Genre: Fantasy / Komedie
Geregisseerd door: Henry Koster
Met onder meer: James Stewart, Josephine Hull en Peggy Dow
Plot Harvey
"The Wonderful Pulitzer Prize Play … becomes one of the Great Motion Pictures of our Time!"
Zijn zus schaamt zich dood voor Elwood P. Dowd, want hij heeft een onzichtbaar konijn van 2 meter bij zich, luisterend naar de naam Harvey. Daarom tracht ze hem uit de weg te houden om haar dochter aan de man te brengen. Elwood verschijnt echter wel en stuurt de boel in de war. Ze wil hem in een inrichting stoppen maar daar denken ze dat zij gek is en hij niet.
Elwood P. Dowd
Veta Louise Simmons
Miss Kelly
Dr. Sanderson
Dr. Chumley
Myrtle Mae Simmons
Wilson
Judge Gaffney (as William Lynn)
The Taxi Driver
Mrs. Hazel Chumley
De voorloper van Donnie Darko!
Zie ook deze poster.
Die remakes ook altijd. Ik denk dat ik Donnie Darko maar uit m'n top 10 gooi.
jay73
James Stewart in de hoofdrol...dus weer een geweldige film.
Bij vlagen oprecht komisch maar overwegend gewoon heerlijk feelgood.
James Stewart-fans mogen Harvey absoluut niet missen.
FisherKing
Wordt beter op IMDB gewaardeerd dan hier. En mooie DVD bij play nu onder 10 Euro.
jassonn
Erg leuke film dit, op een gegeven moment kwam Donnie Darko wel erg dicht bij.
Een stukje tekst uit de film wat mij aan Donnie Darko deed denken (geen spoilers):
Heb ik u verteld dat hij horloges kan laten stoppen?, Harvey kan naar je horloge kijken en het blijft stilstaan.En dan kun je gaan waar je wilt, met wie je wilt en zolang als je maar wilt. En als je terug komt is er geen minuut voorbij gegaan.
De wetenschap heeft tijd en ruimte overwonnen, maar Harvey heeft niet alleen tijd en ruimte overwonnen maar ook alle tegenstellingen.
Verders is het acteerwerk goed en de hele sfeer en tempo van de film is ook zeer goed.Heb me prima vermaakt. 4*
Beetje een oubollige film.
Maar wel erg overtuigend, dat wel.
Voorgenoemde bezwaren gooide ik na een half uur ofzo overboord en ik werd gegrepen door het melige verhaal rond Harvey.
De film is wat voorspelbaar, maar dat is op zich niet zo storend. Feelgood films zijn misschien wel feelgood omdat ze in herhaling vallen.
James Stewart is weer erg goed op dreef. Doordat hij het stuk al een tijd op de planken had gespeeld, komt zijn samenspel met het konijn erg goed over. Bij een wat mindere acteur was 't hele gebeuren rond dit konijn volstrekt door de mand gevallen.
Stewart zegt in een interview dat het een van zijn favoriete filmrollen is geweest. Ook niet zoveel waarde aan hechten, het is tenslotte een publiciteitspraatje.
3,5 sterren
Moviestar
Het was eerst een toneelstuk, en dat is ook wel aan de film te zien.
Voor de liefhebbers: Harvey
Zaterdag 13 November 20:00 Theater Twee Hondjes te Hellevoetsluis.
FisherKing
Beetje een oubollige film.
Ja, en een tegenvaller.
Ondanks het compleet overtuigende en charmante spel van James Stewart, dut het verhaal in het midden van de film, flink in.
Het is te 'kluchterig' (en dat is hier een nadeel) en op een gegeven moment had ik de herhaling van grappen (1 gag is wat weinig in een film, nietwaar) wel al gezien.
Net 3 magere sterretjes.
(en al helemaal niet IMDB Top250 waardig, naar mijn idee)
Poisonthewell
Ik vond het een heel charmante film met wederom een prachtige rol van Jimmy Stewart. 4*
Pieter Montana
Wat een hartverwarmende film!Niet zozeer de komedie waarbij je buldert van het lachen maar wel één waarbij je de hele film lang met een big smile op je gezicht zit.
James Stewart speelt zo speels en vrolijk en dit is naar mijn mening zijn beste acteerprestatie!
Terecht een klassieker 4*
The One Ring
Charmant filmpje met een net zo charmante Stewart. Wel jammer dat Stewart zo vaak dezelfde zinnen moet zeggen. Je kunt deze film inderdaad met Donnie Darko vergelijken als je wilt, maar deze film is gelukkig heel anders. Veel leuker ook. Hij is niet supergrappig en verre van geloofwaardig, maar is wel erg geslaagd als feel good movie. Alleen die Josephine Hull deed op een gegeven moment pijn aan mijn oren. De Oscar die ze er voor kreeg was niet verdient. Gelukkig verdwijnt ze op de helft van de film een beetje uit het zicht. Leuke film.
Chainsaw
Wat een heerlijk komische film, met een geweldige James Stewart als de supervrolijke en vriendelijke Elwood P. Dowd. Verder is Harvey trouwens een film waar je zelf ook lekker vrolijk van wordt, feelgood ten top! De grappen zijn vaak erg geslaagd en de film is van tijd tot tijd echt hilarisch. Heb ontzettend genoten.
4,5 sterren.
BoordAppel
Beetje een oubollige film. Komt regelmatig erg dicht in de buurt van de klucht.
Mee eens. Voor mij ook weer een duidelijk voorbeeld dat komedie ernstig tijdgebonden is. Ik heb een paar keer moeten gniffelen maar daar bleef het bij.
Toch kijkt het wel lekker weg en heb ik me niet verveeld. Stewart is erg goed in het spelen van supersympathieke mensen, al verwacht je elk moment dat hij een heel groot kapmes tevoorschijn haalt en wild om zich heen gaat slaan. Maar dat kan aan mij liggen
Mijn interesse voor deze film werd trouwens gewekt door Who Framed Roger Rabbit. Daar zit namelijk een grap in die ik vroeger nooit begreep (toen ik deze film nog niet van naam kende) die refereert naar deze film. Daarom dus ook leuk om eens gezien te hebben.
T.O.
Weinig echt op aan te merken: goede acteerprestaties en een goed verhaal. Alleen boeide het mij nou niet heel erg allemaal. Misschien komt dat wel omdat dit soort verhalen inmiddels vaker zijn verfilmd.
"Charmant" was inderdaad ook het eerste wat in mij opkwam bij het kijken van de film, toch leuk dat andere users daar ook zo over denken
Verder valt dat oubollige mijns inziens nog wel mee, ik heb niet het idee dat mensen in 1950 hier schaterlachend naar zaten te kijken ofzo. Zo'n film is het nu eenmaal niet.
Mug
Misschien komt dat wel omdat dit soort verhalen inmiddels vaker zijn verfilmd.
O...vertel?
The One Ring
Ik denk eigenlijk wel dat mensen hier vroeger hard om moesten lachen.
T.O.
Ik heb het natuurlijk niet over mannen die een wit konijn als denkbeeldige vriend hebben, maar verhalen over zogenaamde "gekken" die eigenlijk een heel positieve invloed op de maatschappij hebben.
otherfool
Eén van de mindere films uit de IMDB top lijst. Niet echt grappig, niet echt ontroerend. Een degelijke film door de immer charmante Stewart, maar weinig meer.
2,5*.
boerenpummel
Beste rol van James Stewart, waar ik geen grote fan van ben. Moeilijk uit te leggen wat ik nou zo goed vond aan deze film, maar hij raakte me.
feanaro surion
Laat ik beginnen met het pluspunt: James Stewart is een briljant acteur in een super leuke rol. Hij redt deze film en het is jammer dat dit karakter niet in een betere film heeft gespeeld want de dialogen, de visuele kant van de film en de andere acteurs zijn allemaal van een bedroevend laag niveau. Maar van elke scène waar hij in speelt weet hij iets te maken. Helaas is dat echt het enige dat er in deze film te genieten is waardoor ik niet meer dan 2.5 sterren kán geven. Vooral zijn zus was walgelijk irritant. Maar heb zeker zin om meer van Stewart te gaan zien
BenicioDelToro
Beetje een oubollige film. Komt regelmatig erg dicht in de buurt van de klucht. Het was eerst een toneelstuk, en dat is ook wel aan de film te zien. De zus en de directeur van de kliniek zijn echt toneeltypetjes.
Maar wel erg overtuigend, dat wel.
3,5 sterren
Ik had het niet beter kunnen verwoorden.
andrehut
erg leuke film maar vooral een geweldige James Stewart
krijgt van mij een dikke 5,0
daviddoelen
Eén van mijn favoriete films...
James Stewart speelt één van de meest sympathieke personages uit de filmgeschiedenis in dit uitermate grappige en hartverwarmende meesterwerk.
Elwood hangt een schilderij van hem en Harvey op in huis, op de plek waar eerst zijn moeder hing.
Ziet er zo droog uit, dat enorme konijn dat z'n poot over Elwoods schouder legt
Z'n zus schrikt zich vervolgens dood van dat schilderij.
-edit- gevonden: http://artfiles.art.com/images/-/James-Stewart-Photograph-C10103859.jpeg
Moemsie
Vond dit een erg leuke film..! Had em van mijn vader geleend en vond em bij tijden echt grappig..had ik niet verwacht bij een oude film..beetje de ouderwetse versie van Donnie Darko..deze was qua humor leuker ..!
4 sterren van mij.
Vinokourov
Inderdaad de voorloper van Donnie Darko
. Maar afgezien van dat konijn verder nergens vergelijkbaar. Ik vond dit nogal matigheid troef met wel ontzettend duffe grapjes.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

It's a Wonderful Life
Drama / Romantiek, 1946

The Miracle Worker
Drama / Biografie, 1962

Mr. Smith Goes to Washington
Drama / Komedie, 1939

What Ever Happened to Baby Jane?
Horror / Thriller, 1962

All Quiet on the Western Front