschoteld. Het hoe en waarom van de school is voor de kijker evenzeer een vraag als voor de meisjes zelf. Gelukkig vindt er geen 'onthulling' plaats aan het eind, het zou flink afbreuk gedaan hebben aan het hele karakter van de film.
Ook interessant is de constante dreiging; je voelt als kijker vaak de angst dat de onschuld van de meisjes ieder moment grof geschonden kan worden. Juist het feit dat dat nooit gebeurt maakt de film uniek en geeft de regisseuse een heuse eigen en vernieuwende stem.
Al met al een film die zelfs na afloop een dromerige nasleep heeft. Alle visuele pracht tijdens deze speelse ontdekkingstocht naar volwassendom echoot nog altijd sluimerend na in mijn hoofd. 4*
- 11913 berichten
4*, met een halve ster als bonus.
Wat ik had gehoopt was dat er echt een uitleg zou komen van hoe het allemaal precies zat. Maar met de uitleg díe gegeven wordt, ben ik toch erg tevreden.
Een bos is altijd mysterieus. In een bos kunnen zich dingen afspelen die de buitenwereld niet voor mogelijk houdt, iets wat natuurlijk in deze film heel erg het geval is.
Goede prestaties van de jonge actrices. Wat me trouwens brengt bij mijn vraag: in de film gaat een 12-jarig meisje volledig naakt. Ik kan me voorstellen dat dit nogal wat ophef teweeg heeft kunnen brengen. Echter niets van gehoord . Weet iemand hier meer van?
Roodkapje
Was dit even genieten zeg. Je word meegezogen in een "droomwereld", die naar het eind van de film wat werkelijker word. En inderdaad, dit lijkt als twee druppels water op haibane renmei. Ik heb de "boodschap" nog niet in de film kunnen ontdekken, maar de film zet me op een of andere manier wel aan het nadenken over het surrealistische.
Wat voorbeeld met het meisje dat over de muur wist te ontsnappen. Het geblaf en het geschiet op de achtergrond deed me denken dat ze recht haar ongeluk in in de armen liep.
aphexfreak
hier sluit ik mij helemaal bij aan!
Op zich wel mooi filmpje, maar het duurt wel allemaal veel te lang. Zat eigenlijk constant te wachten op een spannende wending, maar die kwam nooit.
Conceptueel klopte het allemaal wel, maar ik vind het een erg lege huls vergeleken met de beeldspraak van Spring, summer, autumn, winter and spring. 3*
Finisterra
Zeer fascinerende film!
Dit is zo een film waar je volledig kan in verdrinken. De sprookjesachtige sfeer die wordt neergezet is werkelijk subliem en houdt je als kijker de hele film geboeid.
Eigenlijk is het meeste in de voorgaande posts al gezegd. Visueel is de film prachtig, de beelden die op je afgestuurd worden zijn van een zeer grote schoonheid. Waar de film mijn inziens echter nog sterker voor de dag komt, is de muziek. Vaak heel subtiel, maar uiterst doeltreffend. De sprookjesachtige sfeer zuigt je langzaam maar zeker verder in de nachtmerrie.
Een klein minpuntje vond ik toch dat er soms net iets te weinig gebeurde. Al kon het verhaal mij zeker genoeg boeien en was dit ook weer één van de grote troeven van de film. Het feit dat je nergens antwoorden kreeg op het hoe en wat van de gebeurtenissen, zorgde ervoor dat de film sterker werd. Te veel verklaring zou afbreuk gedaan hebben aan de gehele beleving.
Kortom een zeer boeiende, visueel prachtige prent die verzonken zit in een surrealistisch jasje. En dat kon mij meer dan bekoren!
Mac Hammer Fan
Nederlandse DVD uitgave verschijnt 25 mei.
Andermaal een boycot? Momenteel aan geen kanten te krigen in Freerecordshop, Media Markt etc...
Net zoals "The Tenant" en "The Last Embrace"
Avitas Sibannac
Net zoals "The Tenant" en "The Last Embrace"
Nog geen maand geleden zag ik hem nochtans staan bij Mediamarkt Antwerpen.
Lijkt me nogal vreemd als deze niet meer verkrijgbaar zou zijn.
Redlop
Ik heb hem gekocht bij Play.com maar daar is hij 'Temporarily out of stock'. This item will be dispatched as soon as it arrives.
Alittleromance
Weer een film die door weinig mensen is bekeken, spijtig want deze film hoort in de top 10 van beste films te staan van 2006. Prachtige 4 sterren film.
Redlop
Hij is uit 2004 en is in Nederland niet gaan draaien in 2005.
videotheek: 28 maart 2006
Je mocht er dus wel op stemmen voor de top 10 2006.
Avitas Sibannac
Nog zo'n film die echt blijft ronddwalen in je hoofd. De constant dreigende, donkere sfeer in de film is werkelijk verbluffend. Steeds weer lijkt het of er gevaar op de loer ligt, er iets ergs gaat gebeuren...
Schokkend? Jaja, toch wel. Innocence is nog maar eens een perfect voorbeeld van hoe een sfeerschepping een film maakt...
Dikke 4 *

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'